Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
Silajn

Post 21 Oct 2014, 23:37

visekratni klon wrote:
Ali ovo nitko ne čita. Ako čita, svejedno je bed zbog prijašnjih upisa. :ne zna:
Nije uopće bed ništa što si ikad napisala. Stvarno nije. Bed je što moraš mijenjat diskurs. Ako nisi jebeni mastermajd da se stalno prebacuješ iz jednog moda u drugi, odaberi mod.

visekratni klon

Post 21 Oct 2014, 23:38

Euklid wrote:
to nije nikakav problem...

a koji je glavni problem zbog kojeg je grupa osnovana ako nije nemogućnost obavljanja pobačaja u državnim bolnicama zbog sabotaže pojedinih licemjera iz redova liječnika? :kokice:
Sve ti piše u grupi.
Silajn wrote:
Nije uopće bed ništa što si ikad napisala. Stvarno nije. Bed je što moraš mijenjat diskurs. Ako nisi jebeni mastermajd da se stalno prebacuješ iz jednog moda u drugi, odaberi mod.
Hm, na koji način mijenjati? Recimo, uzimam sad ekstreman primjer, ali Drito Konj nije ništa mijenjao kad je radio onu svoju akciju.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 21 Oct 2014, 23:38

visekratni klon wrote:
Kvota je dobra stvar.
Ne znam, da ti pravo kažem i ja još mozgam, i mi mozgamo što i kako točno i konkretno zatražiti jer ova pisma su čisto načelna da vide da nas ima.
nemojte sada ic donosit svemiru pravdu.. :D

dobro se dogovorite i iskordinirajte ciljeve ove grupe i sto jos i kako bude iz toga proizaslo , iskoordinirajte sa slicnim, mozda i paralelim ostalim aktivnostima i udrugama.
precizirajte ciljeve, korake, nemojte sad odmah ic na referendum za mijenjanje ustava :D, moze to malo i sacekat.. :D

vec je vrlo vrijedno sto se nekako nesto gravitacijski okuplja neka oko neke kontragravitacije u vezi ove problematike, sto se uoblicava i sve se moze dogodit..i da se pogrijesi nesto malo, i da dodje donekog raskoraka i da sve to malo nekako oscilira, dan bolje, dan gore, ali sad treba jos vise ljudi okupiti, udruzit se, ali i treba znat sto tocno s tim kad do toga dodje..treba traziti ono sto je realno (dakle mozda inesto vise od realnog :D ), ali se tocno koncentrirajte na ono od cega ste poceli, od tih nekih osnova, poslije se uvike moze dotjerivat, gradit nesto, prilagodjavat..iskrsnut ce tu jos novih stvari, problema, prepreka..treba to docekat spremno.. ne rasprsivat se previse.. :D
Nenia Salonitana

Post 21 Oct 2014, 23:41

MightyMe wrote: Pa poimenice baš i ne. Ako ti fali ginekolog koji će to sve odraditi, otvoriš natječaj s takvim uvjetom i mogu se svi prijaviti. Ako imaš dovoljno takvih, otvoriš natječaj bez tog uvjeta. I to je to. :ne zna:
inicijalni uvjet bi bio da nema priziv savjesti.
a uvjet natječaja bez tog uvjeta bi bio da nema taj uvjet. :zubo:

ili jednostavnije, nek odjebu u neku drugu specijalizaciju. :cerekava:

ja imam priziv savjesti i nikad ne bi mogla baciti živog jastoga u lonac s kipućom vodom....ali zato jebeno nisam otišla u jebene kuhare gdje znam da bi se to očekivalo od mene. mislim, mogla sam otići, i biti loš i neprofesionalan kuhar. :kava:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 21 Oct 2014, 23:41

visekratni klon wrote:
Sve ti piše u grupi.
pa u grupi piše da je problem ovo što i ja mislim da je problem... ali ti očigledno misliš da je nešto drugo glavni problem? :kokice:
'if you fall, i'll be there' (floor)
MightyMe

Post 21 Oct 2014, 23:42

visekratni klon wrote:
Kvota je dobra stvar.
Ne znam, da ti pravo kažem i ja još mozgam, i mi mozgamo što i kako točno i konkretno zatražiti jer ova pisma su čisto načelna da vide da nas ima.
Mislim da je to loša taktika. Bitno mi se čini da se odmah ima nekakav konkretni plan jer to daje na ozbiljnosti. Lako se neki detalji kasnije modificiraju. Analogno, puno ćeš ozbiljnije biti shvaćen ako daš nekakav prijedlog za poboljšanje ekonomske situacije, nego da vičeš ulicom veleizdaja, iša san u dućan, veleizdajnici, kupija san kruv. Ako me svaćaš. :D
Silajn

Post 21 Oct 2014, 23:42

visekratni klon wrote:
Sve ti piše u grupi.

