Meni pricas. Ja sam evo od 01.11. na godisnjemGile wrote:Meni godišnjeg nikada dosta (a nemam ga malo)

I imam jos bar mjesec dana. Spizdio bi da sad opet pocnem cijelogodisnji job i žicanje za GO

Ti si ultimate godišnji master!
To si u Kanadi? Uzas. SAD ista prica, nikad ne bih tamo radila. Japan ista prica.daria wrote:Ne znam kaj da ja onda velim, ja imam godisnjeg ukupno 10 radnih dana i to je to. Ako ga ne iskoristim, isplate mi to (2 tjedna tj pola mjesecne place). Nisam bila na godisnjem otkad sam pocela raditi pred godinu i pol pa sam bogatija za par sto dolara, jej. Jos do kraja godine pa put pod noge i natrag za Europu, jebes ti ovo.
Nope, 10 dana godisnje iliti 2 tjedna i to ne kad si pozelis nego kad je posao spor.
Jep haha krenuo 10.12.Gile wrote: Ti si ultimate godišnji master!Jel se to još smucaš po Aziji? Ne vraćaj se sada strpat će tu u karantenu odmah.

Slazem se sa svima, osjecaj zatvora mi je bil u Kanadi i jos kad se sjetim da sam radil svaku ama bas svaku subotu i nedjelju mi je muka...daria wrote: ↑02 Mar 2020, 23:55Nope, 10 dana godisnje iliti 2 tjedna i to ne kad si pozelis nego kad je posao spor.
A to mi se ne isplati potezati negdje daleko i gubit 3 dana na put.
Ne znam, evo nisam bila na godisnjem a ni na putovanju (nisu nuzno ista stvar) dugo pa ni ne znam kak je to a i geografska pozicija mi je u kurcu, dolje Amerika, to mi odbijena viza, gore planine, lijevo ocean i Azija (no go trenutno), desno jos malo planina. Pa onda lokalno za dugacke vikende, sva sreca pa smo okruzeni prirodnim ljepotama pa je uzivancija i lokalno iako bi rado malo promjene.
A s obzirom na samo 10 dana godisnje, totalno mi je jasno zakaj se godisnji odmor svodi na 7 dana all inclusive u Meksiku. Evo i ja pocela prvi put gledati resorte, da nikam ne moram mrdnut, da me hrane i da mi je plaza pred nosom i da se naspavam prije nego sam opet na poslu.
Sa sjetom pomislim na dane bekpekarenja po Meksiku.![]()
Ja sam do prije nekoliko godina imao 40 dana godišnjeg, a onda mi je banda to skratila na samo 37.
Francuzi u stvari imaju 35-satni radni tjedan, kojeg onda mnogi poslodavci, pravdajući to radnim procesom, pretvaraju u praksi u 40-satni, ali uz kompenzaciju s hrpetinom dodatnih dana GO, najčešće kolektivnog. Dakle, recimo, oko Božića i NG firma stavlja ključ u bravu na 2-3 tjedna, slično tako oko Uskrsa (na 10-tak dana) itd... Jer tih 5 sati tjedno se nabere tijekom godine.
Kada je divna zemlja
Ništa onda u povratku samo reci di si bio i spomeni i Wuhan za svaki slučaj
Dakako da su socijalno osvijesteni. Godisnji odmor ti je placen iako nisi u uredu. To je dovoljno zato budi kuš
Radim u normalnoj firmi, nikakav beneficirani status. Jednostavno u slovenskom Zakonu o radu ne postoji klauzula o maksimalnom broju dana godišnjeg.
daria wrote:
Ja to sve blokiram i drzim se planiranja road tripova vikendom dok zderem cips i pijem kinesko pivo, jebo ih njihov lokaln preskupi hipsterski craft.

Idem ja tako u Niagara-on-the-Lake, inače prekrasnom mjestu blizu Toronta, pišat u javni WC. I, na kraju obavljenog "posla", glasno prdnem.daria wrote: ↑03 Mar 2020, 09:06Sami sebi su jako kontradiktorni. Puna usta work and life balancea, a ond pressing da moras bit "uspjesan", sto god to znacilo. Ali moras raditi i na sebi duhovno. A i na svojim trbusnjacima. Dovoljno pogledati ponudu dogadanja u Vancouveru vikendom. Prvo radionica kako biti uspjesan u poslu i kako uloziti novac a popodne yoga i kako ne prolupati. I sve to moras. I nemoj zboraviti teretanu. I obavezno jedi brokulu. I svi drve svoje i ekipa sve to guta.
Ja to sve blokiram i drzim se planiranja road tripova vikendom dok zderem cips i pijem kinesko pivo, jebo ih njihov lokaln preskupi hipsterski craft.
Znači prvo te stisnu očekivanjima o "uspjehu" a onda te pošalju na terapiju da to možeš podnijeti a da ne pukneš.daria wrote: ↑03 Mar 2020, 09:06Sami sebi su jako kontradiktorni. Puna usta work and life balancea, a ond pressing da moras bit "uspjesan", sto god to znacilo. Ali moras raditi i na sebi duhovno. A i na svojim trbusnjacima. Dovoljno pogledati ponudu dogadanja u Vancouveru vikendom. Prvo radionica kako biti uspjesan u poslu i kako uloziti novac a popodne yoga i kako ne prolupati. I sve to moras. I nemoj zboraviti teretanu. I obavezno jedi brokulu. I svi drve svoje i ekipa sve to guta.![]()
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests