Prijateljstva

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Tupelo

Post 09 Jan 2012, 14:48

baja » wrote:na žestokoj je terapiji tako da je komunikacija malo nadrealna....
Misliš da je to do njegove terapije? :o

@Éowyn - ostala bih u onoj mjeri u kojoj bi to bilo dobro i za njega i za mene.
Imala sam partnera kojem je dijagnosticirana psihička bolest. Ostala sam dok me nije počeo vući za sobom. Znala sam da ću ga ostaviti i prije nego što se razbolio, ali se razbolio pa sam još neko vrijeme ostala ne bih li mu pomogla da ponovo stane na noge. Kad sam skužila da me vuče sa sobom, otišla sam bez razmišljanja.
Vjerujem da bih isto učinila i za prijatelje. Pomogla do one granice dok takvo pomaganje ne ugrožava mene. Doduše, prijateljstvo se razlikuje od partnerstva i lakše se distanciramo, pa bih vjerojatno najprije pokušala povući nove granice i postaviti nova "pravila" no ako ih prijatelj ne bi bio u stanju poštovati (pozivi usred noći, maltretiranja i ostale radosti) - otišla bih.

Da, sebična sam osoba.

...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Tupelo

Post 09 Jan 2012, 14:51

Morticia » wrote:
Ovaj, nije to divno, to je zastrašujuće. :o
Zamisli nas dvije na zajedničkom ljetovanju, npr. :mama:
Krvi do koljena. :cerek:
Sumnjam da bismo jedna drugoj krf puštale.
Ali vjerujem da kilometrima oko nas ne bi bilo žive duše, kapi alkohola ni mrve droze. :o

Poše, kad nam klinke poodrastu i kad nas muževi ostave radi ružnijih/starijih/debljih, ali normalnijih žena, to svakako moramo izvesti. :lux:
baja

Post 09 Jan 2012, 14:54

Tupelo » wrote:
Misliš da je to do njegove terapije? :o
na čemu si ti danas? :rofl:

moja terapija ne gruva više tako jako :tuzni:
Tupelo

Post 09 Jan 2012, 14:57

baja » wrote: na čemu si ti danas? :rofl:

moja terapija ne gruva više tako jako :tuzni:
Ni na čemu posebno. :o
Dijete se skoro pola sata zabavljalo u đimu, a sada spava već 24 minute. :lux:
Sama činjenica da već sat vremena po kući ne vučem devet kila nesnosne djetetine na mene djeluje k'o najfinija droza. :o
Morticia

Post 09 Jan 2012, 15:02

Tupelo » wrote:
Sumnjam da bismo jedna drugoj krf puštale.
Ali vjerujem da kilometrima oko nas ne bi bilo žive duše, kapi alkohola ni mrve droze. :o

Poše, kad nam klinke poodrastu i kad nas muževi ostave radi ružnijih/starijih/debljih, ali normalnijih žena, to svakako moramo izvesti. :lux:
:rofl:
I love the... :zubo:
baja wrote:moja terapija ne gruva više tako jako :tuzni:
Svakih nekoliko godina treba promijeniti dilera. :mudri:
Oni su ti k'o frizerke. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 09 Jan 2012, 15:22

Éowyn » wrote:Što biste vi učinili da je vašem prijatelju dijagnosticirana neka teška psihička bolest?
Ništa, ako pije lijekove. Iako su i ti odnosi bitno drugačiji nego prijašnji, lijekovi za takve bolesti obično...usporavaju ljude.
Ako ne pije, a ne mogu ja tu ništa pomoć, moš se jedino maknut. Žalosno, al istinito, oni su u svom svijetu. Povezanost s njima, pa makar i kroz najobičnija ispijanja kave, može nekad dovest i do ozbiljnijeg ugrožavanja života ovog zdravog čeljadeta. Nisu to samo sitne gnjavažice koje moš izdurat.
elma

Post 10 Jan 2012, 08:04

Imate li dojam da s godinama sve ležernije doživljavate prijateljstva?
Meni je više od 20, manje od 25 :zubo:, ali negdje od 19, 20 primjećujem da i dalje imam jako dobre prijatelje, ali nije onako "svemirski" kao npr. nekad u srednjoj, ako shvaćate što želim reći. :misli:
Kao da nemam potrebu podijelti s nekim sve što mi se događa, svoja razmišljanja,... više su ta zajednička druženja nekako - općenita. :zubo: (doista se ne mogu sjetiti boljeg izraza :facepalm: )

