Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 24 Oct 2014, 23:58

uroci su za pićkice... prava stvar su kletve i prokletstva... :raspa:

npr. kletva kralja Zvonimira... :zubo:

'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 Oct 2014, 00:03

visekratni klon wrote:Čime Euklid baca? :kokice:
..najvecim. :kokice:
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 00:42

Euklid wrote:uroci su za pićkice... prava stvar su kletve i prokletstva... :raspa:

npr. kletva kralja Zvonimira... :zubo:
Čiiiija me to ruuuuka prokleeelalaaaa.
Euklid
old school

Post 25 Oct 2014, 00:47

Zokina... :zubo:
Nenia Salonitana

Post 25 Oct 2014, 00:48

visekratni klon wrote:
Čiiiija me to ruuuuka prokleeelalaaaa.
što sam imoooo, toooo izgubijoooo ? jel tako nekako?
dr zlatko, zar ne? :cerek:
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 00:55

Nenia Salonitana wrote:
što sam imoooo, toooo izgubijoooo ? jel tako nekako?
dr zlatko, zar ne? :cerek:
Možda negdje vjetaaaaaaaar sreeeeeće zalupit nam vrata neeećeeee. :facepalm:
Nenia Salonitana

Post 25 Oct 2014, 01:32

:giggle: :giggle: :giggle:
morat će se lurkeri regat! :vidiga:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 25 Oct 2014, 12:57

predlažem posebnu temu, možda čak i pdf, na neki način zatvoren (majti?), na kojoj (kojem) bi se ozbiljno bavili aktivnostima grupe.

malo da se vide neki rasporedi, djelovanja, apdejti, neka dinamika, strategija.. bla, bla.. malo inženjerskog pristupa, duha, da se unese :D

ajmo društvenjaci.. :D
Zmaj021

Post 25 Oct 2014, 13:10

što se tiče ideje o stimulaciji doktora koji vrše abortuse (ili destimulaciji onih drugih) - ne sviđa mi se. mislim da maši suštinu cijele priče, razvodnjava je, odvlači u nekom drugom pravcu..
MightyMe

Post 25 Oct 2014, 13:14

Zmaj021 wrote:predlažem posebnu temu, možda čak i pdf, na neki način zatvoren (majti?), na kojoj (kojem) bi se ozbiljno bavili aktivnostima grupe.
Riješeno je to.
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2014, 19:14

..il smo se zakljucali? :kokice:..zasto? :kokice: ..majti, jel nam mos dat kakvu analizicu posjeta topika? :kokice:
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 19:16

Zaštićeni smo. :zubo:

Evo, gledam, danas samo 9 članova. Mislim, logično je. Al kad se sjetim one euforije od 200 po danu, well, malo sam već nostalgična. :zubo: Očekivala sam barem okruglo tisuću do vikenda. :D

Eh. Zasad je to to, čini mi se. Treba sačekati. Mislim da će to biti duži proces, to s Vladom i kako će oni to srediti.
Zekoslawa

Post 25 Oct 2014, 19:18

Da, malo je zatisje. A jebga, bilo bi previse ocekivati da se onako nastavi.
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 19:19

Zekoslawa wrote:Da, malo je zatisje. A jebga, bilo bi previse ocekivati da se onako nastavi.
Da. U biti to što je Ministarstvo brzo reagiralo je pridonijelo tome jer bi se nastavilo da je ostalo onako. Ali to je dobra stvar, ne loša.
Zekoslawa

Post 25 Oct 2014, 19:30

A to je dvosjekli mac, jer obecanje nije isto sto i reakcija, a nakon ovog prvog vala bit ce puno teze natjerat ljude na mobilizaciju. Al dobro, o tom, potom, ovo je stvarno super, za dalje imamo neku podlogu, pa cemo vidit.
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 19:37

Zekoslawa wrote:A to je dvosjekli mac, jer obecanje nije isto sto i reakcija, a nakon ovog prvog vala bit ce puno teze natjerat ljude na mobilizaciju. Al dobro, o tom, potom, ovo je stvarno super, za dalje imamo neku podlogu, pa cemo vidit.
Da, to je na neki način zajeb. Pitanje je i koliko će mediji izvještavati- tj. bojim se da ako reakcija Vlade bude mlaka, nećemo na temelju čega imati pokrenuti opet drugi val jer nećemo, well, znati. :zubo:
Zmaj021

