I sta ti to dokazuje? Meni -okupaciju
Grcka - put za spas okupiranih?
Syriza odbila pomoc mmfa. Nije ni cudno kad je vidila kakvu je pomoc od mmfa dobila grcka 2001 g.
rezultat spašavanja(?) grčke od duga je-nogometni i olimpijski stadioni,modernizirana mornarica i
ratno zrakoplovstvo,a zdravstvena njega,javno obrazovanje i socijalna skrb svedeni na minimum.to
su mjere koje uvjetuju mmf i eurobanke.podatak mislim kraj 2001 i početak 2002.-uvjet da
njemačka i francuska pomognu grčkoj je da grčka nastavi sa uvozom oružja,francuska je prodala 6
fregata za 2,5mlrd eura,helikoptere za 400 milijuna eura,rafale avioni 3 mlrd eura.njemačka je
prodala grčkoj 6 podmornica za 1 mlrd
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Taman posla da im posude novac kojim bi Grci razvijali svoju industriju. 
Tim se novcem ne pomaze Grcko gospodarstvo, nego Njemacko, Francusko, Talijansko, Americko...
Slicno kao kod nas uostalom.
Dobit ces novac ako ga potrosis kako ti mi kazemo, na stvari koje ti uopce ne trebaju, kako bi bio jos vise duzan, jos vise ovisan i jos vise
poslusan... to je princip na kojem funkcioniraju banke.
Jednako kao kod kamatara, nije poanta da ti vratis dug, poanta je da ga ne vratis i da beskonacno otplacujes kamatu i pritom budes poslusan rob te banci vremenom predas sve resurse u bescjenje.
No passaran ovaj put...
Tim se novcem ne pomaze Grcko gospodarstvo, nego Njemacko, Francusko, Talijansko, Americko...
Slicno kao kod nas uostalom.
Dobit ces novac ako ga potrosis kako ti mi kazemo, na stvari koje ti uopce ne trebaju, kako bi bio jos vise duzan, jos vise ovisan i jos vise
poslusan... to je princip na kojem funkcioniraju banke.
Jednako kao kod kamatara, nije poanta da ti vratis dug, poanta je da ga ne vratis i da beskonacno otplacujes kamatu i pritom budes poslusan rob te banci vremenom predas sve resurse u bescjenje.
No passaran ovaj put...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
evo jedan dobar tekst koji govori upravo o tome što sam pisao u prethodnom postu,
kako neokolonijalne europske sile i dalje izrabljuju siromašne i slabije,
samo ovaj put, za razliku od kolonijalnog razdoblja, bez stajaće vojske koja je prilično skupa i neučinkovita...
Spašavajući Grčku, Njemačka i Europa spašavaju sebe iliti kako je bilo moguće jednoj maloj nefunkcionalnoj ekonomiji posuditi 300 i više milijardi eura, kad se od početka znalo da to ona nikad neće moći vratiti?
''Grčka ratna avijacija i grčka mornarica najbolji su klijenti francuske industrije oružja. Avioni Mirage francuskog Dassaulta i fregate francuskog DCNS-a najveći su nedavni francuski izvoz u Grčku i čine velik dio duga grčkih banaka francuskima. Isto vrijedi i za stotine njemačkih tenkova Leopard i samohodnih haubica, među kojima prednjači Krauss Maffei Wegmann.''
Osim što su veliki uvoznik oružja iz zemalja koje im posuđuju novac tu su i veliki infrastrukturni radovi koji su višestruko prenapuhani a izvodili su ih opet zajmodavci, prvenstveno Njemačka...
''Moderna Njemačka je utjecala na događaje u Grčkoj svojim odličnim poslovnim vezama s grčkim oligarsima. Upućeni kažu da su troškovi izgradnje atenskog aerodroma i nekoliko stadiona za Olimpijske igre 2004., a sve to gradile su velike njemačke tvrtke, ne baš transparentno povećani sa 6 na 16 milijardi eura.
