Brzopotezna pitanja

Računala, IT, nove tehnologije, gadgeti...
MmeTipfeler

Post 21 Mar 2014, 15:07

Ne, mobitel nije otključan ni otključavan. Kodiran je na Tele2, to jest jedna kartica mora biti Tele2, a druga može biti bilo koja. E, sad na toj drugoj, bilo kojoj, ne rade sve opcije. Moguće je da je blokiranje broja jedna od njih, a možda te mogućnosti i nema.

OK, pišem Simpi da mi oni blokiraju taj broj. Valjda hoće. :ne zna:

P. S. Ali, probat ću ovo s anlokanjem. Možda mi proradi parkiranje. Ide mi na živce kad moram platiti cijeli sat za prvu zonu, a treba mi samo pola, jer ne mogu ići preko T-Comovog menija, nego šaljem "obične" SMS poruke. :(

MmeTipfeler

Post 21 Mar 2014, 18:08

Hmmm. Imam dva IMEI broja. Kako da znam koji je koji?
MmeTipfeler

Post 05 May 2014, 09:48

Mogu se ja pretplatit na ovu temu? :cerek: Opet imam problem.

Već mi se neko vrijeme, nakon što ujutro upalim komp, povremeno događa da na ekranu ništa ne vidim. Mrak. Crno. Onda restartam komp i sve je normalno. Kako se to počelo događati sve češće, ipak sam danas pregledala event viewer i pod applications našla warning uz event pod nazivom "userenv 1517". Striček Google kaže da se to javlja ili kod prvog restartanja nakon istalacije ili prilikom gašenja Windowsa. Drugo objašnjenje nisam nišla, a nisam našla ni način kako da to riješim.

Ne, ne da mi se reinstalirati Windowse. I ne, ne želim odgovarati na pitanja o XP-u. :D
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 05 May 2014, 10:19

Poslije logovanja se i meni to povremeno dešava i na xp-u i na sedmici. Odradim logoff/on i sistemi se normalno dignu.

Neam pojma zašto, a i ne da mi se istraživat. :D

Na prvu, pošto su različiti i kompovi i osovi, kontam da je nešto u vezi softvera, preciznije, komoda il avasta (jer su im to jedine zajedničke tačke), mada.. i to je upitno s obzirom na drugačiju arhitekturu (32/64), a i os, pa su vjerovatno i same instance programâ nešto drugačije.. :misli:

elem, pomenuh li već da mi se ne da istraživat.. zašto li? :D
MmeTipfeler

Post 05 May 2014, 16:34

Ja se ne logiram, nego samo palim komp. Samo se ja njime služim pa nema potrebe.

Neki dodatni softver? Možda. Trebalo bi se sjetiti kada se to prvi put pojavilo, ali odonda ima dosta vremena, isprva se događalo povremeno, a sada to povremeno prelazi u redovito.

Ja imam razloga istraživati, ako već ne razloge, a ono način da to riješim jer mi se ne da svaki božji dan nekoliko puta ujutro restartati komp. Zato sam i postavila ovakvo pitanje.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 05 May 2014, 16:47

Koliko vidim piše da se to događa nekad nekako nešto vezano za nešto kad se komp gasi pa se sve ne ugasi i tako nešto... uglavnom, među ostalim ovdje to vidjeh. Piše, pročitaj detaljnije, da bi ovaj programčić mogao pomoći.

Inače meni se nešto slično događalo prije nego mi je riknula grafička kartica. :o
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 05 May 2014, 17:39

MmeTipfeler » wrote:Ja se ne logiram, nego samo palim komp. Samo se ja njime služim pa nema potrebe.
I kad se ne logujes - logujes se, samo automatski..
Neki dodatni softver? Možda. Trebalo bi se sjetiti kada se to prvi put pojavilo, ali odonda ima dosta vremena, isprva se događalo povremeno, a sada to povremeno prelazi u redovito.

Ja imam razloga istraživati, ako već ne razloge, a ono način da to riješim jer mi se ne da svaki božji dan nekoliko puta ujutro restartati komp. Zato sam i postavila ovakvo pitanje.
Meni se to ne dešava tako često, al kad (ako) bude, svakako ću se potrudit malo više.

