Lakši je puno (osim ako ne računaš ultraportabilne), ali najveća prednost je da ga ne moraš držati u krilu nego možeš kao knjigu, dok čitaš ili gledaš nešto. Spoznaja da ću se morat grbit s laptopom u krilu me uvijek spriječi da ga izvadim u javnom prijevozu ili krevetu (tamo moram bit neprirodno nagnut na stranu).Gazda » wrote: U čemu je prednost takve naprave naspram klasičnog laptopa?
Čemu služi iPad?
Biti i mniti svemiropolisno
Hoćeš reći, on odradi sve šta ti zapostaviš dok trkeljaš po forumu?ElliQuinn » wrote: Meni se sviđa njegova profesionalnost i kvalitetan pristup, je li, poslu.
A nego iz čega nego iz gušta?Gazda » wrote: Kurac, toliko bogat nije. Osim ako je totalna budaletina pa trči iz gušta. :rofl :
U majici s natpisom Homo si teć, novim tenisicama od 2 000 kn i besprijekorne frizure.
Naravno.ElliQuinn wrote: Meni se sviđa njegova profesionalnost i kvalitetan pristup, je li, poslu. : D
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Mislim da je iPod današnja verzija walkmana, iPhone mobitel s funkcijama raznim, a iPad mali ekran s funkcijama raznim, ispravite me ako griješim.Morticia » wrote:Ne znam točno ni što je to.
Nešto kao iPhone ili iPod?
Što?
Ustvari, nije mi jasno, uz iPhone zašto još uopće proizvode i iPod?
Ma iskreno, ne znam ni što je iPod točno.![]()
![]()
Inače, ovoj temi ozbiljno fali iLjubitelja.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
imas net. imas i word. imas memoricard.Gazda » wrote:Bogtemazo, neki dan sam gledao to čudo. Osim šta ima onu odgriženu jabuku na sebi, pa možeš s njim mahat okolo da svi vide, koliko sam shvatio jedino drugo šta možeš s tim je igrat igrice i gledat filmiće. Ali nemreš na net, nemreš uštekat u njega USB, nemaš word ili excel pa da možeš radit kao. Ima tu neka iBudala koja je na to spizdila iPare, da mi objasni kojem iKurcu to služi?!
nemam inista jer ne volim i.
al ga moje dijete jako voli i koristila sam tudjeg par puta.
turistickim vodicima jako dobro dodje, kao i onima koji vole citati eknjige.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Ze_Administratum » wrote:
iStatusu.![]()
Ne znam, nikad primio u ruke. Apple (osim iPhone-a u ranijoj fazi, priznajem u trenutku kad se pojavio bio je dobar uređaj) inače ne mogu previše smislit zbog šminkeraja i zakopčanosti.
aj fon nikad nije valjao. ne znam kako je danas, ali nije se mogao dobro umrezit s rodjenim mekom. nije htio radit ono sto ja ocu.
sminkeraj i zakopcanost starija od deset godina je sad na trkeljanju. ko na dizel radi, ali radi.
mislim, sve je bolje od vindoza, sve.
sjecam se vremena kad se isto nije znalo cemu sluzi poverpoint, a gle sad. slazem se da je nevjerojatna teznja ljudska ka poglupljivanju..
za aj pad stvarno ne znam cemu sluzi. mora bit da necemu sluzi, ali se jos ne zna cemu. bio je jedan odlican demotivejsn gdje jobs prikazuje novi ajpad 2 ili 3 velik skoro kao b0 format.
evo jedan slican..

Znam što je iPhone i zakon mi je, da nema njega ne bih vam nikad tipkala u poslijepodnevnim satima.vrrrlet » wrote:
Mislim da je iPod današnja verzija walkmana, iPhone mobitel s funkcijama raznim, a iPad mali ekran s funkcijama raznim, ispravite me ako griješim.
Inače, ovoj temi ozbiljno fali iLjubitelja.
A to bi bilo loše, obzirom da bih vam nedostajala i bili biste tužni bez mene.
Al' baš zbog toga što iPhone ima sve nije mi jasno čemu još ova ostala čuda.
Napomena: ne, nisam kupila iPhone.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ovo je zapravo dobra tema, no otišla je u ...
IPad i iPhone- različiti- koliko vidim, služe adolescentima (max) za zabavu.
Ovaj zadnji, napose ima snimljene glazbe, a može se i na internet kao preko
mobija.
Ja imam prastari mobitel koji ni ne može slikati, i ne treba mi više. Razumijem da
razni biznismeni i sl. trebaju taj uređaj, no moje iskustvo s mobijem da je golema većina
komunikacija nepotrebna. N.pr. u vlaku, sat vremena, čujem htio-ne htio što
se razgovara preko mobitela, i to je 90% potpuno nepotrebno.