Hm, na koji način mijenjati? Recimo, uzimam sad ekstreman primjer, ali Drito Konj nije ništa mijenjao kad je radio onu svoju akciju.
Drito je itekako birao riječi za akciju, trastmi. Ma nije nikakva drama, samo pročitaj sve još jednom prije nego pukneš post i gotova stvar.
I onak, skini se s neta na pol sata i odi prošetat. Pa tako svaki dan. Nema smisla da odmah propucaš od psikičke iscrpljenosti :zubo:
visekratni klon

Post 21 Oct 2014, 23:43

..a unda wrote: nemojte sada is donosit svemiru pravdu.. :D

dobro se dogovorite i iskordinirajte ciljeve ove grupe i sto jos i kako bude iz toga proizaslo iiskoordinirajtesa slicnim, mozda i paralelin aostalim aktivnostima i udrugama.
precizirajte ciljeve, korake, nmojet sad odmah ic na referendum za mijenjanje ustava :D, moze to malo i sacekat.. :D

vec je vrlo vrijedno sto se nekako gravitacijski okupljaja neka kontragravitacija u vezi ove problematike. sve se moze dogodit..i da se pogrijesi nesto malo, i da dodje donekog raskoraka i da sve to malo nekako oscilira, dan bolje, dan gore, ali sad terba jos vise ljudi okupiti, udruzit se, ali i treba znat sto tocno s tim kad do toga dodje..treba traziti ono sto je realno (dakle mozda inesto vise od realnog :D), ali se tocno koncentrirajte na ono od cega ste poceli, od tih nekih osnova, poslije se uvike moze dotjerivat, gradit nesto, prilagodjavat..iskrsnut ce tu jos novih stvari, problema, prepreka..treba to docekat spremno.. ne rasprsivat se previse.. :D
Htjeli smo iskonkretizirati stvari jer je Ministarstvo na ono pismo prošle godine odgovorilo čistom floskulom. :ne zna:

Međutim, meni nije točno jasno kako se može ignorirati ružičastog slona u sobi i pričati o abortusu. To je ono što Euklid recimo direktno i indirektno traži od nas i pokušava iz mene iščupati da započne polemiku. Ja osobno nisam tako nastrojena, ja bih rado u glavu, nemaju što pro vitice raditi na Odjelu zadarske bolnice recimo, nema duhovnjačkih savjetovališta ako ne postoji alternativa, a i želim da pokažemo da nas ima, da nisu oni jedini koji se mogu okupiti i stalno gaziti po tuđim pravima. Možda bi bilo za grupu bolje da je netko neutralan predstavnik jer ja priznajem da nisam neutralna. Niti želim biti. Niti glancati mišljenje osim jel što neću tamo psovati ili tako nešto.
..a unda
Undaminator

Post 21 Oct 2014, 23:43

visekratni klon wrote:
Ali ovo nitko ne čita. Ako čita, svejedno je bed zbog prijašnjih upisa. :ne zna:
nje bed. to je bilo, pa sta. :D

ali svi mi znamo da ti mozes i drugu ulogu preuzet, jelda? to su ti neki nekomoditeti koje stvara odgovornost, tj sloboda.. :D :D
visekratni klon

Post 21 Oct 2014, 23:44

MightyMe wrote:
Mislim da je to loša taktika. Bitno mi se čini da se odmah ima nekakav konkretni plan jer to daje na ozbiljnosti. Lako se neki detalji kasnije modificiraju. Analogno, puno ćeš ozbiljnije biti shvaćen ako daš nekakav prijedlog za poboljšanje ekonomske situacije, nego da vičeš ulicom veleizdaja, iša san u dućan, veleizdajnici, kupija san kruv. Ako me svaćaš. :D
Nisam ja imala taktiku, jebiga. Niti sam znala da će grupa narasti.
A sad kad je, ne znam, čekamo udruge da se jave, ako se jave jer teško je od nas par koji se nikad nismo time bavili očekivati neko čudo. Kratimo vrijeme dok nas netko ne uputi, da tako kažem. Jer lako je ponoviti ono pismo od prošle godine, ali kakvog to smisla ima?
MightyMe

