Hrvatski laburisti - Stranka rada

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 24 Feb 2014, 16:04

..a unda » wrote: ali to sam ja rekao sa nogom iza uva, ne ti. ne kopiraj. :D

i, buduci da ja nisam u misiji, dakle, ontopik. laburisti.. :zubo:
pa da... ti si rekao... zato i velim da zavrtiš još jedan krug... :rofl:

'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 24 Feb 2014, 16:10

Unda, jeli ti sebe razumijes, kad procitas sto si napisao? :bicedobro:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 24 Feb 2014, 16:10

visekratni klon » wrote:Ako vas zanima kako će završiti ova epopeja... Hoće li Euklid i Miki uspjeti dozvati kmetove svijesti, hoće li ih nagovoriti da idu na ulice, hoće li ih prikloniti laborantima, laburistima, čemu već, hoće li i sami skinuti gaće pa ih pronijeti ulicom na štapu vičući - Evo mene Lesare, za slobodu i za dom i najvažnije od svega, hoće li revolucija Il Mierdo loco uspjeti... ostanite s nama i u sljedećoj epizodi.

Višekratni kmet.
..rekao bi krleza.. neko razbio fenjer u el mierdo loco.. :D

da je danas krleza ziv, to bi napisao u knjigi..hrvatski bog fljas. i to na sljedeci nacin.. kad se u hrvatskom objektu usluzne djelatnosti malog poduzetnistva razbije disko kugla.. :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 24 Feb 2014, 16:11

karambol » wrote:Neovisno o tome smatrate li kapitalizam izrabljujućim ili ne, trebate se zapitati: koje su druge opcije? Uobičajeni prijedlog jest političko upravljanje i kontrola. No, ako je naš cilj smanjiti izrabljivanje, moramo se pitati: ima li ova alternativa uistinu smisla?
Naposljetku, građani su izuzetno ranjivi u odnosu s državom. A lobisti, birokrati i državni službenici često će biti u iskušenju da iskoriste tu ranjivost za svoje vlastite interese. Razmislite samo kako sve država subvencionira velike kompanije u poljoprivredi, otplaćuje dugove automobilskih tvrtki, pomaže bankama kroz sustav središnje banke,... Sve te politike pogoduju ekonomski moćnima i i politički dobro umreženima na trošak običnih građana.

To nije slobodno tržište na djelu, nego država. A politika nije kao tržište. Političke razmjene nisu dobrovoljne. Kad Vlada želi vašim novcem otplatiti dugove brodogradilišta, vi možete reći NE, ali bez učinka. Zapravo, nemate pravo... A to znači da nema jamstva da će razmjena biti uzajamno korisna. Kad je riječ o političkim razmjenama, nečija korist obično dolazi na trošak nekog drugog.

Političari ostvaruju korist donacijama imućnih donatora, dok ti isti donatori profitiraju od usluga Vlade koje dobiju zauzvrat. Naravno, te usluge imaju svoju cijenu, no budući da Vlada ima moć prisile, ona može natjerati treće strane da plate cijenu tih usluga. Profitiraju oni koji si mogu priuštiti politički utjecaj, a oni koji to ne mogu, plaćaju troškove. Ovako politika funkcionira. I to nije zato što imamo loše ljude na položajima, pa samo trebamo izabrati bolje, nego zbog strukturalne prirode politike, zato što država može svima nametnuti svoje odluke....milom ili silom... :zubo:

:)
Kapitalizam je u svojoj samoj suštini izrabljujuć, međutim, ovo danas više nije kapitalizam.
Ovo je sustav koji je kapitalistički za šljakere, a socijalistički za korporacije i banke. Šljaker je ostavljen na milost i nemilost tzv. slobodnog tržišta, a kad kapitalistima zaškripi, država im pomaže novcem sirotinje.
Takav sistem nas zapravo vraća u prošlost, ima značajke feudalizma. Ako se tako nastavi - a ne vidim zašto ne bi, uz svu tu pasivnu stoku opčinjenu iGovnima i sličnim staklenim perlama - vratit ćemo se u robovlasništvo. Doslovno. Mislim, slobodnom ćeš voljom potpisati ugovor da gazda ima apsolutno vlasništvo nad tobom, a on će ti zauzvrat dati nešto para da kupiš kruh, salamu i iKurac. Naravno, nitko te neće siliti. Ako nećeš ne moraš. Ali nećeš smjeti ni prikupljati kišnicu, niti saditi povrće, niti uzgajati životinje, niti prositi, niti kopati po smeću.
Pa ti biraj.