Post 25 Oct 2014, 20:07

jebem li vas.. kako vi koru hljeba zarađujete? :D
Euklid
old school

Post 25 Oct 2014, 20:07

nemojte biti neskromne... puno ste postigle, jako puno... :S
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2014, 20:08

..ne znam sta bi vi htjele. prije tjedan dana se ovo pokrenulo. tisucu fejspuk ljudi je sasvim dobar materijal.
i to, kolko vidim po clanivima grupe, one koje znam sto rade i sto misle, ima na toj grupi sasvim solidna, jaka civilna scena u hrvatskoj.

zamislimo sto bi bilo da je u ovaj tjedan ruknulo deset iljada clanova? sto bi s tim? mozda je bolje ovako..ili, reci cu, ovako kako je, obzirom na okolnosti i na sve skupa, i vise je enego dobro.

ovdje se radi o sasvim ozbiljnom, nazovimo ga tako, pitanju, o ozbiljnoj problematici.. sta bi da je doslo tri iljade navijaca torcide na grupu ili nekih srednjoskolaca koji su bili privuceni nekim biber banerom kojeg bi stavili.. :D

ministarstvo..(i ne samo ministarstvo) je reagiralo i ne zelim rec da je time cilj grupe ispunjen nekako, nego je to samo pokazatelj da je ova grupa nekako postala relevantna.
siguran sam da su informacije o grupi dosle i dojednih i drugih i trecih.

ljudi moji, vjerovali ili ne, onaj forum se cita, onaj topik se cita, ova grupa se cita, postoji , tu je, o njoj se razgovara. institucije neke drzavne i nedrzavne, ministarstva imaju svoje press klipere i to ne samo agencije cije usluge unajmljuju, placaju, sve se prati, svi mediji, sve.. nemojte me pitat kako znam. :D

isto tako, ne treba nesto sad pretjerivat sa znacajem grupe i da ce ona sad u tjedan dva isprevit sve moguce krive drine. nema toga, nema lako, nema odmah.. :D

cinjenice, dakle, jesu da..

- grupa postoji i neka slicna grupa (takva reakcija na aktualna zbivanja) nije postojala
- da je okupila u tjedan dana oko tisucu clanova
- da se o njoj prica
- da se ona posjecuje, cita
- da se oformila radi jednog znacajnog i slozenog pitanja, pa i u svojim derivacijama, tj da se oformila u vezi pitanja i problema koji ce jos duzi period trajati

pitanje je sada samo sto dalje. da li ej tim pismom grupa ipšunila svoju svrhu i ako jetako, je li steta sad, sa svim tim ljudima koji su tamo, zapustiti je ili ugasiti, pa onda, ne znam, ad hok, po potrebi osnivat grupe kako neke stvari budu dolazile na agendu.

mislim da je steta to napraviti i nakon ovog pocetnog uzmaha, nazovimo ga tako ili entuzijazma, sad bis e trebalo malo pretrojiti i razmliliti sto i kako dalje.
osim toga, treba dati ovojgrupi i ono sto je ona plasirala, malo vremena da se neke ovako poslane informacije prime, obrade, da se to sve skupa malo slegne, da ono sto je ova grupa pustila, da sad same odrade inercijom neke stvari, procesice..
ne zelim uopce pricat da sam sa nekoliko strana cuo pitanja..ma koje sad ovo? ljudi nisu vjerovali da se radi o spontanoj nekoj aktivnosti. ono, nisu vjerovali.
to meni jos nesto govori, a to je da je to u vezi grupe, ko god je tamo sve radio i koliko i kako, dobro obavio posao. ono, jest da se radi o fejspuku, alio da se radilo o necem drugom, rekli bi ljudi da je to.. profi.
tj, ocito se tu prepozanje neki materijal za kojeg se stoga sumnja da bi mogao nastat od nekih anonimusa ili bezveznjaka.. :D ..sto naravno ne zelim rec da se radi o bezveznjacima, nego upravo suprotno.

dakle, po meni, za sad, moze se slobodno malo smanjiti intezitet, cuvati snagu, vise nije bitna kolicina, nego kakvoca. vise nije bitno zapoceti i ho ruk nesto graknuti, sad je bitan kontinuitet.
filati, azurirati po malo na grupi ono sto se tice ove problematike, informirati, educirati, upucivati, davati podrsku drugim slicnim aktivnostima, udrugama, grupama, ohrabrivati, itd, itd.. kvalitetno ispuniti taj neki prostor, ucestvovati, razvijati..

