Ja ne kuzim jugonostalgicare...

Koljite se i gložite!
haram
persona non grata

Post 03 Oct 2016, 17:32

7nationarmy » wrote:"bilo je bolje vrijeme..."

ok, za koga? veli mile kekin u pjesmi uz rastimanu gitaru "moji su pobijedili '45." - ok mile, koji su to tvoji preciziraj jer sam zbunjen. naime njemacka, austrija i drugi sateliti osovine su vec 1950. imali pristojan rast, industriju, znanost, obrazovanje. mi? mi smo imali sletove i gradnju titovih vila, imali smo bofl robu za nosit, aute za vozit i bili smo ruralna, zaostala pripizdina. a pocetkom tog istog stoljeca doktori iz japana i amerike dolazili u zagreb ucit i promatrat operacije.
Okej, ajmo se pravit da nismo nikad čuli za Marshallov Plan, Željeznu Zavjesu, blokove, nesvrstane, samoupravljanje, brodogradnju, čeličane, poljoprivredu, javno zdravstvo, i slične bakrače, kao što danas neki ovdje kroz hrkanje iz didinog sna ne čuju roštanje penzionera i familija radnika na minimalcu po kontejnerima...
7nationarmy » wrote:tak da moji nisu pobijedili '45. osim ako se pod moji ubrajaju amerika, engleska, francuska ali i njemacka, iz gore navedenog razloga - to je pobjeda, potamanit gamad i nastavit normalan zivot a ne ko mi, zivjet ko intelektualna i duhovna sirotinja koja klice kad gradom prodje kolona u kojoj je manijak u bijelom odijelu.
E pa svaka ti čast na ovom gore -samo neznam kad si progledao! :cerek:
http://www.nacional.hr/wp-content/uploa ... udjman.jpg
baci malo svoje napaćeno nacijonalsocijalistički osjetljivo okeco i na pikčers na ovoj temi, možda ćeš progledat i tko je i kada pobijedio:
viewtopic.php?f=38&t=2726

7nationarmy » wrote:momak malo ozbiljnosti :D

kaj bi nama falilo da smo izgubili kao njemacka i da smo nakon poraza krenuli naprijed kao ostatak civiliziranog svijeta a ne kao sabacki opancari.
Bogami se neki novi pobjednici devedesetih ekspresno nakraše od tih šabačkih opančara, da im čak i taj civilizirani svijet može zavidjet na količini i brzini. :kava:

what we've got here is failure to communicate
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 03 Oct 2016, 17:43

haram » wrote:
baci malo svoje napaćeno nacijonalsocijalistički osjetljivo okeco i na pikčers na ovoj temi, možda ćeš progledat i tko je i kada pobijedio
Nemoj mi jebat inteligenciju, ali on sa socijalistickim uvjerenjem nema ama bas nista :facepalm:
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 304 times
Been thanked: 313 times

Post 03 Oct 2016, 17:44

Meni nije jasno jel' tu više poenta na šabački il' na opančari. :ne zna:

Svejedno, bitno da je 2+2=4 kad mi to kažemo a ne kad stigne direktiva iz ostatka svijeta. :D
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
7nationarmy

Post 04 Oct 2016, 12:37

Šabović Adis » wrote:Izvintega, a ko je civilizovao taj ostatak svijeta? I zakojikurackrasni moramo bit' neki ostatak, uopšte? :rofl:

E:
Tis' civil?! Neko te civilizov'o?! :zubo:
rad. onog trenutka kad je u glavi ljudskog bica svanulo da moze raditi svojim rukama bilo mu je bolje. oni koji ne rade sekunde u zivotu pa proglase tudji rezultat rada zajednickim, to je pocetak kraja.
AJ EM BAK!
7nationarmy

