I ja sam se kretao nekada po nepoznatim mjestima uz pomoć karte, važnijih obilježja i pitanjem lokalaca i to nikada nije bio neki problem. Čak su mi jrte bile prva literatura dok sam bio klinac. Međutim sada kada mi je dostupna neskupa džepna tehnologija koja kretanje olakšava - bio bi lud kada ju ne bi koristio.
Najviše je koristan u gradovima (pogotovo velikim) gdje se radije skoncentriram na promet oko sebe nego na traženju imena ulica, proučavanju smjera ili stajanju po svuda da bi nekoga pitao za pravac. Normalno da treba voditi računa da se ne uleti u krivi smjer jer mape nisu savršene. Nemam nimalo razumijevanja za vozače koji slijepo ulete negdje gdje ne bi trebali jer im je ''GPS tako rekao''.
Na otvorenoj cesti sve može po znakovima (bar u zapadnoj Europi), ali i tu ga volim imati radi nekoliko stvari: u svakom trenutku se može vidjeti udaljenost i vrijeme do odredišta, prava brzina (za slučaj da ti km sat laže), poziciju kamera, udaljenosti i mjesto parkinga i sl. mjesta.
Ok, nije baš neophodan da se dođe iz točke A u točku B (grad ili izvan), ali za to nije neophodan ni auto pa je opet nekako lakše s njime.
Čitajući zadnje postove ispada kao da je korištenje navigacije sramota i znak nesnalažljivosti