..djelanje.. djelanje..Emericzy » wrote:..
Jesam. Neobično za mene, kojemu je riječ jedan od osnovnih alata kojima se započinje djeljanje grijeha. Evo, dodajem ju na listu.
Gubljenje nevinosti
Nije to baš tako jednostavno, iako ima nešto u tome što kažeš...Emericzy » wrote:Pa, govorim u seksualnim konotacijama. Seksualna nevinost (kao nekakva, jelte, vrijednost) skoro je isključivo vjerski koncept. I to što sam rekao onda se ne kosi s ovim tvojim. Vin si (vinovnik, krivac) ako nisi nevin. Kriv si jer si, jelte, izgubio 'vrijednost'.
Rekoh, tvoja pozicija je logički dosljedna, ti ne cijeniš seksualnu isključivost ni ovako ni onako; što se toga tiče, tvoj stav mi je razumljiviji nego stav onih koji bi i ovce i novce. Ne bi bili baš tako seksualno isključivi, no i dalje briju na nekakvu fantomsku monogamiju.
Dakako da inzistiranje na monogamiji teško da može imati ikakve strogo racionalne osnove; to je samo drugi aspekt istog tog nečeg 'vjerskog', kao i u slučaju djevičanstva, samo što se evo nešto duže zadržava u kolektivnoj svijesti, pitanje je samo koliko još dugo.
(Doduše, s tvojom pozicijom je meni osobno 'čudan' onaj aspekt navodne nužnosti muljanja oko toga. Meni se čini da je logični rasplet ovih društvenih promjena, totalni seksualni raspašoj, bez potrebe za muljanjem.)
Svi ste vi grešnici, nebitno na koji način.Emericzy » wrote:Jesam. Neobično za mene, kojemu je riječ jedan od osnovnih alata kojima se započinje djeljanje grijeha. Evo, dodajem ju na listu.
No, eto opet filozofije u topiku, a nitko nema muda (ili volje, ajd dobro) detaljnije, s psihološkog aspekta, opisati svoja unutrašnja previranja par mjeseci ispred i par dana iza dana D.
Sjećam se kad sam bio mlad i totalno nevin LOL toliko da mi još nije bilo ni bed to biti, kad je jedan frajer iz mog kvarta - inače, 2 godine mlađi od mene
Čudno da nema ovdje ljudi sklonih psihološkom egzibicionizmu...
Isuse, a koji je tebi?nodens » wrote:No, eto opet filozofije u topiku, a nitko nema muda (ili volje, ajd dobro) detaljnije, s psihološkog aspekta, opisati svoja unutrašnja previranja par mjeseci ispred i par dana iza dana D.
... nema ovdje ljudi sklonih psihološkom egzibicionizmu...
Inzistiraš na nekom psihološkom aspektu, unutarnjim previranjima, pros and cons popisima,... a stvari nisu nužno tako složene, i ne zahtijevaju nužno ne znam kakvu količinu predanalize pa ni kad se radi o prvom seksu.
Ajd' se više poseksaj!
Ne zovem se 'Isus', nick mi je 'nodens', drago mi je.Blesava » wrote:Isuse, a koji je tebi?![]()
Ako nisu složene, onda ne bi bilo ni teško, ni komplicirano, ni neugodno jednostavno opisati 'kako je to bilo'.Blesava » wrote:Inzistiraš na nekom psihološkom aspektu, unutarnjim previranjima, pros and cons popisima,... a stvari nisu nužno tako složene, i ne zahtijevaju nužno ne znam kakvu količinu predanalize pa ni kad se radi o prvom seksu.
Ajd' se više poseksaj!
Ako ti za to nemaš volje, strpljenja, razloga, živaca, egzibicionističkih sklonosti... što se javljaš?
Inače, to što čovjeku TADA stvari možda nisu izgledale složeno, ne znači da ne može danas, mnogo godina naknadno, u retrospektivi, pronaći mnogo interesantnih detalja kojih tada nije bio ni svjestan.
Nego, a s kime mi predlažeš da se 'poseksam'? S prostitutkom? S nekom starijom iskusnijom željnom dubioznih rariteta? S nekom seksualno frustriranom kojoj je do bilo kakvog seksa s bilo kime? Uopće ne razumijem tvoj 'savjet'.
nodens » wrote:Ne zovem se 'Isus', nick mi je 'nodens', drago mi je.![]()
Evo, nije teško ni komplicirano i na tragu je onoga što ti je već napisala Ex: hodali smo mjesecima, došlo nam, imali smo uvjete i poseksali se. As simple as that.Ako nisu složene, onda ne bi bilo ni teško, ni komplicirano, ni neugodno jednostavno opisati 'kako je to bilo'.