Post 04 Oct 2016, 12:45

haram » wrote: Okej, ajmo se pravit da nismo nikad čuli za Marshallov Plan, Željeznu Zavjesu, blokove, nesvrstane, samoupravljanje, brodogradnju, čeličane, poljoprivredu, javno zdravstvo, i slične bakrače, kao što danas neki ovdje kroz hrkanje iz didinog sna ne čuju roštanje penzionera i familija radnika na minimalcu po kontejnerima...
dakle treba se klanjati mrvicama koje bi padale s marsalovog stola dok je zapadni svijet rastao i razvijao se u svakom pogledu - velis mi smo imali sletove pa je sve ok? poljoprivreda - e vidis ja sam imao srecu ucit od pametnih ljudi pa tako znam ponesto o poljoprivredi i one tri reforme cije posljedice dan danas drze slavoniju napola praznom. brodogradnja, celicane - ni nesvrstani nisu radili s jugom jos od kraja sedamdesetih otkako su kina i juzna koreja razvile moderniju industriju, efikasniju kvalitetniju jeftiniju i visestruko brzu. to je posljedica zatvorenog drustva koje se bazira na idiotluku - bez konkurencije nema razvoja. po kontejnerima se kopa zbog marsala, tko to danas ne vidi uz sve dostupne informacije nece nikad ni vidjeti.
E pa svaka ti čast na ovom gore -samo neznam kad si progledao! :cerek:
http://www.nacional.hr/wp-content/uploa ... udjman.jpg
baci malo svoje napaćeno nacijonalsocijalistički osjetljivo okeco i na pikčers na ovoj temi, možda ćeš progledat i tko je i kada pobijedio:
viewtopic.php?f=38&t=2726
ti si idiot, to je jasno, ali od svega napisanog ti nisi uspio shvatiti da ja zelim njemacke rezultate? nevjerojatno :D
Bogami se neki novi pobjednici devedesetih ekspresno nakraše od tih šabačkih opančara, da im čak i taj civilizirani svijet može zavidjet na količini i brzini. :kava:
slazem se, znao je racan zasto je zabranio da rezultati istrage o tudjmanovih 200 obitelji izadju u javnost - ne da mu nije omjer isao u korist nego omjera nije ni bilo kad je vidio da njegovi financijeri drze sve zahvaljujuci anti markovicu i stvarnoj privatizaciji odradjenoj osamdesetih. ali briga tebe, nit ces se educirati niti te briga, zar ne.
AJ EM BAK!
MmeTipfeler

Post 04 Oct 2016, 13:14

7nationarmy » wrote: rad. onog trenutka kad je u glavi ljudskog bica svanulo da moze raditi svojim rukama bilo mu je bolje. oni koji ne rade sekunde u zivotu pa proglase tudji rezultat rada zajednickim, to je pocetak kraja.
A kad rezultat tuđega rada proglase svojim, to je što? Raj na zemlji? :kava:
7nationarmy

Post 04 Oct 2016, 13:33

MmeTipfeler » wrote: A kad rezultat tuđega rada proglase svojim, to je što? Raj na zemlji? :kava:
ne, to ej komunizam. ono na kaj sam se ja referirao je socijalizam. razlika? nema tog alkohola za svatit razliku.
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 04 Oct 2016, 14:11

7nationarmy » wrote: rad.
A ja mislio da rad oslobađa, ne da civilizuje. :D
7nationarmy » wrote:onog trenutka kad je u glavi ljudskog bica svanulo da moze raditi svojim rukama bilo mu je bolje. oni koji ne rade sekunde u zivotu pa proglase tudji rezultat rada zajednickim, to je pocetak kraja.
Pa svaka čast - zvučiš kao predstavnik ugnjetne radničke klase tj. proleter. A ako se potrudiš biće i nekog samoupravljača otebe... :D

Nego, šta ti je to tuđi rad? Koliko znam tuđine smo nomadne potamanili k'o žohare, istrijebili ih i otad ih više nema. Podvaljuješ (ponovo) ejlijene u sistem?! Da nije kak'a epistrofa u pitanju?! :D
7nationarmy

Post 04 Oct 2016, 14:13

di je tudum dat objasni di ti je mjesto :D
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 04 Oct 2016, 14:36

Znači i inače se šališ?! Dobro, pribilježeno. :D
7nationarmy

Post 04 Oct 2016, 14:39

ja se nikad ne salim, to kaj se uvijek zajebavam je drugo.
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 04 Oct 2016, 14:40

7nationarmy » wrote: ne, to ej komunizam. ono na kaj sam se ja referirao je socijalizam. razlika? nema tog alkohola za svatit razliku.

I za ovo si se šalio, jel' tako? :)
Šabović Adis
Inventar

Post 04 Oct 2016, 14:43

7nationarmy » wrote:ja se nikad ne salim, to kaj se uvijek zajebavam je drugo.

Ma ok, samo prije no što raspalim moraš se sjetiti da se razmašeš bijelom zastavom - znaš, nikad nisam puc'o po svojima itakoto... :D
7nationarmy

Post 04 Oct 2016, 14:45

ma citam kako je mali obozavatelj radovana karadzica osvojio vlast u srebrenici pa samo cekam kad ces trazit da saljem municiju.
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 04 Oct 2016, 14:58

Ja od tebe da tražim municiju?! :rofl:

Sine, ja sam onaj koji je nomadne dig'o ruke od municije te ste se je tako i ti i ti karadžići dokopali pa se počeli igrat ta-ta, lopova i žandara, ramba, betmena & supermena...k'o djeca.
Svi vidimo šta ste napravili - sad vas za uši, k'o uličare, vuku u Hag na preodgoj & lustraciju. :rofl: :rofl: :rofl:
7nationarmy

