Chat

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
Tajmer
Been thanked: 1 time

Post 02 Mar 2020, 18:43

Gile wrote:Meni godišnjeg nikada dosta (a nemam ga malo)
Meni pricas. Ja sam evo od 01.11. na godisnjem Image
I imam jos bar mjesec dana. Spizdio bi da sad opet pocnem cijelogodisnji job i žicanje za GO Image

Gile
Been thanked: 6 times

Post 02 Mar 2020, 20:32

Tajmer wrote:
02 Mar 2020, 18:43
Meni pricas. Ja sam evo od 01.11. na godisnjem Image
I imam jos bar mjesec dana. Spizdio bi da sad opet pocnem cijelogodisnji job i žicanje za GO Image
Ti si ultimate godišnji master! :D Jel se to još smucaš po Aziji? Ne vraćaj se sada strpat će tu u karantenu odmah. :rofl:
sandra555
Has thanked: 11 times
Been thanked: 11 times

Post 02 Mar 2020, 21:09

Gile wrote:
02 Mar 2020, 14:57
Može. Što se nudi? :D
Java programer, SW analitičar arhitekt, Business analitičar, tester, deployment, sistem inženjer... ne znam koja si branša. Ako nešto od toga, javim ti kad budemo zapošljavali pa se javiš :five:
daria
Has thanked: 8 times
Been thanked: 10 times

Post 02 Mar 2020, 21:30

Ne znam kaj da ja onda velim, ja imam godisnjeg ukupno 10 radnih dana i to je to. Ako ga ne iskoristim, isplate mi to (2 tjedna tj pola mjesecne place). Nisam bila na godisnjem otkad sam pocela raditi pred godinu i pol pa sam bogatija za par sto dolara, jej. Jos do kraja godine pa put pod noge i natrag za Europu, jebes ti ovo.
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 02 Mar 2020, 21:54

10 dana godisnjeg?
Umro bih na takvom poslu.
Imam 31 dan plus jos 4 dana ako skupim plus sate.
A da ne racunam koliko puta zajebem sustav pa dodjem recimo u petak ujutro na posao, popijem kavicu, malo prodiskutiram s kolegama i odem. Jer tako mi se ne racuna ni godisnji ni ovih 4 dana koje imam na plus sate.
Naravno, sve to odradim.
I ne bih prodao ni sat godisnjeg, prije bih kupio da mogu.
Gile

Post 02 Mar 2020, 22:05

Možda misli 10 dana kvartalno. :no: Daria vrati se ovo je obećana zemlja. :D
Nukac otkud ti 31 dan! :mad: Kod nas samo oni pred penziju imaju 30, to je max. Ja imam 27, nekada sam imao još 10-15 na slobodne sate ali to su mi ukinuli s novim ugovorom...to je bila cijena unaprijeđenja :bonk: bolje da sam ostao na starom, draži su mi dani nego novac. :rofl:
Nukac
Davorich

Post 02 Mar 2020, 22:30

U Sloveniji nema maksimalnog godisnjeg. Sljedece godine dobivam jos 3 ili 4 dana.
Gile

Post 02 Mar 2020, 22:36

A je da! :bonk: Još malo pa ćeš i ti kao Ajvan. :rofl:
nasmijanonebo

Post 02 Mar 2020, 23:18

daria wrote:Ne znam kaj da ja onda velim, ja imam godisnjeg ukupno 10 radnih dana i to je to. Ako ga ne iskoristim, isplate mi to (2 tjedna tj pola mjesecne place). Nisam bila na godisnjem otkad sam pocela raditi pred godinu i pol pa sam bogatija za par sto dolara, jej. Jos do kraja godine pa put pod noge i natrag za Europu, jebes ti ovo.
To si u Kanadi? Uzas. SAD ista prica, nikad ne bih tamo radila. Japan ista prica.
Francuzi najvise godisnjeg imaju, do 36 dana.
Ja 30 radnih dana + 2 dana za svako davanje krvi, kao zena mogu max 3x godisnje dati krv (krvuša), a muski cak 4x.
To mi je najveca prednost ovog posla, godisnji i klizno radno vrijeme (mogu doci na posao izmedju 7 i 9)..nekoliko godina smo mogli godisnji samo u jednom komadu plus 2 po 1 dan, sad mozemo u 3-4 dijela + 2 x 1 dan, a davno smo mogli kad god hocemo..spretna sam puno napraviti s manje para, pa sam zadovoljna...

