Crtice o kontracepciji

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Vodena

Post 20 Sep 2011, 22:35

oprati s domestosom? :misli:

zašto mjesečeva šalica? :rofl: Zbog ručkice i tetkice? :misli:

blue
Asgard

Post 20 Sep 2011, 22:41

Vodena wrote: zašto mjesečeva šalica? :rofl: Zbog ručkice i tetkice? :misli:
Nisam ja, Google je :)

Code: Select all

The word "menstruation" is etymologically related to "moon"...

The words "menstruation" and "menses" come from the Latin for month -"mensis" - which in turn relates to the Greek word for moon - "mene", and to the roots of the English words month and moon.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 20 Sep 2011, 22:42

Vodena, naslov ove teme ti je skroz pogrešan. Ili ove postove prebaci u neku temu o, šta ja znam, kontracepciji.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Vodena

Post 20 Sep 2011, 22:42

gugleto sve zna :mama:

E pa kad se na ništa ne tužite. AJd ti prva. :cerek:
Postavljate takva pitanja.
dimnjak

Post 20 Sep 2011, 22:45

sam rinejmaj topic, a za zuzi otvori novi, jer ovak zuzi nis ne kuzi :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Vodena

Post 20 Sep 2011, 22:45

al zato da pikice bez gumice :rofl:
Vodena

Post 20 Sep 2011, 22:48

Ok, ovdje možete o gumicama, dijafragmama i kišobranima. :rofl:
Bios

Post 20 Sep 2011, 22:50

dimnjak wrote:sam rinejmaj topic, a za zuzi otvori novi, jer ovak zuzi nis ne kuzi :D
Evo, lipo ti je žena rekla. :D
Vodena

Post 20 Sep 2011, 22:52

radim na tome :facepalm:
Pješčana

Post 20 Sep 2011, 23:19

buš one postove prebacila vamo ili da opet lamentiram?

eh, da, kontracepcija. Imam još par pitanja. Opet američke knjižice, ali zanima me što je spužvica? znam kamo s njom, ali kako funcionira? i što je s tim Amerikancima, non stop nešto meću u rodnicu :ne zna:

nadalje, znaš li ,Vodena, da je vadigavan metoda jedna od najčešćih i jedna od manje uspješnih? kako gledaš na to i prakticiraš li ju?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Bios

Post 20 Sep 2011, 23:21

Pješčana, Vodena ne može na forum. Zamolila je ako može neko drugi prebaciti postove. Oćeš ti? :D
Morticia

Post 20 Sep 2011, 23:22

Ajvi wrote:Pješčana, Vodena ne može na forum. Zamolila je ako može neko drugi prebaciti postove. Oćeš ti? :D
Ne može. Mislim.
Mogu ja.
Koje postove i na što?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Bios

Post 20 Sep 2011, 23:23

S one Žuži ovdje. Sve postove o kontracepciji.
Morticia

Post 20 Sep 2011, 23:26

Nešto sam zbrčkala, ali mislim da je to otprilike to. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 20 Sep 2011, 23:28

ta dijafragma je baš bezveze.
6 sati ju ne smiješ skinuti?
i znam da se radi po mjeri, valjda ti ginekolog izračuna opseg grlića, pa s tim ideš nekom tko to radi :D
nije za pijani sex. nije za sex nabrzaka,ako žena ne hoda okolo s tim.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 20 Sep 2011, 23:40

Pješčana wrote:ta dijafragma je baš bezveze.
6 sati ju ne smiješ skinuti?
i znam da se radi po mjeri, valjda ti ginekolog izračuna opseg grlića, pa s tim ideš nekom tko to radi :D
nije za pijani sex. nije za sex nabrzaka,ako žena ne hoda okolo s tim.
Tanja Torbarina je u nekoj davnoj, davnoj kolumni opisivala potencijalne situacije s dijafragmom, poput seksa na brzaka u prirodi: žena nosi dijafragmu u torbici (naravno) i kad dođe do prilike da je treba, skokne iza prvog grma i stavi je.

Skroz sam zaboravila na to do tvog posta. :cerek:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Ashtaroth

Post 21 Sep 2011, 03:47

Pješčana wrote:eh, da, kontracepcija. Imam još par pitanja. Opet američke knjižice, ali zanima me što je spužvica? znam kamo s njom, ali kako funcionira? i što je s tim Amerikancima, non stop nešto meću u rodnicu :ne zna:
Mislim, nemoj me držati za riječ, da je spužva zapravo - natopljena spermicidom, samo eto, drži ga na hrpi :misli:
Takav stuff (kao dijafragma) mi ubija spontanost. :ne zna:

Guranje u rodnicu :misli:
Recimo, meni je praktično koristiti kontracepciju, hormonalnu.
Gutanje pilula bi završilo da sam napamet znala kako se mora postupati u slučaju zaboravljene, ali nikako da ih uspijem popiti u isto vrijeme. Kad sam jedan mjesec zaboravil 2 ili čak 3 :misli: pala je odluka da to nije za mene.

