Španjolska

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 27 Jul 2019, 10:55

chillout23 wrote:
27 Jul 2019, 10:47
Ionako budem tankal na samom aerodromu...imaju 2 pumpe, pa nije problem ;)
To je nebitno. Nisam rekao da ih zaobiđeš zato jer su preoprezni pa ih ne možeš prevatit ( :p ), nego zato jer njihov lopovski način razmišljanja indicira da su lopovi sami.

Poštene renterske firme to ne traže, vjeruj mi, imam iskustva. :)
chillout23 wrote:
27 Jul 2019, 10:47
kak misliš da uzmu lovu za pun tank i onda opet taj depozit?
Kad uzmem auto oni naplate i pun tank? Koji opet moram napunit do vrha za svoju lovu? Nejasno mi je ovo oprosti...
Kad uzmeš auto, oni ti naplate pun tank + 50€ + 8%.

Kad vratiš, ak je tank pun i imaš račun s pumpe koji to potvrđuje, sve to ti vrate.

Ak nekaj benze fali, od naplaćenog dijela sebi ostave dio benze koji fali + 50€ + 8%, a ostalo ti vrate.

chillout23
Been thanked: 2 times

Post 27 Jul 2019, 10:57

aha ok...to znam već :) thx svejedno

znači nema dodatnih uzimanja za gorivo pri preuzimanju auta jel? samo pokupim auto sa punim tankom i tak ga vratim?
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
nvnk

Post 27 Jul 2019, 11:00

chillout23 wrote:
27 Jul 2019, 10:57
znači nema dodatnih uzimanja za gorivo pri preuzimanju auta jel? samo pokupim auto sa punim tankom i tak ga vratim?
Ne razumijem kaj pitaš? Kaj bi bilo "dodatno uzimanje za gorivo"? :misli:
chillout23

Post 27 Jul 2019, 11:05

Ma u svim tim pretragam i svemu tome sam vidio da imaju neku opciju 28€ rezervacije za gorivo i to mi je bilo čudno...ali moguće da sam nekaj krivo povezal u cijeloj priči (tražio u 10ak tabova i gledao sve hehe)
Pa sam mislio da ne muljaju nekaj ;)

evo sad mi na chatu potvrdila da nema toga i da se radi samo o tih 50€ + 8%. I moram donijet račun, da :D ali nije mi to problem nikakav...
Sve bu to prošlo kak treba i nebu problema (moć pozitivnih misli :) )
samo se dobro osiguram sa slikanjem svakog detalja na autu i to je to...

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 27 Jul 2019, 14:38

Goldcar su najveci muljaturi u bransi i nemoj rezervirati preko njih.

Kod Goldcara je tih 28 eur nepovratni fee da uopce dobijes auto. Ne vracaju ga.

Isto tako rentanje auta kod njih me kostalo dodatnih 100 eur. Naime, dok svi drugi naprave preautorizaciju depozita, meni je Goldcar naplatio depozit od 1000 eur . Nakon sto sam vratio auto vratili su depozit. Ali, depozit su naplatili u kunama po tecaju 7,9, a vratili u eur po tecaju 7,4. I jos naplatili nekih 30 eur za wifi u autu. Bez da su pitali jel to zelim ili ne.

chillout23

Post 27 Jul 2019, 16:43

Kaj da napravim cancel rezervacije onda i uzmem od drugog nekog?
Ovi sa economycarrentalsa me uvjeravaju da je sve ok blabla...di god da gledam te male aute svuda su oko 500+ kn, a kod njih uzel za 200kn.

Ali opt, ECR su samo posrednici u svemu ovome...

Nukac
Davorich

Post 27 Jul 2019, 20:43

Pogledaj na rentalcars.com, billiger mietwagen ili cak na ryanairovoj stranici ili autoeuropa.eu. Oni isto znaju imat jeftine.
Za Goldcar imas jako lose kritike na netu, a nakon kaj su me dvaput dobro izvozali - ne hvala.
Na kanarskima ti je cicar jaka firma.
Ali uvijek nadjes jeftinije preko posrednima.
I da, u Eu ti ne treba medjunarodna vozacka. Iako ce te u haku uvjeravat da treba.
chillout23

Post 27 Jul 2019, 21:08

Ok thx za sve

chillout23

Post 29 Jul 2019, 12:50

Još samo jedno pitanje za taj rent a car i onda mir :D
Jel poželjno platiti ono super cover osiguranje za 4€ po danu?

Uzeo auto preko autoeurope.eu

I u mailu dobio ovo: "Refundable Excess with Super Cover"

Kaj znači točno taj "refundable" u ovom slučaju? Znam kaj znači inače...ak se nikaj ne desi na autu onda to vraćaju ili kaj?