Slovenija nema ogranicenja na broj dana??? Blago njima. U Hr je 30 dana. Inace bih i ja imala 32 dana + dani za krv, ali zakon limitira na 30.
Clan moje obitelji (nije muz), dr.medicine, svake godine popusi dobar broj slobodnih dana, jer ne stigne potrositi, a svake godine moze u komadu samo 3 tjedna i to uvijek isti termin (3 tjedna srpnja)..koma mu je to..

daria

Post 02 Mar 2020, 23:55

Gile wrote:
02 Mar 2020, 22:05
Možda misli 10 dana kvartalno. :no:
Nope, 10 dana godisnje iliti 2 tjedna i to ne kad si pozelis nego kad je posao spor.

A to mi se ne isplati potezati negdje daleko i gubit 3 dana na put.

Ne znam, evo nisam bila na godisnjem a ni na putovanju (nisu nuzno ista stvar) dugo pa ni ne znam kak je to a i geografska pozicija mi je u kurcu, dolje Amerika, to mi odbijena viza, gore planine, lijevo ocean i Azija (no go trenutno), desno jos malo planina. Pa onda lokalno za dugacke vikende, sva sreca pa smo okruzeni prirodnim ljepotama pa je uzivancija i lokalno iako bi rado malo promjene.

A s obzirom na samo 10 dana godisnje, totalno mi je jasno zakaj se godisnji odmor svodi na 7 dana all inclusive u Meksiku. Evo i ja pocela prvi put gledati resorte, da nikam ne moram mrdnut, da me hrane i da mi je plaza pred nosom i da se naspavam prije nego sam opet na poslu.

Sa sjetom pomislim na dane bekpekarenja po Meksiku. :(
Tajmer

Post 03 Mar 2020, 04:07

Gile wrote: Ti si ultimate godišnji master! :D Jel se to još smucaš po Aziji? Ne vraćaj se sada strpat će tu u karantenu odmah. :rofl:
Jep haha krenuo 10.12.
Trenutno na Baliu
Ma nek karantiraju koliko hoce. Samo nek imam interneta i nema problema da 14 dana spavam. Treba mi sna Image
Niko
Has thanked: 156 times
Been thanked: 25 times

Post 03 Mar 2020, 04:30

daria wrote:
02 Mar 2020, 23:55
Nope, 10 dana godisnje iliti 2 tjedna i to ne kad si pozelis nego kad je posao spor.

A to mi se ne isplati potezati negdje daleko i gubit 3 dana na put.

Ne znam, evo nisam bila na godisnjem a ni na putovanju (nisu nuzno ista stvar) dugo pa ni ne znam kak je to a i geografska pozicija mi je u kurcu, dolje Amerika, to mi odbijena viza, gore planine, lijevo ocean i Azija (no go trenutno), desno jos malo planina. Pa onda lokalno za dugacke vikende, sva sreca pa smo okruzeni prirodnim ljepotama pa je uzivancija i lokalno iako bi rado malo promjene.

A s obzirom na samo 10 dana godisnje, totalno mi je jasno zakaj se godisnji odmor svodi na 7 dana all inclusive u Meksiku. Evo i ja pocela prvi put gledati resorte, da nikam ne moram mrdnut, da me hrane i da mi je plaza pred nosom i da se naspavam prije nego sam opet na poslu.

Sa sjetom pomislim na dane bekpekarenja po Meksiku. :(
Slazem se sa svima, osjecaj zatvora mi je bil u Kanadi i jos kad se sjetim da sam radil svaku ama bas svaku subotu i nedjelju mi je muka...
Nema do Europe sto se tice putovanja
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 03 Mar 2020, 08:16

Nukac wrote:
02 Mar 2020, 22:30
U Sloveniji nema maksimalnog godisnjeg. Sljedece godine dobivam jos 3 ili 4 dana.
Ja sam do prije nekoliko godina imao 40 dana godišnjeg, a onda mi je banda to skratila na samo 37. :mad:

Pod "bandom" mislim na sindikate koji su dane godišnjeg praktički "prodali" za veće plaće. I još su se time hvalisali, kak su dobro ispregovarali s poslodavcima. :facepalm:

Da, nije teško pogoditi, mislim isto ko i Nukac - dani GO su mi puno bitniji resurs od novca, dakle mene su tim "uspjehom" shebali. :rolleyes:

nasmijanonebo wrote:
02 Mar 2020, 23:18
Francuzi najvise godisnjeg imaju, do 36 dana.
Francuzi u stvari imaju 35-satni radni tjedan, kojeg onda mnogi poslodavci, pravdajući to radnim procesom, pretvaraju u praksi u 40-satni, ali uz kompenzaciju s hrpetinom dodatnih dana GO, najčešće kolektivnog. Dakle, recimo, oko Božića i NG firma stavlja ključ u bravu na 2-3 tjedna, slično tako oko Uskrsa (na 10-tak dana) itd... Jer tih 5 sati tjedno se nabere tijekom godine. :D