eto, pa ako se ko moze nac, dio sebe na toj grupi, ako ima vremena i volje, ne bi bilo lose. putovati ne znaci zapoceti nego ustrajati. :D
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 20:22

..a unda wrote:..ne znam sta bi vi htjele. prije tjedan dana se ovo pokrenulo. tisucu fejspuk ljudi je sasvim dobar materijal.
i to, kolko vidim po clanivima grupe, one koje znam sto rade i sto misle, ima na toj grupi sasvim solidna, jaka civilna scena u hrvatskoj.

zamislimo sto bi bilo da je u ovaj tjedan ruknulo deset ilajda clanova? sto bi s tim? mozda je bolej ovako..ili, reci cu, ovako kako je, obzirom na okolnosti ina sve skupa, i vise je enego dobro.

ovdje se radi o sasvim ozbiljnom, nazovimo gatako, pitanju, o ozbiljnoj problematici.. sta bi da je doslo tri ilajd enavijaca torcise na grupu ili nekih srednjoskolaca koji subili privuveni nekim biber banerom kojeg bi stavili.. :D
U pravu si s ovim dijelom. Premda, moglo je i bolje. ;perfekcionist: Moglo je još ljudi doći, ali dobro. Ne mislim bilo kakvih ljudi, naravno.
pitanje je sada samo sto dalje. da li ej tim pismom grupa ipšunila svoju svrhu i ako jetako, je li steta sad, sa svim tim ljudima koji su tamo, zapustiti je ili ugasiti, pa onda, ne znam, ad hok, po potrebi osnivat grupe kako neke stvari budu dolazile na agendu.
Ne, neće se osnivati nove grupe, naravno. Problem je samo što se ljudi mobiliziraju oko zabrane začas, ali čim je Ćorušić krenuo lukavije, teško je s nekim daljnjim koracima jer oni možda podrazumijevaju i stvari koje neće biti lagodne ni primjerene ni svim članovima u grupi. Recimo, kad sam stavila onaj članak iz Glasa koncila, dobila sam primjedbu ispod. Ne bih čak rekla neosnovanu. Oko zabrane će se aktivirati i dio vjernika i dio neutralnih i ono, dosta ljudi. Ali ako ideš grepsti ispod, moglo bi nam se desiti ono što je Euklid rekao- ljudi će se početi rasipati.

Pogledaj ovu novu vijest, članak gdje žena kaže kakvi se materijali nalaze na ginekologiji. Misliš da će to svima dobro sjesti i da se neće shvatiti kao atak na Crkvu?

Drugi problem je što više se neće o tome baš pisati o medijima ovako kako se pisalo ovih dana. A grupu onda održavati- čime? :ne zna: Primjerima iz inozemstva koji nisu relevenatni za nas, čime?
ne zelim uopce pricat d asam sa nekoliko strana vidiopitanja..ma koje sad ovo? ljudi nisu vjerovali da se radi o spontanoj neoj aktivnosti. ono, nisu vjerovali.
to meni jos neto govori, ato je da je to u vezigrupe,kogod je tamo sve radio i koliko i kako, dobro obavio posao. ono, jest da se radi o fejspuku, alio d ase radi o necem drugom, rekli bi ljud da je to.. profi.
tj, ocito se tu prepozanje neki materijal za kojeg se stoga sumnja da bi mogao nastat od nekih anonimusa ili bezveznjaka.. :D ..sto naravno ne zelim rec da se radi o bezveznjacima, nego upravo suprotno.
Zbilja su ljudi pitali to?

Drugih takvih grupa nema. Odsad će se dešavati na drugim razinama. Nisam zapravo ni sigurna koliko je pametno da se utopimo u aktivnostima drugih udruga. Jer onda postajemo samo "jedni od njih", a manje glas običnih žena. Ne znam, mozgam, ništa ovo nije "gotovo" nego čisto razmišljam naglas.

Meni nije problem stati na stranu ženskih udruga niti stati protiv Crkve niti išta od toga, samo razmišljam koliko onda zapravo možda i gubimo dio ljudi jer nije svima simpatična "feministička scena" bez obzira koliko bile/bili za abortus.
Dakle, nije meni osobno problem biti radikalnija, ali bi mogao biti problem grupe.