NJemačka se prema Grčkoj od njenog ulaska u EU ponašala neokolonijalno. Siemens, ponos njemačke industrije, 2008. je platio stotine milijuna dolara i franaka američkim i švicarskim vlastima zbog korupcije i "kupnje" unosnih ugovora za isporuku svoje opreme grčkim telekomunikacijama (OTE) i bolnicama. Obje su tadašnje grčke političke stranke, i Nova demokracija i Pasok, bile umiješane u skandal. Korupcija je bila dokazana, a Njemačka koja se nedavno iz petnih žila borila za izručenje jednog hrvatskog udbaša, tada nije htjela grčkom pravosuđu Siemensova menadžera...''
Da ne spominjemo opljačkano zlato tijekom 2. svjetskog rata iz Grčke narodne banke koje Njemačka nikad nije vratila i strahovite grčke žrtve koje su proporcionalno gledajući u rangu onih ruskih...
kako neokolonijalne europske sile i dalje izrabljuju siromašne i slabije,
samo ovaj put, za razliku od kolonijalnog razdoblja, bez stajaće vojske koja je prilično skupa i neučinkovita...
Spašavajući Grčku, Njemačka i Europa spašavaju sebe iliti kako je bilo moguće jednoj maloj nefunkcionalnoj ekonomiji posuditi 300 i više milijardi eura, kad se od početka znalo da to ona nikad neće moći vratiti?
''Grčka ratna avijacija i grčka mornarica najbolji su klijenti francuske industrije oružja. Avioni Mirage francuskog Dassaulta i fregate francuskog DCNS-a najveći su nedavni francuski izvoz u Grčku i čine velik dio duga grčkih banaka francuskima. Isto vrijedi i za stotine njemačkih tenkova Leopard i samohodnih haubica, među kojima prednjači Krauss Maffei Wegmann.''
Osim što su veliki uvoznik oružja iz zemalja koje im posuđuju novac tu su i veliki infrastrukturni radovi koji su višestruko prenapuhani a izvodili su ih opet zajmodavci, prvenstveno Njemačka...
''Moderna Njemačka je utjecala na događaje u Grčkoj svojim odličnim poslovnim vezama s grčkim oligarsima. Upućeni kažu da su troškovi izgradnje atenskog aerodroma i nekoliko stadiona za Olimpijske igre 2004., a sve to gradile su velike njemačke tvrtke, ne baš transparentno povećani sa 6 na 16 milijardi eura.
NJemačka se prema Grčkoj od njenog ulaska u EU ponašala neokolonijalno. Siemens, ponos njemačke industrije, 2008. je platio stotine milijuna dolara i franaka američkim i švicarskim vlastima zbog korupcije i "kupnje" unosnih ugovora za isporuku svoje opreme grčkim telekomunikacijama (OTE) i bolnicama. Obje su tadašnje grčke političke stranke, i Nova demokracija i Pasok, bile umiješane u skandal. Korupcija je bila dokazana, a Njemačka koja se nedavno iz petnih žila borila za izručenje jednog hrvatskog udbaša, tada nije htjela grčkom pravosuđu Siemensova menadžera...''
Da ne spominjemo opljačkano zlato tijekom 2. svjetskog rata iz Grčke narodne banke koje Njemačka nikad nije vratila i strahovite grčke žrtve koje su proporcionalno gledajući u rangu onih ruskih...
- Euklid
- old school
Prije godinu dana sam na temi o vladi Zokija M pisao o nevjerojatnoj cijeni za rekonstrukciju jedne pružne dionice a koju nam kreditira EU:
Tada mi još nije bilo jasno koji je kua ovima iz Europe ali sad je sve jasno, POSAO NE MOŽE DOBITI NITI JEDNA FIRMA IZ HRVATSKE.
'Projekti koje financira EU su unaprijed prodani strancima'
ORaH optužio Vladu da ruši tvrtku HŽ Pružne građevine
Neodoljivo podsjeća na grčku tragediju...
Euklid » wrote:Ja bi ga recimo pita jel mu se ne čini malo previše 200 milijuna € za prugu Dugo Selo-Križevci koju je spomenuo![]()
Ono, milijardu i pol kuna samo... pa da nije koji milijunčić previše...
Euklid » wrote:Veli sad lik u 3. dnevniku da ulažu 200 milijuna € u rekonstrukciju pruge Dugo Selo - Križevci![]()
Jebote, bolje da kupe BMW X5-ce svim stanovnicima na toj relaciji.
S doživotnom zalihom benge.
Jeftinije bi nas izašlo...