Tak nekak mi je to objašnjavo frend koji je tamo.
Gile

Post 03 Mar 2020, 08:26

Rekao bih da vas dvojica radite u nekoj beneficiranoj struci a beneficiju vam isplaćuju kroz godišnji? Nije ni da se u Sloveniji daje 30-40 dana samo tako. :kava:
Gile

Post 03 Mar 2020, 08:30

daria wrote:
02 Mar 2020, 23:55
Kada je divna zemlja :D tako su nas učili. Jel fakat uobičajeno tamo, to da se ima samo 10 dana godišnjeg? Jer računam da je ipak socijalno osvještenija država od SAD pa sam mislio da i godišnji odmor imaju više na europskom tragu. Ostavi se toga i vraćaj se doma :)

Tajmer wrote:
03 Mar 2020, 04:07
Jep haha krenuo 10.12.
Trenutno na Baliu
Ma nek karantiraju koliko hoce. Samo nek imam interneta i nema problema da 14 dana spavam. Treba mi sna Image
Ništa onda u povratku samo reci di si bio i spomeni i Wuhan za svaki slučaj :D ovi naši ne praštaju. Hajde uživaj onda još malo dok traje. :)
daria

Post 03 Mar 2020, 09:06

Gile wrote:
03 Mar 2020, 08:30
Kada je divna zemlja :D tako su nas učili. Jel fakat uobičajeno tamo, to da se ima samo 10 dana godišnjeg? Jer računam da je ipak socijalno osvještenija država od SAD pa sam mislio da i godišnji odmor imaju više na europskom tragu.
Dakako da su socijalno osvijesteni. Godisnji odmor ti je placen iako nisi u uredu. To je dovoljno zato budi kuš :D
Prema pravilima Britanske Kolumbije imas pravo na 3 tjedna godisnjeg nakon 5 godina kod poslodavca....znaci nikad :D ali sve ovisi o poslodavcu i kako pise u ugovoru. Potencijalno rjesenje za nesto dulji odmor vidim jedino u neplacenom godisnjem odmoru ako poslodavac prihvati, i ako prihvati da si odsutan vise od dva tjedna u komadu.

Sami sebi su jako kontradiktorni. Puna usta work and life balancea, a ond pressing da moras bit "uspjesan", sto god to znacilo. Ali moras raditi i na sebi duhovno. A i na svojim trbusnjacima. Dovoljno pogledati ponudu dogadanja u Vancouveru vikendom. Prvo radionica kako biti uspjesan u poslu i kako uloziti novac a popodne yoga i kako ne prolupati. I sve to moras. I nemoj zboraviti teretanu. I obavezno jedi brokulu. I svi drve svoje i ekipa sve to guta. :hekla:

Ja to sve blokiram i drzim se planiranja road tripova vikendom dok zderem cips i pijem kinesko pivo, jebo ih njihov lokaln preskupi hipsterski craft.
Nukac
Davorich

Post 03 Mar 2020, 10:06

Gile wrote:
03 Mar 2020, 08:26
Rekao bih da vas dvojica radite u nekoj beneficiranoj struci a beneficiju vam isplaćuju kroz godišnji? Nije ni da se u Sloveniji daje 30-40 dana samo tako. :kava:
Radim u normalnoj firmi, nikakav beneficirani status. Jednostavno u slovenskom Zakonu o radu ne postoji klauzula o maksimalnom broju dana godišnjeg.
Na svu sreću postoji ona o minimalnom broju.
J.Poljak fan club

Post 03 Mar 2020, 10:16

daria wrote:

Ja to sve blokiram i drzim se planiranja road tripova vikendom dok zderem cips i pijem kinesko pivo, jebo ih njihov lokaln preskupi hipsterski craft.
ImageImageImage

Citam tvoj post kolegici s posla koja ima rodbinu u Kanadi koji su na ljeto bili kod njih. I kaze ko da slusam moju rodju.
Da si ih jebeno skinula i skuzila Image

