Svađanje u ljubavnim vezama

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 03 Dec 2011, 12:30

Herp » wrote:
Ja bih sudjelovanje na ovoj temi ograničila na one s +desetogodišnjim iskustvom u vezi. Jednoj, dakako. :xzubo:
Stvarno je bolje da šutim. :xd:

Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Margarita

Post 03 Dec 2011, 12:48

ombia » wrote:
A sta ne bi moglo? Sta bi tebi bilo bolje nego nama. :zubo:
I nije mi bolje. Ja se ne svađam, samo se umrtvim dok sasvim ne odumrem i nestanem. Bilo samo duhom bilo i fizički. Osim s klincima, s njima se svađam, zapravo ustrajavam na razmjeni mišljenja, ne odustajem, ne ignoriram.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 793 times
Been thanked: 1512 times
Post 03 Dec 2011, 14:03

Margarita » wrote: Može li više desetogodišnjih veza?
Jedino ako si ih održavala istodobno. :kava:
Potpisi su za budale.
aisling

Post 04 Dec 2011, 22:18

Herp » wrote:
Ja bih sudjelovanje na ovoj temi ograničila na one s +desetogodišnjim iskustvom u vezi. Jednoj, dakako. :xzubo:
Zašto?

Osim ako trolaš, baš me zanima odgovor.
Happy Easter!
Margarita

Post 04 Dec 2011, 22:24

Hekatonhir » wrote:
Jedino ako si ih održavala istodobno. :kava:
Da priznam pa da me popljuješ jer to ne odobravaš.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Herp
Nikki Gauda

Post 04 Dec 2011, 22:25

aisling » wrote: Zašto?

Osim ako trolaš, baš me zanima odgovor.
Ne trolam, zašto bih trolala?

Zato što se prvih 5-6 godina veze, koliko se sjećam, nismo svađali. Bar ne na taj način kad te raspizdi neka sitnica i onda krene o, štajaznam, neopranom suđu u sudoperu, pa se pičkaraš par minuta, pa se ispušeš, pa se ohladiš. Možda smo se malo i bojali, gledali na svađu kao na smak svijeta ili tako nešto. Sad kad znamo da nije, posvađamo se tu i tamo, i nikom ništa za pola sata. A i pomirbeni seks je mrak. :D

S druge strane, "svađa" je jednako apstraktan pojam kao i "zaljubljenost", primjerice, tako da još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći da znam i razumijem što ti, ili bilo koji drugi sudionik teme smatrate pod svađom. :ne zna:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
aisling

Post 04 Dec 2011, 23:56

Herp » wrote:
Ne trolam, zašto bih trolala?
Zato što možeš. To je obično sasvim dovoljan razlog za slične ulete koji jesu trolanja, pa mi se i ovo tako učinilo.

Nisam vidjela baš nikakav smisao u tome da moraš biti u 10godišnjoj vezi da bi znao da li ti je svađa u vezi nešto poželjno ili ne, pa se učinilo ko trolanje.

Ako ćemo tim putem onda će se netko javiti da bi trebalo dopustiti pisanje o svađanjima u vezi samo onima koji nisu bar 10 godina živjeli s nekim u istom prostoru u toj vezi. Pa će doći još netko tko će reći da ako nisu imali djece da nemaju pojma o čemu pričaju. Pa onda samo oni koji su u braku više od 10 godina i oboje rade i imaju djecu i u financijskim su poteškoćama. Ne moram dalje.
S druge strane, "svađa" je jednako apstraktan pojam kao i "zaljubljenost", primjerice, tako da još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći da znam i razumijem što ti, ili bilo koji drugi sudionik teme smatrate pod svađom. :ne zna:
Upravo ovo što opisuješ:
Bar ne na taj način kad te raspizdi neka sitnica i onda krene o, štajaznam, neopranom suđu u sudoperu, pa se pičkaraš par minuta, pa se ispušeš, pa se ohladiš.
ja smatram svađom. Meni nepotrebnom i u nedostatku bolje riječi zagađujućom. Meni. Jebeš partnera (tj. ne jebeš) s kojim ću se pičkarat oko suđa. I s kojim će mi ta pičkaranja trebat. I nakon kojih će mi i sex bit bolji. Ne, hvala. Ponavljam, meni :D
Happy Easter!
Herp
Nikki Gauda