Post 04 Oct 2016, 15:06

aha, puno rijeci a samo trebas napisat budala s glavom u dupetu.
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 04 Oct 2016, 15:08

Pa đe ću ti reć' da si budala s glavom u dupetu...:zubo:
:rofl:
haram
persona non grata

Post 07 Oct 2016, 18:25

Šabović Adis » wrote:Meni nije jasno jel' tu više poenta na šabački il' na opančari. :ne zna:

Svejedno, bitno da je 2+2=4 kad mi to kažemo a ne kad stigne direktiva iz ostatka svijeta. :D
Bitno je da tu niko nije zadojen :D
Šabović Adis
Inventar

Post 07 Oct 2016, 18:36

haram » wrote:
Bitno je da tu niko nije zadojen :D
Ja sam iz epruvete, molimtelijepo, nije me mater na sisu navikavala. :kava:
:rofl:
haram
persona non grata

Post 07 Oct 2016, 19:34

7nationarmy » wrote: dakle treba se klanjati mrvicama koje bi padale s marsalovog stola dok je zapadni svijet rastao i razvijao se u svakom pogledu - velis mi smo imali sletove pa je sve ok?
Ne, prvo je trebalo poklat sve nacionalne manjine po svim novonastalim balkanskim prčvarnicama pa čekat kraj rata da sve skupa zapadni saveznici prvo niveliraju ko Drezden pa onda sagrade bolje sutra za neke nove klince. Samo nekak sumnjam da bi poslije toga bilo i tvog dide i tebe. Za razliku od toga, malo tjelovježbe po sletovima nikoga nije ubilo, a i radne akcije su mladeži više koristile od huliganskih nereda po stadionima.
poljoprivreda - e vidis ja sam imao srecu ucit od pametnih ljudi pa tako znam ponesto o poljoprivredi i one tri reforme cije posljedice dan danas drze slavoniju napola praznom.

A jebote, od svih bisera ovaj ti je jedan od najsjajnijih... je: zombi maršal već 35 godina neda da se razvijamo i mijenjamo reforme koje su bajdvej u njegovo doba sasvim pristojno funkcionirale. :rofl:
On je valjda i Izraelce poplašio kad su htjeli svoj projekt navodnjavanja Slavonije realizirati.
brodogradnja, celicane - ni nesvrstani nisu radili s jugom jos od kraja sedamdesetih otkako su kina i juzna koreja razvile moderniju industriju, efikasniju kvalitetniju jeftiniju i visestruko brzu. to je posljedica zatvorenog drustva koje se bazira na idiotluku - bez konkurencije nema razvoja.
Nou šit, memulice?

"Although some tendencies were already apparent in 1985, when Yugoslavia ranked third with an order intake of about 0.5 million deadweight tons and eighth on the world total orderbook list with 3 percent of the world total, 1986 proved to be the year that put Yugoslavia "over the top." During that year, Yugoslavia secured its relatively stable position in the top three world shipbuilders by taking orders for about 1.25 million dwt, slightly less than first-place Japan.
According to Lloyd's Register of Shipping, as of December 31, 1988, the orderbooks of Yugoslav shipyards comprised 57 ships, totaling 1,420,044 gt (2,242,900 dwt), or about 5.7 percent of the world orderbook.
In 1988 five major Yugoslav shipyards delivered 22 ships (including one floating dock), totaling 251,043 gt (350,406 dwt) which represented 2.3 percent of total shipbuilding production in the world. More than 90 percent of overall production in the last 30 years has been for export, according to Jadranbrod, Yugoslavia's Association of Shipbuilding.
...
The majority of ships ordered in the Yugoslav shipyards are for export— for owners from Norway, Sweden, Holland, Finland, China, Australia, USSR, Czechoslovakia, Panama and Liberia.
According to Lloyd's Register of Shipping, in the first three months of 1989, Yugoslav yards delivered ships totaling 138,086 gt, good for fourth place worldwide behind Japan, South Korea and the People's Republic of China."

