Gradovi u regiji

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Almost Rosey

Post 12 May 2012, 00:37

Vukovar, isukrste.

Tea Tree

Post 12 May 2012, 11:51

Skokni do Iloka kad si već tamo. Vukovar će ti nakon toga izgledati prelijepo, sunčano, živo, ma sve naj. :D
Almost Rosey

Post 12 May 2012, 12:17

Bila sam i u Iloku :) šteta što je park nasuprot onom dvorcu onako zapušten.

U Vukovaru smo posjetili (između ostaloga) i podrum bolnice. Kakvo tužno, jezivo, čemerno mjesto, mislim da će me još dugo hauntat.

Nuštar je sladak :D
Tea Tree

Post 12 May 2012, 13:00

Ilok i Vukovar su depresivni, poprilično, s time da imam dojam da u Iloku nitko ne živi. Navečer izgleda sablasno.

Nuštar nisam vidjela, srećom nije bilo potrebe da u tom trenutku obilazim dalje taj kraj. :zubo:
Ali, ajde, vjerovat ću ti na riječ. :D
Almost Rosey

Post 12 May 2012, 13:14

Ma Nuštar sam vidjela samo iz busa, obišla sa tek onaj dom za psihički oboljele. Ali i ovo što sam vidjela je nekako simpatično, fontanica, ljudi, trgovinice, kuće. Ne znam, možda me prevarilo.

Vukovar je bolno podijeljen, kolektivna trauma baš isijava iz grada. U Iloku sam bila kratko, vidjela šačicu dječice.

Vinkovci su me podsjetili na Slavonski Brod :misli:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 13 May 2012, 10:41

U Iloku ima dobar hotel s odličnim restoranom. Imaju i fiš s domaćim rezancima. Pogled s terase restorana je prekrasan.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Herp
Nikki Gauda

Post 17 May 2012, 17:35

Ma mogu mi ... :kava:

Prošli tjedan sam bila u Danskoj, u gradu otprilike veličine Osijeka (180K), također jednom od najvećih u državi. Grad je prekrasno uređen, vidi se da im urbanistički planeri nisu ni na lakim, ni na teškim drogama kao naši, ima određeni broj znamenitosti koje vrijedi pogledati, kao i lijepu rječicu koja protiče kroz centar. Cestovne površine za vozače, bicikliste i pješake su odvojene, široke i udobne, a korisnici istih pristojni i kulturni. Površni dojam je vrlo šarmantan.
Ali.
Dućani se zatvaraju najkasnije u 18. Osim Lidla, Bog ga blagoslovio. :S
U 20-21 je još uvijek bijeli dan.
Na ulici nema jebene žive duše. :S
Poneki restorančić ugosti nekoga, u ponekom pubu se zalomi par punih stolova (pušenje je zabranjeno u svim zatvorenim prostorima bez iznimke), ali na glavnom trgu, na okolnim ulicama, terasama kafića, NIGDJE NIKOGA :horor:
A nije da nemaju para za popit' malu pivu. Onak, nemojte me jebat, mater vam hladnu vikinšku. :S

Ovih dana sam u državici na Balkanu koju još uvijek pola civilizovanog :zubo: svijeta nije službeno priznalo, blizu grada također te veličine (180K), drugom najvećem u državi, opjevanom u pjesmi Zabranjenog Pušenja :zubo:
Grad je prljav i neuređen. Ruine i ostaci bauštela na svakom koraku. Par lijepih džamija i mostića preko, ajde, lijepe rječice. Napola razbijeni jugići i golfovi dvice zalijeću se u sve živo, psujući pritom.
Ali.
Apoteka radi do 23 sata, i ima lakove za nokte. :S
U 22 sata, radni dan, nema slobodnog stola niti u jednom kafiću u centru, bilo vani ili unutra (tak svejedno, puši se svugdje). Učenici, studenti, penzići, trudnice s muževima, majke s djecom, posvuda su. U kakofoniji svih postojećih balkanskih jezika svi se smiješe; novaca nemaju, ali za merak će se uvijek naći taj prokleti jedan euro.

