Pušenje

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 798 times
Been thanked: 1518 times
Post 05 Jan 2012, 18:38

Jesu li to one koje je Gazda imao na tulumu? Ne znam jesi li vidjela, kasnije si stigla. :)

Potpisi su za budale.
baja

Post 05 Jan 2012, 18:56

Hekatonhir » wrote:Kad popijem, ...
... može i york :D
Stitch
Head Honcho
Post 05 Jan 2012, 19:06

Ne poznaš ti mene. Uvijek u jakni imam četiri kutije. :frajer:
Potpisi su za budale.
blaze

Post 05 Jan 2012, 19:13

Hekatonhir » wrote:Jesu li to one koje je Gazda imao na tulumu? Ne znam jesi li vidjela, kasnije si stigla. :)
nisam vidjela, ali bit će da je to to
što je rekao gazda, grozno, super?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 05 Jan 2012, 19:14

Potjeh » wrote: Volio bih pušače priupitati slijedeće: Što za vas znači pušenje cigareta i koja se motivacija krila iza stvaranja navike??
Strast. Ja sam znala da ću jednom počet čadit i kad mi je bilo 7-8 godina. Mirisalo mi je nevjerojatno dobro. Znaš kad se kuha nešto što voliš, a slina sama krene? :zubo:
Meni pepeljara miriši, znam da to gadljivo zvuči, al ja bi to snifala vaik.
Ja sam Golum, cigarete su Prsten. : maj prešššššsssss :
baja

Post 05 Jan 2012, 19:22

nina williams » wrote: Ja sam Golum, cigarete su Prsten. : maj prešššššsssss :
wow, mislila sam da je Hek mjera :D
blaze

Post 05 Jan 2012, 19:29

meni nikotin povećava koncentraciju
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 05 Jan 2012, 19:42

blaze » wrote:meni nikotin povećava koncentraciju
... nikotina u krvi?

Gazda kaže da je električna cigareta ok, ako se dobro sjećam, kombinira je s pravim cigaretama, a uštedi i neku svoticu.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
blaze

Post 05 Jan 2012, 19:52

alkohol mi smanjuje koncentraciju :zubo:
MadnessInMethod

Post 05 Jan 2012, 20:36

ja sam već godinu-i-nešto nepušač. ali svejedno, volim svoju cigaretu i ona mene voli nazad. samo što nam nije suđeno, pa se volimo na daljinu. svejedno znam izaći na hladnoću sa svojim curama kada idu zapaliti, i stanem niz vjetar i snifam dim :cerek:
najbolja ekipa je tamo gdje se dimi.
što je za mene bila cigareta? prva stvar koju grabim ujutro... zadnja stvar prije spavanja. nešto čime ću presjeći neugodan posao, ili napraviti ugodnu pauzu. nagrada, točka na i, sve već opisano... i teška ovisnost.
devet godina sam pušila stabilno kutiju na dan. čak i kada sam bila bolesna, imala temperaturu i rigalo mi se od cigarete, imala teški bronhitis, švercala sam cigarete u sobu i pušila na prozoru (da, znam, otvoren prozor i cigarete :facepalm: a krkala duplu dozu sumameda), makar nisam ni pola mogla popušiti prije nego otrčim u kupaonicu rigati.
kada sam prestajala, kupila sam flastere. i onda preko flastera išla pušiti. makar sam, opet, na pola cigarete išla rigati koliko je odvratna bila. pa za par sati zapalila novu.
zašto sam prestala? nemam pojma. kaže teta-psihološkinja da sam sklona donošenju ishitrenih odluka zbog toga što je alternativa pretjerano okp analiziranje i odgađanje odluke u nedogled. samo sam jedan dan na putu s posla kupila flastere i tako započela najtraumatičnija 3 tjedna u mom životu, kada sam naizmjenično mislila da ću ubiti sebe ili sve oko sebe...
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Morticia

Post 05 Jan 2012, 20:48

Propusila sam sa 17 i pusim sve manje. Ponekad prodje i cijeli dan da ne zapalim, a prosjek mi je recimo 5 cigara dnevno.
Pravo zadovoljstvo su mi tocno 3- dvije uz jutarnju kavu i jedna nakon rucka, sve vise od toga je po inerciji.
Ne uzimam u obzir izlaske i cuge, tad su takodjer zadovoljstvo. Osim ujutro, kad krepavam od mamurluka PLUS trovanja nikotinom.
Rijesit cu ih se jednom, sigurno, ne volim ih bas, smrde.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 05 Jan 2012, 21:36

pušila sam od kraja srednje škole do neke 3. godine faxa. Onda sam završila na nekoj operaciji, nevezanoj uz cigaretu, i zaključila da mogu ja i bez toga.
cigarete su mi bile potrebne za vrijeme ispita, a prije toga nekako su svi oko mene pušili. kad sam prestala, nisam znala kud bih s rukama dok sam vani. udebljala sam se.
prošlo je nekih 10 godina od tad, zna mi se desiti da mi zamiriše, ali (osim bilja) nisam nikad ponovno zapalila.
imala sam priliku biti na faxu i raditi s nekim okorjelim pušačima, i to su ljudi koji najviše smrde kad ujutro dođu na posao/predavanja. tu kaladont i četkica ne pomažu.to je u svakoj pori.
paše mi biti na mjestima gdje se ne puši. toleriram mjesta gdje se puši, ali ova su mi milija.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
blue
Asgard

