O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 26 Feb 2014, 16:51

S ovim bih se većinom mogao složiti.

Jedino mi nije jasno šta je to loše u unutarnjoj trgovini među republikama?
Jedni su proizvodili jedno, drugi drugo, treći treće i potreba za uvozom se smanjila. Ali se nije stiglo ni izvoziti koliko bi se htjelo, to je točno.

Hrvatska i Slovenija su bile najuspješnije i solidarno pomagale ostalima. Kao što danas Njemačka solidarno pomaže ostalima.
A zašto pomaže? Pa zato da bi spasila sebe.
E, a mi smo jednog dana odlučili da više ne želimo pomagati one s kojima ekonomski surađujemo usko da uže ne može :gaah:

I odlučili da ćemo surađivati s onima kojima ne možemo prodati ništa a uvoziti ćemo sve :facepalm:

Jednako tako smo si mogli pucati u čelo. Bilo bi brže i efikasnije...

'if you fall, i'll be there' (floor)
karambol

Post 26 Feb 2014, 17:05

Euklid » wrote:S ovim bih se većinom mogao složiti.

Jedino mi nije jasno šta je to loše u unutarnjoj trgovini među republikama?
Jedni su proizvodili jedno, drugi drugo, treći treće i potreba za uvozom se smanjila. Ali se nije stiglo ni izvoziti koliko bi se htjelo, to je točno.

...
Da, ali je to bilo veće od onoga što se odnoslilo na izvoz. Sjećam se kad sam umjesto plaće dobio hladnjak i ledenicu od 400 litara...i kaj sam s tim mogao? Prodati nekome za trećinu cijene, možda...
Euklid wrote:S ovim bih se većinom mogao složiti.

Hrvatska i Slovenija su bile najuspješnije i solidarno pomagale ostalima. Kao što danas Njemačka solidarno pomaže ostalima.
A zašto pomaže? Pa zato da bi spasila sebe.
E, a mi smo jednog dana odlučili da više ne želimo pomagati one s kojima ekonomski surađujemo usko da uže ne može :gaah:

..

Pomaže Njemačka, ali koliko dugo? Problem je bio u tome da je lova upucavana, a nije se vidjelo nikakvih rezultata. I to godinama. Osim toga ustavom iz 74te decentralizirano je upravljanje lovom, osim onih izdataka za JNA, diplomaciju i slične pa su se s prvim naznakama krize Slovenija, a zatim i Hrvatska počele okretati, ajmo reći, tržištu. Onom kompetetivnom, ne dogovornom i sad - kad zarađuješ i trudiš se, a netko ti uzima lovu i baca je u bunar...jebiga, tolerancija ti se smanjuje, a bratstvo ima sve slabije značenje...
Euklid wrote: I odlučili da ćemo surađivati s onima kojima ne možemo prodati ništa a uvoziti ćemo sve :facepalm:

Jednako tako smo si mogli pucati u čelo. Bilo bi brže i efikasnije...

E to je već druga priča i zaplet se odigrava - sada. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 Feb 2014, 17:11

Euklid » wrote:
Ekonomska situacija nije bila nikad bolja nego krajem 80-ih.
Dinar je postao konvertibilan.
Zaustavljena je inflacija.
Nije više bilo nestašica jer su sagrađeni novi pogoni svega što je falilo (ulje, deterdženti, margo isl.)
Nije više bilo redukcija struje jer je sagrađena NE Krško i još nekoliko HE (za usporedbu, od Hrvatske samostalnost sagrađena je samo jedna mala HE, Lešće na Dobri, a i ta samo zahvaljujući dokumentaciji i analizama iz 80-ih)
Vanjski dug se nije uopće više povećavao, stalo je na nekih 24mlrd$ (zato lik i ne ide dalje s grafom od 1980. jer bi se vidlo da sere).
Turizam je bilježio rekordne brojke.
Izvoz nikad nije bio veći.
Građevinska operativa je radila po svim bogatijim arapskim zemljama pa je i odatle kapala pinka.
Sa 100DM se išlo u Čehoslovačku i tamo ih se nije moglo potrošit sve i da si htio.
Mađari i Poljaci su na nas gledali kao da smo Disneyland.

Klasični kriminal (pljačke, razbojstva, droga...) u usporedbi s danas jedva da je postojao...

Ne kažem da je gospodarstvo bilo grandiozno i superuspješno ali nije bilo ni za odbaciti.

