Priče s plavog kauča

Blago onom tko rano poludi
Tea Tree

Post 09 Dec 2011, 03:06

ex_anais » wrote:
Ovih je dana ufurana u sranje, ne obaziri se. :xzubo:
Jedno vrijeme, davno, jako davno to bješe, frendica i ja smo svakodnevno prepričavale jedna drugoj agregatna stanja sranja. :rofl:
U to vrijeme njen stari je bio nešto važan pa smo priželjkivale da tajne službe prisluškuju razgovore. :D
Dječja posla. :D

Eks

Post 09 Dec 2011, 03:06

Ima, ali slabo. Ja nekad ostanem budna do tad. Jučer je bila Silajn. Nekad bude Lord.
Jevgenija je isto u jutarnjoj smjeni. I tako. Kad sam ja budna ujutro nema nikoga. A kad nisam onda kasnije ne mogu stići zaostatke. :rofl:
Tea Tree

Post 09 Dec 2011, 03:11

Glo » wrote:a imal' inače koga ujutro? oko 7-8? :xd:
Ja vidim po napisanome da ih zna tada biti, vidjela sam undu nekoliko puta, i Lorda isto.
Ja ne znam kako netko može biti tada budan, koliko toliko pribran da bi mogao trkeljat. :D
Da ne spominjem raditi u to doba. :D
Eks

Post 09 Dec 2011, 03:13

Ostale smo nasamo s Google Botom. :duh: :duh:
Glo

Post 09 Dec 2011, 03:18

ja mogu sve i svašta u svako doba :xzubo: samo ne mogu tako dugo :rofl:
Tea Tree

Post 09 Dec 2011, 03:24

Glo » wrote:ja mogu sve i svašta u svako doba :xzubo: samo ne mogu tako dugo :rofl:
Pa dugo, sad, što je dugo?
Ma zavisi, kako kada.
Par puta sam zabrijala s ovom tu ex i undom pa me pas skoro molio (molila) da ide pišat.
I onda odemo na pišanje pa nastavim. :D
Nego, slutim, tebe one filije zanimaju? :zubo: :D
Glo

Post 09 Dec 2011, 03:26

Tea Tree » wrote: Pa dugo, sad, što je dugo?
Ma zavisi, kako kada.
Par puta sam zabrijala s ovom tu ex i undom pa me pas skoro molio (molila) da ide pišat.
I onda odemo na pišanje pa nastavim. :D
Nego, slutim, tebe one filije zanimaju? :zubo: :D
ne znam, ovisi o okolnostima :D

kakve filije, gdje je to?
Glo

Post 09 Dec 2011, 03:33

zoofilije na nesvrstanima?

:xne zna:

aj bok :xd:
Tea Tree

Post 09 Dec 2011, 03:34

Glo » wrote: ne znam, ovisi o okolnostima :D

kakve filije, gdje je to?
Na nesvrstanima, negdje od 162 stranice. Ja ne znam kako se to ovdje donosi, ne razumijem se u tehniku. :rofl:
Moram sad spavati, jer ću umrijet sutra. Onda ću još više spavati, kad umrem. :D
:w
Laka vam noć i vidimo se sutra! :mig:
Eks

Post 09 Dec 2011, 03:34

I tebe su otjerali delfini?

Baš sam bila rekla da nema aisling otkad je vidjela to.

Idem polako...
kuki

Post 09 Dec 2011, 04:12

Bok. :o

Nema nikog, znam. :o

Ja imam priču kako sam izgubila povjerenje u psihijatre. Imala sam kao dijete neke psihosomatske tegobe i mama me odvela kod neke poznate dječje psihijatrice. Bila sam tamo prvi put. Imala je kutiju s papirnatim maramicama na stolu. I pitala me kako sam se osjećala kad mi je tata otišao u vojsku. Ja sam joj pošteno rekla da se toga ne sjećam. A i da sam se sjećala, ne bih to bila rekla nekoj ženi koju prvi put vidim.

I onda sam sjedila tamo nakon toga, ne sjećam se kakva me još pitanja pitala, i mislila sam ajme i mama će njoj za ovo dat novce i bila sam utučena i osjećala sam se krivo što imam psihosomatske tegobe zbog kojih mama ne samo da se brine za mene nego daje teško zarađeni novac nekoj glupači.