Tada mi još nije bilo jasno koji je kua ovima iz Europe ali sad je sve jasno, POSAO NE MOŽE DOBITI NITI JEDNA FIRMA IZ HRVATSKE.
'Projekti koje financira EU su unaprijed prodani strancima'
ORaH optužio Vladu da ruši tvrtku HŽ Pružne građevine
Neodoljivo podsjeća na grčku tragediju...
Kaj bi sad švabe trebali grkljanima platiti njihove dugove i 70 godišnju nesposobnost i balkanske marifetluke zato da im ne se ne prišivaju etikete poput neokolonijalista, okupatora, bezobzirnih kapitalistista, tihih vladara...i po potrebi izvlači nacizam i ww2?
Neka ih zgaze. Tako trebaju zgaziti i nas. I jednima i drugima treba upravitelj, a ovo danas je još najbolje društveno uređenje u povijesti za biti nečijim robom.
Kad već ne ide drugačije...
Neka ih zgaze. Tako trebaju zgaziti i nas. I jednima i drugima treba upravitelj, a ovo danas je još najbolje društveno uređenje u povijesti za biti nečijim robom.
Nama ne treba upravitelj, vec neveleizdajnicka vlastkarambol » wrote:Kaj bi sad švabe trebali grkljanima platiti njihove dugove i 70 godišnju nesposobnost i balkanske marifetluke zato da im ne se ne prišivaju etikete poput neokolonijalista, okupatora, bezobzirnih kapitalistista, tihih vladara...i po potrebi izvlači nacizam i ww2?
Nema takve. Ima spretna i nesposobna, odnosno, manje s(p)retna u zatečenom povijesnom razdoblju.
Eto, Grčka nikako da potrefi pozitivno povijesno razdoblje i sposobne političke lidere. Nikako. Pa su malkoc namažnjavali love na reputaciju, a pomagali su im mešetari.
I sad konačno raja nađe Cipreka i Janisa da ih poštenjem izvadi iz dreka i....kua...nula. Zero. Ništa. Za ideale ginu budale. Finito. Ende. Šlus. Kraj romantične priče zanesenih modernih revolucionara koji ne nose kravate.
Imaju izbor...reći raji da će bubnuti s velike visine na pod, izbaciti euro i bankrotirati. Ili...reći Putinu - Pa dobro, di si kućo stara?! Ajd navrati s ekipom na Ouzo il Metaxu. Trebali bi te neš pitat....
Ili pristat na sve što hoće...ne ona već EU tj. da, ona...
Ili sve. Pristat na uvjete EU, pokupit još kaj se može, koju milijardicu, zatim ih sterat u kus jer da narod tako hoće i neka se poštuje volja narodna jer tu je to baš izmišljeno i patent još vrijedi...iiii....onda kad to naprave na taj demokratski način lijepo proglase bankrot, naštancaju svakom Grku kamion drahmi da ima para ko tzatziki salate te, nakon fešte na Santoriniju, pozovu Vladu i društvo da s najvećim Antonovom slete i popiju si nešt za budućnost u sastavu SSSRa....
Jer Rusija graniči s kim hoće.
- Euklid
- old school
Jesi ubrao poveznicu kako likovi koji podrzavaju veleizdajnicku vladu zagovaraju stranog upravitelja kao jedino rjesenje...miky0 wrote:
Nama ne treba upravitelj, vec neveleizdajnicka vlast
karambol » wrote:
Nema takve. Ima spretna i nesposobna, odnosno, manje s(p)retna u zatečenom povijesnom razdoblju.![]()
Eto, Grčka nikako da potrefi pozitivno povijesno razdoblje i sposobne političke lidere. Nikako. Pa su malkoc namažnjavali love na reputaciju, a pomagali su im mešetari.![]()
I sad konačno raja nađe Cipreka i Janisa da ih poštenjem izvadi iz dreka i....kua...nula. Zero. Ništa. Za ideale ginu budale. Finito. Ende. Šlus. Kraj romantične priče zanesenih modernih revolucionara koji ne nose kravate.
