Od svih juha na svijetu, navjiše volim riblju s rižom :mljac:Pješčana » wrote:što je cancarela?
meni na poslu vole u juhu ubaciti malo riže i/ili kukuruza - za što ja tvrdim da jednostavno ubace sve što je ostalo od jučer, da se ne baci
Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
Ma ne.Pješčana » wrote:ajnpren juha?
Obična, bistra juha, a to što se unutra izlije se zove cancarela.
Ali to se skuha i ostanu komadići toga u juhi.
E da, u riblju ide riža.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
BoDerek » wrote: Od svih juha na svijetu, navjiše volim riblju s rižom :mljac:
zašto ne voljete kockice u juhi? ja u krem juhe volim stavit kockice, jer ono...pašta ili riža mi ne idu u to! a te juhe su inače blage i klize niz grlo, pa prepečni krih taman fino legne!
e, jel iko od vas dalmatinki jeo hokaido juhu? ajvi, morti? ja sam dobila prošle godine oooogormnu tikvetinu, pa nisam znala što bi s njom, a rekli da je juha dobra, pa ajde ja to sve izrezala, dio spremila u zamrzivač,a od dijela probala napravit juhu! isuse bože, amjko božja, kako je to dobro
meni je piletina bolja od pletenica, barem jedno 10 puta! preukusna je!
meg ti je glupa!!! :xlux:
e da, meni u obične bistre juhe najdraže stavit onu najnajnajsitniju tjesteninu, ko mali razlomljeni špagetići...to mi je najdraža pašta za juhu! 
za kokošju napravim noklice, baš mi nekako pašu! riblja ide s rižom pod obavezno!
za kokošju napravim noklice, baš mi nekako pašu! riblja ide s rižom pod obavezno!
E, meni to ne valja jer se raskuha za sekundu i pol.Mulica » wrote:e da, meni u obične bistre juhe najdraže stavit onu najnajnajsitniju tjesteninu, ko mali razlomljeni špagetići...to mi je najdraža pašta za juhu!
Ona Mortišina cincaruša se zapravo zove ljevanci - rijetko tijesto ulijevaš u kipuću juhu, može i kroz cjediljku.
Kockice kruha pržene na maslacu su idealne za juhu od graha. Zapravo, krem juhe bez nečega u njima što se može gristi običan su mi napoj.
Postoje grickalice kubeti - kockice kruha sa začinima. Zgodno za juhe.
A one pizdarije od mekinja, jesu li to one sitne flipsaste okruglice za juhu (zlate kroglice)?
U krem juhu od tikve/bundeve obično stavljam grickalice u obliku krušnih kockica (kubeti, kako kaže judolino, su ok rješenje) i krug slatkog vrhnja po vrhu kad je već u tanjuru. Krem od gljiva volim ostaviti pokoji komadić gljive, krem juha od cvjetače/karfiola - komadiće cvjetače i mali špric aceto balsamica... Grickalice, po inspiraciji. Ili one koje sam napravim ili te kupljene...
Krem juhica od graha kod mene zahtijeva nešto ljuto po vrhu, npr. na sitnositno narezansvježi čili...
Krem juhica od graha kod mene zahtijeva nešto ljuto po vrhu, npr. na sitnositno narezansvježi čili...
karamba, kakvo slatko vrhnjekarambol » wrote:U krem juhu od tikve/bundeve obično stavljam grickalice u obliku krušnih kockica (kubeti, kako kaže judolino, su ok rješenje) i krug slatkog vrhnja po vrhu kad je već u tanjuru. ....
u juhu ide kiselo
moja majka se zadnjih godina bacila na tikve, uzgaja razne vrste pa i ove oooogromne; dalo bi se čovjeka ubiti njomeMulica wrote:ja sam dobila prošle godine oooogormnu tikvetinu...
možeš svašta s njima; izdubiti i napuniti pa peći, peći ih u složencu, dodati u povrtni rižot....
i menie da, meni u obične bistre juhe najdraže stavit onu najnajnajsitniju tjesteninu
al zadnje vrijeme jedemo slova, ne bi li bajica svladala čitanje
da, al ja sam u dalmaciji, di ih gotovo niko ne uzgaja, a rijetko se di imaju za kupit! mi smo je dobili od tatine prijateljice, kojoj je kćer to dobila u slavoniji, nije znala što će s tim, pa dala mami! mama nije znala što će s tim pa dala mom tati, moj tata proslijedio meni i rekao da činim što znam!Pješčana » wrote:pa sad je peti mjesec, za par mjeseci stižu nove tikve
morti, ma znam da nisi dalmatinka, mislila sam općenito na ovu ekipu s mora!
judolino, misliš na onu sitnu da se raskuha? meni ne...jer je kuham možda 2 min i onda ugasim vatru! od vruće juhe se skuhaju do kraja! u juhama paštu nikad ne kuham do kraja, sama se skuha!
cincarušu smo pravili jednom...onako, ok mi je, al mi je draža tjestenina!
kubeti??? to ima poseban naziv? to se kupi? što?
bajo, jel ti majka prodaje tikve?
boderek, pa jesi probala ikad? ja sam ti, kao mala, na selu, redovito rizala te tikve za svinje! bilo ih je brdo...jer su mi to na selu uzgajali masovno! pa bi pobrali i davali svinjama! eventualno bi one špice sačuvali, oprali i pekli na peći pa poslije grickali!
kasnije sam shvatila da ljudi to jedu
kad sam dobila ovo čudo i otvorila je, prvo su mi na pameti bile svinje i kako bi to njima tribalo dat, jer ljudi to ne jedu! na okus juhe sam se jebeno iznenadila! mogu ti reć da mi je ovo među top5 juha! a sve što ima u njoj je malo kapule, krumpir jedan, puno tikve, puno soli, puno temeljca, i mrvu vrhnja!
