Grejtst šits

Koljite se i gložite!
baja

Post 21 Dec 2011, 11:41

ex_anais » wrote:
... Onaj odvratni Toni Cetinski i ona tuka Anđa Marić što se sramotila ...
ne znam kome je uopće palo na pamet da je Anđa kompetentna komentirati ičije pjevanje

vrrrlet

Post 21 Dec 2011, 12:15

Aristocat » wrote:

Sandra Dabo ima kucu nedaleko moje kuce na moru.
Moraš biti opreznija s ovakvim izjavama, imam frenda tamo koji sve zna, sad te mogu locirati, transferirati i uhititi.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Lastan

Post 22 Dec 2011, 19:14

Pronađite razliku:

“A dogodilo se to da propada svijet: Međunarodni monetarni fond, ugrožena je Svjetska banka, Amerika, EU, ruše se države članice kao kule od karata. Pa kako onda ne bi bilo problema u našem društvu?” (Zdravko Mamić, prosinac 2011.)

“Recesija. Ta opaka boljka hara i razjeda privređavanje. Amerika već određeno vreme kuburi s budžeti, japanska se berza ljulja kao mala lađa na uzburkanom okeanu, nemačka privreda posrće zbog ovo njihovo ujedinjenje, a bogami, gospođe i gospođo, ne cveta cveće ni u naše preduzeće.” (Srećko Šoić, Tesna koža 4)
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 791 times
Been thanked: 1505 times
Post 22 Dec 2011, 19:15

:rofl:
Potpisi su za budale.
Herp
Nikki Gauda

Post 22 Dec 2011, 19:17

Lastane, hvala ti na novom Skype* statusu :xlux:

*Da, da, Herp je no-lifer bez fejzbuka. :crying:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Lastan

Post 22 Dec 2011, 19:21

Herp » wrote:Lastane, hvala ti na novom Skype* statusu :xlux:

*Da, da, Herp je no-lifer bez fejzbuka. :crying:
Pa što me ne dodaš na Skypeu, a? :durica:
Aristocat

Post 22 Dec 2011, 21:48

vrrrlet » wrote:
Moraš biti opreznija s ovakvim izjavama, imam frenda tamo koji sve zna, sad te mogu locirati, transferirati i uhititi.

Je li zgodan? :kokice:
Herp
Nikki Gauda

Post 22 Dec 2011, 23:11

Lastan » wrote: Pa što me ne dodaš na Skypeu, a? :durica:
Na Skypeu imam doslovce 5 osoba od kojih četvero živi vani a jedna u pasivnim krajevima, plus dragi, to je sve. :D
Budući da nisam ljubitelj chata, uglavnom ga koristim umjesto telefona.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Jan 2012, 18:10

"Nismo rekli zadnju riječ oko PDV-a i poreza na imovinu", Zoran Milanović, izvor.

Ovime je osvojio nagradu "Vlada Jadranke Kosor" za 2012.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Aurora

Post 02 Jan 2012, 11:37

Lastan » wrote: To je više stvar bilo kojeg društva. Nije, naime, bitno zašto si poznat. Bitno je da jesi; ostalo slijedi iz te gole činjenice.

Inače, meni je Cezar susjed. I ono što je meni jezivo u cijeloj priči nije to što je on, eto, malo sporiji u međuljudskim odnosima (inače je sasvim pristojan mehaničar, recimo). Jezivo mi je to što je njegova majka ponosna na njegovu popularnost.
Slažem se s tvrdnjom da nije važno zašto si poznat.

Ali moram ti reći da ta majka nije drugačija od hrvata i njihove majke Domovinskog rata ili od krščanke i njezinog uvjerenja da je njezina obitelj savršena.