Malo me rastužuje to. :crying:
Herp
Nikki Gauda

Post 10 Jan 2012, 08:49

Ja mislim da je to normalno, s prvim ozbiljnim vezama i poslovima nekako se fokus prebacuje na druge stvari.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Morticia

Post 10 Jan 2012, 08:55

I ja mislim da je normalno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 10 Jan 2012, 08:56

kajla, mislim da će ti se kroz idućih desetak godina opet promijeniti dojam po nekim pitanjima.
ako budeš imala sreće, složit će ti se odnos, ili par njih, gdje ćeš imat nekog kome ćeš moći reći jako jako puno, i to ako poželiš.
ležeran iskren odnos, bez presinga. imat ćeš manje vremena za ljude, ali kvaliteta će biti tu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beau

Post 10 Jan 2012, 08:57

Nažalost, normalno je da. Čitav život sam imala fakat pun kufer frendova. Baš puno.
Sad je to sve spalo na 3,4 prave prijateljice, od kojih dvije viđam rijetko (jednom u tri, četri tjedna).
Bezveze. Premalo mi je to.
Lord Byron

Post 10 Jan 2012, 09:05

kajla » wrote:imam jako dobre prijatelje, ali nije onako "svemirski" kao npr. nekad u srednjoj, ako shvaćate što želim reći. :misli:
Postupno će sve manje toga biti "svemirski kao u srednjoj".

Star... ups, odrastanje. :mudri:
elma

Post 10 Jan 2012, 09:29

Eh, nadam se da će mi biti kao Pješčanoj. :cerek:
Jer baš je teško to odrastanje/starenje. :mama: Imam osjećaj da postajem(o) proračunata, kao da važem što ću reći, podijeliti, a što ne. I nema više onoga - e, ovo baš moram ispričati Sanji. Tj. ima, ali jako jako rijetko. :(
Morticia

Post 10 Jan 2012, 09:37

Nemaš još ni 25, a već pričaš o starenju?! :o
Pa onda podijeli, ako ti se ne sviđa takav, površniji, odnos. :ne zna:
Bara huda

Post 10 Jan 2012, 09:54

kajla » wrote:Eh, nadam se da će mi biti kao Pješčanoj. :cerek:
Jer baš je teško to odrastanje/starenje. :mama: Imam osjećaj da postajem(o) proračunata, kao da važem što ću reći, podijeliti, a što ne. I nema više onoga - e, ovo baš moram ispričati Sanji. Tj. ima, ali jako jako rijetko. :(
Nije da se postaje proracunat, nego ima sve manje vaznih stvari za podijeliti. Sve je vec vise puta dozivljeno i time gubi na svojoj originalnosti. I intenzitetu dozivljaja. Nema onog...onda je on rekao....a onda sam ja...a on je na to....ali ja sam skuzila... :D
Bio si svugdje, vidio svasta, osjetio vise puta slicne stvari, isprobao nova jela, okuse, mirise, malo toga sto se desi moze izazvati osjecaj ushita kao sto to moze mladost.
Da, dese se stvari koje dovedu do unutrasnjeg ushita, onako djecjeg, kad bi zapljeskao rukama i ciknuo od miline i srece sto si ziv i sto osjecas to sto osjecas, ali obicno to nisu stvari koje bi drugog zanimale. Jer on ne moze osjetiti tvoje odusevljenje nekom sitnicom koja je objektivno stvarno sitnica ali u tvojoj dusi ima ogromnu vrijednost.
Pješčana

Post 10 Jan 2012, 09:56

Bara huda » wrote: Da, dese se stvari koje dovedu do unutrasnjeg ushita, onako djecjeg, kad bi zapljeskao rukama i ciknuo od miline i srece sto si ziv i sto osjecas to sto osjecas, ali obicno to nisu stvari koje bi drugog zanimale. Jer on ne moze osjetiti tvoje odusevljenje nekom sitnicom koja je objektivno stvarno sitnica ali u tvojoj dusi ima ogromnu vrijednost.
ili, ako imaš sreće pa imaš i takav odnos, može :)
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Bara huda

Post 10 Jan 2012, 10:31

Pješčana » wrote: ili, ako imaš sreće pa imaš i takav odnos, može :)
Mozda je onda stvar u pokazivanju odusevljenja. :ne zna:

