Alfa-muškarci

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Eks

Post 28 Jan 2012, 01:02

nodens » wrote:
Kad sam bio srednjoškolac, imponirao mi je jedan takav (onaj iz mog razreda)... a i mojoj sestri. :zubo:

Kasnije sam promijenio mišljenje; no rekoh - bilo bi čudno od 17-18 godišnjaka očekivati ne znam što. :ne zna:
Zaveo vas, ha. Image

nodens

Post 28 Jan 2012, 01:04

ex anais » wrote:Joj da, sjetila sam se još jednog obilježja. Sjedi pet žena na kavi i one se malo otvore, kažu nešto o sebi, priznaju neku slabost, a alfa se zmijasto nasmiješi i kaže- meni se to nikad ne bi moglo dogoditi. :raspa:
Hijena style.
Ukoliko si je time srušio 'šanse' kod tih 5, iako to nije zapravo htio - onda nije alfa. It's that simple. :zubo: (Ukoliko mu tih 5 nije u planu, onda nije bitno.)

Alfa izaziva divljenje/strahopoštovanje kod drugih mužjaka, a ženkama je neodoljiv. To mi se čini 'bit' tog pojma; kod pasa je to jednostavna stvar, manje-više se svodi na snagu i prgavost; a kod ljudi je kompliciranije i ovisi o hrpi socijalnih i kulturnih čimbenika. Alfa u nekom kulturnoumjetničkom društvu nije isto što i alfa u nekoj afganistanskoj nastambi. :zubo:
Tea Tree

Post 28 Jan 2012, 01:08

nodens » wrote: Kakve ljude? :zubo: S malo više godina, sve to postane nešto suptilnije i manje očito; ali ne bih rekao da se posve izgubi.
Pa naravno da postane suptilnije. Neće npr. netko u firmi podilaziti šefu na jednak način kako je podilazio svom idolu u adolescentskoj dobi. Da, suptilnije je u odnosu na način 17-godišnjaka, ali i dalje itekako vidljivo ostalima. I prilično ružno za vidjeti. Iskreno, ponekad mi postane neugodno kad to uočim makar se ne ticalo mene.
I drugo - što zapravo znači 'odrasti'? :misli: :rofl: Sjećam se kad sam negdje pročitao da je neka manekenka napisala kako je Vedran Ćorluka oduševio svojom 'zrelošću'. WTF to točno znači? :ne zna:
:rofl: Ne znam što znači u slučaju Vedrana Ćorluke, stvarno. Ono na što sam ja mislila je da netko sa 17 godina još nema izgrađene neke osnovne stavove, ne zna još gomilu toga, a opet zna ponešto. I tu se može dogoditi da pomisli da kuži i nešto što ne kuži pa upast u zamku tog ego tripa. Može ga proći s tim odrastanjem, ali i ne mora. Može ostati idiot. :zubo:
Zašto? :ne zna: Možda se jednostavno stalno događa samo od sebe, bez posebnog truda.
Ako je netko kul, onda ne želi da se to događa pa će poduzeti nešto da to prestane. Nije baš to toliko izvan kontrole, nije vulkan ili zemljotres u pitanju.
Ne znam; uostalom, sjećam se da ni ti ne znaš što je to 'poštovanje'. :zubo:
Točno. :zubo: Niti ga osjećam prema bilo kome. Kako bih i osjećala nešto što i ne znam što je?
Ali ono, ako pretpostaviš da neke 'kvalitete' izazivaju tuđe 'poštovanje' - onda teoretski neki čovjek može smatrati da je posve logično da ga ostali 'poštuju'. Onako, bez lažne skromnosti itd.
Ja i dalje ne znam što je poštovanje, da me ubiješ. Koje kvalitete? Da je npr. vrhunski liječnik? Super, mogu cijeniti njegovu uspjeh. Možda, možda, mogu čak biti impresionirana ako postiže neke stvari koje većina ljudi nije u stanju. Poštovanje? :confused:
(Ja s tim imam problem samo utoliko što mi se čini da je čovjek nakupina trulih molekula, pa ne vidim što se tu ima specijalno poštovati. Ali ako netko smatra da ima - ne vidim zašto ne bi i sebe mogao smatrati 'vrijednim poštovanja'.)
Ako ikada otkrijemo što je poštovanje, sumnjam da ću se moći u to toliko uživjeti da nekoga doista poštujem.
nodens

