Dakle, sutrasnji prosvjed je poruka da se poniste, revidiraju ili nesto trece ugovori, a upuceno je komu?..a unda wrote: jel to oces rec da se ne mogu ponistit?
moze ih ponistit onaj ko ih je i potpisao...tj moze se ponistiti, osporiti, naravno da moze. na vise nacina.
..prosvjed protiv vatikanskih ugovora..
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Bilo tko... samo da se Zoka ne pača u to... jadna li nam majka onda.miky0 wrote:
Ukurac unda, ko moze ponistit vatikanske ugovore?
Jel znaš kako bi to izgledalo?
Evo ovako:
Zoka: Dobar dan.
Papa Frane: Faljen Jesus i Marija.
Z: Navijeke faljen.
PF: Šta ste ono htjeli, gospodine premijeru?
Z: Znate, oče, mi smo malo u gabuli, teško nam je plaćat ove crkvene namete, dadžbine, plaće vjeroučitelja, svećenstva, mirovine, privilegije...
PF: Dobro, dobro... razumijem, kolko vam muzike odlazi na to?
Z: Štajaznam, 3... 4%... ne znam točno otkad mi nema Linića, on se kuži u postotke...
PF (domunđava se tamo s nekim kardinalom, Rišlje, bit će): uff, ajde... čuli smo da ste nesposobni da izvučete zemlju iz krize i da će vam svaka lipa dobro doć... aj stornirat ćemo te sotonske ugovore...
Z: Šta nesposobni? Ko nesposoban? Ima da revidiramo te ugovore i da izdvajamo za crkvu ne 4 nego 24%
PF: Smirite se, gospodine Milanoviću, nisam ništa loše mislio...
Z: Nemojte vi mene ništa smirivat, smiren sam ko Srbin u Splitu... ima da izdvajamo 84% za crkvu i Bozanića. Jer prije će Linić kroz ušicu igle proć nego bogataš u raj. Ima da se priča o ovoj vladi od Špičkovine do Trkelja kako je sposobna i kako si može dozvolit ovakva izdvajanja za crkvu.
PF: Dobro, kad ste navalili... nek bude 85%... jel pošteno?
Z: Jeste, zadovoljstvo je bilo pregovarati s vama, oče. Faljen Isus i Marija vazda djevica.
PF: Idite u miru...
'if you fall, i'll be there' (floor)
miki, zaboravi, nema veze. samo nemoj nigdje vise glasat.. za nikoga, protiv nikoga, nista, nista..miky0 wrote:
Dakle, sutrasnji prosvjed je poruka da se poniste, revidiraju ili nesto trece ugovori, a upuceno je komu?
- Euklid
- old school
Zaš bi se ja bakćo s otim?..a unda wrote: ..a ti bi ga bio u stanju sprovest? neko drugi? tko? kako?![]()
meni stvarno nije jasno sta bi ti htio. jasno mi je da bi to htio odmah ili u najgorem slucaju za koji tjedan, ali sta, sta..kako?
Jesam ja možda obećavo tako nešto?
Jesu inkorporirali ZO u Plan21? Jesu.
Jesu dobili izbore na temelju Plana21? Jesu.
I sad se boje da bi pala vlada jer ispunjavaju platformu na temelju koje su dobili izbore.
Ujme, sposobnih ljudi...
Ali euklide, ja ukazujem na nesto drugo. Unda navija za sutrasnji prosvjed, ali je taj prosvjed protiv njegovog zokija, jer taj redikul niti ne zeli raskinit sotonisticke ugovore, a Unda se pravi mutav
ne moze bilo tko. mislim, formalno ne mogu ja. zoki moze, tj mogao bi, ali za to bi mu trebao jos jedan mandat.Euklid wrote:
Bilo tko... samo da se Zoka ne pača u to... jadna li nam majka onda.