Nažalost, ne vidim nikakvu snagu koja ima snage i motiva da uredi društvene odnose u smislu humanije verzije kapitalizma kakva izumire u sjevernoj Evropi.

Ostaju samo dvije mogućnosti: potpuna kapitulacija i povratak u najgore moguće robovlasništvo u povijesti, kombinaciju Matrixa i nacizma - ili druga opcija, već viđena, bolna i krvava: proleterska revolucija i klanje bogatih.

Jebiga, ja sam za ovo drugo. Bolje da najebe manji postotak. A i genetski se možemo očistiti u smislu uklanjanja đubradi čiji gmazovski mozgovi nisu razvili empatiju svojstvenu sisavcima.

Tko zna, možda jednog dana konačno istrijebimo gmazove i počnemo živjeti kao ljudi?
..a unda
Undaminator

Post 24 Feb 2014, 16:11

miky0 » wrote:Unda, jeli ti sebe razumijes, kad procitas sto si napisao? :bicedobro:
..ono, savrseno. :cheer:

u cemu je problem? e miki, znas sta..
..a unda
Undaminator

Post 24 Feb 2014, 16:15

Euklid » wrote:
no će podržavati gubitnike :giggle:

ne bi išlo s jednom ulizivačkom koncepcijom....
..da, sad je odabrao lesara dobitnika.. :zubo:
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:17

judolino » wrote: Kapitalizam je u svojoj samoj suštini izrabljujuć, međutim, ovo danas više nije kapitalizam.
Ovo je sustav koji je kapitalistički za šljakere, a socijalistički za korporacije i banke. Šljaker je ostavljen na milost i nemilost tzv. slobodnog tržišta, a kad kapitalistima zaškripi, država im pomaže novcem sirotinje.
Takav sistem nas zapravo vraća u prošlost, ima značajke feudalizma. Ako se tako nastavi - a ne vidim zašto ne bi, uz svu tu pasivnu stoku opčinjenu iGovnima i sličnim staklenim perlama - vratit ćemo se u robovlasništvo. Doslovno. Mislim, slobodnom ćeš voljom potpisati ugovor da gazda ima apsolutno vlasništvo nad tobom, a on će ti zauzvrat dati nešto para da kupiš kruh, salamu i iKurac. Naravno, nitko te neće siliti. Ako nećeš ne moraš. Ali nećeš smjeti ni prikupljati kišnicu, niti saditi povrće, niti uzgajati životinje, niti prositi, niti kopati po smeću.
Pa ti biraj.

Nažalost, ne vidim nikakvu snagu koja ima snage i motiva da uredi društvene odnose u smislu humanije verzije kapitalizma kakva izumire u sjevernoj Evropi.

Ostaju samo dvije mogućnosti: potpuna kapitulacija i povratak u najgore moguće robovlasništvo u povijesti, kombinaciju Matrixa i nacizma - ili druga opcija, već viđena, bolna i krvava: proleterska revolucija i klanje bogatih.

Jebiga, ja sam za ovo drugo. Bolje da najebe manji postotak. A i genetski se možemo očistiti u smislu uklanjanja đubradi čiji gmazovski mozgovi nisu razvili empatiju svojstvenu sisavcima.

Tko zna, možda jednog dana konačno istrijebimo gmazove i počnemo živjeti kao ljudi?
:S

Koji je kua tebi zadnjih dana?

Nešto si mi mnogo pametan... :misli:

Pokušavaš nam zbarit sve komade s trkelja :mad:

Idem pisat Nici da ti skine permu pa da lagano otplahutaš odavde...

:giggle:
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:18

..a unda » wrote: ..da, sad je odabrao lesara dobitnika.. :zubo:
Lesar bar nije bivši.

Za razliku od Zoke...

:bicedobro:
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:20

miky0 » wrote:Unda, jeli ti sebe razumijes, kad procitas sto si napisao? :bicedobro:
Vidiš da mu se zamantalo.

Okrenuli mu leđa i Dežulović i Ivančić.

Ostade samo on. Uz Teu i exaču...

