O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Beau

Post 27 Feb 2014, 13:46

ti njega poli kantom govana :ne zna:

visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:46

:rofl: :rofl: :rofl:

Al ne, ne mogu zamisliti da odjeba nema u životu. Jebote, kako? Pa neću bit nečija šupendara, sigurno ne vječno. :D
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 27 Feb 2014, 13:49

To je nasilje, u tom slučaju je ta druga strana napravila odjeb. Dakle, prestala se kontrolirat u nekim makar minimalnim okvirima. Ne znam kakav odgovor treba biti na odjeb. Valjda micanje, al' ako bi se ta osoba, skupina nakon xy godina htjela ispiričati, dovesti stvar u neku koliko toliko normalu, povući odjeb... ne znam čemu ne.
Karlinjo

Post 27 Feb 2014, 13:51

visekratni klon » wrote: Al ne, ne mogu zamisliti da odjeba nema u životu. Jebote, kako? Pa neću bit nečija šupendara, sigurno ne vječno. :D
Meni je ovo kao da kažeš da si nečija šupendara ako recimo na sudu rješite neku situaciju, odnosno prihvatite da je to način, umjesto da se štajaznam potučete. Sud bi bio civilizirano "ne-odjeb" rješenje. Tučnjava ili nešto slično bi bilo "odjeb" rješenje. :o
Beau

Post 27 Feb 2014, 13:52

ja ne znam o kakvom konkretno vi odjebu pričate u kontekstu ovoga što unda priča.
nisam ga baš tako shvatila :misli:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:52

Sjarel » wrote:To je nasilje, u tom slučaju je ta druga strana napravila odjeb. Dakle, prestala se kontrolirat u nekim makar minimalnim okvirima. Ne znam kakav odgovor treba biti na odjeb. Valjda micanje, al' ako bi se ta osoba, skupina nakon xy godina htjela ispiričati, dovesti stvar u neku koliko toliko normalu, povući odjeb... ne znam čemu ne.
Da, nasilje. I sad zamisli da ti u toj situaciji ta osoba kaže da se ti trebaš ispričati jer nisi htio više s njom imati posla? To je već ludilo. :D
E da, isprike su super stvar, ali s godinama naučiš koje su iskrene, a koje služe kupovanju vremena i novog kruga koji će kad tad eskalirati novim nasiljem i onda skužiš da nema smisla.
Uglavnom, nemam problem s odjebima. Ali mogu jako dugo trpjeti. I razumjeti. I tražiti isprike za tu osobu. Dok ne prekipi. Mislim da je život bez odjeba ili život jako jako sretne osobe ili nekakva fairy tale utopija. Ili šupendarstvo. Moja baba nije nikad nikog odjebala, ali se nagutala toliko govana da bi utopila i Tomića i kafić. Ne ček, sjetila sam se, čak je i ona nekog odjebala. :S :rofl:
Karlinjo

Post 27 Feb 2014, 13:53

Iskreno ne znam ni ja. :zubo: Nisam ja čitao cijelu temu, uhvatio samo ključnu riječ i to je to... :nogica:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:55

Proširili smo priču, da ovdje ima moderatora više, netko bi trebao ovo hitnut na trkeljanje ili psihologiju. :rofl:
Sjarel je krenuo da ne treba odjebavati pa sam imala potrebu raspraviti o tome.

A to što unda hoće, nemam pojma o čemu uopće priča, mislim priča o odnosu s irvasom pa eto, očito je i to vezano za neke odjebe, nešto, valjda. Nikad nećemo saznati. :zubo:

Ova tema se zove O Vladi Zokija Em. Umrijeću. :rofl:
Beau

Post 27 Feb 2014, 13:56

ako izuzmemo ljubavne odnose, mislim da ni ja nisam nikad nikog odjebala do kraja :misli: možda i jesam, al ne mogu se sad sjetit.
jedino ako pod odjeb smatramo i izbjegavanje. al izbjegavanje ne zato jer je netko loš prema meni, nego mi je samo dosadan :visi:
Beau

Post 27 Feb 2014, 13:57

visekratni klon » wrote:Proširili smo priču, da ovdje ima moderatora više, netko bi trebao ovo hitnut na trkeljanje ili psihologiju. :rofl:
Sjarel je krenuo da ne treba odjebavati pa sam imala potrebu raspraviti o tome.

