Smrtna kazna
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Uopće ne sumnjam da ga odgajaš kako Bog zapovijeda. Za to ti svaka čast.
No zaboravljaš da je "kuća" samo katalizator. Ona ne stvara psihopate i sociopate, stvaraju ih genetičke predispozicije. Rekla ti je već Didi, nije svaki psihopat ili sociopat ubojica. Neki su samo bezobzirni manipulatori. Ne možeš znati što će biti okidač koji će ih potaknuti na daleko gore stvari.
Zločin je, vele, 99 posto prilike, a tek jedan posto odluke.
Potpisi su za budale.
Stitch wrote: ↑30 Mar 2017, 16:09No zaboravljaš da je "kuća" samo katalizator. Ona ne stvara psihopate i sociopate, stvaraju ih genetičke predispozicije. Rekla ti je već Didi, nije svaki psihopat ili sociopat ubojica. Neki su samo bezobzirni manipulatori. Ne možeš znati što će biti okidač koji će ih potaknuti na daleko gore stvari.
Zločin je, vele, 99 posto prilike, a tek jedan posto odluke.
pisao si o porazu drustva, skolstva...
nego, je li ovo tvoj forum?
hajde procitaj sto sam pisao, polagano, imas dva debila koji priznaju ubojstvo...nema se sto vise s njima raspravljati, mlađan priznao...nema se sto vise s njim sto pricati.
zar je to tako tesko shvatiti? a isla ti je matematika
sto se tice obrazovanja
nego nisi odgovorio sto bi napravio da ti neki debil ubije kcer iz ljubomore. smrtana kazna ili ne?
nisam lep ko quark, al sam zajeban ko haram
- Stitch
- Head Honcho
Nisam ja reagirao zato što si se "usudio nešto komentirati", kakve su ti to pizdarije?
Reagirao sam jer si u priču uveo Mlađana, o kojem ništa nisi znao, tvrdeći da je "pušten", što nije istina (nego zatvor u kojem se nalazio daje slobodan vikend zatvorenicima kao nagradu za dobro ponašanje), nakon čega si konstruirao jezivu "rekla-kazala" priču o tobožnjoj nadmoćnosti sociopata i psihopata nad normalnim stanovništvom i izvježbanim profesionalcima (psiholozima, psihijatrima), sve kako bi "dokazao" da si u pravu implicirajući da će se to stalno događati.
Što se tvog pitanja tiče, navedi mi gdje se to ubojstvo iz ljubomore kažnjava smrću. Opet pišeš gluposti i stvaraš nemoguće situacije.
Reagirao sam jer si u priču uveo Mlađana, o kojem ništa nisi znao, tvrdeći da je "pušten", što nije istina (nego zatvor u kojem se nalazio daje slobodan vikend zatvorenicima kao nagradu za dobro ponašanje), nakon čega si konstruirao jezivu "rekla-kazala" priču o tobožnjoj nadmoćnosti sociopata i psihopata nad normalnim stanovništvom i izvježbanim profesionalcima (psiholozima, psihijatrima), sve kako bi "dokazao" da si u pravu implicirajući da će se to stalno događati.
Što se tvog pitanja tiče, navedi mi gdje se to ubojstvo iz ljubomore kažnjava smrću. Opet pišeš gluposti i stvaraš nemoguće situacije.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 304 times
- Been thanked: 313 times
- MmeTipfeler
Ajde, ajde. Što si se odmah našao prozvanim?Stitch wrote: ↑30 Mar 2017, 12:50Pa sam je ponudio mjerenje svoga, nisam ja tražio da ga stavi na stol. Osim što je otvoreno priznao da ga rasprava zapravo ne zanima, dosad mi i nije dao razloga za izražavanje ičeg drugog osim testosterona, kako si se lijepo izrazila.
Mogao sam i ne kopirati stil, doduše - ali čemu? Ako čovjek hoće trolanje, evo mu ga. To je igra za dvojicu, uostalom.
- MmeTipfeler
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 304 times
- Been thanked: 313 times
Pa jes, koljena su sad u modi. Plus, ne pika se k'o ubistvo nego k'o teške tjelesne.MmeTipfeler wrote: ↑30 Mar 2017, 16:58Ajde, ajde. Što si se odmah našao prozvanim?Nisam samo na tebe mislila. Kad vas čitam, imam osjećaj da sam u nekakvom salunu iz vesterna. Pogotovo kad se počne spominjati metak u čelo.
![]()
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- MmeTipfeler
Ovdje sam napisala o smislu poglavlja iz kojega su uzete ove prve stranice. Prepreka je u tome što je to zaostalo i nemoralno. I nemoj mi sad izvlačiti argument kako je i ubojstvo takvo, zaostalo i nemoralno. To jako dobro znam. No treba li se doista vraćati na "oko na oko, zub za zub"?
Država nema prava raspolagati tijelom osuđenoga. Čovjek ima svoje dostojanstvo. Da, dotični je osuđenik počinio ubojstvo pa je, prema općeprihvaćenom moralu, proigrao svoje dostojanstvo, sveo se na razinu zvijeri. No čovjek kao vrsta nije izgubio dostojanstvo. Osim ako ga ne prokocka ovakvim rješenjima kakva ti predlažeš. Sve poprek.