http://magazines.marinelink.com/Magazin ... rds-200585
po kontejnerima se kopa zbog marsala, tko to danas ne vidi uz sve dostupne informacije nece nikad ni vidjeti.
Buuuu!... freš brejns!... zombi maršal!... buuuu! I tebi je mozak popapao. :rofl:
ti si idiot, to je jasno, ali od svega napisanog ti nisi uspio shvatiti da ja zelim njemacke rezultate? nevjerojatno :D
Tebi reć da si idiot bila bi uvreda za idiote. Mi nismo nikad politički ni geografski bili ni Njemačka, ni Francuska, ni Poljska, ni Nizozemska, ni Belgija, ni Britanija, ni Austrija, ni Švicarska, itd... ni prije, ni za vrijeme - pa nismo mogli biti ni poslije rata. Osim možda u snu nekog dide koji sanja njemačku svoje mladosti.
slazem se, znao je racan zasto je zabranio da rezultati istrage o tudjmanovih 200 obitelji izadju u javnost - ne da mu nije omjer isao u korist nego omjera nije ni bilo kad je vidio da njegovi financijeri drze sve zahvaljujuci anti markovicu i stvarnoj privatizaciji odradjenoj osamdesetih. ali briga tebe, nit ces se educirati niti te briga, zar ne.
Je, sve sami ezdepeovci milijarderi :rofl:
http://www.express.hr/drustvo/otkrivamo ... gatile-575#
al bitno je da imamo još jednog zombi komunjaru krivog za sve :cerek:

Briga tebe šta sam te već ne jednom dokumentirano demantirao po drugim temama o tome ko je kriv za ovu katastrofu i kriminal zvan privatizacija.
Što nisi komentirao lik, djelo, i karijeru Jakše Barbića, Franje Lukovića, Marijana Hanžekovića... i njih je neki zombi-komunjara postavio da nam kroje ekonomiju? :kava:

:misli:

Kad bolje razmislim -i jest. :D
http://i47.tinypic.com/i1k578.jpg
Šabović Adis
Inventar

Post 07 Oct 2016, 21:36

Nego, imal' po tim internetima kakav podatak o tome proizvode li te ne-SFRJ zemlje šta drugo osim novih tehnologija? Pravel' oni nove ljude il' samo nove robote? :kokice:
haram
persona non grata

Post 08 Oct 2016, 00:31

dopuna :D
haram » wrote: Ne, prvo je trebalo poklat sve nacionalne manjine po svim novonastalim balkanskim prčvarnicama...
... po svim novonastalim balkanskim kvislinškim prčvarnicama...
haram
persona non grata

Post 08 Oct 2016, 00:54

Šabović Adis » wrote:Nego, imal' po tim internetima kakav podatak o tome proizvode li te ne-SFRJ zemlje šta drugo osim novih tehnologija? Pravel' oni nove ljude il' samo nove robote? :kokice:
Ima! Hrvatska naprimjer izvozi godišnje oko 50 000 mladih obrazovanih grla! A bila bi i koja nula više da ih bivši saveznici hoće primit. :cerek:
Šabović Adis
Inventar

Post 08 Oct 2016, 08:41

haram » wrote:
Ima! Hrvatska naprimjer izvozi godišnje oko 50 000 mladih obrazovanih grla! A bila bi i koja nula više da ih bivši saveznici hoće primit. :cerek:
Kad kažeš grla to najvjerovatnije misliš na glasače?! Haj tek glasačko tijelo, jel! Grlato!
Hm, pa štima, treba obezbijediti opslužitelje za ovo najnoviju haj tek instalaciju, posljednji modnotehnološki krik čovječanstva. Zove se demokratija il' tako nešto. Vrlo raširen fenomen. :zubo:
Šabović Adis
Inventar

Post 08 Oct 2016, 10:02

Kako vam više nije dosta i Tita i Pavelića,
Fakat, kako? :rofl:
oba su na kraju krajeva predstavnici glupih ideja
Samoupravljanje = marionetizam?! Mda, glupavo samoupravljanje - nemo'š ni nad kim manipulisat' jer se ne da, a isto tako niko ni nad tobom jer mu se ne daš. :D
u kojima par pojedinaca može odlučivati za sve ostale
Kako se to razlikuje od "sustava" u kojem odlučuje samo jedan? Privatnik, kojeg nikad niko nikad nije vidio?!
Ono, jel' odlučuje samo jedan, koji se pita za sve, il' ipak ima neki par? :D
i krojiti im sudbine
Jel' makazama? :rofl:

I, ova sudbina - jel' to nešto što više ima veze s Pavelićem il' s Titom? Sudbina je:
- politička kategorija
- apolitička (demokratska) kategorija? :D
na način da se uspostavi sustav u kojem te zatvore ako kažeš pogrešnu riječ?
Problem s verbalnim deliktom, a?! :D
Pa sad, ako delikte ne sankcionišeš (još bolje ih je spriječiti, no to podrazumijeva višu matematiku) dok su još na verbalnom nivou desiće se ono što im i logički slijedi - krvni delikti. :D

http://www.forum.hr/showpost.php?p=6064 ... count=7664
  • Information