Post 05 Dec 2011, 00:10

Ali upravo radi tih mojih "10 godina" postoji tu jedna razlika; i ja sam (davno prije), pogotovo zato što sam tada izašla iz kratke, burne, opsesivno-posesivne veze gdje su svađe (i to ne one oko suđa) bile svakodnevica, obećala sama sebi da se više nikad neću naći u takvoj vezi.
I nisam.
Također sam se, kao što rekoh, dugo bojala bilo kakvih svađa i zazirala od njih, baš kao i ti. A onda sam vidjela da povremene male svađe nisu ništa tako strašno i nisu nešto preko čega ne mogu prijeći. I zato smatram da treba ostaviti mogućnost da će i tebi tako biti jednog dana.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Lord Byron

Post 05 Dec 2011, 00:34

Herp » wrote:I zato smatram da treba ostaviti mogućnost da će i tebi tako biti jednog dana.
Ne baš.

Tvoj prijedlog ograničavanja rasprave znači smatranje svih u vezama kraćim od 10 godina nekompetentnima za tu raspravu.
Herp
Nikki Gauda

Post 05 Dec 2011, 00:49

Lord Byron » wrote: Ne baš.

Tvoj prijedlog ograničavanja rasprave znači smatranje svih u vezama kraćim od 10 godina nekompetentnima za tu raspravu.
Ne baš, odnosno, ne tako bukvalno. Isto tako sam mogla napisati 20 godina, 5 ili 1 a odlučila sam se za brojku 10 iz očitog razloga, povlačenja paralela s vlastitim iskustvom.
Naglasak je bio na određenom iskustvu ili, popularnije rečeno, kilometrima u guzici.
No, zapravo mi je najteže povjerovati da je netko taj post shvatio tako kruto, odrješito, ozbiljno i doslovno. :xd:

Dakle, još jednom, za one s me [ups, već sam spomenula nešto u guzici par redaka prije, počinit ću stilsku grešku ako to opet napravim pa neću], poanta mog kontroverznog upisa je ta da, IMHO, stav prema svađama u vezi kod većine ljudi spada u "vidjećeš ti kad dođeš u moje godine" kategoriju i da je potrebno iskusiti određene stvari prije zauzimanja decidiranog stava, dec ol.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 793 times
Been thanked: 1512 times
Post 05 Dec 2011, 05:30

Margarita » wrote: Da priznam pa da me popljuješ jer to ne odobravaš.
Ne odobravam ja štošta, ali tko me sluša? Uostalom, to bi mogla biti zanimljiva priča. :zubo:
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 05 Dec 2011, 06:49

Herp » wrote:
Dakle, čak i nakon "Ne trolam, zašto bih trolala?" ga je trebalo shvatiti meko, neodrješito, neozbiljno i nedoslovno?

A dobro...
Herp
Nikki Gauda

Post 05 Dec 2011, 08:50

Lord Byron » wrote: Dakle, čak i nakon "Ne trolam, zašto bih trolala?" ga je trebalo shvatiti meko, neodrješito, neozbiljno i nedoslovno?

A dobro...
A benigna zajebancija nije opcija?
Well my, why I'm not surprised?

A dobro...
aisling

Post 05 Dec 2011, 18:54

Herp » wrote:Ali upravo radi tih mojih "10 godina" postoji tu jedna razlika; i ja sam (davno prije), pogotovo zato što sam tada izašla iz kratke, burne, opsesivno-posesivne veze gdje su svađe (i to ne one oko suđa) bile svakodnevica, obećala sama sebi da se više nikad neću naći u takvoj vezi.
I nisam.
Također sam se, kao što rekoh, dugo bojala bilo kakvih svađa i zazirala od njih, baš kao i ti. A onda sam vidjela da povremene male svađe nisu ništa tako strašno i nisu nešto preko čega ne mogu prijeći. I zato smatram da treba ostaviti mogućnost da će i tebi tako biti jednog dana.
Imala sam vezu koja je trajala 15 i pol godina.

Počela je divno, bez svađa i stvarno mi te svađe nisu trebale, malo sam ih se čak i bojala. Onda nakon nekih 5-6 godina smo se posvađali, ali ubrzo i pomirili. Sex je bio odličan. Onda sam shvatila da te svađe nisu ništa strašno. Lako smo prelazili preko toga, bili smo zajedno već skoro deset godina i nisam mogla zamisliti drugačiju vezu nakon svega što smo prošli zajedno, to je bilo tako prirodno, normalno.