..
i to dobre vecine mandat, sto vece, to bolje.. ne ovakav njezne neke vecine.
i naravno, tu bi jos bilo nekih pratecih situacija i kontrasituacija sto bi dodatno to sve moglo produzit ili npr, da prosli referendum nije prosao, to bi bilo najmanje godinu do dvije ustede vremena da se ti ugovori raskinu i da se krene sa sanacijom terena za sto opet treba vremena, jel.
ali evo, kad vidim sta miki pise, i ako optimisticki uzmem u obzir da je to neki nas prosjek, godine, godine ce tu trebat truda i muke.. korak po korak i to veliki napori za svaki mali korak.
ili da opisem drugacije.. kad bi se sutra.. mislim, nece nazalost, nema jos toliko pameti ovdje, ali opisujem.. kad bi se sutra na prosvjedu okupilo, ne znam, sto, dvjesto hiljada ljudi. negdje do proljeca, godinu dana najkasnije, formalno pravno nema vise vatikanskih ugovora, nema vise tog bremena, hrvatska je slobodna ko tica. tj tek onda moze pocet ucit letit..
- Euklid
- old school
Slažem se.
Al samo da nam se Zoka skine s kurca pa da se neko pametan uhvati u koštac s ovim ozbiljnim problemom.
Jer ako on počne laprdat, u svom poznatom govorničkom stilu i nadahnuću, opet će mobilizirat cjelokupnu desnicu, klerofašiste, braniteljske udruge, obiteljaše... od Australije do Grenlanda.
A onda kukala nam majka...
Al samo da nam se Zoka skine s kurca pa da se neko pametan uhvati u koštac s ovim ozbiljnim problemom.
Jer ako on počne laprdat, u svom poznatom govorničkom stilu i nadahnuću, opet će mobilizirat cjelokupnu desnicu, klerofašiste, braniteljske udruge, obiteljaše... od Australije do Grenlanda.
pa inkorporirali ga i onda dosao referendum i ustavni sud i kurikulum i stas sad, sta.. oduzilo se. oni su ga mogli uvest odmah, ali nisu im dali. ne znam sto su trebali napravit da bi ti uocio sposobnost? poslat policiju u skole da uvodi zdravstveni odgoj?Euklid wrote:
Zaš bi se ja bakćo s otim?
Jesam ja možda obećavo tako nešto?
Jesu inkorporirali ZO u Plan21? Jesu.
Jesu dobili izbore na temelju Plana21? Jesu.
I sad se boje da bi pala vlada jer ispunjavaju platformu na temelju koje su dobili izbore.
Ujme, sposobnih ljudi...![]()
![]()
da, dobili su medjuostalim i na temelju toga izbore i ako to idu ispunit, pada vlada. i aj, sta radit? sta?
bitno je da se tebi ne da bakcat razmisljanjem..
Ma problem je sta je zoki najbolje sto se hadzeju moglo dogodit. A to esdepeovi biraci ne kuze.
- Euklid
- old school
ts, ts... šta referendum... oli se referendum bavio zdravstvenim odgojem
šta ustavni sud, šta kurikulum? nisu ga sproveli jer su bili nesposobni ispoštovat propisanu proceduru. nes-po-sob-ni. to je zajednički nazivnik svim postupcima ove nesposobne vlade.
šta je trebao ustavni sud? ići mimo zakona jer su ovi nesposobni pročitati ga i sprovesti u djelo?
''Odluku je obrazložio sudac izvjestitelj Mato Arlović, a komentirao ju je sudac Miroslav Šeparović. Rekao je kako je suglasan jer prije donošenja kurikuluma nisu usklađena mišljenja Vijeća roditelja, Vijeća za obrazovanje i jer nije bilo demokratske rasprave uoči donošenja kurikuluma.''
e, brate, usrane li vlade koja može pasti zbog zdravstvenog odgoja...
šta ustavni sud, šta kurikulum? nisu ga sproveli jer su bili nesposobni ispoštovat propisanu proceduru. nes-po-sob-ni. to je zajednički nazivnik svim postupcima ove nesposobne vlade.
