Pa, osim što su čitali, bavili se maketarstvom, vrtlarenjem, sastavljanjem bombi, šivanjem, crtanjem i ostalim divnim hobijima, dosta su slušali i radio. Ja sam imala faze iznimne druželjubivosti i iznimne potrebe da budem sama (zapravo, još ih imam, samo ovaj dio sa samoćom mi je praktično nemoguće realizirati sad). Pa ja sam i u devedesetima živjela solo par godina, bez televizije (odlukom) i bez interneta i nisam se osjećala ni usamljenom nit mi je bilo dosadno. Puno sam crtala, slikala i pisala, radila sam lampe, šila sam, išla sama u kino, u kazalište i na koncerte (u klubove i birtije baš i ne) i stvarno puno čitala te sustavno slušala muziku. I da, učila sam japanski

Tjah, sad kad se sjetim, hvata me nostalgijetina, teška.
Usamljena sam bila iznimno rijetko, ali bolno. Uglavnom ne bih poduzimala ništa do ušuškala se uz neku knjigu, nekad bih probala isforsirati izlazak što bi u 2/3 slučajeva rezultiralo potenciranjem usamljenosti. Šetala bih Zagrebom, besciljno, nekad satima, a tad još nisam imala ni psa. Sjećam se jednog perioda kada sam na najbizarnijim mjestima, u najčudnija doba dana i noći, sretala Mancea koji je jednako tako lutao i sjećam se da me prepoznavanje malo brinulo

Enivej, mislim da me to što sam se navukla na forum (i na čitanje vijesti s portala) raznoliko unazadilo. Prvo, puno je lakše ispast pametan u forumskoj konkurenciji, što znači da su mi se kriteriji snizili, što znači, uz činjenicu da se zakrcavam masom bespotrebnih informacija, da generalno poglupljujem. Drugo, znam da bih vrijeme ovdje (ili ondje) mogla upotrijebiti kreativno, što više ne radim ili radim iznimno rijetko. Treće, mislim da forumi ne čine ljude manje usamljenima u onom fundamentalnom smislu. Ta i takva interakcija služi puno više odvlačenju pažnje nego druženju.