Tad smo živjeli zajedno već neko vrijeme. Posao je počeo pritiskati, nisam imala vremena ni za sebe, a kamoli za stan. On je isto radio sve više, a činilo se da imamo sve manje. Iz dana u dan bilo je sve više neopranog suđa, neopeglanog veša, nepobrisane prašine. Svađali smo se oko toga, ali to nije bilo nešto preko čega nismo mogli prijeći. Samo što je sexa na kraju bilo sve manje, nakon svih tih radnih dana i svađa oko suđa nismo imali snage ni volje. Na kraju dana smo ostali s punim sudoperom, umornim tijelima i tek tu i tamo ponekom svađom. Onda se više nismo ni svađali, ali nismo ni pričali.

Ipak, ostala sam u drugom stanju u 13toj godini veze. Nisam spavala mjesecima, pa smo se posvađali oko toga da li da prestanem dojiti ili da nastavim. Užasno sam bila nervozna cijelo vrijeme i išlo mi je na živce što on nikako ne shvaća kako je meni. Svađali smo se stalno. OKo toga da li da se vratim na posao ili ne. Oko svega.

Rastali smo se pred 2 i pol mjeseca. Ispalo je na kraju svega da ni jedna svađa nije bila nešto preko čega smo prešli. Svako neoprano suđe je ostalo zabilježeno, a s godinama se samo skupljalo. Nerazumijevanje zašto je to suđe neoprano, različiti prioriteti, različite želje, različite mogućnosti, različitaa očekivanja od onog drugog. Zato danas radije s ovim iskustvom koje imam ne želim partnera s kojim ću se svađati. Ne bojim se svađe. Bojim se toga da se uvjerim kako su te svađe nešto preko čega smo prešli. Iskustvo mi govori da suđe nije suđe i zato smatram da treba ostaviti mogućnost da će i tebi tako biti jednog dana, pa uživaj u pomirbenom sexu sad dok ga još ima.
Happy Easter!
Morticia

Post 05 Dec 2011, 19:27

Aisling, imas dijete?! :eek: :zubo:

Ispricavam se na upadici. :o :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 05 Dec 2011, 19:33

Morti, ukrala si mi post.
aisling, imaš dijete? :D
:s

malo ću morati poraditi na slici koju imam o tebi, nekako si u mojoj glavi malo mlađa, a upoznale smo se i sve :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Nikolajevna

Post 05 Dec 2011, 20:06

Duljina veze nije mjerilo, mjerilo su situacije koje ste zajedno proživjeli.
'Sranja' koja život nametne; onda se vidi koliko je ta veza čvrsta, hoće li preživjeti iskušenje.

To brkamo s duljinom trajanja veze jer je veća vjerojatnost da će nas neka nevolja zadesiti što je duže razdoblje zajedničkog života. Same godine ne znače puno jer nekome u deset godina može teći med i mlijeko pa niti ne mogu znati mogu li se na partnera osloniti i u težim okolnostima, dok se drugima pak u dvije godine mogu desiti financijski problemi, bolesti, djeca/nemogućnost imanja djece, punica :zubo: i slično.

Drugim riječima, na muci se poznaju junaci. :zubo:

Slažeš li se s time aisling? Je li tako bilo kod tebe?
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 05 Dec 2011, 20:10

12 godina veza & brak, leteći tanjir i par malo ružnijih stvari, jedan put dno. (Herpo, prolazim li? :) )

Ima svađa i ima svađa. Svađa sama po sebi nije loše. Ono što može biti loše je pravi uzrok svađe. Da li ga identifikuje ijedan učesnik? I pored najbolje volje, koliko je neko zaista spreman suočiti se sa sobom, sa svojim osjećanjima, željama, očekivanjima? Koliko smo spremni razmisliti o ljubavi koju pružamo? Koliko što naše vrijedi drugome?

Svađa uvijek nastaje iz naše nemogućnosti da volimo na pravi način. Nerazumijevanje, loši nastupi, frustracije. Naposljetku odustajanje.

Kaka krene krug lošeg samo se treba zapitati koliko ljubavi zaista pružamo.
Izaći na crtu sebi je uvijek najteže. Pred sobom ne možemo glumiti ni na tren. Svaka bol je proizvod isključivo vlastite sebičnosti. Ljubav ne može da boli.

:mudri:

A sad djeco, furajte na igranje. :xzubo:
Beau

Post 05 Dec 2011, 22:14

Aisling, sad mi već ima smisla tvoje 'ponašanje' na ovoj temi. Jako mi je bilo neobično tvoje beskrajno propitkivanje. I naoko nepoznavanje svađe.
Herp
Nikki Gauda

Post 05 Dec 2011, 22:20

aisling » wrote: Imala sam vezu koja je trajala 15 i pol godina.
Tvoj post, bio istinit ili ne [stvarno si me zatekla s djetetom :confused:], polazi od (pogrešne) pretpostavke da svaka svađa mora eskalirati, nešto kao da svaki đoint vodi u heroin. A ne mora biti tako.