Tražila sam alternativu, kojoj ne treba svakodnevna intervencija.
Htjela sam implantant - djeluje 3 godine, ali za njega nisam imala para, a i rizik je od neprihvaćanja (može se testirati s nečim sličnim, ali u konačnici, pare su presudile). Nuspojava mu je da menga može izostati skroz :cheers: no nažalost, nema garancije, a može biti i dosta stihijski, a meni jako paše znati datum kad dolazi i podesiti ju da dolazi kad mi paše :D

Pala je odluka na mjesečnu intervenciju - koristim prsten (Nuvaring) koji se gurne u rodnicu, tamo stoji 3 tjedna i veselo otpušta hormone. Uspjela sam i njega zaboraviti staviti/vaditi, ali u pravilu se ipak sjetim u roku par sati. Mislim da mu je slack space 12, a toliko ipak nisam još dostigla :D

U pravilu ga ne osjetim nakon što ga stavim, osim ako zbog nečega ne mrdne, ali se i sam brzo namjesti, ili ako je baš bed - onda ga ja namjestim. Nakon sexa, do sad sam ga samo jednom morala popravljati - tj. vratiti nazad :)
Muški ga nekad ga ni ne osjete, nekad osjete pa im je fora, nikome još nije smetao, a jedan je bio alkar :rofl:
Mustique

Post 21 Sep 2011, 05:04

Zavidim svima koji mogu koristiti Nuvaring... mene prebacilo nazad na tbl, prsten mi je uzrokovao konstantna krvarenja :(
God have mercy on the man who doubts what he's sure of
aisling

Post 21 Sep 2011, 05:40

Baš mi je drago da nikom apstinencija nije ni na pamet pala. :rolajz:
Happy Easter!
Ashtaroth

Post 21 Sep 2011, 05:57

Mustique wrote:Zavidim svima koji mogu koristiti Nuvaring... mene prebacilo nazad na tbl, prsten mi je uzrokovao konstantna krvarenja :(
:(

Neki moraju dugo tražiti dobru kombinaciju umjetnih hormona i dok 'samo' pilule traže, a tu je ipak veći izbor nego u hormonalnim stvarčicama koje nisu pilule..
Si gledala implantant? To je drugi tip hormona, no možda bi ti više pasalo?
Flaster - evra?
Injekcije - depo provera?
Ili ono čudo - mirena - 'spirala' jel, ako smiješ....

Druga tema...

Ovo tvoje me podsjetilo, pričala mi ginekologica nedavno da je imala par pacijentica koje su odustale zbog komplikacija. Doduše, rekla je da joj za dio njih nije izgledalo da postoje opipljivi fizički/hormonalni problemi, već da bi moglo biti stvar psihe i da se zapravo nisu osjećale ok s time da guraju komad plastike u rodnicu... i da se to manifestiralo kroz krvarenja i generalno odbacivanje :misli:

Vjerojatno kao što ima cura kojima je pomisao da imaju mooncap strašan ono 'fuj krv'. Mene samo još nije puknulo da ga naručim, ali prilično sam uvjerena da bi mi jedina briga bila 'jel unutra' i 'hoće li izletiti van ako kihnem' :rofl:

Neki ljudi imaju zbilja velikih issuea sa svojim tijelom i izlučevinama/tekućinama vlastitog tijela.

@aisling: ipak kontracepciju gledam malo uže - kako imati snošaj i spriječiti problem :p
Ono što gdje je snošaj isključen, meni jednostavno ne spada u kontracepciju. :ne zna:

Tu brojim apstinenciju, ili 'metodu' bacit ćemo kockicu pa ćemo odlučiti da li se ševimo danas ili ne. Actually to jednom nađoh kao objašnjenje kakvo planiranje trudnoće/kontracepciju katolička crkva odobrava

Namjerno pisah snošaj, jer sex mi je i blowjob i cunni, a nije da se opasni organi druže :D
aisling

Post 21 Sep 2011, 06:03

Ashtaroth wrote: @aisling: ipak kontracepciju gledam malo uže - kako imati snošaj i spriječiti problem :p
Je, i meni se malo vidno polje suzilo, znaš kako se kaže - besposlen pop i jariće krsti :zubo:
Happy Easter!
dimnjak

Post 21 Sep 2011, 07:56

nemam pojma kaj je prsten. i sama pomisao da si nesto guram i da tamo stoji mi je :jeza: tak mi ni mirena ne pada na pamet.