Ako ti za to nemaš volje, strpljenja, razloga, živaca, egzibicionističkih sklonosti... što se javljaš?Pa ne vučem tebe osobno za rukav da govoriš ono što ne želiš.
Nikakvih analiza ni prije ni poslije...
Inače, to što čovjeku TADA stvari možda nisu izgledale složeno, ne znači da ne može danas, mnogo godina naknadno, u retrospektivi, pronaći mnogo interesantnih detalja kojih tada nije bio ni svjestan.
Iako jesam sklona kojekakvim razmišljanjima a pogotovo ovim naknadnim, pogled na prvi seks nije nešto što se s odmakom promijenilo.
S curom, prijateljicom, partnericom...? Hm... s dečkom, prijateljem, partnerom?Nego, a s kime mi predlažeš da se 'poseksam'?
Vidim.Meni to jest složeno, kao što vidiš.
Pitam se odakle korijeni te složenosti...
A zašto zapravo misliš da se radi o nekom strahu?ex anais » wrote:Čega se ti zapravo bojiš? U vezi prvog seksa, jel.
Pitanje je onog 's kime' - i zašto (baš s tom osobom, a ne nekom drugom, npr).
Je l' znaš onog mikija s forum.hr-a?
Hoćeš reći da su žene u prosjeku toliko površne da će mudrolija na uletu činiti razliku između kasnijeg 'da' i 'ne'?
Razumiješ li da, ako je to istina, to mnogo više govori o dotičnim ženama, nego o meni... pa čak ni o toj mudroliji?
Kao što rekoh i eksači, prvo što upada u oči jest da ako ste 'hodali mjesecima', to znači da svih tih mjeseci niste to napravili, nego eto točno taj dan. Zašto? Ako ni ranije nije bilo razloga da to NE napravite - zašto niste? Nije bila prilika, ono, djeca, pa nemate gdje?Blesava » wrote: Evo, nije teško ni komplicirano i na tragu je onoga što ti je već napisala Ex: hodali smo mjesecima, došlo nam, imali smo uvjete i poseksali se. As simple as that.
Nikakvih analiza ni prije ni poslije...
Znači, sklona si razmišljanju. Ok, onda znači nisi sklona da to razmišljanje izneseš naglas? Bar ne što se tiče teme prvog seksa, valjda.Blesava » wrote:Iako jesam sklona kojekakvim razmišljanjima a pogotovo ovim naknadnim, pogled na prvi seks nije nešto što se s odmakom promijenilo.
S kojom curom, misliš, bilo kojom, ili misliš 'svojom curom'? Ako je ovo drugo, to je sinonim za 'partnericu', a to nemam (curu, tj. 'partnericu', kako ružan termin inače, ne mogu odoljeti a da opet ne napomenem koliko se grozim na taj ružni termin u ovom kontekstu).Blesava » wrote: S curom, prijateljicom, partnericom...? Hm... s dečkom, prijateljem, partnerom?![]()
Ostaje samo 'prijateljica'. No dakle, prijateljicu bih trebao 'iskoristiti' u svrhu gubljenja nevinosti?
Nisam gej, u biti bolje da ti ni ne kažem što o tome mislim, neće bit zgodno, a i nije tema.
Ljudi se seksaju jer su napaljeni. Long story short. Ponekad ne ako misle da će im to zakomplicirati život.
Tvoje moralne dvojbe o "iskorištavanju" nemaju smisla ukoliko bi prijateljica htjela to isto.
Ja se, evo, zbilja ne sjećam da sam razmišljala o ikakvom odlaganju seksa i čuvanju nevinosti. Možeš ti inzistirati da ljudi to tako rade, ali neki i ne. Što je tu tako teško za shvatiti?
Tvoje moralne dvojbe o "iskorištavanju" nemaju smisla ukoliko bi prijateljica htjela to isto.
Ja se, evo, zbilja ne sjećam da sam razmišljala o ikakvom odlaganju seksa i čuvanju nevinosti. Možeš ti inzistirati da ljudi to tako rade, ali neki i ne. Što je tu tako teško za shvatiti?
zato bi to bilo povrsno, zasto samo zene, zasto razlika?nodens » wrote:Hoćeš reći da su žene u prosjeku toliko površne da će mudrolija na uletu činiti razliku između kasnijeg 'da' i 'ne'?
sta govori?Razumiješ li da, ako je to istina, to mnogo više govori o dotičnim ženama, nego o meni... pa čak ni o toj mudroliji?
..zvijezde... to znači da svih tih mjeseci niste to napravili, nego eto točno taj dan. Zašto? ..
..zvijezde.nodens » wrote:Pitanje je onog 's kime' - i zašto (baš s tom osobom, a ne nekom drugom, npr)...
zasto samo, zasto ..prijateljica.., zasto prijateljica, zasto iskoristiti i zasto..iskoristiti..? ..i zasto..trebati?Ostaje samo 'prijateljica'. No dakle, prijateljicu bih trebao 'iskoristiti' u svrhu gubljenja nevinosti?
svaki put kad? ..nisu.ex anais » wrote:Tebi su deflorirali jaja svaki put, kako nisi.
a kad nisam, sta cu sad, ocu plakat?
Ne. Želim reći da ljudi (bez obzira na spol) pomoću implicitnih treorija ličnosti stvaraju o drugim ljudima svoje dojmove već na temelju vrlo malog broja informacija. Takav ulet jest informacija. Ti ćeš to možda nazvati površnošću, ali to su automatski kognitivni procesi i događaju se svima.nodens » wrote:Hoćeš reći da su žene u prosjeku toliko površne da će mudrolija na uletu činiti razliku između kasnijeg 'da' i 'ne'?
Prvo, bili smo dovoljno mladi tako da su se prvi tjedni/mjeseci ionako svodili na držanje za ruke i ljubakanje po parkuKao što rekoh i eksači, prvo što upada u oči jest da ako ste 'hodali mjesecima', to znači da svih tih mjeseci niste to napravili, nego eto točno taj dan. Zašto? Ako ni ranije nije bilo razloga da to NE napravite - zašto niste?
Zašto točno taj dan? Jer se potrefilo nekoliko okolnosti od kojih je (sad mi se čini) najvažnija bila adekvatno mjesto radnje.
Wrong. Sklona sam razmišljanju o važnim stvarima. Prvi sex mi, pogotovo u ovom trenutku, nije važna stvar. SorryZnači, sklona si razmišljanju. Ok, onda znači nisi sklona da to razmišljanje izneseš naglas? Bar ne što se tiče teme prvog seksa, valjda.
Partner/ica je ružan termin? Zašto, pobogu?S kojom curom, misliš, bilo kojom, ili misliš 'svojom curom'? Ako je ovo drugo, to je sinonim za 'partnericu', a to nemam (curu, tj. 'partnericu', kako ružan termin inače, ne mogu odoljeti a da opet ne napomenem koliko se grozim na taj ružni termin u ovom kontekstu).
Da, mislila sam na tvoju curu.
Čak i u moje vrijeme (a to jest bilo daaavno) i cure su se ponekad dogovorno sexale s prijateljima ne bi li se riješile tog prvog puta. Ja fakat ne vidim zašto bi takvo što nužno uključivalo iskorištavanje prijatelja/ice.
Ne slažem se.ex anais » wrote:Ljudi se seksaju jer su napaljeni. Long story short. Ponekad ne ako misle da će im to zakomplicirati život.
Tj. teoretski bih se i složio, kad bih imao dojam da seksu i inače pristupaš na tako 'lightweight' način. No meni se čini da je takav pristup ekvivalentan onom što bih nazvao 'totalni raspašoj'. Dakle, to bi bila situacija u kojoj bi se ljudi pojebali kad god bi im to (obostrano) palo na pamet i ne bi nikad radili nikakve drame oko toga. Dakako da to uključuje i situaciju u kojoj su ti ljudi inače 'zauzeti' (imaju nekog drugog).
Drugim riječima, to što gore kažeš bi 'pristajalo' nekakvoj Samanthi iz Sex in the City. Nekome tko nije toliko seksualno slobodan, očito postoje još neki 'parametri' koje razmatra, tj. koji utječu na njegovo/njeno ponašanje.
Inače, nisu to samo 'moralne dvojbe', ne bih htio da ispadne da pokušavam sam sebe prikazati kao nekakvu moralnu vertikalu ili koji kurac. Ima tu svakakvih drugih stvari osim moralnih dilema.
Ja uopće nisam tvrdio da ljudi rade tako i tako ili da 'odlažu' nešto ili da 'čuvaju' nevinost. Nego sam *pitao* za opis mentalnog sklopa par mjeseci prije i netom poslije. Ništa nisam insinuirao, ne učitavaj.ex anais » wrote:Ja se, evo, zbilja ne sjećam da sam razmišljala o ikakvom odlaganju seksa i čuvanju nevinosti. Možeš ti inzistirati da ljudi to tako rade, ali neki i ne. Što je tu tako teško za shvatiti?
Undice... topik je o gubljenju nevinosti, a ne o ženskoj ravnopravnosti itd...a unda » wrote: zato bi to bilo povrsno, zasto samo zene, zasto razlika?![]()
Znači, evo - kako si ti izgubio nevinost? S kime? Na što je to ličilo? O čemu si tada razmišljao? Koliko dugo je prošlo od kad ti je palo na pamet da bi se rado pojebao - do kad se to zbilja i dogodilo? Je li bilo perioda kad si bio zabrinut oko nečega? I tako... ziher bi mnogi bili znatiželjni... a ti umjesto toga ideš mene podjebavat. Xexexe.
Ništa posebno...a unda » wrote: sta govori?![]()
Moram priznat da me nekad živciraš.....a unda » wrote: zasto samo, zasto ..prijateljica.., zasto prijateljica, zasto iskoristiti i zasto..iskoristiti..? ..i zasto..trebati?
Pa da.Blesava » wrote:Ne. Želim reći da ljudi (bez obzira na spol) pomoću implicitnih treorija ličnosti stvaraju o drugim ljudima svoje dojmove već na temelju vrlo malog broja informacija. Takav ulet jest informacija. Ti ćeš to možda nazvati površnošću, ali to su automatski kognitivni procesi i događaju se svima.
Enivej, zaboravi, nije to bitno, samo nisam odolio da ne zafilozofiram na taj tvoj pokušaj podjebavanja. Nije teško nagovoriti žabu krastaču na skok u zelenu baru...
Odlično, imam neku okvirnu predodžbu toga gore... no, jel' može još podpitanja?Blesava » wrote:Prvo, bili smo dovoljno mladi tako da su se prvi tjedni/mjeseci ionako svodili na držanje za ruke i ljubakanje po parku, a što je vrijeme više odmicalo, vrsta pokazivanja naklonosti i nježnosti se mijenjala pa je na red, logično, u jednom trenutku došao i sex.
Zašto točno taj dan? Jer se potrefilo nekoliko okolnosti od kojih je (sad mi se čini) najvažnija bila adekvatno mjesto radnje.
Jesi li tada, recimo, razmišljala uopće o budućnosti? Jesi li brijala da ćete ostati skupa zauvijek.... itd... možda i jeste ostali?
Pa ok.Blesava » wrote:Wrong. Sklona sam razmišljanju o važnim stvarima. Prvi sex mi, pogotovo u ovom trenutku, nije važna stvar. Sorry
Ne mogu objasniti precizno; ima neke veze s time što je 'partner' inače riječ koju vežem uz poslovne odnose, no to nije jedini razlog.Blesava » wrote:Partner/ica je ružan termin? Zašto, pobogu?
Sad bih najradije zatupio oko pitanja, što zapravo znači 'moja cura'Blesava » wrote:Da, mislila sam na tvoju curu.
Vidi što sam napisao eksači. Dosljedno primjenjivanje logike 'u čemu je problem', vodilo bi određenim implikacijama koje ne vidim da (još) vrijede. Prema tome, zaključujem da su premise netočne, tj. da postoji neki razlog 'zašto ne', koliko god se neki pravili da 'ništa ne vide'.Blesava » wrote:Čak i u moje vrijeme (a to jest bilo daaavno) i cure su se ponekad dogovorno sexale s prijateljima ne bi li se riješile tog prvog puta. Ja fakat ne vidim zašto bi takvo što nužno uključivalo iskorištavanje prijatelja/ice.Ako oboje znate o čemu je riječ, i oboje na to pristajete - why not?
..e, i? govorimo o slobodnospolnom gubljenju nevinosti ili se podrazumijeva da to tocno znaci upravo ono sto bi trebalo tocno znacit?nodens » wrote:Undice... topik je o gubljenju nevinosti, a ne o ženskoj ravnopravnosti itd.![]()
opet ti..znaci. ma neznaci nista.Znači, evo -
..a zasto te to zanima?kako si ti izgubio nevinost?
..a necu ti rec.S kime?
..a sta te briga..Na što je to ličilo?
O čemu si tada razmišljao?
..
cek da vidim u tekicu..nemam na diktafonu, mozda nisam prepisao..
Koliko dugo je prošlo od kad ti je palo na pamet da bi se rado pojebao - do kad se to zbilja i dogodilo?