Ne, ekonomska situacija definitivno nije bila katalizator raspada.
ajde, nije to bas tako da koncem osamdesetih nikada ekonomska situacija nije bila bolja.. necemo pretjerivat. :D
..ili ako bas hoces, ubrzo nakon periklovog doba, atena nikada nikada vise nije bila ono sto jest. mislim, sami atenjani su zasrali. :D
ok, relativno nije. moze se onda rec i da danas ekonomska situacija nije nikad bila bolja. da se to tim, nekik, jel, pokazateljima sasvim fino predocit.
..ali, o drugim se jos tu stvarima radi ne samo o ekonomiji, koja jest vaznam, ali citavo drustvo simplificirat na ekonomiju i to masuci samo ekonometrijom, misleci da se egzaktnost jednog dijela moze preslikati na sve, radi od nas svih brojeve, a time se upravo gubi smisao i ekonomije.

sasvim nezasluzeno, napamet i dosta sirovo, rekao bih, izbacuje se pojam politicke ekonomije, a mozda i zato jer se i na takav nacin zeli dati privid ili sakriti citave mehanizme koji djeluju i van ekonomije.
tako bi onda mogli i psihologiju, sociologiju, povijest, geografiju, fiziku mozda, biologiju, lingvistiku..sve bi mogli onda objasnjavat ekonomijom i onda se naslanjat matematiku i tako stvarat jednostavne neke modele naseg razumijevanja gdje nesto dominira i samo je sebi svrha, a ne alat, pa bilo da se radi o ekonomiji ili matematici, a o statistici da i ne govorimo. :D

nije bilo nestasica zato jer nije imao tko proizvodit, niti su te neke pojedinacne brojke, pa taman i makro bas neki dokaz, pa cak i ako ih stavimo u jednostavne odnose kao sto ih i danas cesto stavljamo da bi nesto kao dokazali, ali sve u svemu, citav ondasnji sustav je bez nekih vecih problema mogao izdrzati i ondasnje te neke negativne procese, kretanja.
samo je trebalo imat volje i strpljenja. ali, nije se htjelo, nije bilo mudrosti, uzoholili smo se.. :D
Euklid
old school

Post 26 Feb 2014, 17:27

čini mi se, rođače
da je standard pokvario ljude
jedu govna
i sanjare... :zubo:
Euklid
old school

Post 26 Feb 2014, 17:34

karambol » wrote:
Da, ali je to bilo veće od onoga što se odnoslilo na izvoz. Sjećam se kad sam umjesto plaće dobio hladnjak i ledenicu od 400 litara...i kaj sam s tim mogao? Prodati nekome za trećinu cijene, možda...

Pomaže Njemačka, ali koliko dugo? Problem je bio u tome da je lova upucavana, a nije se vidjelo nikakvih rezultata. I to godinama. Osim toga ustavom iz 74te decentralizirano je upravljanje lovom, osim onih izdataka za JNA, diplomaciju i slične pa su se s prvim naznakama krize Slovenija, a zatim i Hrvatska počele okretati, ajmo reći, tržištu. Onom kompetetivnom, ne dogovornom i sad - kad zarađuješ i trudiš se, a netko ti uzima lovu i baca je u bunar...jebiga, tolerancija ti se smanjuje, a bratstvo ima sve slabije značenje...

E to je već druga priča i zaplet se odigrava - sada. :zubo:
I jopet ima puno točnog u tome što govoriš.

Dakle, nije ekonomski slom bio razlog propasti jer ekonomskog sloma nije ni bilo.
Mislim, mi smo očigledno stvarali nekakav višak kad smo mogli pomagati drugima (Kosovo, Crna Gora i Makedonija su bili glavni korisnici te pomoći).
Jednako tako oni su mogli pitati zašto se industrijalizacija nije od 45. vodila jednako po svim republikama nego su Slovenija i Hrvatska imale prednost.

Pa zato jer ne idu neke stvari preko noći.

Tu se vraćamo na ono što sam pisao par postova prije.
Stupanj obrazovanja, broj visokoobrazovanih, broj inžinjera, znanstvenika, industrijska tradicija, samo ovaj put u drukčijim ulogama.

Ono što je zapad u tom pogledu bio za Hrvatsku, Hrvatska je bila za Kosovo ili Makedoniju...

