Referendumi: Škoti, Katalonci, Flamanci, Krimci...
.,.a dobro, nisam, ali nisam ni ocekivao da nes ponavljat, nekog, bilo kog. ok, puj pecat je tvoj, sta cu..Euklid wrote: a di si ti, majke ti, napisao išta?
osim da si potpisao za referendum iako ti se monetizacija čini kao dobra stvar u ovom trenutku...![]()
![]()
Pa, naravno. Ceste ne idu da bi se pokrio dug već da od rupe ne postane provalija.miky0 wrote:Karambole, ni s lovom od monetizacije neces imat za ista, jerbo je deficit u proracunu vec sad 20 miljardi kuna. Mislim, o cemu pricamo. Ko da ce lova od AC vidit hrvatsku. Samo ce se jednog racuna prebacit u drugi, uzet ce se provizije, a ugovaraci lipu lovu smistit u svoj djep. I opet propadosmo.
karambole, sta se mucis? margaritas etc..karambol wrote:A sad od Adama i Eve do danas...
Da, autoceste uprihođuju malo manje od 2 mlrd kuna s ooogromnim ljetnim prometom. No, njihov je dug još 7 mlrd veći od te cifre. Kojim upravljanjem i na koji način bi itko nabavio i nastavio nabavljati svake godine oko 9 mlrd kuna za isplatu svih kreditnih tranši?
E, to bi morao biti neki čarobnjak...
Dakle, naravno da bi mi bilo drago da lova koja se zaradi na autocestama ostane ovdje i da se od te love puni proračun i da se opremaju škole, sveučilišta, domovi, bolnice itd...itd...
Zbog katastrofalnog upravljanja (čitaj pljačke i bunarenja),korupcije na svim nivoina uz veeeliku podršku politike ceste treba dati nekome tko će nam dati lovu. Ukupni dug cesata je oko 30 mlrd kuna koje, da bi ih vratili, treba reprogramirati i to se rasteže na idućih 25 godina i diže cifru duga skoro duplo što u konačnici podiže javni dug i ruši kakvu takvu fiskalnu stabilnost...
Domoljubi grme da ne daju naše, a zapravo žele profućkati još 30 mlrd kuna budućim generacijama...kad se već spominju unuci...
S druge strane - što će se dogoditi s lokalnim i magistralnim cestama? Neće biti niti lipe za to. Niti lipe.
A u međuvremenu dok se ekipa bude busala u prsa junačka autoceste će preuzeti kreditori. Dok ovi Mijati i dalje budu srali o državi koja je odgovorna za njihov pad s fotelja...
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Daj onda baci pogled na kasnije godine... kako tranše padaju.karambol wrote:
Ok. 9 mlrd su im godišnji troškovi. Ono, redovni s kreditom. No, Mijat i ekipa se bore za sve svoje privilegije.
Kredit bi se otplaćivao kao od šale a lovica bi kapala.
Kritične su samo 2015. i 2016.
Gadovi to dobro znaju i zato su nas stisli sada...
Što bi reko Banditić... kupuje se kad su drugi na koljenima... e, na ta koljena nas je neko bacio smišljeno i sustavno... jer se želi domoć svega što vrijedi... i autoceste između ostalog...
A što su ljudi slijepi ili im puca kurac... to je drugi par rukava...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ma ja volim bit budala, pa cu i dalje pricat s tobomvisekratni klon wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ne pričaj ti sa mnom, nemoj bit budala.![]()
Evo Euklid snatri o profitabilnom poduzeću. Pričaj s njim.
ne znam na sto mislis.visekratni klon wrote:Unda, čuj, a zašto si ti potpisao?
ovako, potpisao sam peticiju, ili sta vec, da se odrzi referendum o toj monetizaciji autocesta.