Post 28 Jan 2012, 01:09

ex anais » wrote: Zašto bih ih imala na zubu? Samo izražavam mišljenje. Ne, zbilja ne poznajem alfa muškarce, ako možda ciljaš na moj privatni život, nije to u pitanju. Ne krećem se među takvima, a možda ih jednostavno nisam percipirala kao takve. Bilo je dečkiju davno u osnovnoj i nešto manje u srednjoj koji su se trudili biti cool, ali nisu okupljali neku veću masu ljudi oko sebe niti su bili neki frajeri, tako da ne, ne poznajem.
Kako možeš imati mišljenje o nečemu što kažeš da ne znaš što je, niti da poznaš takve? :cerek: Odakle ti onda ona slika o 5 kolegica na kavi i njegova zmijska upadica?

ex anais » wrote: Zaveo vas, ha. Image
Kao što rekoh, ženkama neodoljiv, mužjacima izaziva divljenje/strahopoštovanje. :rofl:
Eks

Post 28 Jan 2012, 01:09

nodens » wrote:
Ukoliko si je time srušio 'šanse' kod tih 5, iako to nije zapravo htio - onda nije alfa. It's that simple. :zubo: (Ukoliko mu tih 5 nije u planu, onda nije bitno.)

Alfa izaziva divljenje/strahopoštovanje kod drugih mužjaka, a ženkama je neodoljiv. To mi se čini 'bit' tog pojma; kod pasa je to jednostavna stvar, manje-više se svodi na snagu i prgavost; a kod ljudi je kompliciranije i ovisi o hrpi socijalnih i kulturnih čimbenika. Alfa u nekom kulturnoumjetničkom društvu nije isto što i alfa u nekoj afganistanskoj nastambi. :zubo:
Govorim o ženi. :zubo: Koja ima potrebu pokazati svoju superiornost u tako banalnoj, ali i osjetljivoj situaciji. I što ih više gazi i što se više izdiže iznad njih one je više obožavaju. A često nije svjesna da to radi, postane joj refleks i tek kad ju opomeneš onda ustukne. Pa opet sutra jovo nanovo.
Obično alfe nađu jako inferiorne prijateljice. Ili potpuno jednake sebi. Svi ostali kad tad ispadnu iz jednadžbe. Ja sam od takve otišla, nisam više mogla gledati performanse.

Kad upoznam takvoga reći ću ti jel mi neodoljiv. :cerek:
nodens

Post 28 Jan 2012, 01:16

Tea Tree » wrote:Pa naravno da postane suptilnije. Neće npr. netko u firmi podilaziti šefu na jednak način kako je podilazio svom idolu u adolescentskoj dobi. Da, suptilnije je u odnosu na način 17-godišnjaka, ali i dalje itekako vidljivo ostalima. I prilično ružno za vidjeti. Iskreno, ponekad mi postane neugodno kad to uočim makar se ne ticalo mene.
Pa da, baš ružno za vidjet. :ne zna:
No, i što misliš da bi takav jedan šef 'trebao' raditi? Ako mu podređeni podilazi na takav način - pa neće mu valjda dati otkaz zbog toga, ili se prestati baviti tim poslom, samo da se makne od ulizica? :cerek:

Tea Tree » wrote:Ne znam što znači u slučaju Vedrana Ćorluke, stvarno. Ono na što sam ja mislila je da netko sa 17 godina još nema izgrađene neke osnovne stavove, ne zna još gomilu toga, a opet zna ponešto. I tu se može dogoditi da pomisli da kuži i nešto što ne kuži pa upast u zamku tog ego tripa. Može ga proći s tim odrastanjem, ali i ne mora. Može ostati idiot.
Pa, ja imam dosta više od 17 :zubo: no nisam baš siguran što znači 'izgraditi osnovne stavove'. :rofl:
Čujem da o tome briju neki drugi ljudi, i stariji, ali čak i mnogi mlađi od mene - no što su uvjereniji u te svoje 'osnovne stavove', to meni nekako bezveznije zvuče. Tako da je meni de facto 'zrelost' sinonim za bezveznjaštvo LOL. Bar dok ne uočim nekakvu zrelost koja će mi imponirati, a ne zvučati toliko blentavo i samodopadno. :ne zna:

Tea Tree » wrote:Točno. :zubo: Niti ga osjećam prema bilo kome. Kako bih i osjećala nešto što i ne znam što je?