Post 05 Jan 2012, 21:59

Počela sam u srednjoj iz obijesti i sreće jer radim nešto zabranjeno :rofl: Sada, zapalim kad mi dođe, a rijetko mi dolazi, kad sam u izlasku i pijem u stanju sam strusit kutiju i onda mir do sljedećeg izlaska :ne zna:

S obzirom da imam fino hladno pivo u fridžu, došlo mi je baš :cerek: :hek:
Hekatonhir » wrote:Ne poznaš ti mene. Uvijek u jakni imam četiri kutije. :frajer:
Kako dođe čovjek do 4 kutije? Ako nije preosobno...
Smatra se da onaj koji popuši kutiju dnevno da puši puno, 4 kutije ne mogu ni zamislit, ako ti treba 5 min za cigaretu, to je oko 6 i pol sati pušenja dnevno :s
Pješčana wrote: imala sam priliku biti na faxu i raditi s nekim okorjelim pušačima, i to su ljudi koji najviše smrde kad ujutro dođu na posao/predavanja. tu kaladont i četkica ne pomažu.to je u svakoj pori.
Da, dim ostaje u odjeći i užasno smrdi.
blaze

Post 05 Jan 2012, 22:05

ne mora značiti da popuši četiri kutije u danu. moja kuma ima šteku uvijek u torbi. zlu ne trebalo :D ratne rezerve, nnni
Moment

Post 05 Jan 2012, 22:26

Ovi topik izgleda ko ispovjedi AA. :facepalm:

Hi, my name is xy and i am ...
Mislin da san bija jasan
Stitch
Head Honcho
Post 05 Jan 2012, 22:59

blue » wrote:Kako dođe čovjek do 4 kutije? Ako nije preosobno...
Smatra se da onaj koji popuši kutiju dnevno da puši puno, 4 kutije ne mogu ni zamislit, ako ti treba 5 min za cigaretu, to je oko 6 i pol sati pušenja dnevno :s
Što, kutiju? Toliko popušim dok spavam. :zubo:

Ozbiljno, noću se budim jer loše spavam. Svaki put zapalim jednu. Obično me ujutro dočeka 8-9 čikova u pepeljari.

Pušio sam i pet, u jednom razdoblju. Sad sam na dvije-tri. Ali uvijek moram imati pljuge u džepu. Prevencija.
Potpisi su za budale.
blue
Asgard

Post 05 Jan 2012, 23:10

I ne osjećaš da ti šteti :misli:
Stitch
Head Honcho
Post 05 Jan 2012, 23:12

Nimalo. Ni prije se nisam mogao popeti na 15. kat a da se ne zadišem. :D
Potpisi su za budale.
ombia

Post 05 Jan 2012, 23:50

Hekatonhir » wrote:
Što, kutiju? Toliko popušim dok spavam. :zubo:

Ozbiljno, noću se budim jer loše spavam. Svaki put zapalim jednu. Obično me ujutro dočeka 8-9 čikova u pepeljari.

Pušio sam i pet, u jednom razdoblju. Sad sam na dvije-tri. Ali uvijek moram imati pljuge u džepu. Prevencija.
:eek: :eek: :eek:

Da, jedan bivsi sef je bio pusac, zeludac bi mi se okrenuo kad bi mi se ujutro unio u facu.
Sad znam jako malo pusaca.
Mozda zato sto je maltene svugdje zabranjeno pusenje, mozes samo doma i na ulici.
Pusila sam davno, nekih godinu dana. Cimer pusi tu i tamo, nikad u stanu, to je zabranjeno.
Zapravo nisam namirisala da pusi, nego se slagirala kad je jednom nonsalantno zapalio.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 06 Jan 2012, 00:27

Ombia, tebi tvoj cimer suptilno poručuje da nije dijete.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 06 Jan 2012, 00:44

ElliQuinn » wrote:Ombia, tebi tvoj cimer suptilno poručuje da nije dijete.
Mislis? :zubo: Ne da je dijete nego je ono, deriste. Kupio si je terarij. :horor:
Al sta nije tako da obicno pusaca namirises? Ono roba, jakna bilo sto. Ovo nista. :ne zna:
I onda mu tata jednom donio nesto, idemo se van svi preparkirati i oni zapale.
I smiju se mom izrazu lica.
Potjeh

Post 06 Jan 2012, 01:34

Jes da je u meni sad negdje oko 2 promila ali čitam vlastitu temu i osjećam se kao outsider. Ali neka, uvodni post je mirisao tako nego, puvući ću paralelu.