A i trenutno izbacujem vodu iz auta.. :facepalm: čistite one odvode kod filtera kabine :mudri:
MmeTipfeler

Post 05 May 2014, 19:18

Sjarel » wrote:Koliko vidim piše da se to događa nekad nekako nešto vezano za nešto kad se komp gasi pa se sve ne ugasi i tako nešto... uglavnom, među ostalim ovdje to vidjeh. Piše, pročitaj detaljnije, da bi ovaj programčić mogao pomoći.

Inače meni se nešto slično događalo prije nego mi je riknula grafička kartica. :o
Pročitala sam to, ali tu se radi o gašenju Windowsa. No, ako preporučuješ programčić, probat ću.

Na grafu sam i ja sumnjala od počettka. Ovo je bonus. Naime, najprije se počela pojavljivati zamućena slika na monitoru. Nekako kao da na desnu stranu zrače nekakve zrake iz svega što se prikazuje na ekranu. Onda sam, posve slučajno jer sam išla isporbavati drugi monitor, otkopčala ovaj stalni i slika se popravila. I ostala OK kad sam vratila stari monitor. Tako da sam mislila kako je možda u pitanju konektor - zove li se to tako - ono kamo se spaja kabel? I stalno sam oklijevala pozvati kućnog majstora da mi to sredi - ili taman nešto radim pa ne može ili on nema vremena...

Ništa. Vidim da ću morati čovjeku sjesti na telefon. :top:
MmeTipfeler

Post 05 May 2014, 19:21

Zmaj021 » wrote: I kad se ne logujes - logujes se, samo automatski..
Shvatila sam da misliš na pravo logiranje. OK.
A i trenutno izbacujem vodu iz auta.. :facepalm: čistite one odvode kod filtera kabine :mudri:
Ja sam se neki dan čudila zašto mi pada voda sa stropa / krova, dok se nisam sjeitla da sam prekasno zatvorila prozor pa su se kapljice nakupile na gumi. Ali, nećemo više o tome. To spada na drugi pdf, čini mi se. :mig:
Karlinjo

Post 05 May 2014, 19:52

MmeTipfeler » wrote: Pročitala sam to, ali tu se radi o gašenju Windowsa. No, ako preporučuješ programčić, probat ću.
Taj programčić kao mogućnost preporučaju za ID greške koja ti se javlja. Nisam siguran da ima veze s time što se neće slika pojaviti na kranu, ali ne može štetiti kao prva pomoć.
Na grafu sam i ja sumnjala od počettka...
Meni se je događalo točno to što si opisala u prvom postu, prvo je trebalo jednom pa dva puta resitirati... na kraju resitiranje više nije pomoglo. Dobio sam novi komp. :xlux: :zubo:

Što god bilo da bilo, ne bih htio popovat, ali... backup, backup i backup važnih podataka, pogotovo ako računalo služi za posao. :mudri:
MightyMe

Post 05 May 2014, 23:21

Sve u bitno u oblak. :D
Karlinjo

Post 05 May 2014, 23:25

:mudri:
MmeTipfeler

Post 06 May 2014, 19:22

Dakle, kompjuterski guru provjerio je problem na licu mjesta i čini se da treba zamijeniti grafu. Držite fige da izdrži do četvrtka odnosno ponedjeljka - to su termini kada čovjek može doći, a ja se u međuvremenu prebacujem na laptop. Zlu ne trebalo. Podaci se redovito pospremaju, tako da mi u najgorem slučaju mogu pofaliti zdanja dva retka u prijevodu, a toliko još uvijek i sama mogu zapamtiti. :cerek:
visekratni klon

Post 08 May 2014, 01:53

Kućište mi već neko vrijeme ubrzano radi tik tak tik tak umjesto da bruji kao prije umjereno. Da se zabrinem?
Karlinjo

Post 08 May 2014, 01:58

Malo ga zatresi, možda samo nešto lupka od nekog ventilatora... načelno lupkanje nije najpoželjnije. :o
visekratni klon

Post 16 May 2014, 15:22

Imam Trojana. I problem. Većina antivirušnih programa mi viruš ne da inštalirati, tako da šam špala na Malvarebyteš koji je okej, ali kad idem raditi full šcan on še šmrzne, komp jel, i moram rešetirati i šve propadne. Prošli put šam problem riješila ša Špyvare nečim koji je dopuštao prije završetka škena da uklonim prijetnje, ali malvare ne da nego moram čekati do kraja škena i onda ode komp u kurac. Čitala šam na netu i treba neka komplicirana procedura da bi še to popravilo.