..a unda
Undaminator

Post 24 Feb 2014, 16:27

judolino » wrote: Kapitalizam je u svojoj samoj suštini izrabljujuć, međutim, ovo danas više nije kapitalizam.
Pa ti biraj.

ko o cemu, ti istrebljivanju. :D

..i to gmazova? sta su ti gmazovi skrivili.. gusterice male? njih bi istrijebio?

ti zivis jos u devetnajstom stoljecu. :D

i? kad ti mislis da bi moglo doc do tog klanja bogatih? oce li to bit nesto internacionalno ili ce se svijet samo divit i bit dobronamjeran prema tom nacionalnom hrvatskom uspjehu?
i ko ko ce odredit granicu bogatstva? ..a i s proleterima hrvatskim sam nesto zbunjen. dis u bili ti socijalisticki ili kakvi vec proleteri prije dvajst godina? kako su to onda bili glupi, a sad bi se negdje..za koji mjesec ili godinu, koliko vec.. naglo trebali propametit? di su opce ti proleteri? sto uopce znaci proleter? jel ima jos toga? koliko toga ima? :kokice:

..ili si mozda ono, jebes svijet, vidis sta nas ceka, moramo mi bit slozni da mi opstanemo, razvijat socijalisticke odnose, ali iskljuciovo na nacionalnoj bazi? ..to je jedini nacin da mi opstanemo..tj, da ja opstanem.. tj da mi opstanemo..tj da mi..ja..mi..ja.. ja smo mi. :D
..a unda
Undaminator

Post 24 Feb 2014, 16:30

Euklid » wrote: Lesar bar nije bivši.

Za razliku od Zoke...

:bicedobro:
za bit bivsi treba najprije bit buduci. ili tako nesto..tj mozda..najprije treba samo bit. evo, cekamo..ma zasto toliko cekamo? :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 24 Feb 2014, 16:30

Pa ti biraj.

Bogami judolino, steta sta cesce ne pises ovako normalno, jer je ovo najjaci post na cilom ovom i onom PDFu

..a unda
Undaminator

Post 24 Feb 2014, 16:34

miky0 » wrote:
Bogami judolino, steta sta cesce ne pises ovako normalno, jer je ovo najjaci post na cilom ovom i onom PDFu

ono, necu komentirat jer ce ispast da komentiram judolinov post, a to ne zelim. a sjajnih bi bilo komentara ovdje.. :D

judolino, evo, imas pohvale od mikija. jebiga, glasao si za njega, sta sad.. :D
visekratni klon

Post 24 Feb 2014, 16:35

Ajd više da skratimo- kad ćete u fašističku revoluciju? :D Pod geslom nekmetova. :D Na to pitanje nikako da odgovorite, koga to očekujete na ulicama uz sebe same?
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:41

visekratni klon » wrote:Ajd više da skratimo- kad ćete u fašističku revoluciju? :D Pod geslom nekmetova. :D Na to pitanje nikako da odgovorite, koga to očekujete na ulicama uz sebe same?
Kako ne? Pa već ti je nekoliko puta odgovoreno. :ne zna:

Samo ti ne želiš vidjeti jer ti se odgovor ne sviđa.

Stavit ću ovaj puta bold, možda vidiš.

Dakle, Zoka upravo priprema teren za jednu cjatku maju klerofašističku jevojucijicu...

..a unda
Undaminator

Post 24 Feb 2014, 16:43

visekratni klon » wrote:Ajd više da skratimo- kad ćete u fašističku revoluciju? :D Pod geslom nekmetova. :D Na to pitanje nikako da odgovorite, koga to očekujete na ulicama uz sebe same?
..ma nije fasisticka. ko zna sta bi to bilo. pa i musolinija su svi u pocetku gledali, ono. kao, bravo, vidis ti musolinija, a?

a i u njemackoj je sve pocelo od neke partije rada, radnika, cega li vec, volili su rijec istrebljenje, i tako..

niko ne zna kakva bi ta revolucija bila, ali dosta je njih oce, bitno je da je frka, nije bitno zasto i misle da ce se to putem iskritalizirat, da ce moc svoje saveznike usput zajebat nekako..
moglo bi se desit da na pola puta se medju sobom pomlate. ma sta na pola.. :D

srecom, sto se hrvatske tice.. srecom velikom po svijet, kazem, hrvatska nije njemacka. u svakom trenutku mos hrvatskoj dat dvije frnjokule i rec joj.. aj, ne seri vise.. :D
..a unda
Undaminator

Post 24 Feb 2014, 16:48

Euklid » wrote:..
Dakle, Zoka upravo priprema teren za jednu cjatku maju klerofašističku jevojucijicu...