Meni pivo uopće nema neki dobar okus. Gorkasta su u pravilu, gazirana još k tome i ostavljaju taj neki okus u grlu koji katad podsjeća na nekakvu hranu. Ali, svjedno je volim. Moguće da je pivo jednostavno sredstvo za utaživanje žeđi ali usput zbog alkohola daje i osjećaj nekakve neodređene lakoće. Teško pronalazim riječi za to opisati ali gušt jest kad su okolnosti prave.

Može li se isto reći i za cigarete? Gdje je gušt u pušenju? Prenaivno bi bilo reći okus i miris. Sumnjam da je išta od toga. Je li gušt u zadovoljavanju ovisnosti? Onako, kako žeđ zadovoljavamo. Ili je nešto treće?
Zekoslawa

Post 06 Jan 2012, 03:28

Potjeh » wrote:
Volio bih pušače priupitati slijedeće: Što za vas znači pušenje cigareta i koja se motivacija krila iza stvaranja navike??
Hm... Rekla bih da nisam mogla bolje ni ispasti, s obzirom na to tko me odgojio. :zubo:

Kako neki već rekoše, ja sam se valjda rodila ko pušač. Ili sam barem oduvijek znala da ću to biti. Onako, prihvatila sam to kao svoj usud, samo je bilo pitanje dana kad ću se odvažiti na taj potez. Stavimo, dakle, na prvo mjesto odgoj. Jednostavno nisam odgojena kao da tu ima išta loše, a ono, i dida je pušija pa je živija devespet, ae. :mudri:

Kad čitavo djetinjstvo gledaš nekoga kako uživa u svakom dimu i svim ritualima vezanim uz taj dim, naprosto postaneš znatiželjan je li to baš toliko fino. Tako da sam možebitno bila malo napredna, i nije mi trebalo posebno objašnjavati da će ono početno gađenje brzo proći jer svima je tako bilo, a i ćaća je reka da je njemu tako bilo, a nu ga sad kako gušta. I bože moj, neću biti pionir, ali čim se počne prakticirati, računajte i na mene. :D

Tako je nekako valjda počelo, još tamo u osnovnoj povremeno, a od početka srednje na dnevnoj bazi. I sve bi to nekako bilo dobro da nije moje poročne prirode (ili zovite je kako god hoćete, no svakako ja neku ovisnost moram imati), pa kad se sve to zbroji, dođemo negdje uz bok Heku. Dobro, ajde, nećemo na četiri ili pet kutija, ali dvije do tri, to već da.

U svemu tome, jasno, imam faze kada tu i tamo razmišljam o tome i kada se gadim sama sebi ne zbog zdravlja, ne zbog financija, nego zbog taštine. Jer znam da mi dan počinje i završava s cigaretom, da ujutro ustajem samo kako bih mogla popiti kavu i zapaliti, da ručam reda radi, čisto da mogu skuhati sljedeću kavu i zapaliti, da me hvata tjeskoba od pogleda na polupraznu kutiju, makar znam da će mi biti dovoljno do jutra, ali što ako... Što ako me uhvati nespremnu? :eek: A onda i to da se smrzavam kako bih mogla zapaliti, ili pak pristajem na smještaj među građane drugoga reda u birtijskim kavezima veličine dva sa dva, pa i da u širokom luku zaobilazim mjesta na kojima se ne puši... I sve to navodi me da kažem: Dobro, koji si ti kurac da ja po tebi život krojim?

Ali brzo me to prođe. Jako brzo. Obično i ne razmišljam o tome i otvaram kutiju za kutijom, živim ovako kako već rekoh te ako se zbog nekoga odričem svoga gušta, to su najčešće ljudi oko mene, ja zbog sebe nikad i nikako. Ni zbog financija, a bogme ni zbog zdravlja.

Zašto mi sve to treba? Pa kako su neki već rekli - svaka radnja onda ima smisla. Pojedeš, pa zapališ. Usisaš, pa zapališ. Napišeš post, pa zapališ. Znači li to da zapravo ne znamo uživati u životu? :misli:
Tea Tree

Post 06 Jan 2012, 03:51

Ja sam sve ove gušte i ljubavne odnose s cigaretom, upaljačima i ostalim prošla i već odavno mi to nije razlog pušenja, samo neka idiotska navika.
Bilo bi idealno kad bi mi netko zabranio, imam osjećaj da bih mogla prestati bez problema.
Ne govorim ovo napamet, osjećaj imam zato što kad sam negdje gdje je zabranjeno, nemam problema s time. Ako sam u restoranu ne izlazim van da bih pušila.
Ovako palim jednu za drugom, napamet, bezveze. I sve mi je više žao novca koji izgori u tim cigaretama.

Jedino ne znam kako bih pivu ili neki alkohol pila da ne zapalim. Pogotovo ako je to navečer i negdje sam vani. Uh, nisam još za to spremna. :D
Stitch
Head Honcho
Post 06 Jan 2012, 07:25

Zekoslava, ti doista vjeruješ da je to što je djed pušio i to što ti pušiš - isto? :D

E, neće biti. Jedno je škija, a drugo današnje smeće natopljeno kemikalijama.
Potpisi su za budale.
  • Information