Post 21 Oct 2014, 23:45

Nenia Salonitana wrote:
inicijalni uvjet bi bio da nema priziv savjesti.
a uvjet natječaja bez tog uvjeta bi bio da nema taj uvjet. :zubo:

ili jednostavnije, nek odjebu u neku drugu specijalizaciju. :cerekava:

ja imam priziv savjesti i nikad ne bi mogla baciti živog jastoga u lonac s kipućom vodom....ali zato jebeno nisam otišla u jebene kuhare gdje znam da bi se to očekivalo od mene. mislim, mogla sam otići, i biti loš i neprofesionalan kuhar. :kava:
Bez da puno ulazim u detalje, reći ću samo da se ne slažem s takvim rješenjem i da su takva rješenja upravo razlog zbog čega sam više-manje suzdržan po tom pitanju.
MightyMe

Post 21 Oct 2014, 23:46

visekratni klon wrote:
Nisam ja imala taktiku, jebiga. Niti sam znala da će grupa narasti.
A sad kad je, ne znam, čekamo udruge da se jave, ako se jave jer teško je od nas par koji se nikad nismo time bavili očekivati neko čudo. Kratimo vrijeme dok nas netko ne uputi, da tako kažem. Jer lako je ponoviti ono pismo od prošle godine, ali kakvog to smisla ima?
Skužija san da se situacija naglo razvila. Ali nadan se da si i ti mene povatala šta san mislija reć.
Euklid
old school

Post 21 Oct 2014, 23:46

visekratni klon wrote: Međutim, meni nije točno jasno kako se može ignorirati ružičastog slona u sobi i pričati o abortusu. To je ono što Euklid recimo direktno i indirektno traži od nas i pokušava iz mene iščupati da započne polemiku. Ja osobno nisam tako nastrojena, ja bih rado u glavu, nemaju što pro vitice raditi na Odjelu zadarske bolnice recimo, nema duhovnjačkih savjetovališta ako ne postoji alternativa, a i želim da pokažemo da nas ima, da nisu oni jedini koji se mogu okupiti i stalno gaziti po tuđim pravima. Možda bi bilo za grupu bolje da je netko neutralan predstavnik jer ja priznajem da nisam neutralna. Niti želim biti. Niti glancati mišljenje osim jel što neću tamo psovati ili tako nešto.
ovo je fer i pošteno rečeno od tebe :S

do sada sam mislio da će vaša grupa prouzročiti više štete nego koristi, sad vidim da možda ima nade...
visekratni klon

Post 21 Oct 2014, 23:49

Euklid wrote:
ovo je fer i pošteno rečeno od tebe :S

do sada sam mislio da će vaša grupa prouzročiti više štete nego koristi, sad vidim da možda ima nade...
Ja bih ti sad rekla da odeš u kurac, ali bojim se kako će se to odraziti na moj javni imidž.
Osim pljuvačine ništa nisi napravio. Valjda bolje i ne znaš pa te ne krivim.

A sad ću se odlogirati. Bok.
Euklid
old school

Post 21 Oct 2014, 23:54

visekratni klon wrote:
Ja bih ti sad rekla da odeš u kurac, ali bojim se kako će se to odraziti na moj javni imidž.
Osim pljuvačine ništa nisi napravio. Valjda bolje i ne znaš pa te ne krivim.

A sad ću se odlogirati. Bok.
Ma samo želim da ne napraviš štetu.

Ne možeš pod krinkom borbe za pravo žene na izbor vodit svoje privatne ratove s crkvom.

Ako je problem situacija u nekim našim klinikama onda se treba držati toga.

Međutoa, ako je problem utjecaj crkve na civilno i sekularno društvo onda ste trebali osnovati grupu s takvim imenom i jasno dati ljudima do znanja koji vam je cilj.