Možda bih imala i drukčije mišljenje o svađama i pripisivala to svom karakteru i tko zna čemu da s godinama nisam uvidjela da ne znam za ama baš niti jednu vezu u kojoj se partneri nikada ne svađaju i iskreno, smatram to neobičnim. A sad, kako mu drago. :D
aisling

Post 05 Dec 2011, 23:01

Herp » wrote:
Tvoj post, bio istinit ili ne [stvarno si me zatekla s djetetom :confused:], polazi od (pogrešne) pretpostavke da svaka svađa mora eskalirati, nešto kao da svaki đoint vodi u heroin. A ne mora biti tako.
Moj post je samo (blago proširena) preslika tvojeg. Nije istinit, a mogao je biti. Ono što mene zbunjuje je da u mom postu vidiš ono što u svom ne vidiš.
Happy Easter!
aisling

Post 05 Dec 2011, 23:06

Nikolajevna » wrote:Duljina veze nije mjerilo, mjerilo su situacije koje ste zajedno proživjeli.
'Sranja' koja život nametne; onda se vidi koliko je ta veza čvrsta, hoće li preživjeti iskušenje.

To brkamo s duljinom trajanja veze jer je veća vjerojatnost da će nas neka nevolja zadesiti što je duže razdoblje zajedničkog života. Same godine ne znače puno jer nekome u deset godina može teći med i mlijeko pa niti ne mogu znati mogu li se na partnera osloniti i u težim okolnostima, dok se drugima pak u dvije godine mogu desiti financijski problemi, bolesti, djeca/nemogućnost imanja djece, punica :zubo: i slično.

Drugim riječima, na muci se poznaju junaci. :zubo:

Slažeš li se s time aisling? Je li tako bilo kod tebe?
Duljina veze, pa i sama životna sranja kroz koja netko prođe, a netko drugi ne, ne znače baš u puno ako se pitamo što želimo od jedne veze, ako se pitamo kako se želimo ponašati prema nekom koga volimo, kako želimo živjeti u nekoj vezi.

Ne pada mi na pamet određivati što i tko se ima pravo nazivati vezom. Nakon koliko godina ili preživljenih sranja. Ono što me zanimalo je jesam li zaista tako čudna ako nemam želje ili potrebe uvesti svađu u vezu kao neki dobar začin bez kojeg to jednostavno ne bi bilo to. Zanimalo me kako ljudi gledaju na svađe. Zanimalo me time kako gledaju i na ljude, općenito. Ja sam svoje odgovore dobila.
Happy Easter!
aisling

Post 05 Dec 2011, 23:09

BoDerek » wrote:Aisling, sad mi već ima smisla tvoje 'ponašanje' na ovoj temi. Jako mi je bilo neobično tvoje beskrajno propitkivanje. I naoko nepoznavanje svađe.
Svađu poznajem, da je ne poznajem kako bih mogla znati da je ne želim u partnerskom odnosu? I da je ne trebam u takvom.

To odakle ja svađu poznajem je druga priča. Ona napisana je izmišljena. Jako izmišljena u svim segmentima.
Happy Easter!
Tea Tree

Post 05 Dec 2011, 23:11

Kad si već spomenula gledanje na ljude općenito, sjetih se da sam nekoliko puta čula tezu prema kojoj će se prijatelji (a, posebno ako se radi o parovima) neminovno posvađati ako odu na zajedničko ljetovanje/zimovanje.
I ti isti, duboko uvjereni u tu tezu ne idu nigdje s drugim prijateljskim parovima.
:ne zna:
aisling

Post 05 Dec 2011, 23:16

Tea Tree » wrote:Kad si već spomenula gledanje na ljude općenito, sjetih se da sam nekoliko puta čula tezu prema kojoj će se prijatelji (a, posebno ako se radi o parovima) neminovno posvađati ako odu na zajedničko ljetovanje/zimovanje.
I ti isti, duboko uvjereni u tu tezu ne idu nigdje s drugim prijateljskim parovima.
:ne zna:
Ljudi kad žive zajedno (pa makar i kraće razdoblje) se brže upoznaju. Neki će se posvađati, neki se nakon toga udaljiti, a neki se neće ni dovesti u priliku da se bolje upoznaju jer to zapravo ne žele.

Ali vidi vraga, neki se i ne posvađaju i bude im drago ono što su upoznali.
Happy Easter!
  • Information