A to što unda hoće, nemam pojma o čemu uopće priča, mislim priča o odnosu s irvasom pa eto, očito je i to vezano za neke odjebe, nešto, valjda. Nikad nećemo saznati. :zubo:

Ova tema se zove O Vladi Zokija Em. Umrijeću. :rofl:

za boldano: slažem se :zubo:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 13:58

Ti mi i inače djeluješ kao dosta tolerantna i strpljiva osoba. :o
Beau

Post 27 Feb 2014, 13:59

visekratni klon » wrote:Ti mi i inače djeluješ kao dosta tolerantna i strpljiva osoba. :o
:rofl:

pa i jesam, ako smijem reć to (zamišljam kako bi sad ljudi koji me znaju prasnuli u smijeh :rofl:)
temperamentna i živčana, ali tolerantna sam. laže svak ko kaže da nisam :clint:

inače, odjebat ću vas sad. idem radit :mama:
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 14:01

Beau » wrote:
inače, odjebat ću vas sad. idem radit :mama:
Idi. Samo ti idi. Nemoj poslije da se vraćaš kao da ništa nije bilo. :durica:
Karlinjo

Post 27 Feb 2014, 14:06

visekratni klon » wrote: Da, nasilje. I sad zamisli da ti u toj situaciji ta osoba kaže da se ti trebaš ispričati jer nisi htio više s njom imati posla? To je već ludilo. :D
Pa je. To je isto agresivno, zapravo, suptilniji odjeb jer te stavlja u nemoguću situaciju. Priznaj pa će ti xy oprostiti što te tukao. :D

Treba razraditi definiciju: što je to odjeb. :o Ja pod tim smatram nekakvo "ubojstvo odnosa". Ne mislim tu samo osobno, nego i stranke, društva, tvrtke... ono komunikaciija ili makar mogućnost komunikacije bi morala postojati... štajaznam. :o
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 14:11

Sjarel » wrote: Pa je. To je isto agresivno, zapravo, suptilniji odjeb jer te stavlja u nemoguću situaciju. Priznaj pa će ti xy oprostiti što te tukao. :D

Treba razraditi definiciju: što je to odjeb. :o Ja pod tim smatram nekakvo "ubojstvo odnosa". Ne mislim tu samo osobno, nego i stranke, društva, tvrtke... ono komunikaciija ili makar mogućnost komunikacije bi morala postojati... štajaznam. :o
Pa može postojati ako mora postojati. Nećeš forsirati komunikaciju s prijateljicom s kojom se više ne družiš jer je netko nekog odjebao,a živi na drugom kraju države, ali ako se više ne družiš s kolegicom, morate komunicirati i dalje jer radite skupa.
Ja sam bila i na kavama s bivšom prijateljicom, u društvu jel. Nije bilo najugodnije i na kraju se ekipa jest opredjelila, ali eto, primjer nekakav.
Najidealnije je da do odjeba ne dođe, zato treba mudro birati ljude i ne sprijateljavati se preko noći jer to brzo izgori.
Kao i ljubavi.
Sa svakim možeš popiti kavu, nije ti svatko prijatelj.
Distanca rulz.
I tako.

A sad na nekom općem planu, ne znam, apstraktno mi je sad to, stranke, poduzeća, ma dok je trgovine ima i komunikacije, šta ne. :ne zna:
Karlinjo

Post 27 Feb 2014, 14:17

visekratni klon » wrote:Sa svakim možeš popiti kavu, nije ti svatko prijatelj.
Distanca rulz.
I tako.
Pa e, ovako nešto sam mislio. :D

Ovoga sad idem, moram s materom prokomentirat neki članak. :zubo: ;odjeb:

Šalim se, :zubo: nisam doma, idem doma. :o
visekratni klon

Post 27 Feb 2014, 14:22

Sjarel » wrote: Pa e, ovako nešto sam mislio. :D

Ovoga sad idem, moram s materom prokomentirat neki članak. :zubo: ;odjeb:

Šalim se, :zubo: nisam doma, idem doma. :o
nodens

Post 27 Feb 2014, 15:02

Beau » wrote:ako izuzmemo ljubavne odnose, mislim da ni ja nisam nikad nikog odjebala do kraja :misli: možda i jesam, al ne mogu se sad sjetit.
Hoćeš reći da unutar ljubavnih odnosa JESI nekog odjebala do kraja? :misli:

Nije li to interesantno, lol.