Još će neko reć da ste ga obmanuli...
Silajn

Post 21 Oct 2014, 23:59

euklide, srećom, jako si u krivu :D :D
Beau

Post 22 Oct 2014, 00:03

..a unda wrote: nje bed. to je bilo, pa sta. :D

ali svi mi znamo da ti mozes i drugu ulogu preuzet, jelda? to su ti neki nekomoditeti koje stvara odgovornost, tj sloboda.. :D :D
Ama sta vam je, nemojte s takvim presingom :eek:
Ovo sve traje par dana samo.

Osim toga dokazala je kako moze bit fina s dlesarom :zubo:
Ne, ozbiljno, mozda malo pretjerujete :misli:
Nenia Salonitana

Post 22 Oct 2014, 00:06

MightyMe wrote: Bez da puno ulazim u detalje, reći ću samo da se ne slažem s takvim rješenjem i da su takva rješenja upravo razlog zbog čega sam više-manje suzdržan po tom pitanju.
zašto se ne slažeš?

ja se ne slažem s ovim tvojim prijedlogom jer je neefikasan. zamislimo da bude tako. i da bolnica uposli određen % nesavjesnih, određen savjesnih.
tu su dežurstva. na dežurstvima moraš imati liječnika koji u potpunosti radi svoj posao. dođe mu trudnica u stanju životne ugroženosti i potrebno je hitno izvesti pobačaj, a dežurni je savjestan. koliko bi se nakotilo slučajeva ovakvog naslova, s izmijenjenim ulogama tko nije htio. http://www.vecernji.hr/crna-kronika/gin ... caj-868575

ako se to želi izbjeći, na dežurstvima noćima, vikendima i blagdanima crnčila bi jedino nesavjesna bagra. meni se čini da to čak ide prema povećanju broj savjesnih. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 22 Oct 2014, 00:06

visekratni klon wrote:
Htjeli smo iskonkretizirati stvari jer je Ministarstvo na ono pismo prošle godine odgovorilo čistom floskulom. :ne zna:

Međutim, meni nije točno jasno kako se može ignorirati ružičastog slona u sobi i pričati o abortusu. To je ono što Euklid recimo direktno i indirektno traži od nas i pokušava iz mene iščupati da započne polemiku. Ja osobno nisam tako nastrojena, ja bih rado u glavu, nemaju što pro vitice raditi na Odjelu zadarske bolnice recimo, nema duhovnjačkih savjetovališta ako ne postoji alternativa, a i želim da pokažemo da nas ima, da nisu oni jedini koji se mogu okupiti i stalno gaziti po tuđim pravima. Možda bi bilo za grupu bolje da je netko neutralan predstavnik jer ja priznajem da nisam neutralna. Niti želim biti. Niti glancati mišljenje osim jel što neću tamo psovati ili tako nešto.
nisi neutralna? pa naravno da nisi neutralna..kako to izgleda neko neutralan? :D

zastupas svoje ideje, namjerno ne zelim rec svjetonazor, zelis nesto promijenit nekako i oko toga, oko te neke inicijative se okupljaju ljudi koji dijele isto, slicno misljenje, ideje.
sta sad od toga treba radit neke mistifikacije.. :D

ovo je mogao sad napravit netko drugi, naravno da jest, ali nije,. ti si naprvila i okupila do sad..kolko 500 ljudi? pa jebate.. :D

guraj onako kako znas i kolko mozes, nema ovdje nekih autorskih prava, natjecanja, prvoboraca, dragovoljaca, zasluga.. ideja se neka pomalo konkretizira,materiijalizira, postoji u nekom prostoru i vremenu i sad se vrsi neki pritisak da postoji i u politickom kulturnom prostoru i vremenu, da tako postane relevantna.

mozda ce te ova grupa prerast, mozda ce te ono sto proizadje iz nje, ako proizadje, prevazidje, mozda ce se time bavit netko drugi kad to bude nekih drugh razmjera ili razina, a mozda i nece..

za sad ide ovo pismo, kakvo jest da jest, jel moglo bit bolje, jel moglo bit gore, ali boj se vuka, boj se lisice..ide ova faza sad tako, poslat, animirat da sto vise ljudi posalje sto vise tih mejlova i razmisljat pomalo sto dalje i kao i da li dalje. vec je ovo sad nesto i to uopce ne malo.
sad samo treba tu magicnu medijsku granicu prec i onda ce neke stvari poprimit na inerciji, rutini, a neke nove stvari i problemi ce se stvarat, stvarat ce se nova iskustva, ucit ce se nove stvari..