Prema tome, gospodo Evropčani, nabijem vas.
Nabijem vašu "mutavost" i proračunost, nabijem vas na vaše široke bezdušne ulice, a najviše vas nabijem na vaših 9 malih sendviča posluženih kao ručak za nas 9.
Nabijem vas sve na svoju debelu balkansku kurčinu. :E

(Sad moram ić, opet nestalo struje u hotelu. :rofl:)
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 17 May 2012, 18:07

Drugim riječima, u nesređenoj državi radnici rade od jutra do sutra. U sređenoj imaju život, ali ga ne znaju živjeti.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 17 May 2012, 20:09

Ne znam koji je to grad bio, ali veci gradovi po Danskoj imaju drustveni zivot. :) Dapace u normalnijim restoranima nema ni mjesta bez rezervacije.
Istina radnim danom je praznije. Ljudi rade i idu doma familiji. Vikendom zivnu. No kultura obilazenja birtija nije toliko izrazena kao kod nas. Razlicite kulture.
Nije svakome "znati zivjeti" piti pivu u kaficu. :ne zna: Mozda ne znaju zivjeti po balkanski, ali zive kako njima pase.

Ja bih svakako radije radila u apoteci u danskoj nego na kosovu.

A da imam dijete ovo "pusi se svugdje" bi mi dojadilo u roku sat vremena. Danska je od toga miljama dalje po pitanju child friendly okruzenja.
Herp
Nikki Gauda

Post 17 May 2012, 22:13

ombia » wrote:Ne znam koji je to grad bio, ali veci gradovi po Danskoj imaju drustveni zivot. :)
Treći je po veličini, je li ti to dovoljno veliko?
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Almost Rosey

Post 17 May 2012, 22:39

Sutra Split, pa Vis :)
ombia

Post 17 May 2012, 22:49

Meni ni jedna od tih sjevernih zemalja, dobro jesu Finska i Norveska malo, ali one su uzasno skupe, djelovala asocijalno.
Jednostavno zive drugacije. Mozda tebi tako ne izgleda, ali opustenije.
Ne moraju brinuti od cega ce platiti rezije, hoce li dobiti placu i slicno. Hoce li ove godine na odmor. Jer hoce, kao i svake prije.
I vidjala sam ih vikendom kao pustene s lanca, pijane u grupicama po gradu.
A da im je mentalitet drugaciji je.

Inace za rucak jedu sitno i sami, vecera im je gl. topli obrok (to za sendvice).
No da, nigdje nisu kafici puni kao na Balkanu i to usred dana da je mene bivsi redovno pitao, pa tko onda ovdje radi? :zubo:

Vidis ti s Kosova ce kupiti i pljugu i imaju svaki dan za kafic a nemaju djeci svaki dan za voce. Kao sto rekoh razlicite kulture i prioriteti.
vrrrlet

Post 17 May 2012, 22:49

Almost Rosey » wrote:Sutra Split, pa Vis :)
Pozdravi mi brata.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
baja

Post 17 May 2012, 22:59

Herp » wrote:
Treći je po veličini, je li ti to dovoljno veliko?
dakle, naš osijek, depresija :D
ja sam se u kopenhagenu odlično zabavila
doduše, sa ženom iz ruande, sreli smo i njenog zemljaka dobro informiranog o jugoslaviji i titu :cerek: :D
Almost Rosey wrote:...pa Vis
ja bi tamo :cerek:
Potjeh

Post 17 May 2012, 23:03

U mom gradu su već odavno na ulici razno razni zimmer, rooms umirovljenici. Uvijek je zabavno vidjeti kako ekstatično zamaše svojim znakom da bi sekundu kasnije vidio da sam domaći i rezignirano sjeo opet. Heh...
vrrrlet