To ciljaš baš na ljubavne odnose, ili računaš i na situacije gdje je nesretnik eto samo zamišljao ljubavni odnos, ali ti nisi uopće imala takvih ideja? :rofl:
Beau

Post 27 Feb 2014, 16:01

nodens » wrote:
Hoćeš reći da unutar ljubavnih odnosa JESI nekog odjebala do kraja? :misli:

Nije li to interesantno, lol.

To ciljaš baš na ljubavne odnose, ili računaš i na situacije gdje je nesretnik eto samo zamišljao ljubavni odnos, ali ti nisi uopće imala takvih ideja? :rofl:
zašto je to interesantno? :D

ciljala sam na prekid ljubavnih odnosa, kad prijateljstvo ili bilo kakvo neobavezno druženje nije opcija.

ovo drugo ne smatram takvim odjebom jer nikakav odnos, koji bih uopće mogla odjebat, nije ni postojao.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 27 Feb 2014, 20:32

Ne znam jeli ko prokomentira ovu vijest

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=731073

jos malo parodije na 4 miljuna stanovnika :zubo:
miky0
ST Leader

Post 01 Mar 2014, 16:36

Evo jedan C/P s velikog foruma jednog forumasa s kojim se u njegovoj procjeni buducnosti nase drzave, a i drzave u okruzenju gotovo 100% slazem.
Prvi scenarij je da ova zemlja idućih 10 godina sigurno neće imati ekonomski rast veći od 1%, nakon toga u idućem desetljeću očekujemo potpuno ekonomski kolaps i bankrot. Zemlja je ušla u doba velike stagnacije, kojoj će jedino četiri mjeseca turizma osigurati nekakvi rast od par decimala iznad 0. Nezaposlenost će stalno stajati na nekih 18-20%, a broj radnika u odnosu na broj umirovljenika će bit 1:3 (jedan radnik će hraniti tri umirovljenika). Veliki broj radnika će odlaziti iz zemlje zbog toga jer će im se pružiti daleko bolji radni uvjeti nego ovdje. Plaće će nominalno stagnirati, a realno će padati do te razine da će razina od enormnih 22% ljudi koji žive ispod granice siromaštva danas povećati se na 35-40%. Ljudi će raditi, a njihove plaće neće biti dostatne da prežive više od 15 dana u mjesecu. Banke će s druge strane još više postrožiti uvjete za davanje kredita svima i ići će na daljnje razduživanje, a nakon toga će stranci iz banaka se početi povlačiti te prodavati svoje udjele u "našim" bankama, a kako će te banke biti uglavnom neprimamljive drugim potencijalnim kupcima zbog slabe i gotovo nikakve profitabilnosti doći će do toga da će ti stranci početi zatvarati te banke što će dovesti do kolapsa bankarskog sustava u Hrvata. Strana ulaganja će i dalje biti daleko slaba, a oni koji budu ulagali kod nas u otvaranju radnih mjesta dolaziti će na godinu dvije kako bi odavde izvukao što već profit. Najveće investicije će biti gradnja po kojeg luksuznog hotela u kojem će hrvatski radnik raditi za ništa, a stranac će grcati u velikim profitima koje će izvlačiti u matičnu zemlju. Umirovljenici će doslovno početi gladovati jer njihove mirovine neće biti dostatne niti da prežive 3 dana u mjesecu. Također zbog enormne slabe potrošnje počet će i masovno zatvaranje trgovačkih centara, a oni koji budu ostajali podizati će zbog slabe konkurencije cijene enormno visoke što bi moglo dovesti od divljanja inflacije i pritisak kune na dodatno slabljenje jer će HNB biti prisiljen tiskati viškove kuna iako za to nema pokrića. Hrvatska u eurozonu uopće neće niti ući, a s druge strane čak joj bude i prijetila suspenzija u članstvu EU jer neće biti u mogućnosti plaćati članarinu. Javni dug će premašiti 100% BDP-a, a udio države u ukupnom vanjskom dugu će biti viši od 80% jer građani i poduzeća neće biti u mogućnosti se zaduživati na veliko radi svoje nekonkuretnosti i loših financija. Zdrastveni sustav će totalno kolapsirati kakvog danas poznajemo te više neće biti besplatno. Većina liječnika i medicinskog osoblja će se iseliti iz zemlje, a kod nas će doći liječnici iz Afrike i Bliskog istoka koji će raditi za jako male plaće te često sa sumnjivom stručnošću. Zdravstvo će biti sama privilegija osoba koje će barem razađivati duplo više od prosjeka.
Što se tiče regije Hrvatska bi po tom scenariju ekonomski i po standardu sigurno preskočila Rumunjska i Crna Gora, dok bi se Srbija, Makedonija i Albanija te Bugarska mogle doći do naše razine razvijenosti, dok jedino BiH i Kosovo će biti lošiji od nas što se tiče gospodarskog stanja. Izvoz ovih godina zbog loše konkurentnosti našeg gospodarstva će daljnje opadati, ali s druge strane će i opadati uvoz zbog sve lošije i lošije potražnje na domaćem tržištu.