. a ako pitas za razlog, pa ne znam to sam ovdje vec negdje nesto rekao. treba ovoj vladi malo ono, dat dvije triske, osvijestit je, uvuc je u fajt..
vise je koriti od toga, nekoliko je tu vezanih koristi. evo, rekacija vec nekih ima i to jedva nakon par dana ovih skupljanja potpisa.
a ako do referenduma i dodje i kad dodje, e to je vec drugo nesto. o tom, potom. bit ces na vrijeme obavijestena o svemu..
-
visekratni klon
Pa pitam te zato što ovdje govoriš jedno, a potpisao si drugo, pa eto, znatiželjna sam...a unda wrote: ne znam na sto mislis.
ovako, potpisao sam peticiju, ili sta vec, da se odrzi referendum o toj monetizaciji autocesta.
. a ako pitas za razlog, pa ne znam to sam ovdje vec negdje nesto rekao. treba ovoj vladi malo ono, dat dvije triske, osvijestit je, uvuc je u fajt..
vise je koriti od toga, nekoliko je tu vezanih koristi. evo, rekacija vec nekih ima i to jedva nakon par dana ovih skupljanja potpisa.
a ako do referenduma dodje i kad dodje, e to je vec drugo nesto. o tom, potom. bit ces na vrijeme obavijestena o svemu..![]()
![]()
Vladi koja odlazi, dat trisku? A čuj, ako voliš sado mazo, čak je i za to prekasno.
Znači, potpisao si da glasaš za? Nema mi to logike. Pogotovo s obzirom da se za Markićkine referendume tako nešto nije ni pomišljalo, tj. to su govorili oni koji su bili za pa su žicali- aj ti potpiši, pa budi protiv.
Ali dobro, ako si ti na čisto s tim, ok.
Sta ce se slijedece utopit kad proracun bude pred provalijom? I sta cemo kad i zadnju stvar predamo? S cim cemo onda spasavat glavu pred tom zadnjom provalijom?karambol wrote:
Pa, naravno. Ceste ne idu da bi se pokrio dug već da od rupe ne postane provalija.
- Euklid
- old school
miky0 wrote:
Sta ce se slijedece utopit kad proracun bude pred provalijom? I sta cemo kad i zadnju stvar predamo? S cim cemo onda spasavat glavu pred tom zadnjom provalijom?
ono... da zidu govorimo... bar nešto bi ubrao... zid, mislim...
već 25 godina prodajemo li ga prodajemo... i di nas je to dovelo? da smo dužni ko Grčka...
-
visekratni klon
Nemamo mi više vremena za dugoročno razmišljanje. Taj smo kredit potrošili. Ovo je spašavaj što se spasiti da. Ceste su tu jedan od načina. Drugi nas vode u direktnu propast. Ali ako je nekom gušt da gore ulice, aj super. Da se ne bi poslije pokrili ušima.miky0 wrote:
Sta ce se slijedece utopit kad proracun bude pred provalijom? I sta cemo kad i zadnju stvar predamo? S cim cemo onda spasavat glavu pred tom zadnjom provalijom?
- Euklid
- old school
miky, ovo si stavi u potpis... da se ekipica, koja te često sprda, malo zamisli nad sobommiky0 wrote:
Bog te, sta vise oredajemo, sve vise i vise smo duzni. Di je tu logikaEuklid wrote:
![]()
![]()
![]()
ono... da zidu govorimo... bar nešto bi ubrao... zid, mislim...
već 25 godina prodajemo li ga prodajemo... i di nas je to dovelo? da smo dužni ko Grčka...
Slušao sam Milanovića na RTL-u. Razložno je objašnjavao kako planira ubrati 4 milijarde eura od monetizacije i tako izbjeći dodatnih 4 milijarde eura kamata u sljedećih 25 godina. Spominjao je moju mirovinu i kako je mirovinskim fondovima to izuzetna prilika da oplode novac i osiguraju moju mirovinu. Nije objasnio tko će mu i pod kojim uvjetima dati 4 milijarde eura niti kako on to zamišlja kako će mirovinski fondovi u tome uopće sudjelovati. Floskule o izgradnji Pelješkog mosta na račun izdvajanja trošarine iz svake litre goriva nisam shvatio ozbiljno. Pri tom je konstantno imao tik oblizivanja jezikom usana. 