šta je trebao ustavni sud? ići mimo zakona jer su ovi nesposobni pročitati ga i sprovesti u djelo?
''Odluku je obrazložio sudac izvjestitelj Mato Arlović, a komentirao ju je sudac Miroslav Šeparović. Rekao je kako je suglasan jer prije donošenja kurikuluma nisu usklađena mišljenja Vijeća roditelja, Vijeća za obrazovanje i jer nije bilo demokratske rasprave uoči donošenja kurikuluma.''
- Euklid
- old school
Kuže, kuže... kako ne bi kužili... dovoljno im je pogledat ankete...miky0 wrote:Ma problem je sta je zoki najbolje sto se hadzeju moglo dogodit. A to esdepeovi biraci ne kuze.
Unatoč onim kreaturama od Kalamarka i Vase.
Bojim se i pomisliti šta bi bilo da je na čelo HDZ-a zasjeo neko normalniji s nešto više obilježja humanoida.
Toplo se nadam da će darkerica iskoristit što dvije najveće stranke trenutno vode dva totalna mentola.
Zapravo, već je iskoristila... 67% u anketama popularnosti... ova dvojica mogu samo maštat o takvim brojkama... čak i kad se zbroje...
ma ko je taj pametan? daj, gukni vise? jel ti to cekas mesiju? proroka? sta? nekoga ko lijepo govori, dobro ispada na sliokama, ko laze, maze..taj bi bio sposoban po tvom ukusu?Euklid wrote:Slažem se.
aj, kazi mi jednog sad koji ce dobit sljedece izbore, a da kaze prije izbora da ce ukinut vatikanske ugovore.
da ne kazem da ce dobit izbore takvom vecinom da ne treba sputanih nogu i vezanih ruku radit.
jel ti uopce znas sta govoris? jel ti uopce znas cime crkva ucjenjuje.. ne samo ovu vladu? znas? e pa sta onda pricas pizdarije?
treba neke predradnje najprije obavit sto se toga tice, pripremit teren, uz svu paralelnu jos ovu ostalu tesku situaciju, plus zaostalu situaciju nakupljenu i stratificiranu rjesavat, plus uredit nered da bi uopce mogao pocet radit, plus eu, te uskladi te drz te ne daj te ispuni, plus svakodnevne dezurne funkcije koje se moraju obavljat da bi ovo drustvo nekako funkcioniralo..
..i jos ti samo fali, osim klasicnih opozicijskih kontri, ono, klasika jel, igre i tako to, sto uostalom i ne mora bit nesto lose, demokracija je to, dakle, nesto sto bi kao trebalo bit normalno, rutina, ali ne, jos te jebe crkva, pa ti prijeti, pa pusta markicke s lanaca, pa odmara markicku i navija karamarka, pa se tu uvijeknadje i neki neocekivani uklet sa strane, neka epizoda, pa onda, stepinac svetac, stepinac i obitelj stepinac i humanizam, stepinac i antifasizam, stepinac i znanost, stepinac i pasteta, pa onda jos trazi za sve to i lovu, onu sluzbenu, po ugovorima, a da ne kazem kolko jos toga tu ima sto se provlaci preko raznih ministarstava, pa jos lova iz vani, pa joj ne mos poslat poreznu i jebe te i jebe i jebe i ne staje.. pa to tri vlade istovremeno ne bi mogle obavljat.
ti ne znas sto govoris. ustvari, mozda i bolje da ne znas, poludio bi..
- Euklid
- old school
Pa sve to što si rekao otprilike stoji.
Crkva je preozbiljan igrač na ovim prostorima koja poteže puno raznih konaca.
Pofutrana dobro kako iznutra tako i izvana.
I sad zamisli da se jedan notorni nesposobnjaković, koji uprska sve čega se dotakne, ide laćat tako ozbiljnog posla.