Pa ne možeš gradit nuklearku ili tvornicu tenkova u okruženju u kojem većina ljudi jedva čita i piše a prethodna generacija ne zna ni olovku držat u rukama.
..a unda
Undaminator

Post 26 Feb 2014, 18:11

karambol » wrote:
Ha, gle, lik je, valjda namjerno, zanemario kompletnu sliku, ali činjenica je da je katalizator raspada bila ekonomska situacija u bivšoj državi. Unatoč svima koji je doživljavaju kao neko uspješnu i perspektivnu tvorevinu koju su razjebali povampireni nacionalisti.
Jesu, svakako, ali tek kad su im se stvorili uvjeti za procvat, a oni su nastali zbog ekonomskog sranja koje se taložilo desetljećima.
Kao što se vidi sve veća nesloga u EU čim se smanji količina love tako je bilo i tada...Juga je, zapravo, preteča EU i, ako su pametni mnogo toga bi mogli naučiti na nekim situacijama koje su obilježile povijest SFRJ.

:D
pa, zanemario je, ali mislim..ako se radi o onom o cemu mislim da se radi :D, mozda nije bas nekako sto posto namjerno zanemario, jednostavno se radi o pristupu koji neke pojave uopce ne gleda, ono, ne zanima ga.. :D

meni je sasvim jasno da je ondasnja drzava, ali i citavo jedno drustvo, razbucano na nacionalistickom nosivom valu..koji je posluzio kao naj..nesto.. tj, kao optimalan da se neki interesi ostvare i mogu reci da se opet sve tu nekako vrti oko love, ali i oko jos nekih stvari koji imaju puno, puno veze s psihologijom, pa i kulturom..
ili, ako ce neko sve svodit na lovu, ja onda sve mogu svodit na osjecaj krivnje. :D

a sto se tice love, ju dinar je jako dobro stajao tamo negdje koncem sezdesetih, pocetkom sedamdesetih. jako dobro. iznenadjujuce dobro.
ok, mozemo sad pricat jel ta realnost bila lazna, ali se jedan trst na toj nerealnosti obogatio.. :D
kakvi su onda bili uvjeti i okolnosti, onda je jos uvijek postojao onaj zlatni ekvivalent, tj dolarski, kakva pravila su bila, snaga dinara je bila sasvim realna, bez nekih monetaristickih makinacija i onovremenog financijskog spekulativnog virutaliteta, bila je realna bez ikakvog.. da, ali, krediti, ovo ono.. :D

i u tom vremenu, a i tom mjestu, mjestima, kad je eto, bilo love i to sasvim dobre love, bas tad je izronilo nesto sto se po ovoj tvojoj tezi bas i ne bi ocekivalo. :D

slazem se da je juga na neki nacin, nekako bila.. i to u malo vise segmenata, neki uzor za eu. bez obzira sto je kronologija eua, nesto drugacija.
..a ako bas i nije bila uzor, onda barem mozemo rec da je juga predstavljala jedan vrlo suvremeni oblik, model drustva, eto, ajd, reci cu..napredni. onaj na koji se pogledavalo sa zanimanjem.
uvjeren sam da su neki koncepti iz juge doslovno razmatrani i da se gledalo kako ih prilagodit nekim drugim odnosima ili okolini, ali to je tu negdje.. kao sto mi se cini i da politicki nije ta eu cjelina bas tako cvrsto definirana kako bi se to na prvu moglo vidjet, a da ne bi sve to moglo krenut putem nekog socijalizma, razvijanjem takvih nekih drustvenih odnosa.

isto tako sasvim jasno vidim i tu neku prenapregnutost eu, narocito stoga sto je to jos uvijek vrlo njezna i nova tvorevina.
..ali moguci rastroj eu ne vidim u tim nacionalnim interesima. vidim u odustajanju kapitala od eu ako vidi da tu ili putem toga nece imat profit kakav prizeljkuje.
vulgarno i mozda anakrono govoreci, tu ce bit klasni konflikt uzrok raspada, a nacija ce samo tu ostat kao neki rezervni polozaj kaptala.. :kokice:
karambol

Post 26 Feb 2014, 18:13

Kukuruz...bili smo pred bankrotom. Inflacija nas je vratila na kupovnu moć iz '67. Do dolaska Markovića sve je bilo, financijski, pred urušavanjem i Marković bi imao šansu preobraziti ekonomsku sliku u nešto pozitivno da se već tada nisu zahuktale nacionalističke priredbe. Ponajprije one u Srbiji.