pa naravno da nemos bit neutralna, pa nisi stroj..nitko od tebe ne ocekuje turboracionalnost. radi se i inace o vrlo intimnim i emocionalno znacajnim pitanjima, i sad kako tu ostat neutralan..aj kako? mislim, ono, stalo ti je jebiga do necega..kao sto je nekome nesto drugo stalo do necega.. :D
Euklid
old school

Post 22 Oct 2014, 00:07

Silajn wrote:euklide, srećom, jako si u krivu :D :D
volio bih da si u pravu... :D
visekratni klon

Post 22 Oct 2014, 00:09

Ok. Ozbiljno ću. Ne za Euklida nego onako, da sebi raščistim, ali moram reći i da se mi admini dogovaramo i da moja nije jedina koja pliva.

Ako pogledate ovu moju temu, vidjet ćete zašto sam je otvorila. Nedopustivo mi je da makar ne postoji sekularna alternativa savjetovanja žena.
Znam da će ljudi političkog centra tvrditi da nije problem u Crkvi nego isključivo u privatnicima koji varaju, ali nije istina. Da nije jačanja ekstrema, nikad se ne bi doveli do ovakve situacije gdje smo maltene na korak do zabrane.
NE osvrnuti se na to, meni je guranje glave u pijesak. Najsikrenije.

Svjesna sam da će dosta pripadnika centra zaobići moju grupu iz dva razloga- forumaši koji znaju da sam je ja osnovala i drugo, koji čitaju objave tamo pa im se ne svide.

Imam dva izbora- ostaviti grupu na miru i tehnički je održavati tek tako i pustiti je drugima ili ići svojim putem pa kome god to smetalo.

Mada uopće ne vidim kako je došlo do ove dileme. Najiskrenije. Ne moraju svi sve voljeti niti biti članovi svake grupe. :ne zna:
Nenia Salonitana

Post 22 Oct 2014, 00:12

Euklid wrote:
Ma samo želim da ne napraviš štetu.

Ne možeš pod krinkom borbe za pravo žene na izbor vodit svoje privatne ratove s crkvom.

Ako je problem situacija u nekim našim klinikama onda se treba držati toga.

Međutoa, ako je problem utjecaj crkve na civilno i sekularno društvo onda ste trebali osnovati grupu s takvim imenom i jasno dati ljudima do znanja koji vam je cilj.

Još će neko reć da ste ga obmanuli...

Image

sreća da nije otišlo u tom smjeru.
visekratni klon

Post 22 Oct 2014, 00:14

Ima već takvih grupa. Sasma dovoljno.

Međutim, u prvim postovima stoje moji postovi o Pro Viti, to je mogao vidjeti svatko tko je došao u tu grupu, e sad ili nije čitao ili ga ne smeta.
MightyMe

Post 22 Oct 2014, 00:14

Nenia Salonitana wrote:
zašto se ne slažeš?
Zato jer ne mislim da se protiv jedne isključivosti treba boriti drugom jer to samo uzrokuje daljnju polarizaciju društva i ne donosi ništa dobro. Možda sam još naivan i previše idealiziram, ali isključivost u bilo kakvom smjeru mi je odbojna i ne želim da me se povezuje s istom.

Ajde probaj pročitat link koji si tu zalipila pa ga tek onda iskoristi ka za argument. Ovako ispadaš neozbiljna.
visekratni klon

Post 22 Oct 2014, 00:16

MightyMe wrote: Zato jer ne mislim da se protiv jedne isključivosti treba boriti drugom jer to samo uzrokuje daljnju polarizaciju društva i ne donosi ništa dobro. Možda sam još naivan i previše idealiziram, ali isključivost u bilo kakvom smjeru mi je odbojna i ne želim da me se povezuje s istom.

Ajde probaj pročitat link koji si tu zalipila pa ga tek onda iskoristi ka za argument. Ovako ispadaš neozbiljna.
Majti, da te pitam, al ne provociram nego te ozbiljno pitam jer me zanima percepcija ljudi koji imaju slične stavove tebi. Kako tebi izgleda grupa, ono što si dosad vidio? Zanemari sad mene i što ja ovdje pišem, čisto te pitam za grupu. Jel ti odbojna?
Neću se ja durit (Euklida sam stjerala jer me trolao, čisto zato) volim znati.
  • Information