Drugi scenarij po mom mišljenju koji je bolji, ali za ovu godinu crnji je to, da dođe MMF i da dođe do značajno krešenja državne uprave, mirovina i plaća. To bi svakako dovelo pad ekonomije za nekih 7-8%, a registrirana stopa nezaposlenosti bi bila iznad 30%. Nominalno bi plaća pala za nekih 20-25%, a realno za nekih 40%. Uskratila mi se kratkoročno mnoga socijalna i zdravstvena izdvajanja, a zdravstveni sustav bi postao djelomično besplatan (ne kao do sada u potpunosti besplatan). Promjenilo bi se radno zakonodavstvo koje bi bilo još liberalnije od aktualnog prijedloga. Vjerojatno bi došle i u pitanje braniteljske mirovine kao i financiranje vjerskih institucija. Po ovom scenariju Hrvatska bi sigurno još i 2015. godine imala određen ekonomski pad, ali bi već 2016. godine mogla početi ekonomski oporavljati s rastom većim od 1% jer bi se porezna presija vjerojatno smanjila nego što je ona danas. No, ovdje bi veliki problem mogle učinit veliki socijalni nemiri koji bi se mogli dogoditi pogotovo ako bi se počelo dirati u "svete krave" poput branitelja i vjerskih institucija koje konstantno sebično odbijaju odreći se svog djela kolača više od mrvica kojih su se "odrekli" u proteklom razdoblju.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 01 Mar 2014, 17:01

..dobro je ovo krenulo s odjebom. malo po malo svi cemo mi otkrit trgovca u nama. nesto se dilat mora.. pa makar i u politici.. :D
miky0
ST Leader

Post 01 Mar 2014, 17:06

..a unda » wrote:..dobro je ovo krenulo s odjebom. malo po malo svi cemo mi otkrit trgovca u nama. nesto se dilat mora.. pa makar i u politici.. :D
Nisam te bas razumija. Imas nesto protiv ovog texta :ne zna:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 01 Mar 2014, 17:11

miky0 » wrote:
Nisam te bas razumija. Imas nesto protiv ovog texta :ne zna:
pa ne moras bas sve razumit. zato bi morao? :D

nisam ni citao taj tekst. evo vidim da se spominju narednih deset godina, pa sam odmah odustao.. :D
miky0
ST Leader

Post 01 Mar 2014, 17:13

..a unda » wrote: pa ne moras bas sve razumit. zato bi morao? :D

nisam ni citao taj tekst. evo vidim da se spominju narednih deset godina, pa sam odmah odustao.. :D
Aj procitaj ga, bas me zanima tvoje misljenje. Bez zajebancije.
  • Information