Vidio sam i internet - DHMZ. na mobiju, i to je OK, ali zbog minijaturnosti je neprivlačno.
Zaključak bi mi bio da se dokoni ljudi i djeca s tim igraju jer ima više funkcija (glazba, snimanje, internet)-
no za većinu to je nešto nezanimljivo.
IPad i iPhone- različiti- koliko vidim, služe adolescentima (max) za zabavu.
Ovaj zadnji, napose ima snimljene glazbe, a može se i na internet kao preko
mobija.
Ja imam prastari mobitel koji ni ne može slikati, i ne treba mi više. Razumijem da
razni biznismeni i sl. trebaju taj uređaj, no moje iskustvo s mobijem da je golema većina
komunikacija nepotrebna. N.pr. u vlaku, sat vremena, čujem htio-ne htio što
se razgovara preko mobitela, i to je 90% potpuno nepotrebno.
Vidio sam i internet - DHMZ. na mobiju, i to je OK, ali zbog minijaturnosti je neprivlačno.
Zaključak bi mi bio da se dokoni ljudi i djeca s tim igraju jer ima više funkcija (glazba, snimanje, internet)-
sta to ima ajfon? sta to znaci..sve? sto se mene tice ima devedeset posto onog sto mi ne treba, ali.. i inace imam problem s mobitelima. vise od pola mobitela meni ne sluzi nicemu.Morticia » wrote:
Znam što je iPhone i zakon mi je, da nema njega ne bih vam nikad tipkala u poslijepodnevnim satima.
A to bi bilo loše, obzirom da bih vam nedostajala i bili biste tužni bez mene.
Al' baš zbog toga što iPhone ima sve nije mi jasno čemu još ova ostala čuda.
Napomena: ne, nisam kupila iPhone.
..a onaj ostatak vise koristi drugima, nego meni. samo mi frku i stres stvara..
Ima ono što imaju i ovi ostali iKurci.
Valjda.
Mene baš briga za sve drugo, ne služim se ničim od toga, bitno mi je samo da mogu na forum kad god želim. :đanki:

Valjda.
Mene baš briga za sve drugo, ne služim se ničim od toga, bitno mi je samo da mogu na forum kad god želim. :đanki:
a nekima je savrseno za paosao.Hroboatos » wrote: Zaključak bi mi bio da se dokoni ljudi i djeca s tim igraju jer ima više funkcija (glazba, snimanje, internet)-
gledala sam turisticke vodice od hrvatske do svicarske i kako umjesto laptopa koriste ajped. jer sve sto im treba stane na njega, a nije tesko i glomazno ko laptop.
takodjer sam gledala kako ih koriste ko citace knjiga.
kad pomislim koliko sam placala fotokopiranje na faksu, mogla sam 4 ajpeda kupiti. i onako su sve skripte u elektronickom izdanju, danas, pa se printaju.
onak, ne volim, al ne smatram da je to glupost niti igracka.
a posto je gazdi i smartfon esefovsko nepotrebno smece, u potpunosti razumjem njegov stav oko ajpeda
Gazda » wrote:Aa..ima aplikacije.
Inače, primijetio sam da je iPhone statusni, odnosno klasni simbol. Naime, još nisam sreo nekoga tko ima takav telefon a da je zaposlen ili posjeduje bilo kakvu značajniju imovinu.
E što se ovoga tiča, ja sam srela, jbga.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ja sam primijetila da zaposlenici raznih državnih agencija obično žongliraju dvama ajfonima.Gazda » wrote:Aa..ima aplikacije.
Inače, primijetio sam da je iPhone statusni, odnosno klasni simbol. Naime, još nisam sreo nekoga tko ima takav telefon a da je zaposlen ili posjeduje bilo kakvu značajniju imovinu.
ja jesam. zapravo sve vlasnike ajpeda koje poznajem su zaposleni i imaju imovinu. od auta, stana, pa i vikseGazda » wrote:Aa..ima aplikacije.
..ja jos nikog nisam sreo da ima tu neku statusnu imovinu, a da nema ajfon.Gazda » wrote:Aa..ima aplikacije.
naravno da je statusni simbol, kao i puno toga. od obleke do auta..ili nekih drugih poruka.
Čuj, ovo mi je bio prvi iskoristivi handheld. Sad imaš Androide, Droide, Roide i malog D koji još ne ide u školu. IPhone-u ne možeš poreći da je pokrenuo svojevrsnu revoluciju, jer je bio prvi iskoristivi mainstream uređaj u toj klasi...a unda » wrote: sta to ima ajfon? sta to znaci..sve? sto se mene tice ima devedeset posto onog sto mi ne treba, ali.. i inace imam problem s mobitelima. vise od pola mobitela meni ne sluzi nicemu.