Pa ne da bi nam uskoro na vlast zajašio HDZ, nego HČSP 1941.-1945. NDH dr. Ante Pavelić... i to ako bismo imali sreće...
I sad zamisli da se jedan notorni nesposobnjaković, koji uprska sve čega se dotakne, ide laćat tako ozbiljnog posla.
Pa ne da bi nam uskoro na vlast zajašio HDZ, nego HČSP 1941.-1945. NDH dr. Ante Pavelić... i to ako bismo imali sreće...
Unda, sta ocekujes od prosvjeda, kome ce se sve zvizdat? Dakle, crkvi, hadezeju koji je ugovore i potpisao, i...kome jos 
jel ti to nakon svega branis nas ustavni sud? mimo kojeg zakona? pa zar nije ustavni sud mogao i drugacije odlucit? mogao je rec, da, nije to tako islo, ali nije, to ce sad ic po proceduri toj i toj, nekoj, jer za to ima osnova. naravno da je mogao, naravno, ali nije htio. odlucivao je on svasta kako mu je prnulo, tumacio zakone kako je hadezeu odgovaralo.Euklid wrote:ts, ts... šta referendum... oli se referendum bavio zdravstvenim odgojem
ustavni sud je hadezeovo gnijezdo, seksovo gnijezdo. ustavni sud je cisto politicko tijelo. po definiciji. njegove odluke su politicke.
da ne kazem sta se sve radi da ustavni sud postane ustavni, a ne hadezeovski, koliko tu treba pripremat sad nesto da bi se to realiziralo tek negdje tamo, za nekoliko godina.
ali eto, ustavni sud je tako odlucio, trebalo je nac nesto, bilo sto, jer zdravstveni odgoj s onim modulom treba pasti.
naravno da se referendum bavio i zdravstvenim odgojem. zdravstveni odgoj nije nista drugo nego nacin da se pokusa amortizirati najprije, pa onda i ostalo, vjeronauk iz svjetovnih skola.
taj brak i nije bio toliko bitan. to je bio skoro cisti drzavni udar, demonstracija sile, upozorenje sto ova vlada moze ocekivati ako krene prema vatikanskim ugovorima, pa i preko zdravstvenog odgoja i to preko samo nekoliko recenica koje su u koliziji s vjeronaukom. do ustavne krize je skoro doslo. da ova vlada nije dosla, ne bi bilo ni tog referenduma, to je valjda svakom jasno.
da samo sad spomenem, u isto vrijeme u udzbeniku iz biologije za sedmi razred stoji ovo..

gdje je sad taj ustavni sud? procedure su postovane, prosle su? ko ustvari vlada ovom drzavom? koga i sto nas ustavni sud stiti? sebe, proglasavajuci se nenadleznim za vatikanske ugovore? ali zato nema nikakvih problema s referendumskim diskriminacijama i ustavno nezamislivo vaznim procedurama radi kurikuluma i dvije, tri recenice jednog modula?
a ti bi nekog ko bi se uhvatio u kostac s tim ozbiljnim problemom? ma nemoj? ma s kojim to sve problemom? koga bi ti? sta bi ti?
mislim, ono treba stvarno imat obraza i pozivat se na ustavni sud i njegovu sposobnost da bi se dokazala necija nesposobnost. ono, evala. ne trebas uopce glasat za hadeze i kaptol. racunaj kao da si vec glasao i to vise puta.
ma, diplas bezveze, a nikako da kazes ko je to sposoban i sto bi taj trebao napravit. mene ne mos impresionirat tim pavelicima i hcspovima. to ti strasi malu djecu s tim.Euklid wrote:Pa sve to što si rekao otprilike stoji.
umjesto da kazes u cemu je ustvari problem i kako ti mislis da bi ga se moglo rijesit, tko bi mogao, s kim bi mogao, zasto ne bi mogao, pricas otrcane fraze iz indeksa koji i onako pocinje imat problema da ne ponovi ono sto kaze markicka i karamarko.