Ocu, samo ne znan kako se to sad minja, di tribam ic?Euklid wrote:
miky, ovo si stavi u potpis... da se ekipica, koja te često sprda, malo zamisli nad sobom
- Euklid
- old school
Pa zato da nas prisile da prodamo i ono zadnje što imamo. Vode i šume.miky0 wrote:
Bog te, sta vise oredajemo, sve vise i vise smo duzni. Di je tu logika
Sve predradnje su već odrađene. Privatni vlasnik će doći na gotovo.
Nisu bez veze donošeni oni zakoni da se naplaćuje branje gljiva, šparoga, šetanje šumom, vožnja biciklom... Oni se danas ne sprovode niti poštuju. Ali kad dođe privatni gazda... drugu ćemo pjesmu pjevati...
Jednako je i s oduzimanjem vodoopskrbnih sustava lokalnim zajednicama u koje su utukle stotine milijuna kuna kao fol radi objedinjavanja, racionalizacije... bljuć, trać...
Sve je pripremljeno za dolazak brutalnog kapitala koji će stavit šapu na sve to... jer eto... pojavit će se provalija u proračunu koju moramo zakrpat...
a ne govorim jedno pa drugo..visekratni klon wrote:
Pa pitam te zato što ovdje govoriš jedno, a potpisao si drugo, pa eto, znatiželjna sam.
Vladi koja odlazi, dat trisku? A čuj, ako voliš sado mazo, čak je i za to prekasno.
Znači, potpisao si da glasaš za? Nema mi to logike. Pogotovo s obzirom da se za Markićkine referendume tako nešto nije ni pomišljalo, tj. to su govorili oni koji su bili za pa su žicali- aj ti potpiši, pa budi protiv.
Ali dobro, ako si ti na čisto s tim, ok.
i rekao sam, stavri nisu bas taklo jednostavne, crno bijele.. tj, crno bijele su cak, ali su malo stidljive tako da se to dobro ne vidi, e pa treba to malo, tu podlogu napravit nekako boljom da se neke stvari bolje uoce.. D
markicini referednumi su sasvim nesto drugo. kazem, na ovom referedumu imamo moto..ne damo nase autoceste.. i to je malo ono za smijat se, ali kazem, takav je marketing i neka je, nema drugog marketinga, propagande koja kod nas pali i koja nas pali.
eto, ne mogu rec da se radi o vladi koja odlazi, u smislu da ce je zamijenit neka druga, oprecna ili kakva vec vlast, vlada..
ko bi je trebao zamijenit? hadeze? ..polako, ne trcimo pred rudo. samo se ti zavali i gledaj, bit ce zanimljivo..
- Euklid
- old school
4 milijarde? Pa on je jadan skrenuo... a ja vrijeđam bolesnog čovjeka.Pero wrote:Slušao sam Milanovića na RTL-u. Razložno je objašnjavao kako planira ubrati 4 milijarde eura od monetizacije i tako izbjeći dodatnih 4 milijarde eura kamata u sljedećih 25 godina. Spominjao je moju mirovinu i kako je mirovinskim fondovima to izuzetna prilika da oplode novac i osiguraju moju mirovinu. Nije objasnio tko će mu i pod kojim uvjetima dati 4 milijarde eura niti kako on to zamišlja kako će mirovinski fondovi u tome uopće sudjelovati. Floskule o izgradnji Pelješkog mosta na račun izdvajanja trošarine iz svake litre goriva nisam shvatio ozbiljno. Pri tom je konstantno imao tik oblizivanja jezikom usana.
Možemo bit sretni ako neko ponudi 2,5.