I da li, bez obzira na to, Izdavatelj auta može kemijat i tražit mi neku extra lovu? Kao što to radi Goldcar npr...jer meni ovo uzgleda kao da pokriva sve :misli:

chillout23

Post 29 Jul 2019, 21:59

Evo sas mi javili mailom kaj je to kaj se plaća, tak da sad imam sve potrebne informacije.
Hvala svima još jednom na savjetima i odgovorima

Gile
Been thanked: 6 times

Post 30 Jul 2019, 08:40

Jesi saznao što je "Refundable Excess with Super Cover"? Ukratko rent a car kuće uvijek imaju određeni iznos franšize za koji s ti odgovoran, obično to bude od 600 do 2000€. Recimo da je u tvom slučaju to 1000€ i to je upravo onaj iznos koji ti vežu na karticu. Dakle ako ti ukradu auto tebi će uzeti 1000€, ako ga slupaš i imaju štetu 5000€ tebi će uzeti 1000€, ako imaš malu ogrebotinu koju procijene na 300€ štete uzet će ti 300€. Refundable Excess with Super Cover ti vraća novac koji su ti ovi uzeli, dakle rent a car kuća uzme od tebe 1000€ u prva dva slučaja ili 300€ u trećem a ovi ti naknadno vrate. Obično ti uz ovaj Excess pokrivaju i neke stvari koje franšiza ne pokriva tipa podvozje i gume ali to ćeš najbolje sam vidjeti što ti nude. I ne, ako imaš Super Cover to ne znači da ti na desku neće ponuditi full osiguranje po svojoj cijeni, neke će te čak uvjeravati da kod njih Refundable Excess with Super Cover ne vrijedi a ti ih ignoriraj. :)

Plus ovog Super Covera je da je puno jeftiniji od onog otkupa franšize na desku i da pokriva i stvari koje ovaj drugi ne pokriva. Mana je da ti rent a car kuća svejedno veže poveći iznos sa kreditne kartice i naplati svoje a ti se poslije moraš sa ovima dokazivati.

Često možeš ova osiguranja najjeftinije uzeti na godišnjem nivou, isplati se ako putuješ često, nekad ga čak dobiješ kao bonus uz neke kreditne kartice, u nekim zemljama i osiguravajućim kućama čak i uz tvoje redovno auto osiguranje daju ovakve stvari gratis.
chillout23

Post 30 Jul 2019, 08:57

Da, to je tako kako si rekao. Tako su mi i oni objasnili :)
Ne putujem tak često, a i kad putujem nikad ne rentam auto....ovaj rentam prvi puta nakon 2001. i Tunisa :D

Nema veze ak bum se moral s njima tipkat ako bude problema...tipkal sam se s kinezima tjednima oko stvari od 4-5$, pa mogu i s ovima oko auta :D najmanji problem, ali iskreno vjerujem da niti nebum imal problema oko auta :)

Hvala ti

aaston

Post 06 Aug 2019, 16:17

Ovo prvi put cujem da traze racun za tankanje goriva. I ja sam rentao vise auta od Islanda do Libanona, cak i kamper, ali ovo nisam vidio.
nvnk

Post 07 Aug 2019, 11:37

Ja sam za to već prije čuo, tj. o tome sam par puta čitao na TA forumu.

Uvijek, ali ama baš uvijek se radilo o prevarantskim renterskim kompanijama koje je najbolje izbjegavat, ma kako jeftine bile.
Driver8

Post 25 Aug 2019, 15:45

Kako biste rasporedili 7 noćenja u Andaluziji?
Dolazak je u Sevillu u 11 ujutro, odlazak isto iz Seville ujutro.
Ja sam skontala ovako otprilike: po dolasku u S odmah uzeti rentacar za Cordobu.
Cordoba (1 noćenje), Granada (2 noćenja), možda Ronda/nešto drugo-preporuka gdje? (1 noćenje), Seville (3 noćenja)???
mih za patuljka
Nukac
Davorich

Post 26 Aug 2019, 06:52

Ronda možda dva noćenja. Okolo Ronde su Pueblos Blancos - mala sela na vrhu brijega. OK, ne treba ih sve vidjet, ali 2-3 su kul.

Moj prijedlog: 2 noći Seville, Cordoba, Jaen, Granada (2 noći), Malaga, Ronda (1-2 noći), Gibraltar ili Tarifa, Cadiz, Huelva.
Za Alahambru obavezno rezerviraj online, iako smo mi bili u studenom, nismo uspjeli dobit karte.
Za Alcazar u Sevilli je isto dobro rezervirat preko neta, jer ne čekaš, a ista cijena je.
Driver8

Post 26 Aug 2019, 11:56

Hvala Nukac :mahmah:, ali šta to nije malo preambiciozno? Puno vožnje, plus traži parking ovoono
Da da, obavezno unaprijed kupiti za Alhambru, samo da skontamo kako ćemo raspodijeliti noćenja
mih za patuljka
Nukac
Davorich

Post 26 Aug 2019, 12:38

Možeš ti i skratit put. Ali svakako ti se isplati vidjet između ostalog i Rondu i Pueblos Blancos. Kao i Gibraltar. Iako nemaš tamo previše za vidjet (samo mjesto je bezveze), ali je zato The Rock i majmuni nešto što se isplati vidjet.
Jer ako ćeš obići samo Sevillu, Cordobu, Granadu i Malagu onda ti je to bolje obići vlakom nego rentat auto. Samo su problemi s parkingom.
Driver8