Eh da, uzimam u obzir i da ako podržiš štajaznam jednu udrugu, možda te neka udruga neće podržati. Recimo, meni je bilo super što nam se Đ. Knežević pridružila, ali nije nas kontaktirala, oću reć, nisam sigurna da smo joj dobro sjeli jer čitala sam njene tekstove protiv tih nekih udruga, odnosno osoba iz udruga i šta ja znam, šta je to- biranje strana?
Malo sam ja izgubljena u svim tim aktivizmima ovim i onim.
Zmaj021

Post 25 Oct 2014, 20:32

drug unda je to lijepo oblikovao.. ja bih još dodo i to da se strankinje praska.. ne, ne, nešto drugo.. :D

ja bih da se stvari malo sistematizuju.. npr. da se posebno izdvoje sve konkretne radnje koje su dosad sprovedene: ako su pisana pisma, da se navede taksativno kome, a i s kakvim rezultatom, ako su postani tekstovi, pointi tekstova.. ono da se malo vidi šta je to konkretno urađeno, na šta se ukazivalo, pa da se ima bolja slika za neke buduće akcije. dalje, trebalo bi razmislit o načinu održavanja topika na vrhu.. :D da li se može stupiti u kontakt s medijima u cilju nekog periodičnog updejta naših aktivnosti ili ako ima neki drugi način, da vidimo šta, kako..

da ne nabacujem dalje.. mislim da bi trebalo otvoriti par različitih topika posvećenih specifičnoj problematici.. :D

ovako se stvara kafana, a to neće daleko.
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 20:44

Znate šta me tješi i plaši?
Što protivnici nisu uspjeli artikulirati ništa osim par srcedrapateljnih iskustava žena koje su uradile ab i degutantnog vrijeđanja Mirele Holy.

To može značiti dvije stvari:
- nisu sposobni
- pripremaju nešto gore

A i treću:
-prejebeno su sigurni u sebe i u to da je sve na njihovoj strani i da se sve odvija po planu tj. da im Ministarstvo neće moći dugoročno pomutiti račune.
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 20:46

Zmaj021 wrote:drug unda je to lijepo oblikovao.. ja bih još dodo i to da se strankinje praska.. ne, ne, nešto drugo.. :D

ja bih da se stvari malo sistematizuju.. npr. da se posebno izdvoje sve konkretne radnje koje su dosad sprovedene: ako su pisana pisma, da se navede taksativno kome, a i s kakvim rezultatom, ako su postani tekstovi, pointi tekstova.. ono da se malo vidi šta je to konkretno urađeno, na šta se ukazivalo, pa da se ima bolja slika za neke buduće akcije. dalje, trebalo bi razmislit o načinu održavanja topika na vrhu.. :D da li se može stupiti u kontakt s medijima u cilju nekog periodičnog updejta naših aktivnosti ili ako ima neki drugi način, da vidimo šta, kako..

da ne nabacujem dalje.. mislim da bi trebalo otvoriti par različitih topika posvećenih specifičnoj problematici.. :D

ovako se stvara kafana, a to neće daleko.
A gle, poslano je pismo, nemamo evidenciju koliko je ljudi uistinu poslalo, neki su se javljali, ali prema tome je jedno 20-ak pisama sigurno.
Ministarstvo je reagiralo.

Ostalo se sve svodi na članke iz novina i naše apele na liječnike te neki opći stav admina da nismo za zabranu priziva savjesti nego za tim liječnika u svakoj bolnici RH koji će obavljati ab.
Zmaj021

Post 25 Oct 2014, 20:49

visekratni klon wrote:Znate šta me tješi i plaši?
Što protivnici nisu uspjeli artikulirati ništa osim par srcedrapateljnih iskustava žena koje su uradile ab i degutantnog vrijeđanja Mirele Holy.

To može značiti dvije stvari:
- nisu sposobni
- pripremaju nešto gore

A i treću:
-prejebeno su sigurni u sebe i u to da je sve na njihovoj strani i da se sve odvija po planu tj. da im Ministarstvo neće moći dugoročno pomutiti račune.
ko ih jebe.. svejedno znaš s kim imaš posla. uzp perfidnih s gomilom uamovljenih.. :D

amo se mi okrenut onome što je do nas :kokice:
visekratni klon

Post 25 Oct 2014, 20:51

Zmaj021 wrote: uzp perfidnih s gomilom uamovljenih.. :D
?
Ne razumijem što si napisao.
amo se mi okrenut onome što je do nas :kokice:
Pa okrećem se. Dosad smo djelovali gotovo besprijekorno i prilično samostalno. Razmišljam o tome, upravo.
  • Information