Zna li netko dobar antivirušni koji mi može ovo maknut, a da mi ne zamrzne komp? Probala šam neke ešete, kašperške, pičke materine, ali badava jer neki niti ne detektiraju viruš (a malvare je već u pet minuta detektirao 17 i to je točno jer ovo kucam u šafe modu jer u običnom net ne radi, tj. ne rade većina štranica ošim fejša i maila.

Nemojte me pitati jel mi komp zaražen i šlična pitanja, šamo pomozite ako znate. Drugo, mišlim da šam ga škupila na forumu.hr :ne zna: Tako da ne znam oću opet še zarazit ionako. Avašt koji imam je zakurac očito.

Uglavnom, trebam bez puno šuvišnih pitanja jer šam već napižđena ovim preko mjere, neki dobar program koji uklanja trojana. A da nije trojan remover koji kurca ne vrijedi.
visekratni klon

Post 16 May 2014, 15:25

Najviše bi pomoglo ako neko zna neki put da zajebem licencu za onaj šuperšpyvare jer mi je taj zadnji put špašio komp. :S Al je ištekao. :crying:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 May 2014, 15:25

Probaj ŠuperAntišpyware. Meni odlicno dežinfičira...
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 16 May 2014, 15:30

Euklid » wrote:Probaj ŠuperAntišpyware. Meni odlicno dežinfičira...
Zajebavaš me? :zubo:
Upravo šam rekla da je ištekao probni period davno i da mi treba regištry key kojeg jel nemam. Ako tko zna kako ih prevariti (još ću u zatvor :facepalm: ) nek akaže. :zubo:
Karlinjo

Post 16 May 2014, 15:33

Ja već godinama imam free verziju AVG-a i nemam nikakve ŠTD-ove, :zubo: iako sam čak znao i pogledat koji dokumentarac. :o

Ne znam, radi li to što bi ti htjela da radi. :D
visekratni klon

Post 16 May 2014, 15:38

Karlito » wrote:Ja već godinama imam free verziju AVG-a i nemam nikakve ŠTD-ove, :zubo: iako sam čak znao i pogledat koji dokumentarac. :o

Ne znam, radi li to što bi ti htjela da radi. :D
Pa šad mi treba nešto da ukloni trojana, ako to radi, ok, ne znam jel to šamo zaštita ili je i program za čišćenje i koliko traje, jer ovi bolji programi nažalošt imaju probne periode i nakon toga moraš platiti. Meni je šervišer zato štavio nekog bešplatnog avašta na njemačkom :facepalm: kojeg kurca n erazumijem i koji švoj pošao očito ne radi. šve kvalitetnije bi vjerojatno platila mašno. :ne zna:

problem je što je moj komp generalno u kurcu jer še ne bi zamrzavao tijekom škena da nije. a to bome nije riješio ni šervišer. no ajd, za 200 kuna nišam ni očekivala.
visekratni klon

Post 16 May 2014, 15:39

Evo šad šam u šafe modu pa me zanima oće li še zamrznut tijekom škena i ovako,.
visekratni klon

Post 16 May 2014, 15:40

A najnajbolja štvar je što kad pokupim viruš šve šištemške reštore pointš neštanu. Nema ih za lijek. :S A to bi šve špašilo. Ne valja ni to jer čak ne mogu na onom kalendaru otić mješec unatrag, klikam i niš še ne događa.
Karlinjo

Post 16 May 2014, 15:41

Ima i scan, možeš i odrediti što da skenira, ne moraš cijeli komp. Sad koliko traje, ne znam. Cijeli komp vjerojatno nekoliko sati... staviš ga da radi u pozadini i to je to, nekad će završit sa poslom.

Ne bi se trebao smrznuti, valjda. :o
visekratni klon

Post 16 May 2014, 15:53

Probat ću kad ovo završi, zašad je prešlo po ure, inače še nakon toga šmrzne, šamo ako i ušpije ne znam dal da ga kad ga reštarta opet štavim u šafe mode da dovrši uklanjanje ili da ga oštavim da še digne nanovo u normalnom?
  • Information