Post 26 Aug 2019, 15:01

Ma ide nas 5 komada, pa kontam da nam je isplativije rentati ipak. Malagu ja čak i ne bi, radije bi nešto u unutrašnjosti još. Za Gibraltar sam čula da ima samo majmune :D.
Ovo mi je isto super, možda ubacimo na putu prema Rondi https://www.tripadvisor.com/Attraction_ ... lucia.html

Hvala ti još jednom!
mih za patuljka
Nukac
Davorich

Post 26 Aug 2019, 15:07

I za to treba rezervirat karte. Mi ostali bez karata.
ivana)
Has thanked: 1 time

Post 23 Oct 2019, 19:34

vratila se sad iz Andaluzije.. dva tjedna prosli dosta toga, naravno ostalo jos hrpu toga za vidjet.. mi smo isli iz Ronde u Caminito Del Rey, karte kupili tri mjeseca ranije on line.. svakako preporucam, super dozivljaj.. jedino sto treba pazit na vrijeme.. jaka kisa i vjetar zatvaraju.. tako ako kupis kartu i taj dan ti zbog vremena ne rade, nema povrata novaca
I jedna opaska.. koliko god dobro na stranici opisali kako doci i logistiku cijele price... mi smo doslovno stigli u minutu kad nam je tura pocela... naime preporucaju pola sata prije doci radi formiranja tima, ali od trena kad parkas auto kod E kioska i do samog ulaska u kanjoj imas brzog hoda vise od pola sata.. hodas po planinarskoj turi nekih 2,7 km, nije bas bajno oznaceno, dvi table putem koje ti pokazu smjer i na njima pise Caminito, al nista tipa ulaz ili nesto na tu temu da si ziher da ides u dobrom smjeru... uglavnom savjet doci dosta ranije cisto da ne trcite tih 2,7 km do ulaza jer nakon toga imate jos hodanja:) i obaezno imat da sobom vodu, pogotovo ako idete a sunce jako kao sto je nama sad bilo.. i svakako uzet bus za povratak do auta, jedino ako ne zelite sve to opet pjeske proci:)
Wob

Post 14 Nov 2019, 16:11

Uboja sam jeftino kartu iz Venezie za Sevillu , od 05.01 - 12.01 , nas troje za 100 euro sve skupa . Uzeo sam smjestaj u Sevilli na 7 nocenja , apartman u centru grada.. Zena je nesto ufilmala sebi u glavu da zeli pristutovat Flamengo festivalu i otic na koju radionicu pa sam mora uzest sjestaj samo u Sevilli. Otpala mi opcija 2 dana ovamo , dva dana onamo.. Planiram uzest auto na 5 dana i otic svaki dan na drugu lokaciju .. Preporuke , savjeti .. ?
ivana)
Has thanked: 1 time

Post 14 Nov 2019, 18:32

Jos su mi utisci svježi, nedugo prosli dvotjednu turu po Andaluziji, pa mozda pomognem.. uglavnom Sevilla je ogrooomna... mi smo bili tri dana, stvarno smo se trudili proci sto vise s tim da smo unaprijed kupili kartu za katedralu i Real Alcazar zbog velikih guzvi i velike mogucnosti da ostanes bez karata ako kupujes na licu mjesta, pogotovo za Real Alcazar, uglavnom sve ostalo setnja gradom 3 dana onako taman iako naravno premalo. Iz Seville sa autom na udaljenosti do 2 sata mozes jedan dan do Cadiza, Cordobe, Ronda ili put Pueblos Blancos.. bijelih sela npr.Zahara de la Sierra, Acros de la Frontera, Jerez gdje mozete pogledat show sa andaluzijskim konjima, karte isto unaprijed kupiti.. ima toga jos, ovo je kao neki must see, pa sad svakom po vlastitom interesu...
nvnk

Post 14 Nov 2019, 20:35

Za, ajmo ga nazvat tako, "ozbiljni" flamenco odeš jedne večeri u La Casa del Flamenco - Auditorio Alcántara, a za tzv. "narodni" odeš u La Carboneriju i - to je to, ne treba ti festival. :ne zna:

I samo se nemojte dati navuči na jedan od onih tablaoa koji su čiste turističke zamke. Prepoznaš ih po tome što uz flamenco nude i večere/"večere" po nekih 50, 60 ili više ojara. Isto vrijedi i za one koji nude flamenco i čašu vina za 30+ ojara. Kod Alcantare je vrhunski flamenco za samo 18 ojara, a čašu OK vina bilo gdje u Sevilli bez problema dobiješ za euro ili dva.
Wob

Post 14 Nov 2019, 20:59

Ma žena plese taj flamenco vec godinama pa je sada tamo festival , dolaze “ majstori “ iz citave spanjolske ucit pocetnike itd.. Tako da necemo mi ic na predstave po kaficima. Gibraltar , majmuni ovo ono .. stignem u jedan dan ? Malaga.. ?
  • Information