niti hormonima vise ne vjerujem jer su mi fino sjebali ciklus, tako da sam 3 godine imala krvarenje unutar ciklusa i svaki ginic bi rekao kak je to samo hormonalni disbalans. uz to, s 26 sam usla u pubertet. nikad prista imala nisam i onda odjednom- puf! kad sam ih, naravno, prestala koristiti.

na kraju sam nasla ginica koji je ozbiljno shvatio moj problem i objasnio sta se dogodili i da je moja paranoja da necu moci ostat trudna opravdana jer uopce nije dolazilo do ovulacije. odnosno, je, ali ne bi "izgurala" or something. tj. da je doslo do zaceca ne bi se ni do menge zadrzalo.

sredio problem, drugim hormonima, vratio mi ravnotezu, ostala trudna. iako mi ni dan danas vise nisu stabilni ciklusi.

stoga, ja ne volem hormone. :crying:
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Ashtaroth

Post 21 Sep 2011, 09:11

dimnjak wrote:nemam pojma kaj je prsten. i sama pomisao da si nesto guram i da tamo stoji mi je :jeza: tak mi ni mirena ne pada na pamet.
Dobro, mirenu si ne guraš sama :D

Prsten ti je ovo:
Image

Kad mi je ginekologica predložila da to koristim mislila sam da me zajebava i da mi pokazuje neku dječju igračku or smth :rofl:
dimnjak wrote:sredio problem, drugim hormonima, vratio mi ravnotezu, ostala trudna. iako mi ni dan danas vise nisu stabilni ciklusi.

stoga, ja ne volem hormone. :crying:
Actually, mislim da ti gnjev ide u krivom smjeru. Loš ginekolog je loš ginekolog, jebiga :/
Ne jednom sam čula izjave da su curama s bolnim mengama rekli 'rodi pa će ti proći'.
Isto tako, frend koji je završio medicinu rekao je da uz onih par rijetkih koji idu iz želje - u opću praksu i ginekologiju idu oni kojima se ništa drugo ne da ili nisu sposobni i opći stav takvih je 'mah, raširi joj noge, pogledaš i kažeš da je sve u redu, šansa da fulaš je i tako mala' :facepalm:

Žao mi je da su te toliko zajebavali, to je ono što me ljuti - moraš biti liječnik, pravnik, mehaničar etc - da bi bio siguran da ti dobro rade u ovoj državi :(
Kad nađem onog za koga osjetim da mu je stalo do posla koji radi - držim ga se k'o pijan plota. Samo, teško ih je naći. :tuzni:
Pješčana

Post 21 Sep 2011, 09:54

Ashtaroth wrote:
Actually, mislim da ti gnjev ide u krivom smjeru. Loš ginekolog je loš ginekolog, jebiga :/
Ne jednom sam čula izjave da su curama s bolnim mengama rekli 'rodi pa će ti proći'.
Isto tako, frend koji je završio medicinu rekao je da uz onih par rijetkih koji idu iz želje - u opću praksu i ginekologiju idu oni kojima se ništa drugo ne da ili nisu sposobni i opći stav takvih je 'mah, raširi joj noge, pogledaš i kažeš da je sve u redu, šansa da fulaš je i tako mala' :facepalm:
ja sam s dvajstinešto imala cistu na janiku , za koju su mi u bolnici rekli da rodim pa da će proć. :D
enivejs, razmišljala sam o flasterima neko vrijeme, malo me muči taj dio s neželjenim odljepljivanjem.
tablete mi nisu sjele, kondomi su kondomi, još uvijek najpraktičniji.
prsten me sad zanima, malo ću ga guglat. jel se on stavlja kao dijafragma ili uzdužno?
Mustique

Post 21 Sep 2011, 10:11

Ashtaroth wrote:

Ovo tvoje me podsjetilo, pričala mi ginekologica nedavno da je imala par pacijentica koje su odustale zbog komplikacija. Doduše, rekla je da joj za dio njih nije izgledalo da postoje opipljivi fizički/hormonalni problemi, već da bi moglo biti stvar psihe i da se zapravo nisu osjećale ok s time da guraju komad plastike u rodnicu... i da se to manifestiralo kroz krvarenja i generalno odbacivanje :misli:

Eh da je psiha... meni je prsten izgledao kao fantastično rješenje, još sam se sprdala na komentare online (usa forumi) gdje su se žene u pola dana nakon stavljanja prstena udebljale po 4-5 kg a neke su imale suicidalne misli.... kasnije sam shvatila te koje su bile suicidalne - bome nakon konstantnog krvarenja i meni došlo da si zavežem štrik oko vrata :rofl:
God have mercy on the man who doubts what he's sure of
  • Information