I tako sam posve izgubila povjerenje u psihijatre i da mi se počnu priviđati bijeli miševi, dresirala bih ih da izvode akrobacije na malom trapezu.
Eks

Post 09 Dec 2011, 04:38

Ima ih svakakvih. Ja sam bolje iskustvo imala s psihologicom. Sad će šmokljan skočiti. :xd:

Upravo sam čitala opis poroda jedne cure. Jebote, nikad neću roditi. Ali nikad, nikad, nikad. :horor:

Opet ne spavam. Kako je lako izvrnuti bioritam, prelako. :crying:
kuki

Post 09 Dec 2011, 05:00

Znam, ja sam morala nešto napraviti kad mi se prispavalo, i sva me pospanost napustila dok sam završila. :(
Morticia

Post 09 Dec 2011, 09:06

Ludnica. :kava:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Almost Rosey

Post 09 Dec 2011, 10:45

m.za » wrote: :rofl:

I tako znači, ti si bolestan :o

Evo čajek
Image

:zubo:
Blasfemija :rolleyes: pa iz kave valjda gatamo, svi to znaju :kava:
kuki » wrote:Bila sam tamo prvi put. [...] I pitala me kako sam se osjećala kad mi je tata otišao u vojsku. Ja sam joj pošteno rekla da se toga ne sjećam. A i da sam se sjećala, ne bih to bila rekla nekoj ženi koju prvi put vidim.
Pa dobro, jebote, ja ne vjerujem da ovo uopće postoji. Mislim, po tvom opisu zvuči kao da žena nije ni pokušala uspostavit odnos, empatiju, nekikurac, nego - BAM! :ne zna:
kuki

Post 09 Dec 2011, 11:18

Almost Rosey » wrote: Pa dobro, jebote, ja ne vjerujem da ovo uopće postoji. Mislim, po tvom opisu zvuči kao da žena nije ni pokušala uspostavit odnos, empatiju, nekikurac, nego - BAM! :ne zna:
Ništa. Imala sam jedanaest godina, stvarno se nisam sjećala di sam bila devedesprve, i sjedila sam tamo i osjećala se užasno loše što će moja mama toj glupači dat novac. I pitala se koji joj je vrag u glavi da misli da bih to rekla nepoznatoj ženi tek tako čak i da se sjećam. I gledala te maramice i pitala s želi li mi hintnuti da bih trebala plakati.

Tako sam se žderala da mislim da bih i danas prepoznala taj ured ili kako se to već zove. Urezali su mi se obrisi. Ženi je prozor bio iza leđa. :D

Bila je fejk ljubazna, tog se sjećam, to je valjda bilo to uspostavljanje odnosa i empatije.
blue
Asgard

Post 09 Dec 2011, 11:31

Koja je točno razlika između psihologa i psihoterapeuta i psihijatra? :misli:
Znam da su psihijatri doktori, tj. moraju imati završen medicinski faks i mogu dijagnosticirati npr. shizofreniju. Valjda :misli: A psiholozi su za blaže poremećaje :misli: Bar si ja to tako laički predočavam :zubo:

Bila sam kod psihologa (?) par puta u životu - upis u školu, profesionalna orijentacija, razgovor za vozački, te vezano uz posao ili dobivanje posla. Dojam je prodavanje muda pod bubrege :ne zna: No opet, nije da smo čavrljali dugo i o ičemu relevantnom / problematičnom, da stvarno ima neki samostalno nerješiv problem možda bi bilo drugačije :ne zna:
Almost Rosey

Post 09 Dec 2011, 11:58

kuki » wrote: Ništa. Imala sam jedanaest godina, stvarno se nisam sjećala di sam bila devedesprve, i sjedila sam tamo i osjećala se užasno loše što će moja mama toj glupači dat novac. I pitala se koji joj je vrag u glavi da misli da bih to rekla nepoznatoj ženi tek tako čak i da se sjećam. I gledala te maramice i pitala s želi li mi hintnuti da bih trebala plakati.