Imaju izbor...reći raji da će bubnuti s velike visine na pod, izbaciti euro i bankrotirati. Ili...reći Putinu - Pa dobro, di si kućo stara?! Ajd navrati s ekipom na Ouzo il Metaxu. Trebali bi te neš pitat....![]()
Ili pristat na sve što hoće...ne ona već EU tj. da, ona...![]()
Ili sve. Pristat na uvjete EU, pokupit još kaj se može, koju milijardicu, zatim ih sterat u kus jer da narod tako hoće i neka se poštuje volja narodna jer tu je to baš izmišljeno i patent još vrijedi...iiii....onda kad to naprave na taj demokratski način lijepo proglase bankrot, naštancaju svakom Grku kamion drahmi da ima para ko tzatziki salate te, nakon fešte na Santoriniju, pozovu Vladu i društvo da s najvećim Antonovom slete i popiju si nešt za budućnost u sastavu SSSRa....![]()
Da. Nažalost, da.
Sve u svemu, ono sto godinama kontinuirano ponavljam, sto ce nam uopce OVAKVA drzava?karambol » wrote:
Nema takve. Ima spretna i nesposobna, odnosno, manje s(p)retna u zatečenom povijesnom razdoblju.![]()
Eto, Grčka nikako da potrefi pozitivno povijesno razdoblje i sposobne političke lidere. Nikako. Pa su malkoc namažnjavali love na reputaciju, a pomagali su im mešetari.![]()
Imaju izbor...reći raji da će bubnuti s velike visine na pod, izbaciti euro i bankrotirati. Ili...reći Putinu - Pa dobro, di si kućo stara?! Ajd navrati s ekipom na Ouzo il Metaxu. Trebali bi te neš pitat....![]()
Ili pristat na sve što hoće...ne ona već EU tj. da, ona...![]()
Ili sve. Pristat na uvjete EU, pokupit još kaj se može, koju milijardicu, zatim ih sterat u kus jer da narod tako hoće i neka se poštuje volja narodna jer tu je to baš izmišljeno i patent još vrijedi...iiii....onda kad to naprave na taj demokratski način lijepo proglase bankrot, naštancaju svakom Grku kamion drahmi da ima para ko tzatziki salate te, nakon fešte na Santoriniju, pozovu Vladu i društvo da s najvećim Antonovom slete i popiju si nešt za budućnost u sastavu SSSRa....![]()
Pa, za uživanciju. Neš valjda nekakve tvornice i gnojilišta tuda graditi.miky0 » wrote:
Sve u svemu, ono sto godinama kontinuirano ponavljam, sto ce nam uopce OVAKVA drzava?
Ah, da...što se tiče stranog upravitelja... Kad je ono ova zemlja bila uspješna ikad?
Nemojte samo reći pod Titom jer, ako je to bio uspjeh onda danas koračamo prema Marsu.
Daklem...kada ono?
Titom, pod uvjetom da sada koracamo prema provalijikarambol » wrote:
Pa, za uživanciju. Neš valjda nekakve tvornice i gnojilišta tuda graditi.![]()
Ah, da...što se tiče stranog upravitelja... Kad je ono ova zemlja bila uspješna ikad?
Nemojte samo reći pod Titom jer, ako je to bio uspjeh onda danas koračamo prema Marsu.![]()
Daklem...kada ono?
...pa cuj, ako je ovo sad uspjeh, onda i jesmo marsovci..karambol » wrote:
Pa, za uživanciju. Neš valjda nekakve tvornice i gnojilišta tuda graditi.![]()
Nemojte samo reći pod Titom jer, ako je to bio uspjeh onda danas koračamo prema Marsu.![]()
Daklem...kada ono?
tj, uspjeh kako za koga, kaptol je npr profitirao enormno, kao nikad u povijesti. a opet, s druge strane, neki govore da je tito bio stranac.
..baj d vej, cujem da je na nekoj vjeronauckoj olimpijadi (cuj, olimpijada iz vjeronauka.. olimpijada?
ono, ne da smo na marsu, nego smo mi mars vec odavno promasili..
Jebeš Titu i partiju. Poanta je da nije nikada ferceralo. Mi nismo gazde. Mi smo sluge. Nemamo razvijenu aristokraciju, kapitaliste, nacionalne lidere koji imaju nešto u glavi (npr. strategiju
)...Trebali smo odavno objaviti rat Njemačkoj i drugi dan potpisati kapitulaciju.