Pa ovo što kažeš o npr. Kosovu je točno. No, zar ni sve te godine upumpavanja love u nerazvijene, a za njihov razvoj, nisu mogle uroditi nikakvim plodom? E i tu nešto smrdi, zar ne?
Ili se lova razbacivala na pizdarije ili nije niti dolazila tamo.
Koliko god je slika iz ove vremenske udaljenosti sada mutna ili romantična taj je socijalizam godinama radio kontra sebe budeći nacionalizme na taj etno-ekonomski način.
Kralo se naveliko i došao je kraj. Ista se priča dogodila i nakon '90te.
Samo je nacionalizam zamijenjen partizanima i ustašama. U nedostatku neke bitnije razlike kao što je zločesta susjedna nacija prikrivanje pljačke zamagljujemo partizanskim i ustaškim rodoslovljem. U novije vrijeme vidimo da su i to već potrošili pa su nam za mazanje očiju dobri homići, ćirilica i tko zna što sve ne.
Euklid
old school

Post 26 Feb 2014, 18:57

OK, Hrvatska i Slovenija su bile najrazvijenije, slale su lovu u Beograd (opet ponavljam, o kakvom gospodarskom slomu je riječ ako imamo viška kojeg šaljemo drugima za pomoć u razvoju), Beograd je trebao slati lovu na Kosovo ali nije nego su trpali u svoje džepove.

Za koji kua onda pokreću nacionalizam i planove o velikoj Srbiji kad ih bez Slovenije i Hrvatske čeka propast?

Razlozi raspada ote tvorevine bili su puno kompleksniji od ekonomske krize koja je taman prevladana a standard podignut na najviši nivo do tada i to bez novog zaduživanja.
Jebote, pa šopingirali smo po cijeloj Europi. Ko je išao krajem 80-ih u Trst bio je zadnji papak... :zubo:
karambol

Post 26 Feb 2014, 20:01

Naravno da je stvar kompleksnija od same love. Ovo što Unda piše - ima tu povijesti, kulturoloških i inih zavrzlama. Teški je to ćušpajz kad pokušavaš raščlaniti sve sastojke.
Pa prestali su i najavljivali da će prestati s uplatama u zajedničku kasu. Na tom valu financijskog osamostaljenja Slovenije i Hrvatske kao dvije najbogatije republike zajahao je i nacionalizam koji je tu vidio dobru priliku za oživljavanje i krenuo pumpati stvari iz svoje perspektive...
Situacija je bila zapaljiva jer je zajednička državna blagajna bila na putu da ostane bez planirane lovice.
Marković je imao način kako financijski poravnati dubioze i okretao je sve na tržišno poslovanje, budio izvoz, ali zadnji potez s bojkotom i zatim oduzimanjem imovine Slovenskim i Hrvatskim tvrtkama bilo je k'o bog svim zahuktalim pobornicima odcjepljenja i financijske samostalnosti...
..a unda
Undaminator

Post 27 Feb 2014, 11:09

Beau » wrote: Ovo jako cesto spominjes.
Ali ako ja dobro kuzim o kakvim promjenama govoris, te promjene moraju krenut odozgora, s vrha.
Nece se drustvo promijenit na bolje samo od sebe. A pogotovo ne dok smo sve gladniji, a strah sve veci :D
..pa je, cesto spominjem, dosadan sam, ali mozda bih trebao bit jos dosadniji. :D

ne, nisu te promjene kisa, pa da dolaze odozgo. s nekog vrha. promjene s tog vrha nece doc dok mi sami ne promijenimo, ne pokusamo promijenit drustvo oko nas, ono koje nas doslovno okruzuje, svakodnevno ili nekako slicno.
a za to promijenit, tj za promijenit druge, ako je to cilj, ako se moze uopce, a nekako se moze, tj radi se, a da i nismo mozda svjesni.. treba pocet s odnosom prema sebi.
ovako uvijek mozemo rec da je netko drugi kriv za ono sto mi sami sebi ne zelimo priznat o nama, zelimo ostvariti neke svoje ciljeve, ali zelimo i zadrzati neki dozivljaj drugih o nama, a koji nam odgovara.
zelimo imati slobodu, ali ne i odgovornost.
ono, ne cini mi se to bas nekako fer.. :D

drustvo se hoce promijenit samo od sebe i mijenja se tako. mi smo drustvo. doduse, mozemo sad pricat o tome jel pojedinac taj koji nesto odredjuje ili to neko bezodgovorno ili kakvo vec drustvo, volja.
cesto se spominje onaj nas prijasni sustav i vrlo mu se zamjeralo sto je sustav isao mijenjat pojedinca, tj na neki nacin sto su te promjene dolazile odozgo.