Ja i dalje ne znam što je poštovanje, da me ubiješ. Koje kvalitete? Da je npr. vrhunski liječnik? Super, mogu cijeniti njegovu uspjeh. Možda, možda, mogu čak biti impresionirana ako postiže neke stvari koje većina ljudi nije u stanju. Poštovanje?
Hoćeš reći da se i tebi ljudi čine kao nakupine trulih molekula? :raspa: :rofl:

Tea Tree » wrote: Ako ikada otkrijemo što je poštovanje, sumnjam da ću se moći u to toliko uživjeti da nekoga doista poštujem.
No, ali kako ti se onda iz takve pozicije itko uspije 'svidjeti'? Na način da se poželiš parit s njim? :ne zna: Kak' misteriozno. :zubo:
nodens

Post 28 Jan 2012, 01:20

ex anais » wrote: Govorim o ženi. :zubo: Koja ima potrebu pokazati svoju superiornost u tako banalnoj, ali i osjetljivoj situaciji. I što ih više gazi i što se više izdiže iznad njih one je više obožavaju. A često nije svjesna da to radi, postane joj refleks i tek kad ju opomeneš onda ustukne. Pa opet sutra jovo nanovo.
Obično alfe nađu jako inferiorne prijateljice. Ili potpuno jednake sebi. Svi ostali kad tad ispadnu iz jednadžbe. Ja sam od takve otišla, nisam više mogla gledati performanse.

Kad upoznam takvoga reći ću ti jel mi neodoljiv. :cerek:
Ček, pa ta žena je zbilja onda neki pandan ovom Gastonu iz Disneyevog crtića. :rofl:

Nego, a što se tebi čini za tu žensku - bi li svi dečki okolo dali lijevo jaje da je mogu poševiti? :zubo:
ombia

Post 28 Jan 2012, 01:21

nodens » wrote:

Ona prica o zenama. Daj ono barem jednom tjedno polovi sugovornika kak treba. :zubo:
Eks

Post 28 Jan 2012, 01:27

nodens » wrote:
Ček, pa ta žena je zbilja onda neki pandan ovom Gastonu iz Disneyevog crtića. :rofl:

Nego, a što se tebi čini za tu žensku - bi li svi dečki okolo dali lijevo jaje da je mogu poševiti? :zubo:
Pa da. Kažem da je imala nekolicinu prijatelja koji su bili zaljubljeni u nju. Jedan se odlučio fizički maknuti od nas svih jer više nije mogao trpjeti da ga voza. Onda je bila sva u čudu, pa kako, pa zašto, što kako, svi smo znali što mu radi, čak je ona to priznavala.
Na prvi pogled jako simpatična, lijepa, šarmantna, dobronamjerna, ali se svima obilo o glavu druženje s njom. Skoro svima. Ostalo joj je par ljudi.
nodens

Post 28 Jan 2012, 01:31

ombia » wrote:Ona prica o zenama. Daj ono barem jednom tjedno polovi sugovornika kak treba. :zubo:
Nema potrebe, vidim da si ti uvijek u blizini da me ispraviš. :love:
Tea Tree