to je nevjerojatno kako dolazi do neke te interferencije populistickih medijskih informacija i propagande (necu rec politicke jer propaganda i jest to), kako se poklapaju sinusoide kaptola, markicke, karamarka i evo ovdje, npr tebe, mikija, indeksa, kao ono, suprotnog nekog tabora i to radikalno suprotnog.
ono, zanimljivo mi je to. nije nista novo ili nevidjeno, ali eto, svaki put mi je zanimljivo. uvijek se zapitam jel moguce toliko perpetuirat uvijek isti stari trik i da bas svaki put upali.
ne znam, to je u hrvatskoj tako, valjda je to do zraka..
- Euklid
- old school
Pa Ustavni sud je rekao da se sadrzajno slaze s kurikulom ZO ali ga ne moze pustit dok je uveden mimo zakona.
Defakto je dao do znanja stupidnom Jovanovicu nek izvoli odradit proceduru kako spada i da kurikulum prolazi.
Ono... 2+2.
Jos im je presudu obrazlozio Mato Arlovic, covjek koji je pisao SDP-ove statute.
Ne moze bit jasnije...
Nes-po-los-ni... zajednicki nazivnik...
pa eto, oteze, klipove baca..jel ustavni sud sto slicno rekaoza vjeronauk? jel ti znas sto uopce znaci ta procedura? jel znas ko sjedi u nasim tim agencijama, odborima sta li su za obrazovanje?Euklid wrote:
Pa Ustavni sud je rekao da se sadrzajno slaze s kurikulom ZO ali ga ne moze pustit dok je uveden mimo zakona.
Defakto je dao do znanja stupidnom Jovanovicu nek izvoli odradit proceduru kako spada i da kurikulum prolazi.
Ono... 2+2.
Jos im je presudu obrazlozio Mato Arlovic, covjek koji je pisao SDP-ove statute.
Ne moze bit jasnije...
Nes-po-los-ni... zajednicki nazivnik...
cija sad nesposobnost, ah da, jovanoviceva nesposobnost..
mogao je i on ic polako i sve napravit jos jucer. vidis ti kao si ti pravi demokrat, postujes procedure, forme, znas d atreba vremena za njih..
arlovic je covjek koji je pisao esdepeove statute, seksov proteze i covjek koji ima zanimljive odnose s milanovicem, tolko zanimljive da ga samo ceka di ce ga pokosit.. ljut je napustio esdepe i otisao u.. ustavni sud. jadan, velika zrtva.
sta nepolosni?
Os ti u splitu prosvjedovat, npr. isprid biskupove palace?..a unda wrote: pa eto, oteze, klipove baca..jel ustavni sud sto slicno rekaoza vjeronauk? jel ti znas sto uopce znaci ta procedura? jel znas ko sjedi u nasim tim agencijama, odborima sta li su za obrazovanje?
cija sad nesposobnost, ah da, jovanoviceva nesposobnost..
mogao je i on ic polako i sve napravit jos jucer. vidis ti kao si ti pravi demokrat, postujes procedure, forme, znas d atreba vremena za njih..
arlovic je covjek koji je pisao esdepeove statute, seksov proteze i covjek koji ima zanimljive odnose s milanovicem, tolko zanimljive da ga samo ceka di ce ga pokosit.. ljut je napustio esdepe i otisao u.. ustavni sud. jadan, velika zrtva.
sta nepolosni?
S glasacima ka sta si ti, koji ne vide dalje od hdzsdpa, nikad necemo izac iz 19estog...a unda wrote: ..kad si sve rekao, jos kazi u kolko sati
ocu, prosvjedovat cu. cim split udje u dvadeteseto stoljece..
A je, ti si pravi primjer savjesnog gradjanina, koji od izbora do izbora glasa za veleizdajnike..a unda wrote: ..dalje? ..dalje?![]()
..mislis, ono, vidjet dalje ko ti?
-
- Information
-