strah i glad se ne mogu rjesavat na nacin ili samo, iskljucivo na nacin pokusaja i pogresaka. nitko ne garantira da ce se u strahu od straha, bilo kojeg, taj strah nece promjenom jos povecati, da se glad nece prosirti ili pojacati.
sustavno gledajuci, nisu tu bas neke velike sanse za uspjeh ako se tako bezglavo, ocajno ide mijenjat misleci da je svaka promjena dobra ili bolja.
u situacijama takvih nekih, egzistencijalnih i/ili/dakle emocionalnih stanja, tesko je bit razuman, jasno mi je to..ali ne mogu prihvatit ni nerazum kao rjesenje, pa ajd, ko zna, mozda nam se posreci, jebiga.. nigdar ni bilo da ni nekak bilo.. :D
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 11:28

Unda, možeš li to konkretnije? Što to znači promijeniti odnos prema sebi u ovom kontekstu? I svoju okolinu? Tipa tko je glasao ZA -odjeb, jel to?
Ako je to, ja sam svoju zadaću obavila, ok, polovično nažalost, ali obavila zasad.
..a unda
Undaminator

Post 27 Feb 2014, 11:37

visekratni klon » wrote:Unda, možeš li to konkretnije? Što to znači promijeniti odnos prema sebi u ovom kontekstu? I svoju okolinu? Tipa tko je glasao ZA -odjeb, jel to?
Ako je to, ja sam svoju zadaću obavila, ok, polovično nažalost, ali obavila zasad.
..ne mogu konkretnije. :D

..tj mogu, ali necu. :D

ne znaci da treba taj odjeb napravit, tj ne nuzno, ne u pravilu. ne razlikuje se taj odjeb od drugih odjeba, a odjeb radi politickih strasti, narocito ako spadaju uono sto bi se zvalo dnevnom politikom, vec mi nekako spada u neka neuravnotezenija ponasanja, tj ko zna o kakvim se motivima tu radi. :D

a opet, ako vec radimo te odjebem ako mijenjamo nas odnos ili sebe, po razno raznim kriterijima i raspolozenjima, ne znam zasto je jedan odjeb vise ili manje vrijedan od drugog odjeba.. :D
Beau

Post 27 Feb 2014, 11:48

hmmm ne znam, unda, ne znam.
mijenjaju se ljudi sami od sebe raznim utjecajima, ali nesvjesno i bez kontrole, tj. neovisno o svojoj volji i namjeri. (više-manje, ne vataj me za svaku riječ :zubo: )

ali sad baš...veća odgovornost i svijest prema sebi i okolini, a u ovom vremenu i prostoru u kojem jesmo.. not gonna happen, aj tinks :giggle:

razumijem ja da dok smo mi ovakvi kakvi jesmo da će nam i vlast bit takva kakva je, jer i vlast je narod, ogledalo naroda.
međutim dok ne dođe netko s voljom, idejom i znanjem...
a i tad je to proces koji traje i traje.
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 12:11

..a unda » wrote: ..ne mogu konkretnije. :D

..tj mogu, ali necu. :D

ne znaci da treba taj odjeb napravit, tj ne nuzno, ne u pravilu. ne razlikuje se taj odjeb od drugih odjeba, a odjeb radi politickih strasti, narocito ako spadaju uono sto bi se zvalo dnevnom politikom, vec mi nekako spada u neka neuravnotezenija ponasanja, tj ko zna o kakvim se motivima tu radi. :D

a opet, ako vec radimo te odjebem ako mijenjamo nas odnos ili sebe, po razno raznim kriterijima i raspolozenjima, ne znam zasto je jedan odjeb vise ili manje vrijedan od drugog odjeba.. :D

Što onda ponavljaš, ako zajebavaš? :zubo:

Zašto neuravnoteženo? Koji je odjeb uopće uravnotežen? :ne zna:
Nisu to strasti nego fundamentalne razlike. Svi mi imamo možda inner sirovinu, ali kad ti netko održi hate speech koji može direktno kačiti i tebe i pokaže vrhunski sadizam i kasnije se i prema tebi odnosi kao i prema tima koje mrzi, jebiga, nema ništa neuravnoteženo u odjebu, više je to čuvanje sebe.
Mislim, možemo mi sad apstrahirati i igrati se lovice u mutnom i nedorečenom, ali ako već pozivaš na nekakve akcije, bar tu ne možeš biti mutan i nedorečen, nije korektno, jel. Mislim, možeš, ko ti brani, ali onda ne očekuj da te ljudi shvate- ako ti je to uopće cilj.