Post 28 Jan 2012, 01:32

nodens » wrote: Pa da, baš ružno za vidjet. :ne zna:
No, i što misliš da bi takav jedan šef 'trebao' raditi? Ako mu podređeni podilazi na takav način - pa neće mu valjda dati otkaz zbog toga, ili se prestati baviti tim poslom, samo da se makne od ulizica?
E, da, baš. To su mu jedine opcije. :D Pa ovisi o ulizici, ovisi o situaciji, može se to sve riješiti. Ne uživa ulizica u svom položaju, uopće. Ali ima taj stalno prisutan strah. (razni su oblici straha - u djetinjstvu od neprihvaćanja, nešto kasnije od neuklapanja, još kasnije od mogućeg gubitka povlastica ako nije "dobar sa šefom", nađe se toga. Šef iz ovog primjera može zauzeti takav stav i pristupiti podređenom djelatniku da ulizica prestane raditi to što radi. Nije teško, uopće.
A, može i sjesti na veš mašinu. Image
Kakva debilana! :rofl:
Pa, ja imam dosta više od 17 no nisam baš siguran što znači 'izgraditi osnovne stavove'.
Čujem da o tome briju neki drugi ljudi, i stariji, ali čak i mnogi mlađi od mene - no što su uvjereniji u te svoje 'osnovne stavove', to meni nekako bezveznije zvuče. Tako da je meni de facto 'zrelost' sinonim za bezveznjaštvo LOL. Bar dok ne uočim nekakvu zrelost koja će mi imponirati, a ne zvučati toliko blentavo i samodopadno.
U ovoj diskusiji "izgradnja osnovnih stavova" se ne odnosi na građevinu :zubo: , ali se odnosi na shvaćanje da je glupo kurčit se gomili idiota, glumiti vođu čopora i skupljati ulizice.
OK, ta floskula "izgradnja osnovnih stavova" se stvarno toliko ofucala da ti dođe da pitaš nekoga: je li, a od čega ih to grade? :D Nisam se sjetila ničeg boljeg u tom trenutku pa sam posegnula za floskulom. Vjerujem da si shvatio što sam htjela reći.
Hoćeš reći da se i tebi ljudi čine kao nakupine trulih molekula? :raspa: :rofl:
Pa ono, to si ti smislio pa se neću sad klat s tobom oko autorskih prava, ali tako nekako. :D
No, ali kako ti se onda iz takve pozicije itko uspije 'svidjeti'? Na način da se poželiš parit s njim? :ne zna: Kak' misteriozno.
Jako teško. Samo ne pišem o tome po internetima. :zubo:
Tea Tree

Post 28 Jan 2012, 01:32

Koliko sam vremena provela brišući viška smajliće. :facepalm:
:gaah:
nodens

Post 28 Jan 2012, 01:34

ex anais » wrote: Pa da. Kažem da je imala nekolicinu prijatelja koji su bili zaljubljeni u nju. Jedan se odlučio fizički maknuti od nas svih jer više nije mogao trpjeti da ga voza. Onda je bila sva u čudu, pa kako, pa zašto, što kako, svi smo znali što mu radi, čak je ona to priznavala.
Na prvi pogled jako simpatična, lijepa, šarmantna, dobronamjerna, ali se svima obilo o glavu druženje s njom. Skoro svima. Ostalo joj je par ljudi.
:ne zna: To mi baš nije jasno.

Ako već *shvati* da ga zlonamjerno voza - zašto se onda 'fizički udalji'? Zašto se jednostavno ne ohladi, tj. zašto mu ne postane svejedno. :misli:

BTW, ako voza te 'prijatelje' - s kakvima se onda ševi? :zubo:
Eks

Post 28 Jan 2012, 01:38

nodens » wrote:
:ne zna: To mi baš nije jasno.

Ako već *shvati* da ga zlonamjerno voza - zašto se onda 'fizički udalji'? Zašto se jednostavno ne ohladi, tj. zašto mu ne postane svejedno. :misli:

BTW, ako voza te 'prijatelje' - s kakvima se onda ševi? :zubo:
Zato što kad si zaljubljen u nekoga tko te sustavno voza godinu dana ne možeš u blizini te osobe biti kul. Moraš se fizički maknuti, to je osnova svakog prebolijevanja. Umorna sam, ne mogu ti sad tumačiti i to. :zubo:
E sad, ako se pitaš kako to netko nekog može vozati u prijateljskom odnosu i manipulirati njegovim osjećajima, bojim se da je to jedno od onih stvari koje jednostavno znaš ili ne znaš, jer ako idem objašnjavati, moguće je postaviti tisuće podpitanja koja u teoriji ferceraju, ali u praksi ne. Jednostavno vidiš i znaš. Znaš kad je ona prešla granicu svojim stavljanjem ruke na njegovo rame, treptanjem, koketnim moljakanjem da je vozi doma i šta ja znam, bezbroj situacija. Ja sam godinama izbjegavala tipa koji je bio zaljubljen u mene jer mi je bilo užasno neugodno da ga zamajavam. A neki se tim hrane, a tuđu zaljubljenost je itekako lako nahraniti i sve to provuć kroz tobož prijateljsko ponašanje. Možda je najgore od svega ono kad se osoba ogradi da to nije njena odgovornost.