Ljudi jednostavno ne mogu vidjeti loše u svojoj obitelji (ili nacionalnoj pripadnosti ili pripadnosti općenito). Rijetki su oni koji mogu.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Aurora

Post 02 Jan 2012, 11:39

Aristocat » wrote:

Sandra Dabo ima kucu nedaleko moje kuce na moru. 'Znam' je od njenih ranih dvadesetih. I nju i obitelj joj. Kad sam, jednom prilikom, slucajno, vidjela je na televiziji, ne samo da sam ostala iznenadjena, bilo mi je mucno. Svatko tko stupi u kontakt s njom vidi da je ona osoba s posebnim potrebama. No, to nije sprijecilo Malnara da je 'zaposli'. Naprotiv, bila je idealna za njegov frik shou.
I ne bi ni to bilo tragicno, koliko je tragicno da njena obitelj dozivljava 'to' kao njen uspjeh a ona, frisko oblajhana (inace crnka) ponukana neocekivanom karijerom, postaje lak plijen i drolja.

Mala hermeticki zatvorena otocna sredina, izolacija od 'velikog' svijeta, pa makar taj svijet bio i susjedni grad, neka vrsta mentalne retardacije stvorili su tu grotesknu nesretnu zenu koju neki znaju iz medija.

Njoj je trebala pomoc. Ili ako ne pomoc, da je se ne dira. Jasna mi je Malnarova ideja s tim i takvim likovima, ali njena sudbina mi je nejasna.
Grijeh je iskoristavati takve ljude. :(

Strašno.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Aurora

Post 02 Jan 2012, 11:49

Pješčana » wrote:ja sam se jednom našla u Movie pubu ( birc u zg) i tamo je bio neki hepening, i gost je bio jedan od njih, mislim da su ga zvali Jajan.
I gledala sam tog postarijeg, malog muškarca, kako stoji pod onim svjetlima, nije izgledao da dominira situacijom, ma nije izgledao kao da prati što se događa. izgledao je ko da su ga doveli u cirkus na pokazivanje gledateljima. Gledatelji su se sprdali i čekali da počne pričati.
Ja sam ta kojoj je bilo neugodno. Jer on nije izgledao ko da mu je svejedno. ni da gušta. izgledao je ko malo dijete pred puno ljudi koje mora recitirati.
i sad si razmišljam jesam li zabrijala, imam li neki licemjerni poriv i postavljam li se nadmoćno pred takvima, ali ne postavljam se.
ja i inače imam taj transfer neugode kad gledam neku scenu u filmu kad se nekom sprema slično sranje- meni postane neugodno.
to mi je strašno nepravedna situacija, i samo mi se javi taj zaštitnički moment.
ne volim kad se netko sprda s ljudima, nebitno imaju li manji IQ ili su jednostavno spori u razmišljanju ili naivni.

Meni isto se javi neugodan osječaj kada gledam nešto neugodno po aktera.

Možda zbog toga što sam i ja "sporija".

Idem u Klasičnu gimnaziju, iako sam pala prvi osnovne.

Ne znam je li to zbog toga što sam na nekom posebnom programu ili mi dijele ocjene, ali ispiti koje riješim i ocjene koje dobijem iz njih odgovaraju bodovnoj ljestvici.
blue
Asgard

Post 04 Jan 2012, 09:39

Jebo ih Šport :facepalm: Jel itko ikad stvarno izgovorio riječ Šport izvan neke TV emisije s motivima domoljubnog preseritisa :bonk:
Lastan

Post 04 Jan 2012, 10:46

blue » wrote:Jebo ih Šport :facepalm: Jel itko ikad stvarno izgovorio riječ Šport izvan neke TV emisije s motivima domoljubnog preseritisa :bonk:
“Jezikoslovci” iz IHJJ-a, čini se, ne znaju za princip posuđivanja iz izvora. Dakle, kad već imamo tuđicu, preuzimamo je u standard u izvornom obliku kad je god to moguće. Dakle, oblik sport zapravo ima prednost pred oblikom šport.