Sjecam se svog uzbudjenja, bas takvog, kad te preplavi unutrasnja struja, kao u pubertetu kad vidis decka koji ti se dopada. Samo sto se radilo o prvom samostalnom koraku prvog djeteta. Muz je bio tamo, dok sam ja vristala...vidi ga, vidi ga, sam je koraknuo...., on je to nekako, barem se meni tako cinilo, puno mirnije podnio.
U stilu, pa ok, bilo je za ocekivat...:D
Ali prvih koraka ostale djetetine se ne sjecam, ovo pamtim kao presliku trenutka u sebi. Mislim da se on ne bi ni sjetio gdje je to bilo.
I kako onda da ja to moje unutrasnje odusevljenje prenesem frendici koja je u to doba imala vec troje, od toga dvoje blizanaca koji su debelo bjezali svaki na svoju stranu. :D
Ne mos druge gnjavit kak je ovo tvoje supac osjecaj a oni su sami to prosli i nisu dizali graju ni cicali radi toga.
Pješčana

Post 10 Jan 2012, 10:36

mislim da se o tome i radi. ne možeš gnjaviti nekog tko i sam nije u tom filmu.
to je bez veze, slažem se. ali ako imaš nekog tko se jednako raduje malim stvarima u životu, i tvom i svom, onda je super dijeliti takve sitnice.
Maleficent

Post 10 Jan 2012, 10:42

BoDerek » wrote: 3,4 prave prijateljice, od kojih dvije viđam rijetko (jednom u tri, četri tjedna).
Bezveze. Premalo mi je to.
Da. :(

Ja svemirsku kvalitetu nadoknađujem kvantitetom.
Pošto su svi prezauzeti da bi se često viđali, imam ih puno pa uvijek netko može kad se meni hoće.
vrrrlet

Post 10 Jan 2012, 10:45

Maleficent » wrote:

Pošto su svi prezauzeti da bi se često viđali, imam ih puno pa uvijek netko može kad se meni hoće.
Zašto isti princip ne primjeniš na seks? :D
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Beau

Post 10 Jan 2012, 10:45

Maleficent » wrote:

Ja uvijek mogu kad se meni hoće otić nekoj od njih doma i pit kavu :rolleyes:
Meni fali baš taj kvantitet. Prije je toga bilo puno. Nemam ništa protiv površnih,a zabavnih odnosa. Dapače.
Maleficent

Post 10 Jan 2012, 10:48

vrrrlet » wrote:
Zašto isti princip ne primjeniš na seks? :D
Zato što je lakše nać poštenog jebača nego poštenog prijatelja.
Ove neke moje babe olako me stavljaju u stranu za malo penisa.
Maleficent

Post 10 Jan 2012, 10:51

BoDerek » wrote: Ja uvijek mogu kad se meni hoće otić nekoj od njih doma i pit kavu :rolleyes:
Meni fali baš taj kvantitet. Prije je toga bilo puno. Nemam ništa protiv površnih,a zabavnih odnosa. Dapače.
Mene isto ova jedna samo zove doma na kavu. A ja bih na Sljeme, u kino, na večeru, na tulum, na Plitvice.

Svoj problem riješila sam tako što sam se okrenula muškima. Češće imaju vremena, idu kud god hoćeš. :raspa:
Beau

Post 10 Jan 2012, 10:56

Maleficent » wrote:
Mene isto ova jedna samo zove doma na kavu. A ja bih na Sljeme, u kino, na večeru, na tulum, na Plitvice.

Svoj problem riješila sam tako što sam se okrenula muškima. Češće imaju vremena, idu kud god hoćeš. :raspa:
E to. Muških frendova mi je usfalilo. Imamo sličniji oblik zabave.
Sjećam se vremena kad smo u 5 ujutro isplanirali vikend u Opatiju. Polazak je bio taj isti dan u 10 ujutro.
vrrrlet

Post 10 Jan 2012, 11:03

Maleficent » wrote:
Zato što je lakše nać poštenog jebača nego poštenog prijatelja.
Ove neke moje babe olako me stavljaju u stranu za malo penisa.
Ove dvije tvrdnje su u potpunoj logičkoj kontradikciji. Ako je lako naći poštenog jebača, a prijatelja ne, zašto bi te frendice odjebavale zbog malo penisa? Jer ti nisi pošten prijatelj? :D
Maleficent wrote:

Sroljo jedan, kad sam te zvao na Sljeme rekla si da ćeš na proljeće kad zatopli. Mensečini da je problem gotovo uvijek u nama, ne u drugima, ma koliko mi šutjeli o tome. Sljeme je uvijek tu, svaki dan, i na Sljeme se može ići i sam.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
  • Information