Tako sam se žderala da mislim da bih i danas prepoznala taj ured ili kako se to već zove. Urezali su mi se obrisi. Ženi je prozor bio iza leđa. :D

Bila je fejk ljubazna, tog se sjećam, to je valjda bilo to uspostavljanje odnosa i empatije.
Grozno mi je ovo čut :( mislim, zvuči kao da je žena htjela sve raditi po pe-esu (i tvoja majka i psihologinja) ali... ne znam. A stvarno ne moraš bit doktor znanosti da možeš skužit da djetetu nemreš pristupit jednako kao odraslome, pogotovo što se emocija tiče.
Bljak.
blue » wrote:Koja je točno razlika između psihologa i psihoterapeuta i psihijatra? :misli:
Znam da su psihijatri doktori, tj. moraju imati završen medicinski faks i mogu dijagnosticirati npr. shizofreniju. Valjda :misli: A psiholozi su za blaže poremećaje :misli: Bar si ja to tako laički predočavam :zubo:
Točno, psihijatri su doktori. Završili studij medicine pa specijalizirali psihijatriju. Psiholog je završio tek studij psihologije (FF, HS).
Psihoterapeut može biti i -jatar i -log, pod uvjetom da je završio neki vid edukacije za psihoterapeuta (koji h ima milijun). Nije svaki -jatar terapeut, niti je svaki -log terapeut.

Psiholozi imaju šire područje rada od -jatara. Škole, kadrovske službe, savjetovališta... Mogu radti i na psihijatrijskim odjelima. To su klinički psiholozi, oni se također bave ("težim" ili "blažim") poremećajima, i to najčešće dijagnostikom (ukratko, testovima). Dakle, i psiholog može dijagnosticirati Sch, samo što je neće liječiti jer se Sch liječi medikamentozno. A samo -jatar može prepisivati lijekove, jer je doktor medicine.
Ali u pravilu, da, -lozi se češće bave normalnim procesima, dok se poremećajima češće bave -jatri. Ali jedni bez drugih su organ od papkara, zato što -jatar nije obučavan za testove, a -log za tablete.
kuki

Post 09 Dec 2011, 12:23

Almost Rosey » wrote:
Grozno mi je ovo čut :( mislim, zvuči kao da je žena htjela sve raditi po pe-esu (i tvoja majka i psihologinja)
Dječja psihijatrica, molit ću. :D
Lastan

Post 09 Dec 2011, 15:44

kuki » wrote:Bila je fejk ljubazna, tog se sjećam, to je valjda bilo to uspostavljanje odnosa i empatije.
Eh, to je zajebano. Kad iz aviona vidiš da se netko pretvara.

Da se razumijemo, ja još uvijek nemam ništa protiv psihijatara i psihoterapije.
Samo što smatram da su generalno opsjednuti uklanjanjem svih tvojih životnih problema; inženjerski umovi koji ne staju dok na ovaj ili onaj način ne dosegneš nirvanu. Geekovi koji uživaju u reinstalaciji sustava u tvom umu.

Ja sam se htio riješiti gadne, paralizirajuće fobije. Uspjelo mi je.
Smatram da mi je bio jako pametan potez što im nisam dopustio da prčkaju i dalje po meni (da, znam da ih zanima što je dublje unutra; ja znam i hvala, zadržao bih to za sebe); dobio sam što sam želio, hvala, doviđenja. Kad vas budem opet trebao, vidimo se.
No ako nemaš dovoljno jasnu svijest o tome što želiš od terapije, i ako ne znaš prepoznati kad je cilj dosegnut, neće te pustiti nikad.

Ali ostaje tu i problem pronalaženja kvalitetnog majstora. Nisu fušeri samo među vodoinstalaterima i prevoditeljima.
vrrrlet

Post 09 Dec 2011, 16:37

Glo » wrote:Image

...a onda ću na kraju ovako svršit :xzubo:
I to sedam puta zaredom.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Tristana

Post 09 Dec 2011, 20:19

Lastane, meni je baš zanimljivo da su ti pomogli da se riješiš fobije od prometa.
Ja je isto imam ali nikad me nije ometala u tolikoj mjeri da bi krenula u borbu s njom. Jednostavno se ne vozim autom.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 09 Dec 2011, 20:31

U mene je duša komunistička, a roditelji me nisu tlačili s odlaskom u ispovjedaonicu, tako da to obavila nisam. Već vidim pizdariju prije vjenčanja. :zubo:
Ni na nikakvoj psihoterapiji nisam bila, ja sam (trajno) bez (velikih) briga. :zubo:

Inače, psiholozi su zakon. Prave prekrasne ljude. :cerek:
Almost Rosey

Post 09 Dec 2011, 20:31

Lastane, to tvoje se zvalo :zubo: grupna terapija. Kako je točno izgledalo, ti i svi ti psihijatri? Što su ti radili?
Almost Rosey

Post 09 Dec 2011, 20:36

nina williams » wrote:U mene je duša komunistička
:cerek:
  • Information