Srećom, geniji iz IHJJ-a nisu spominjali Škarićeve diletantske bljezgarije o nužnosti oblika šport, koji inače samo pokazuju zašto se fonetičarima ne bi smjelo dopuštati da uopće razmišljaju, a nekmoli da govore o jeziku. Ali je zato ona priglupa kokoš od Sande Ham, koja piše pravopise a ne razumije razliku između književnog i standardnog jezika čak ni nakon što sam joj je objasnio, našrala ponešto u švom obraćanju švekolikoj naciji u Večernjem lištu.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 04 Jan 2012, 10:55

Lastan » wrote: “Jezikoslovci” iz IHJJ-a, čini se, ne znaju za princip posuđivanja iz izvora. Dakle, kad već imamo tuđicu, preuzimamo je u standard u izvornom obliku kad je god to moguće. Dakle, oblik sport zapravo ima prednost pred oblikom šport.
Zašto je tako nelogično da se preferira šport, koliko sam skužio pitanje je njemačkog odnosno engleskog izgovora a kako je u Hrvatskoj prije češće korišten njemački tako je ta riječ prije došla s njemačkim izgovorom pa onda šport ima prednost pred sport [*].

[*] pojma nemam o jeziku
čak ni nakon što sam joj je objasnio
Ozbiljno pitam, dali je tebi, ikad itko išta objasnio?
vrrrlet

Post 04 Jan 2012, 11:12

Aristocat » wrote:

Je li zgodan? :kokice:
Zgodnički je, ali to nije bitno. Bitno je da je veleposjednik.

A jesi ti zgodna?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
blue
Asgard

Post 04 Jan 2012, 11:15

Oliver, čemu onda odvijač, ako je šarafciger postojao prije odvijača :ne zna:

Šport se počeo silovati devedestih, kada i zrakomlat, krugoval, nadnevak, strijelica i slične tvorevine, čak i ako su se te riječi ikada u prošlosti koristile, to nije bio slučaj unatrag pedeset godina, ako ne i više. Mislim da mi je djed spomenuo šport :misli: on je rođen 1917.

Koliko mi se čini jezik je otvoreni samoregulatorni sustav, forsiranje promjena unutar toga je glupost. Napomena: također nisam lingvistkinja ni kroatistkinja
Karlinjo

Post 04 Jan 2012, 11:31

blue » wrote:Oliver, čemu onda odvijač, ako je šarafciger postojao prije odvijača :ne zna:
Pojma nemam, odvijač je domaća riječ dok je sport/šport tuđica i spor je koju verziju prihvatiti, nekako mi je logičnije da je starija verzija prva.
Koliko mi se čini jezik je otvoreni samoregulatorni sustav, forsiranje promjena unutar toga je glupost. Napomena: također nisam lingvistkinja ni kroatistkinja
Meni svejedno ali ponekad zbog nevoljkosti za traženjem domaćih riječi neke stvari zvuče jednostavno glupo.
Lastan

Post 04 Jan 2012, 11:50

OliverZG » wrote: Zašto je tako nelogično da se preferira šport, koliko sam skužio pitanje je njemačkog odnosno engleskog izgovora a kako je u Hrvatskoj prije češće korišten njemački tako je ta riječ prije došla s njemačkim izgovorom pa onda šport ima prednost pred sport [*].

[*] pojma nemam o jeziku
Boldani je dio ključan i bilo bi dobro da ga ne smećeš s uma. :kava:

Nije bitno što je bilo prije. Jer da jest, mogli bismo vraćati i vokabular i gramatiku Baščanske ploče. Ili nekog od glagoljskih misala.
Ma jebeš mi sve, mogli bismo i glagoljicu vratiti namjesto tuđe nam i nametnute latinice. :rolleyes:

Imaš princip posuđivanja iz izvora, što je u ovom slučaju engleski. Hrvatski standard teži tome, pa je dakle logično da će oblik sport u standardu imati prednost.
Naravno, ako se još držimo tih principa umjesto da glumimo jezični povratak u NDH ili Ilirski preporod.
Imaš i kriterij učestalosti, koji doduše nije toliko važan u hrvatskoj standardologiji; štoviše, upravo se na primjeru kojekakvih športova i sličnih šrotova dade zaključiti – a zajebanti poput Slurpa to nerijetko i čine – da je glavni kriterij da nešto postane standardom taj da tako nitko ne govori.
Imbecili poput Sande Ham, kao i vrli pravopisni reformatori poput Babića, koji uvode poluidiotske i potpuno idiotske promjene u pravopis samo da bi namlatili lovu na novim i novim izdanjima pravopisa, jebu i jezik i pismenost uzduž i poprijeko. Samo što to primjećuje tek šačica pismenih.
Ozbiljno pitam, dali je tebi, ikad itko išta objasnio?
Mnogo ljudi, mnogo toga. Zar misliš da sam sve znanje koje imam dobio milošću Božjom, po Duhu Svetomu?
Lastan

Post 04 Jan 2012, 11:53

blue » wrote:Oliver, čemu onda odvijač, ako je šarafciger postojao prije odvijača :ne zna:

Šport se počeo silovati devedestih, kada i zrakomlat, krugoval, nadnevak, strijelica i slične tvorevine, čak i ako su se te riječi ikada u prošlosti koristile, to nije bio slučaj unatrag pedeset godina, ako ne i više. Mislim da mi je djed spomenuo šport :misli: on je rođen 1917.
A tada se govorilo i škandal, pa i študent. Ako su te riječi izgubile kvačicu, koji se kurac ti kreteni nadjebavaju oko sporta? Je li itko od tih hohštaplera i diletanata čuo za dosljednost?
Nisi, ali te gornja tvrdnja čini razumnijom i mudrijom od prosječne kroatistice.
A i od sveučilišne profesorice Sande Ham, tko li joj je dao diplomu.
Lord Byron

Post 04 Jan 2012, 11:53

OliverZG » wrote: a kako je u Hrvatskoj prije češće korišten njemački...
Znam da će te to šokirati - ali, Hrvatska postoji i južnije od Zagreba.
Karlinjo

Post 04 Jan 2012, 12:10

Lastan » wrote: Boldani je dio ključan i bilo bi dobro da ga ne smećeš s uma. :kava:

Nisam ni namjeravao, dapače naglasio sam to.

Nije bitno što je bilo prije. Jer da jest, mogli bismo vraćati i vokabular i gramatiku Baščanske ploče. Ili nekog od glagoljskih misala.
Ma jebeš mi sve, mogli bismo i glagoljicu vratiti namjesto tuđe nam i nametnute latinice. :rolleyes:

Pa i mogli bismo, kažu neki političari da jednom pismo više je samo bogatstvo, pa što ne bi to uveli.

Imaš princip posuđivanja iz izvora, što je u ovom slučaju engleski. Hrvatski standard teži tome, pa je dakle logično da će oblik sport u standardu imati prednost.
Naravno, ako se još držimo tih principa umjesto da glumimo jezični povratak u NDH ili Ilirski preporod.
Imaš i kriterij učestalosti, koji doduše nije toliko važan u hrvatskoj standardologiji; štoviše, upravo se na primjeru kojekakvih športova i sličnih šrotova dade zaključiti – a zajebanti poput Slurpa to nerijetko i čine – da je glavni kriterij da nešto postane standardom taj da tako nitko ne govori.
Imbecili poput Sande Ham, kao i vrli pravopisni reformatori poput Babića, koji uvode poluidiotske i potpuno idiotske promjene u pravopis samo da bi namlatili lovu na novim i novim izdanjima pravopisa, jebu i jezik i pismenost uzduž i poprijeko. Samo što to primjećuje tek šačica pismenih.
Zahvajujem na odgovoru.

Glede podebljanog pa nije baš da su sve te riječi i naglaske ustaše izmislile. Mislim germanski utjecaj je bio i prije njih ono barem koje stoljeće a u vrijeme Ilirskog preporada težilo se micanju germanskog utjecaj (opet nije da sam nešto upoznat s time) - kaj ne?
Mnogo ljudi, mnogo toga. Zar misliš da sam sve znanje koje imam dobio milošću Božjom, po Duhu Svetomu?
Pa često tako zvučiš :kava:
Lord Byron wrote: Znam da će te to šokirati - ali, Hrvatska postoji i južnije od Zagreba.
Pa da ali evo recimo gledam predizbore u SAD-u i onaj Santorum osvojio geografski praktično cijelu državu a ima jednako glasova kao i Rommney koji je osvojio nekoliko velikih okruga. Ono gdje je većina naroda tu se stvaraju većinski standardi i tako to.