-
visekratni klon
Ne znam, čitala sam te prije tjedan dana na fhr i tamo si bio prilično za referendum...a unda wrote:
a ne govorim jedno pa drugo... ne da mi se sad trazit, negdje sam ovdje napisao zasto sam protiv ove ili ovakve monetizacije ili kako se to vec zove, ali sam jos i protiv svaceg neceg i mislim da je ovo dobra prilika da se malo nesto ono, zakuha, u smislu razbistri.
i rekao sam, stavri nisu bas taklo jednostavne, crno bijele.. tj, crno bijele su cak, ali su malo stidljive tako da se to dobro ne vidi, e pa treba to malo, tu podlogu napravit nekako boljom da se neke stvari bolje uoce.. D
markicini referednumi su sasvim nesto drugo. kazem, na ovom referedumu imamo moto..ne damo nase autoceste.. i to je malo ono za smijat se, ali kazem, takav je marketing i neka je, nema drugog marketinga, propagande koja kod nas pali i koja nas pali.
eto, ne mogu rec da se radi o vladi koja odlazi, u smislu da ce je zamijenit neka druga, oprecna ili kakva vec vlast, vlada..
ko bi je trebao zamijenit? hadeze? ..polako, ne trcimo pred rudo. samo se ti zavali i gledaj, bit ce zanimljivo..![]()
Ovdje nisi. Moguće da nisam sve čitala, imaj razumijevanja, znaš i sam da je to puno plahti.
Vidjela sam i kad si napisao tamo đepiki da je ucjena bankrotom smiješna. Misliš stvarno da država ne može bankrotirati i ako nam ne posude novac da nećemo bit u gadnom sranju? Ja nekako ne vjerujem u to.
Da, hdz. Barem je to prilično izvjesno. Sam ti ćeš prvi ovdje pisati o tome kad se to desi.
Zapravo me iznenadilo kako osoba može tako uvjereno izlagati stavove izgleda podrazumijevajući da je slušateljstvo na razini djece vrtićke dobi. Ali mi je zbilja izgledao uvjeren u tu bajku, samo su nedostajali Snjeguljica i patuljci.Euklid wrote:
4 milijarde? Pa on je jadan skrenuo... a ja vrijeđam bolesnog čovjeka.
Možemo bit sretni ako neko ponudi 2,5.
pa sta fali tu. jel su ti mirovinski fondovi plakali da niko nece njihovu lovu? evo, nek uloze. cega se boje?Pero wrote:Slušao sam Milanovića na RTL-u. Razložno je objašnjavao kako planira ubrati 4 milijarde eura od monetizacije i tako izbjeći dodatnih 4 milijarde eura kamata u sljedećih 25 godina. Spominjao je moju mirovinu i kako je mirovinskim fondovima to izuzetna prilika da oplode novac i osiguraju moju mirovinu. Nije objasnio tko će mu i pod kojim uvjetima dati 4 milijarde eura niti kako on to zamišlja kako će mirovinski fondovi u tome uopće sudjelovati. Floskule o izgradnji Pelješkog mosta na račun izdvajanja trošarine iz svake litre goriva nisam shvatio ozbiljno. Pri tom je konstantno imao tik oblizivanja jezikom usana.
objasnio je nekidan grcic.
Pero wrote: Zapravo me iznenadilo kako osoba može tako uvjereno izlagati stavove izgleda podrazumijevajući da je slušateljstvo na razini djece vrtićke dobi. Ali mi je zbilja izgledao uvjeren u tu bajku, samo su nedostajali Snjeguljica i patuljci.
- Euklid
- old school
Meni više nije smiješno.miky0 wrote:
Sudeći po ovome što kaže Pero, Milanović je ozbiljno narušenog psihičkog zdravlja.
Nije mu za zamjerit s obzirom koliko neuspjeha mu se sručilo na leđa taman kad je poletio u visine...
Nije ovo za zajebanciju...
-
- Information
-