Juhu od tikava nisam probala.Mulica » wrote: boderek, pa jesi probala ikad? ja sam ti, kao mala, na selu, redovito rizala te tikve za svinje! bilo ih je brdo...jer su mi to na selu uzgajali masovno! pa bi pobrali i davali svinjama! eventualno bi one špice sačuvali, oprali i pekli na peći pa poslije grickali!
kasnije sam shvatila da ljudi to jedu
kad sam dobila ovo čudo i otvorila je, prvo su mi na pameti bile svinje i kako bi to njima tribalo dat, jer ljudi to ne jedu! na okus juhe sam se jebeno iznenadila! mogu ti reć da mi je ovo među top5 juha! a sve što ima u njoj je malo kapule, krumpir jedan, puno tikve, puno soli, puno temeljca, i mrvu vrhnja!
Ali mrzim sve tikvasto, i buču, mrzim čak i tikvice one zelene. Ma mrzim i dinju! Ufff kad se sjetim okusa dinje, naježim se od muke.
I mi smo ko mali kod babe rezali te tikve za svinje
nek me neko podsjeti di se odi nalazi ignore opcija!BoDerek » wrote: Juhu od tikava nisam probala.
Ali mrzim sve tikvasto, i buču, mrzim čak i tikvice one zelene. Ma mrzim i dinju! Ufff kad se sjetim okusa dinje, naježim se od muke.
Uvijek jedem krem juhe s malo popecenog kruha.Pješčana » wrote:šta fali kruvu u juhi?![]()
ja sam shvatila da je to posh kad sam vidjela da se prodaju sušene kockice kruha za to po dućanima
Moze i onog prvo premazanog maslacem od cesnjaka i zacinskog bilja pa prepeci.
Mulice SVE bih pojela!
Naravno ubacim krutonse i u salatu.
Tko je lijen kupi gotove
http://www.approvedfood.co.uk/tt50/lg_i ... 0%26zc%3D2
Ne nije to prezgana juha.ajnpren juha?
Od tjesta u juhu najvolim mamine domace rezance.
Moja baka je pustala vrhom zlicice, od tuda i zlicnjaci.rijetko tijesto ulijevaš u kipuću juhu, može i kroz cjediljku.
Da!Zapravo, krem juhe bez nečega u njima što se može gristi običan su mi napoj.
Hokaido juha je fenomenalna stvar.
Sta jos? Da, sad sam gladna.
poslat ću ti ja autobusom.Mulica » wrote: da, al ja sam u dalmaciji, di ih gotovo niko ne uzgaja, a rijetko se di imaju za kupit!
kupit ću ti hokaido tikvu i dat vozaču na kolodvoru nek ju vozi na jug. ozbiljno
baja, što te zanima za sok od bazge? cvjetovi bazge, šećer, voda, prokuhaj
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Mulice, ništa tikvasto ne jedem osim zelenih tikvica.
Cancarele su samo vilicom prebijena jaja koja se u tankom mlazu ulijevaju u kipuću juhu dok se u isto vrijeme vilicom mućka površina juhe. To je baka radila kad bi ostala bez tjestenine. Meni je to odvratno.
Meki su u obliku zvjezdica i, da, bljak, su. Meni. Njima nisu. Onaj mlađi ionako jede svakakve gadarije, pa je to jedna od manjih.
Cancarele su samo vilicom prebijena jaja koja se u tankom mlazu ulijevaju u kipuću juhu dok se u isto vrijeme vilicom mućka površina juhe. To je baka radila kad bi ostala bez tjestenine. Meni je to odvratno.
Meki su u obliku zvjezdica i, da, bljak, su. Meni. Njima nisu. Onaj mlađi ionako jede svakakve gadarije, pa je to jedna od manjih.
ima i neki precept bez kuhanja, samo natapanjePješčana » wrote: baja, što te zanima za sok od bazge? cvjetovi bazge, šećer, voda, prokuhaj
dakle, zanima me sve: kako radite, kako konzervirate, koji omjeri cvjeća, šećera i vode.... hvala
pa zar ih sad ima? tikava?Pješčana » wrote: poslat ću ti ja autobusom.
kupit ću ti hokaido tikvu i dat vozaču na kolodvoru nek ju vozi na jug. ozbiljno![]()
baja, što te zanima za sok od bazge? cvjetovi bazge, šećer, voda, prokuhaj
baja mi rekla dat na jesen
bajo, ja nikad nisam pravila, al znam da su se prošle godine tamo raspitivali o tome, i bilo je dosta savjeta! al znam da je jako ukusan!
guglaj, pa gledaj po blogovima recepte i savjete, blogerice to znaju do detalja opisat!
batate još nisam probala! bivša susida je jednom pravila pomfrit od toga, čim je rekla da bude fino slatkast, odustala sam od kušanja!Bios » wrote:Probala sam. Ljigaste su mi.![]()
Mama ih sprema na 1658 načina i ni jedan mi se ne sviđa. Ali ona ionako sprema svakakve čudne stvari koje probam jednom i to je to.
Sad je kupila batate i radit će njoke od njih. Mislim da to neću ni probat.
svi ga peku, frigaju, kuhaju na slano...a meni nekako teško to zamislit!
al moram probat, čisto da vidim kakvo je...
tikva nije ljigasta kad je juha spravljena od nje
-
- Information
-