Nije se ševila tad ni s kim. Kasnije je imala nekog dečka.
ombia

Post 28 Jan 2012, 13:53

ex anais » wrote:
Pa da. Kažem da je imala nekolicinu prijatelja koji su bili zaljubljeni u nju. Jedan se odlučio fizički maknuti od nas svih jer više nije mogao trpjeti da ga voza. Onda je bila sva u čudu, pa kako, pa zašto, što kako, svi smo znali što mu radi, čak je ona to priznavala.
Lijepo si ovo opisala. To su zmije. :E
Ta ce na obicnu veceru na koju ju pozoves obuci dopicnjak i koketirati i sa tvojim deckom, da njemu bude neugodno. I poslije se praviti blesava.
Situacija: kod nas ekipa na veceri, zima je, svi su normalno obuceni. Osoba x ima dopicnjak i majcu na bretele, vani minus pet. Svi kako idu kuci nude joj prijevoz, ne ona bude jos malo ostala. Nema problema.
Ja joj na koncu u tri nudim da prespava kod nas. Ne ipak bi ona doma i nek ju moj vozi. Nema problema. :)
Pita onako me gledajuci jel bi mozda i ja s njima, da ona nema nista protiv. :rofl: Pokusava me uznemiriti, amaterka.
Daj otkaci me se zenturaco.
Rekoh ne, ja cu radije popiti ovu zadnju casu vina s nogama na stolicu.
Dolazi moj doma i govori da mu se upucavala, da mu je govorila da sam ga tracala pred njom :facepalm: i stavila mu ruku na prepone.
Malo se jedino zajebala sto ja patim od kronicne neljubomore.
Al mi je tad postalo jasno zasto ju ljudi ne vole, ono druze se tu i tamo ali ona nije nicija naj frendica. Valjda joj ni ne trebaju dublji odnosi. Treba joj nesto za ego.
Ima stotine "frendova" a ni jedan joj ne bi dao bubreg, trosi energiju na nebitno i cudi se ko pura dreku kad ju ljudi krenu izbjegavati.
Zaista alfa zena to zapravo uopce ne treba. Trazim jos pojam...da...
karambol

Post 30 Jan 2012, 08:59

nodens » wrote:

Kao što rekoh, ženkama neodoljiv, mužjacima izaziva divljenje/strahopoštovanje. :rofl:

Zdravko Mamić?
Tea Tree

Post 30 Jan 2012, 09:55

karambol » wrote: Zdravko Mamić?
Aha. Nenametljivo dominantan. :zubo:
karambol

Post 30 Jan 2012, 11:24

Tea Tree » wrote: Aha. Nenametljivo dominantan. :zubo:
Nenametljivo - Beta tip, dominanatan - Alfa tip.... :ne zna:
nodens

Post 30 Jan 2012, 13:14

karambol » wrote: Nenametljivo - Beta tip, dominanatan - Alfa tip.... :ne zna:
Nije dovoljno da bude na riječima 'dominantan' - nego ga grupa mora 'prepoznati' kao takvog (dominantnog, što god to značilo).

Ergo, ziher postoje neke grupe ljudi kojima bi Mamić mogao biti alfa mužjak. :zubo: Ali teško da to vrijedi u nekim drugim grupama ljudi, npr. onima koji će ga smatrati primitivnim i neotesanim tikvanom.
Tea Tree

Post 30 Jan 2012, 13:28

To bi vrijedilo kod životinja, u čoporima. Ako u čopor dođe novi alfa može čak i ubiti prethodnika.

Kako si sam rekao, kod ljudi je to znatno složenije. Ako neki tikvan ima potrebu okupiti oko sebe pet drugih tikvana i njima glumiti baju, je li sama njegova potreba za dominacijom (makar u odnosu na tih 5 tikvana) ono što ga čini alfom?
Ili je naprosto budala kojoj je neprestano potrebna potvrda u vidu uvlačenja i komplimenata ovih 5 tikvana kako bi uopće mogao funkcionirati inače će se raspast od jada i nezadovoljstva?
nodens

Post 30 Jan 2012, 13:47

Tea Tree » wrote:To bi vrijedilo kod životinja, u čoporima. Ako u čopor dođe novi alfa može čak i ubiti prethodnika.