800 godina. tolko kod nase vrste treba za doc do puberteta..i onog sto tvoja vrsta naziva..hormoni, ali to su kod nas nesto sto bi tvoja vrsta najlakse shvatila kao hipersfericni kristali.
nikad.Je li bilo perioda kad si bio zabrinut oko nečega?
mogli bi, ali ja ne podjebajem. stvarno sam te & ozbiljno pitao. ono su dobra pitanja, znas?I tako... ziher bi mnogi bili znatiželjni... a ti umjesto toga ideš mene podjebavat. Xexexe.
dakle, mnogo vise nista posebno ne govori?Ništa posebno.
a..jes ti siguran bas da te ja nerviram? jest, bilo je nekoliko onih pitanja za redom, pa je moglo izgledat da je navala pitanja odjednom i da, moguce je pocet hiperventilirat kad se suocis sa svim tim pitanjima, ali nisam imao tu namjeru.Moram priznat da me nekad živciraš...
fino, jedno po jedno razmisli i sebi odgovori, kolko mos iskrenije..nije nuzno da sad ceprkas do uckura po sebi, onako..kolko ti se da, pa ce se neke stvari pocet otvarat.
mislim, ako ti oces. a ako neces i dalje ces se nervirat, ali nije ti to do mene. nazalost.
Ali ja se ne sjećam.
Evo, zbilja, ne znam kako da ti dokažem- ne da mi je bitno da ti dokažem, ali zainatih se, eto.
Nemam pojma o čemu sam tad mislila. Znam samo da sam htjela i da nisam bila uzrujana pa valjda bih pamtila pošto pamtim neka druga previranja druge vrste.
Evo, zbilja, ne znam kako da ti dokažem- ne da mi je bitno da ti dokažem, ali zainatih se, eto.
Nemam pojma o čemu sam tad mislila. Znam samo da sam htjela i da nisam bila uzrujana pa valjda bih pamtila pošto pamtim neka druga previranja druge vrste.
Pa ok, jeboteex anais » wrote:Ali ja se ne sjećam.![]()
Evo, zbilja, ne znam kako da ti dokažem- ne da mi je bitno da ti dokažem, ali zainatih se, eto.![]()
Enivej, šteta što se ne sjećaš, bilo bi interesantno to čuti.
@unda, napisao sam ti jedan ratoborni odgovor, no evo predomislio sam se.
Ali ja nisam nigdje insinuirao nekakvu 'strku' ili frku itd.ex anais » wrote:Moja poanta je da ako se ja, koja o svakoj pizdariji razmišlja, ne sjećam neke strke, frke, nečeg, onda pretpostavljam da to i nije neki big dil većini ljudi. Možda se varam.
Jbt, zamisli da pišeš nekakav roman, s naglaskom na taj unutrašnji svijet; ne mora ni biti baš po uzoru na Joycea i Prousta
Naravno, ako se ne sjećaš, onda se ne sjećaš. Evo ja sam prilično uvjeren da bih se sjećao, da se imam uopće čega sjećati. Tj. pa sjećam se i tog 'ničega' LOL a kamoli da se ne bih sjećao 'nečega'.
Ovisi o kakvim da i ne je riječ; s takvim uletom možda zajebeš priliku za prvu kavu koja bi (iako s nekim vremenskim odmakom) mogla prethoditi prvom seksunodens » wrote:Pa da.Svima se događaju... ali nisu svima presudni do te mjere da čine razliku između 'da' i 'ne'.
Jesi li tada, recimo, razmišljala uopće o budućnosti?
Evo - jesam: sjetila sam se da sam razmišljala o tome hoćemo li se i kako poslije pogledati u oči.
Ne. Ne. Ne. Da. Ne. Ne.Jesi li brijala da ćete ostati skupa zauvijek.... itd... možda i jeste ostali?![]()
Jeste li prethodno razgovarali o tome kako biste se mogli, jel, poseksati - ili je došlo samo od sebe, bez razmišljanja? Je li on bio djevac kao i ti, ili je bio iskusan?
Možda zato što me ovakvim izjavamaPa ok.Jbt, moram li opet ponoviti, ne držim sačmaricu uperenu u tebe, zar ne.
Ako ti se ne odgovara, a ti fino nemoj odgovarati, zbilja ne vidim zašto je potrebno da naglašavaš očite stvari da sama odlučueš što hoćeš, a što nećeš pisati, a kamoli razmišljati. Ne misliš valjda da nisam toga svjestan.
![]()
Znači, sklona si razmišljanju. Ok, onda znači nisi sklona da to razmišljanje izneseš naglas? Bar ne što se tiče teme prvog seksa, valjda.
pokušavaš uvjeriti u to da bolje od mene same znaš kako stvari stoje i zbog čega nešto hoću ili neću napisati
-
- Information
-