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

During the war...
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 03 Mar 2020, 10:32

daria wrote:
03 Mar 2020, 09:06
Sami sebi su jako kontradiktorni. Puna usta work and life balancea, a ond pressing da moras bit "uspjesan", sto god to znacilo. Ali moras raditi i na sebi duhovno. A i na svojim trbusnjacima. Dovoljno pogledati ponudu dogadanja u Vancouveru vikendom. Prvo radionica kako biti uspjesan u poslu i kako uloziti novac a popodne yoga i kako ne prolupati. I sve to moras. I nemoj zboraviti teretanu. I obavezno jedi brokulu. I svi drve svoje i ekipa sve to guta. :hekla:

Idem ja tako u Niagara-on-the-Lake, inače prekrasnom mjestu blizu Toronta, pišat u javni WC. I, na kraju obavljenog "posla", glasno prdnem. :/

Uto iza pregrade, čujem oca kako je napao svog 10-godišnjeg sina zbog toga, na što se mali počeo očajnički branit da nije on. :rolleyes:

Bilo bi smiješno da nije tragično.

Nije se radilo ni o dvorani Opere za vrijeme Turandota, ni o ulici, ni o stadionu ... Zaboga, radilo se o WC-u, mjestu koje je predviđeno za nešto takvo, mjestu gdje je čisto fiziološki u samom finišu pišanja najčešće i jako teško izbjeći/prigušiti prdac. :ne zna:

Osobno mislim da je društrvo u kojem se djecu uči protiv prđenja u WC-u bolesno društvo.

Što će ih slijedeće učiti, da je "nepristojno" u WC-u srat? :misli:
nasmijanonebo

Post 03 Mar 2020, 10:32

Vec duze mislim da je Slovenija ipak dobra zemlja za emigraciju, sto se tice radnih uvjeta i radnickih prava, a i blizine Hrvatske?
A to sto su mozda zatvoreniji ljudi, u to se ne razumijem previse (ne mopgu procjenjivati po Slovencima koje upoznam u Hr ili kao putnik po Sloveniji ili par njih koje imam u rodbini, meni svi bili ok, a i to bi bilo generalizirajuce), ali opet za takve stvari je blizu Hr, lako se skokne svaki vikend do Zg ili sjeverne Hrvatske ili do Istre i Kvarnera..
Meni bi i Bpesta dolazila u obzir, super grad po sadrzajima, ok radni uvjeti/radnicka prava, brzo se dodje do Hr. Za jezik, ah, naucila bih osnovno. Covjek je ionako mlad dok uci :D
Ne znam kakva je Austrija po pitanju godisnjeg? Ne mislim emigrirati, jer sam zadovoljna, samo volim usporedjivati.

Amerika nikad, ama nikad. Mogla bih samo turisticki ili poslovno recimo godinu dvije, pa vikendima landrati po USA, kao moja frendica kad je radila godinu dana tamo.
nasmijanonebo

Post 03 Mar 2020, 10:36

nvnk, to je Kina vec uvela: bodovanje osoba, pa ako imas negativne bodove, svojevrsni ostrakizam.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/B ... anja-ljudi

Navlas isto kao u onoj epizodi "Nosedive" serije "Black mirror" - https://en.wikipedia.org/wiki/Nosedive_(Black_Mirror)

Danas sam pogledala vijesti iz Kine, pa govore kako se obiljezava zarazene ljude sa crvenom zastavom na mobitelu, tj, na karti vidis di su sve zarazeni, ima i snimka kako to izgleda. Uzas.
aaston
Been thanked: 2 times

Post 03 Mar 2020, 10:53

25 dana.
Gile

Post 03 Mar 2020, 10:56

daria wrote:
03 Mar 2020, 09:06
Znači prvo te stisnu očekivanjima o "uspjehu" a onda te pošalju na terapiju da to možeš podnijeti a da ne pukneš. :rofl: Eto krug je barem zatvoren.

A jel ima tamo uhljeba. :D Tipo da si zaposlen formalno u negdje u državnoj službi a ne radiš ništa pa onda odeš mjesec-dva na bolovanje. Ili da imaš par apartmana negdje na obali ili brdu pa to fino rentaš ljeti a zimi u kafani kukaš kako je loša sezona. Ili da se profesinalno baviš domoljubljem i inkasiraš lovu od države za to. Dođi ti tu ovdje ima više vremena i mogućnosti za putovanje. :kava:
Gile

Post 04 Mar 2020, 08:34

Luksemburg od 01.03.2020. daje besplatan gradski prijevoz u cijeloj zemlji za sve, ukljućujući i turiste. Lijepo od njih, uskoro bi i drugi mogli slijediti primjer. :)
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... congestion
Prolaznica

Post 04 Mar 2020, 12:42

Mislim da Tallinn to ima još od 2013, uz razliku da je samo za rezidente.
collect moments, not things
  • Information