Mislim nije da zagovaram ikoju verziju ja nikad nisam ni govorio šport - ono samo provociram :xd:
Lastan

Post 04 Jan 2012, 12:56

OliverZG » wrote:Pa i mogli bismo, kažu neki političari da jednom pismo više je samo bogatstvo, pa što ne bi to uveli.
Slažem se da je jedno pismo više samo bogatstvo. I da su Hrvati postali nepismeniji otkad se ne uči ćirilica.
Glagoljicu bismo morali modficirati; ćirilicu, koja je iz nje nastala, ne bismo.
Glede podebljanog pa nije baš da su sve te riječi i naglaske ustaše izmislile. Mislim germanski utjecaj je bio i prije njih ono barem koje stoljeće a u vrijeme Ilirskog preporada težilo se micanju germanskog utjecaj (opet nije da sam nešto upoznat s time) - kaj ne?
Ja govorim o težnji devedesetih da se jezik vrati u okvire onoga u NDH i Ilirskom preporodu. To je uzeto kao ideal kojemu silovanjem jezika treba težiti.
Pa često tako zvučiš :kava:
Kako se po zvuku razlikuju onaj koji je znanje dobio po Duhu Svetomu i onaj koji ga je dobio učeći?
Pa da ali evo recimo gledam predizbore u SAD-u i onaj Santorum osvojio geografski praktično cijelu državu a ima jednako glasova kao i Rommney koji je osvojio nekoliko velikih okruga. Ono gdje je većina naroda tu se stvaraju većinski standardi i tako to.
Dakle, budući da Zagreb sâm drži oko petine populacije, više nego sljedeća tri velika grada zajedno, zagrebački bi kajkavsko-štokavski pidžin trebao postati standardom? :zubo:
Karlinjo

Post 04 Jan 2012, 13:07

Lastan » wrote: Kako se po zvuku razlikuju onaj koji je znanje dobio po Duhu Svetomu i onaj koji ga je dobio učeći?
Ovaj koji je dobio po Duhu Svetome se jako jako trudi uvjeriti javnost da je upravu i inzistira do kraja na tome, dapače spremni su i zakrviti zbog toga, glavu izgubit :rofl:, dok onaj koji je samo nešto pročitao, tu i tamo se štrecne.
Dakle, budući da Zagreb sâm drži oko petine populacije, više nego sljedeća tri velika grada zajedno, zagrebački bi kajkavsko-štokavski pidžin trebao postati standardom? :zubo:
Je neg kaj njofra, pa svi crtići su već na njemu?
Lastan

Post 04 Jan 2012, 14:39

OliverZG » wrote: Ovaj koji je dobio po Duhu Svetome se jako jako trudi uvjeriti javnost da je upravu i inzistira do kraja na tome, dapače spremni su i zakrviti zbog toga, glavu izgubit :rofl:, dok onaj koji je samo nešto pročitao, tu i tamo se štrecne.
Glupost. Onaj koji je “samo” nešto pročitao i naučio ima razloga pizditi na sve one koji su mogli i trebali naučiti to isto, a nisu. Onaj kojemu je dano po Duhu Svetom može pojmiti da drugima nije dano, pa nema razloga žestiti se.

Inače, uprava nema veze s ovime. :kava:
Je neg kaj njofra, pa svi crtići su već na njemu?
Mislim da ti je Onaj Kreten Pauletić haknuo account. Možda bi bilo uputno da promijeniš zaporku. :kava:

Koliko točno moraš biti gluh i glup da stvarno vjeruješ da su svi crtići na zagrebačkom pidžinu?
  • Information