:rofl:

ali ti se ne za je ba jes? jelda? :D

..o krvitiisssove.. nemoc..ono, nemoc.. :facepalm:

:D
karambol

Post 24 Feb 2014, 16:49

judolino » wrote:

Mislim da se ovo potonje može samo sanjati. Jer transnacionalne korporacije sve manje pokazuju povezanost ili lojalnost s bilo kojom određenom državom ili nacijom pa je radna snaga, odnosno, pojedinac koji je prisiljen nuditi svoj rad kao robu na tom tržištu, a taj netko nije građanin svijeta, nego građanin svoje države...A kako ćeš tako pokrenuti internacionalnu revoluciju kad ćemo biti rasuti od Azije do Amerike preko Afrike i Australije?
Eventualno kad bi se uspjelo ispraviti sadašnju nejednakost bogatstva koju stvara moderni kapitalizam da bi se dosegla politička jednakost u svijetu. Onda bi se možda dalo razmišljati o nekakvoj "revoluciji"... :D
visekratni klon

Post 24 Feb 2014, 16:52

..a unda » wrote: ..ma nije fasisticka. ko zna sta bi to bilo. pa i musolinija su svi u pocetku gledali, ono. kao, bravo, vidis ti musolinija, a?

a i u njemackoj je sve pocelo od neke partije rada, radnika, cega li vec, volili su rijec istrebljenje, i tako..

niko ne zna kakva bi ta revolucija bila, ali dosta je njih oce, bitno je da je frka, nije bitno zasto i misle da ce se to putem iskritalizirat, da ce moc svoje saveznike usput zajebat nekako..
moglo bi se desit da na pola puta se medju sobom pomlate. ma sta na pola.. :D

srecom, sto se hrvatske tice.. srecom velikom po svijet, kazem, hrvatska nije njemacka. u svakom trenutku mos hrvatskoj dat dvije frnjokule i rec joj.. aj, ne seri vise.. :D
Da, istrebljenje. Imali smo ovdje prilike načitati se o golim otocima, strijeljanjima, istrebljenjima. Stavljeno u kontekst nedavnog referenduma i naše društvene klime, pa je, ima smisla, sve sami socijaldemokrati bi marširali. :zubo:
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:54

..a unda » wrote: :rofl:

ali ti se ne za je ba jes? jelda? :D

..o krvitiisssove.. nemoc..ono, nemoc.. :facepalm:

:D
Šta se imam zajebavat, ne razumijem?
Tema uopće nije za zajebanciju.

Poslije ove vlade koja se lažno predstavljala kao lijeva,
čeka nas najmanje 4 teške godine pod koalicijom HDZ-klerofašisti koji se upravo udružuju.

Druga je stvar što će vama za to biti krivi svi osim pravih krivaca, jel.

Zato mi vas je i žao... :tuzni:
visekratni klon

Post 24 Feb 2014, 16:55

Euklid » wrote:
Kako ne? Pa već ti je nekoliko puta odgovoreno. :ne zna:

Samo ti ne želiš vidjeti jer ti se odgovor ne sviđa.

Stavit ću ovaj puta bold, možda vidiš.

To što nešto ponoviš pecto puta ne znači da će postati istina.

Image
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:55

visekratni klon » wrote:
Da, istrebljenje. Imali smo ovdje prilike načitati se o golim otocima, strijeljanjima, istrebljenjima. Stavljeno u kontekst nedavnog referenduma i naše društvene klime, pa je, ima smisla, sve sami socijaldemokrati bi marširali. :zubo:

Vidim ja da bi vi pod svaku cijenu štitili lopine.

Nedo bog da im vlas s glave padne...

visekratni klon

Post 24 Feb 2014, 16:57

Euklid » wrote:

Vidim ja da bi vi pod svaku cijenu štitili lopine.

Nedo bog da im vlas s glave padne...

Još malo pa ću pomisliti da si ti itnuo onu kantu govana na Tomića. Keep going. :giggle:
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:58

visekratni klon » wrote:
To što nešto ponoviš pecto puta ne znači da će postati istina.

Image
:facepalm:

Ne tvrdim ja da je istina, nego da ti je više puta puta odgovoreno.

Ali tebi se odgovor nikako nije sviđao pa ga nisi ni htjela vidjeti.

I onda svako malo dođeš i postaviš isto pitanje...

Image
Euklid
old school

Post 24 Feb 2014, 16:59

visekratni klon » wrote:
Još malo pa ću pomisliti da si ti itnuo onu kantu govana na Tomića. Keep going. :giggle:
Je, je... ja sam... a miky je bio onaj što je snimao... :facepalm:
  • Information