Kakav parlamentarizam, šta, socijalizam, kraljevina SHS i ostala sranja...sve mi možemo sjebat. Sve. Nije uopće frka.
Evo...danas nema frke. Nema ugnjetavača, nema tutora. Sve bezveznjaci do budalaša. I što preostaje mladima, avangardi, idealistima?? Što drugo nego se iseliti i potražiti izazove negdje gdje je veći pritisak, gdje su bliže vulkanu.
Daklem, mi idemo u lujki prema svemiru. Mi smo tu fino napušeni i opušteni. I otkantani...
Nema tu spasa. Nema tu Grčke niti Grčka može biti spašena...trebali bi se opustiti.
Kakav parlamentarizam, šta, socijalizam, kraljevina SHS i ostala sranja...sve mi možemo sjebat. Sve. Nije uopće frka.
Evo...danas nema frke. Nema ugnjetavača, nema tutora. Sve bezveznjaci do budalaša. I što preostaje mladima, avangardi, idealistima?? Što drugo nego se iseliti i potražiti izazove negdje gdje je veći pritisak, gdje su bliže vulkanu.
Daklem, mi idemo u lujki prema svemiru. Mi smo tu fino napušeni i opušteni. I otkantani...
Nema tu spasa. Nema tu Grčke niti Grčka može biti spašena...trebali bi se opustiti.
Imamo, samo takvima ne zelite dat glas za vlastkarambol » wrote:Jebeš Titu i partiju. Poanta je da nije nikada ferceralo. Mi nismo gazde. Mi smo sluge. Nemamo razvijenu aristokraciju, kapitaliste, nacionalne lidere koji imaju nešto u glavi (npr. strategiju)...Trebali smo odavno objaviti rat Njemačkoj i drugi dan potpisati kapitulaciju.
![]()
Ne ma mo. Imamo pametne ljude, obrazovane i nadahnute, originalne i vješte...ali nemamo baš sposobnih koji se kuže u političku pozornicu i kako se tamo nastupa. Uglavnom naturščici koje pohvališ zbog truda...ali nemamo...aristokraciju jer smo je prognali, pobili i prezreli, kapitaliste jer se, možda, tek stvaraju. Imamo male oligarhe, tatine sinčiće i lopine, a to nije to jer oni ne koriste sofisticirane metode gdje se igra za veliku lovu već su tu poznatiji kao prvaci na ćize blize i to se tu cijeni...
Nemamo nacionalne lidere jer nemamo niti nacionalnu svijest dok ne ratujemo. Nemamo je pa nemamo niti osjećaj što bi naciji trebalo ili predvidjeli što bi moglo biti potrebno. Naciji iliti narodu unutar nekakvih zadanih geografskih okvira. Dakle, kad smo postali subjekt na kartama svijeta i sudionik svih institucionalnih međunarodnih zbivanja...mi baš ne znamo koji bi sad kurac s otim...pa kako onda naći lidera?
Svi koji se nude su mi neuvjerljivi...u najmanj ruku...a i ti isto. Ne pričaš ništa ostvarivo već šokiranjem želiš pridobiti pažnju i najnižim populističkim parolama napaliti nekoga da ti da svoj glas.
Što kad bi pobijedio? Ne bi nosio kravatu ili se ne bi ošišao? Na kraju bi došao pred vladajuću elitu i ... kleknuo poput Grka....jer izlaza nemaš. Možeš povesti narod u rat, ako te budu slušali....i popušiti i gorjeti u paklu jer si pobio za neki svoj račun stotine ili tisuće ljudi....
- Euklid
- old school
..a unda » wrote: ...pa cuj, ako je ovo sad uspjeh, onda i jesmo marsovci..
..a unda » wrote: ono, ne da smo na marsu, nego smo mi mars vec odavno promasili..
Naravno da je uspjeh. Postoje stvari koje su izmišljali u SF romanima, svijet još postoji i ja u njemu, mogu ići kamo želim i živim na mjestu koje je jebeno lijepo i u krugu sam povlaštenog svjetskog pučanstva.
Na stranu sjećanja koja su uvijek selektivna, ali jednostavnom usporedbom stvari i uvjeta i okolnosti danas je puno bolje i to je uspjeh.
Meni. Svak može svijet tumačiti po svom ključu ili čitati novine....
-
- Information
-