Kako si sam rekao, kod ljudi je to znatno složenije. Ako neki tikvan ima potrebu okupiti oko sebe pet drugih tikvana i njima glumiti baju, je li sama njegova potreba za dominacijom (makar u odnosu na tih 5 tikvana) ono što ga čini alfom?
Ili je naprosto budala kojoj je neprestano potrebna potvrda u vidu uvlačenja i komplimenata ovih 5 tikvana kako bi uopće mogao funkcionirati inače će se raspast od jada i nezadovoljstva?
U grupi koja bi ga zaista doživljavala kao dominantnog, moglo bi se reći da je 'alfa' (za tu grupu). :zubo:

Dakako, takav status - po svojoj sličnosti s pesekima :zubo: - nekome možda i ne bi imponirao. :rofl:

U biti, sad kad gledam, ne mogu se sjetiti nijednog lika kojeg bih ja smatrao 'alfom' - izvan literature, tj. fikcije. :rofl:
Tea Tree

Post 30 Jan 2012, 14:53

nodens » wrote: U grupi koja bi ga zaista doživljavala kao dominantnog, moglo bi se reći da je 'alfa' (za tu grupu). :zubo:
Ako je ovo točno, onda zapravo nema razlike u pojmu alfa između ljudi i životinja. Razlika bi bila jedino ta što ljudi verbalno dolaze do tih odnosa, dok životinje ne govore. I, da, ljudi se najčešće neće poubijati iako ponekad i to hoće.
Dakako, takav status - po svojoj sličnosti s pesekima :zubo: - nekome možda i ne bi imponirao. :rofl:
Možda. :zubo:
U biti, sad kad gledam, ne mogu se sjetiti nijednog lika kojeg bih ja smatrao 'alfom' - izvan literature, tj. fikcije. :rofl:
Ja sam već rekla da mi se čini da taj pojam u današnje vrijeme gotovo i ne postoji. Za ove koje sam opisala u prethodnom postu postoje neki drugi nazivi i osobine. Nekako sumnjam da su natural born leaders. :zubo: :D
karambol

Post 30 Jan 2012, 15:39

Dakle, postoje tipovi koji zarađuju milijune. Imaju milijune novaca više nego li im treba. Postoje i oni koji imaju desetke žena više nego li im treba. Ponekad su to jedni te isti... So, kako ćemo ih definirati? :ne zna:
Nekome će biti alfe, jer silno žele biti poput njih, a drugima obične budale i primitifci, što od jala, a što od drugačije primjenjene životne filozofije. Tako nekako?
Tea Tree

Post 30 Jan 2012, 16:38

karambol » wrote:Dakle, postoje tipovi koji zarađuju milijune. Imaju milijune novaca više nego li im treba. Postoje i oni koji imaju desetke žena više nego li im treba. Ponekad su to jedni te isti... So, kako ćemo ih definirati? :ne zna:
Nekome će biti alfe, jer silno žele biti poput njih, a drugima obične budale i primitifci, što od jala, a što od drugačije primjenjene životne filozofije. Tako nekako?
Hmmm, ne, ne baš. Tipovi koji zarađuju milijune novaca nisu nužno alfe, bar ne u ovom kontekstu u kojem ovdje pričamo o tome. Hoću reći, unatoč dobroj zaradi i privlačnosti ženama, ne mora se biti Mamić. Zapravo, poželjno je ne biti Mamić. :zubo:
Teško da bi netko rekao ili pomislio za npr. Davida Bowiea, koji je svojevremeno zarađivao puno, a i žene su mu bile dostupne, da je budala i primitivac. Čak ni zbog jala. :D
nodens

Post 30 Jan 2012, 16:51

Tea Tree » wrote:Ako je ovo točno, onda zapravo nema razlike u pojmu alfa između ljudi i životinja. Razlika bi bila jedino ta što ljudi verbalno dolaze do tih odnosa, dok životinje ne govore. I, da, ljudi se najčešće neće poubijati iako ponekad i to hoće.
Ima razlike, u smislu da kod pasa to znači ono što znači, nema tu nekih ogromnih varijacija na temu.

A kod ljudi, imaš ovakvih alfi kao Maminjo, a imaš i onakvih kao Bowie. :zubo:

Tea Tree » wrote: Ja sam već rekla da mi se čini da taj pojam u današnje vrijeme gotovo i ne postoji. Za ove koje sam opisala u prethodnom postu postoje neki drugi nazivi i osobine. Nekako sumnjam da su natural born leaders. :zubo: :D
Ovisi o tome koga se 'vodi'. Je li Gaston iz Beauty & the Beast - natural born leader? Za one tikvane iz krčme, očito jest. :zubo:
  • Information