..a onaj ostatak vise koristi drugima, nego meni. samo mi frku i stres stvara..
Da mi ne služi ničemu - služi. Da zanemarimo igrice, prognozu vremena i slično - osobno mi u poslu dođe jako dobro kad s terena moram napraviti port scan cijele mreže, whois, okačit se na LogMeIn (restartao sam servise u busu preko GPRS-a) ili restartati VM na ESXi-u.
Do tog i takvog IPhone-a mobitele sam izbjegavao. Nekorisni do bola za sve osim telefoniranja.
Ono što zamjeram Apple-u je što su restriktivni i zatvoreni. To ih je već jednom skoro upropastilo. Sad će opet, jer je Android otvoreniji.
Za kraj, mislim da su Windoze najbolji OS za desktop računala. Ne zbog neke turbo kvalitete, nego zbog populanosti i dostupnosti softvera. Ne mislim sad na neke networking alate za koje preferiram Linux, nego svakodnevni rad. Za servere je druga priča, mijenjam Win server za Linux any given sunday.
nisam ni znala da postoje win serveri. wow.Ze_Administratum » wrote:
recimo, poznam ljude koji rade aplikacije pa im smartfonovi dobro dodju za isto. mislim, nemres radit aplikaciju za smartfon bez da imas smartfon.
nisam ni znala da kod nas nema ajtjuns. da nemres kupovat muziku.
sta to turistickim vodicima treba stat u laptop? jesu li oni onda vodici ili pokretni stalci za laptop?dimnjak » wrote: a nekima je savrseno za paosao.
gledala sam turisticke vodice od hrvatske do svicarske i kako umjesto laptopa koriste ajped. jer sve sto im treba stane na njega, a nije tesko i glomazno ko laptop.
takodjer sam gledala kako ih koriste ko citace knjiga.
kad pomislim koliko sam placala fotokopiranje na faksu, mogla sam 4 ajpeda kupiti. i onako su sve skripte u elektronickom izdanju, danas, pa se printaju.
onak, ne volim, al ne smatram da je to glupost niti igracka.
a posto je gazdi i smartfon esefovsko nepotrebno smece, u potpunosti razumjem njegov stav oko ajpeda
ajpad, to je vise nego glupost i kao takva postat ce, naravno, ovisnost koja ce generirati druge ovisnosti zavisno i ovisno koliko se tih ajpedova uspije uvaliti.
ako ih se proda par desetaka miljuna, naravno da ce se onda tim pritiskom morati izmisliti neka kvalitetnija funkcija, potreba, tehnologija cak, kojom ce se slegnuti ramenima i reci..a sto mi mozemo, ljudi, trziste to od nas trazi, moramo mu udovoljiti..i tako to ide u beskraj.
jedini iKurčev smisao zasad vidim u špijuniranju đeteta miGazda » wrote: Ima tu neka iBudala koja je na to spizdila iPare, da mi objasni kojem iKurcu to služi?!
naravno, ne doslovno kao uhođenje nego kao praćenje suvremenih trendova kako bi razumjela o čemu mi ona priča
jerbo, već nazirem pukotine na tom planu pošto me žifcira munjevita brzina tehnološkog razvoja i tlaka mi je stalno imati neki menjuel u ruci pa mi se đete smije dok se dogovorim s naprednim daljinskim upravljačem
Joj da, zaboravio sam državne agencije. Tamo je to važnije čak i od članske hdz-a ili prezimena koje završava na "o".ElliQuinn » wrote: Ja sam primijetila da zaposlenici raznih državnih agencija obično žongliraju dvama ajfonima.
Inače, koliko vidim, iDrk je zapravo laptop, ali je lakši i može ga se držati kao knjigu.
Zašto još postoje laptopi? Hvala.
Pretpostavljam da funcionalnost iDrka ili laptopa ovisi o poslu kojim se baviš.Gazda » wrote: Joj da, zaboravio sam državne agencije. Tamo je to važnije čak i od članske hdz-a ili prezimena koje završava na "o".
Inače, koliko vidim, iDrk je zapravo laptop, ali je lakši i može ga se držati kao knjigu.
Zašto još postoje laptopi? Hvala.
Nekome tko mora pisati dokumente, dopise, tužbe ili slične plahte naravno da će trebati laptop.
Za one koji obavljaju gore spomenutu vrstu posla koja ne zahtjeva puno tipkanja po tastaturi (plus što nikad ne znaš kad će nešto krepat', a ti ćeš morat promptno popravljat) iDrk je svakako praktičniji.
-
- Information
-