Post 17 May 2012, 23:08

Potjeh » wrote:U mom gradu su već odavno na ulici razno razni zimmer, rooms umirovljenici. Uvijek je zabavno vidjeti kako ekstatično zamaše svojim znakom da bi sekundu kasnije vidio da sam domaći i rezignirano sjeo opet. Heh...
Meni je to nekako tužno. Lijepo te vidjeti, falio si pičkaman.
Almost Rosey

Post 17 May 2012, 23:14

vrrrlet » wrote:
Pozdravi mi brata.
Recider, jel bratac mlađi od tebe? :trep:

I ima li barku? :rofl:
vrrrlet

Post 17 May 2012, 23:17

Almost Rosey » wrote:
Recider, jel bratac mlađi od tebe? :trep:

I ima li barku? :rofl:
Mlađi je malo, nema barku, ali ima motorku i ruskog džipa. Ali frend mu ima barku. Ali on ti je mator.
Pješčana

Post 17 May 2012, 23:30

Potjeh :w
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Potjeh

Post 17 May 2012, 23:30

vrrrlet » wrote: Meni je to nekako tužno. Lijepo te vidjeti, falio si pičkaman.
Trebaš čuti cijene smještaja. Prođe te empatija nabrzinu.

Šalim se, ovdje je super. Prošle subote sam se nećkao bi li izvadio kupaće van ili ne. Na kraju sam odlučio da ima vremena i požalio dan kasnije. Sad sam opet pod pokrivačem. :)
Almost Rosey

Post 17 May 2012, 23:35

vrrrlet » wrote:
Mlađi je malo, nema barku, ali ima motorku i ruskog džipa. Ali frend mu ima barku. Ali on ti je mator.
:love:

Danas sam se iznova zaljubila u onog svog, sreća njegova (a i bratova :zubo: ).

edit: Potješe, sad me podsjetio tvoj povratak i tema na LjiS-u, a ovdje je ontopično, nu, Potjeh i njegov bijes na obali Save :)
vrrrlet

Post 17 May 2012, 23:42

Almost Rosey » wrote:
:love:

Danas sam se iznova zaljubila u onog svog, sreća njegova (a i bratova :zubo: ).
:rofl: Isuše, pa zar imaš lepru? :trk:
Almost Rosey

Post 17 May 2012, 23:49

vrrrlet » wrote:
:rofl: Isuše, pa zar imaš lepru? :trk:
Jel se nismo već igrali te igre kad ti mene pitaš jesam ružna i ja kažem da jesam? :misli: :ne zna:
Herp
Nikki Gauda

Post 17 May 2012, 23:52

ombia » wrote:Meni ni jedna od tih sjevernih zemalja, dobro jesu Finska i Norveska malo, ali one su uzasno skupe, djelovala asocijalno.
Jednostavno zive drugacije. Mozda tebi tako ne izgleda, ali opustenije.
Ne moraju brinuti od cega ce platiti rezije, hoce li dobiti placu i slicno. Hoce li ove godine na odmor. Jer hoce, kao i svake prije.
I vidjala sam ih vikendom kao pustene s lanca, pijane u grupicama po gradu.
A da im je mentalitet drugaciji je.

Inace za rucak jedu sitno i sami, vecera im je gl. topli obrok (to za sendvice).
No da, nigdje nisu kafici puni kao na Balkanu i to usred dana da je mene bivsi redovno pitao, pa tko onda ovdje radi? :zubo:

Vidis ti s Kosova ce kupiti i pljugu i imaju svaki dan za kafic a nemaju djeci svaki dan za voce. Kao sto rekoh razlicite kulture i prioriteti.
Niti u jednom trenutku nisam negirala da je riječ o različitim mentalitetima, kulturama i prioritetima, no mislim da sam bila dovoljno jasna u izričaju kako mi navedeno ne odgovara i kako se unatoč svemu, kad se sve zbroji, bolje osjećam na Kosovu nego u Danskoj.

A i priroda je ljepša. :hekla:
  • Information