:o :zubo:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 27 Feb 2014, 13:09

S obzirom da opet nekad moraš surađivati, čak i poslije ratova. Odjeb sam po sebi nema smisla kao mjera. Možda je taj uravnoteženi odjeb - malo hlađenja, distanciranja i sl. Odjeb samo po sebi je nekako dosta agresivan čin, pa ako cilj nije agresija onda nema ni odjeba. Fanatici odjebavaju pa posljedično zajebavaju. :o :mudri: :zubo:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:25

O čemu ti pričaš? Ako o mojem primjeru, ja ga nisam konkretizirala, ako o undinom, nije ni on. :rofl:
To ZA je bilo usputno u mom odjebu, ali ujedno i reprezent i suština te osobe tako da ono, povezano jest, ali naravno da nisam nekog odjebala SAMO zato što je glasao Za. Ne, ponizio je mene i gore nego pedere i kurvetine kako se izrazio, daleko gore. Eto, ne želim da ovo bude ispovjednički post, ali morala sam.
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:28

I da, primjer ti ne stoji. Suradnja nakon ratova je suradnja naroda. Naravno da u tom narodu ima i ustaša i četnika, ali to je suradnja Hrvata i Srba npr. ne suradnja ustaša i četnika, kužiš?
Ja osobno, na svom osobnom planu ne surađujem ni s ustašama ni četnicima niti vidim jedan jedini razlog zašto bih.
Ako je netko pun mržnje i mene gleda kroz tu prizmu, po svakoj osnovi, zašto bih ja surađivala s tom osobom?

Evo konkretnije- da saznam da mi je netko u obitelji Srbin ne bih ga se odrekla jer nisam fašist, ali da saznam da je četnik, instantno.
Isto vrijedi i za ustaše.
Beau

Post 27 Feb 2014, 13:30

ja nemam pojma o čemu vi pričate :rofl: :zubo:

al zanimljivo zvuči. eksačo, koga si to odjebala, bestidnice? :unda: :kokice:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:31

Nije bitno. :D
Unda mulja, neću ni ja konkretno. :durica:
Beau

Post 27 Feb 2014, 13:32

unda filozofira :rolleyes:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:33

Beau » wrote:unda filozofira :rolleyes:
Unda bi reko, al ne bi. :zubo:
Neću bit nekulturna, ali ima izraz i za to. :D
Karlinjo

Post 27 Feb 2014, 13:39

Zašto, pa srbi kažu da je četinštvo antifašistički pokret. :o :zubo:

Ma to ja više općenito, mislim ovo gore. Osnovni hranjivi sastojak bilo kakve radikalizacije je odjeb, od nekoga, od nečega. Danas četnike, sutra pedere, tko zna što dalje... :zubo:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:41

Sjarel » wrote:Zašto, pa srbi kažu da je četinštvo antifašistički pokret. :o :zubo:

Ma to ja više općenito, mislim ovo gore. Osnovni hranjivi sastojak bilo kakve radikalizacije je odjeb, od nekoga, od nečega.
Hoćeš reći da nitko nikad ne bi trebao odjebati nekoga? :zubo:

Ne razumijem.
Karlinjo

Post 27 Feb 2014, 13:42

visekratni klon » wrote: Hoćeš reći da nitko nikad ne bi trebao odjebati nekoga? :zubo:

Ne razumijem.
Da. Ne u potpunosti. Odjebavanje je nekako previše konačno... Moš smanjit vezu s 3 Mbit/s na 0.5 Mbit/s, al' interneta mora bit. :mudri:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:43

Sjarel » wrote: Da. Ne u potpunosti. Odjebavanje je nekako previše konačno... Moš smanjit vezu s 3 Mbit/s na 0.5 Mbit/s, al' interneta mora bit. :mudri:
Znači ako mi netko kaže da sam luđakinja, glupača, smeće, ja trebam šta? Ili me ošamari. Šta ja znam, da radikaliziram situaciju, jel. :ne zna:
  • Information