Možda kad pobijemo dovoljno ubojica pa kvantiteta preraste u kvalitetu.Monstruozno? Mozda zasad, ali kad bi se povukla kakva sira rasprava o ovome, pitanje je kad bi se karakter monatruoznosti promjenio u humanost
- Stitch
- Head Honcho
Tvoje je pravo ne vjerovati u što god hoćeš: cijepljenje, teoriju evolucije, Nicejski kredo ili otajstvo transupstancijacije pri euharistiji, no trebao bi razlikovati znanstvene spoznaje i logičko dokazivanje od dogmi i predrasuda. Pogotovo što se dičiš prirodnjačkom pozadinom.
Postoje istraživanja koja potvrđuju biološku i genetičku uvjetovanost psihopatije, a čak se govori o nasljeđivanju i rizicima uočenima npr. kod sedmogodišnjaka čiji su roditelji pokazivali psihopatološke simptome i sklonosti.
I tko ti kaže da nema pedofilije u prašumskim plemenima? Je li to po načelu: ako nije zabilježeno, onda ne postoji? Nepostojanje dokaza nije dokaz nepostojanja. To su ti, onako, osnove.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Kad već govorimo o "primitivnim plemenima" i o tome što je kod njih zabilježeno, gle što mi je Google izbacio kao prvi link kad sam upisala pedophilia primitive tribes.
The Slippery Slope to Pedophilia.
Pa kaže:
The Slippery Slope to Pedophilia.
Pa kaže:
History is littered with examples of primitive peoples that practiced institutionalized pedophilia; the Sambia tribe of Papua New Guinea does so to this day, and many military personnel will attest to how the abuse of “dancing boys” is widespread in Afghanistan.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
ti ne shvacas nacelnu pricu. govorimo opcenito sa nekakvim primjerima koji mogu to potvrditi.Stitch wrote: ↑30 Mar 2017, 16:25Nisam ja reagirao zato što si se "usudio nešto komentirati", kakve su ti to pizdarije?![]()
Reagirao sam jer si u priču uveo Mlađana, o kojem ništa nisi znao, tvrdeći da je "pušten", što nije istina (nego zatvor u kojem se nalazio daje slobodan vikend zatvorenicima kao nagradu za dobro ponašanje), nakon čega si konstruirao jezivu "rekla-kazala" priču o tobožnjoj nadmoćnosti sociopata i psihopata nad normalnim stanovništvom i izvježbanim profesionalcima (psiholozima, psihijatrima), sve kako bi "dokazao" da si u pravu implicirajući da će se to stalno događati.![]()
ja o tom mlađanu i dalje ne znam nista, samo znam ono sto sam procitao, a to je da je tip koji je ubio nekog pusten na slobodan vikend. a kad je ubio (netko je to ovdje napisao) rekao je da je ubio jer je bio znatizeljan kako je to ubiti (ispravi me ako grijesim).
i onda takvom tipu dati slobodan vikend? o cemu pricamo?
vidis, za razliku od tebe, ja bih da tog mlađana uopce nema. da ga se smaknulo vec nakon prvog ubojstva drugih ubojstava nebi bilo.
razumijelmo li se sada?
pogledaj slucaj onog tipa breivika koji je ubio 77 ljudi. i sada uziva u zatvoru, studira i zali se da mu krse njegova ljudska prava. mozda ima cak i net, mozda nam se pridruzi ovdje u "raspravi".
moze li se prevariti istreniranog psihologa? siguran sam da moze, da smo si dobri puno bih ti mogao pricati o tome
uopce nije bitno gdje se sto kaznjava smrcu. odi u ameriku, zivi tamo pa ces vidjeti kakvih sve zakona ima. zakone pisu ljudi i zato su losi.
sto se tice nemoguce situacije, mozda da se prisjetis nedavnog događaja u Zagrebu? kreten ubio djevojku iz ljubomore, 30 puta zabio noz u nju...moras biti pazljiv.
nadalje, trebas znati da kad vec radis neku teoriju, onda je testiras na rubnim uvjetima, barem tako to ide u matematici i fizici.
dakle i dalje stoji pitanje, imas kcer, debil je iz ljubomore ubije, smrtna kazna, da ili ne?
molim te da mi ne pocnes filozofirati, jer je situacija realna. jednostavno odgovori da ili ne.
nisam lep ko quark, al sam zajeban ko haram
- Stitch
- Head Honcho
Dobro, recimo da je, rasprave radi, sve što si napisao neporecivo i točno. U tom bih slučaju morao razdvojiti racionalna djela - Breivik je terorist koji je isplanirao masovno ubojstvo - od iracionalnih, počinjenih zbog bolesti. Pazi, ja nisam a priori protiv strogih, drakonskih kazni za najteže zločine poput veleizdaje, terorizma, masovnih i serijskih ubojstava... Samo držim da je npr. doživotna samica mnogo teža sudbina od plinske komore ili električne stolice. Bez obzira na troškove, da odmah zbog Quarka napomenem.zecopas wrote: ↑30 Mar 2017, 19:50ti ne shvacas nacelnu pricu. govorimo opcenito sa nekakvim primjerima koji mogu to potvrditi.
ja o tom mlađanu i dalje ne znam nista, samo znam ono sto sam procitao, a to je da je tip koji je ubio nekog pusten na slobodan vikend. a kad je ubio (netko je to ovdje napisao) rekao je da je ubio jer je bio znatizeljan kako je to ubiti (ispravi me ako grijesim).
i onda takvom tipu dati slobodan vikend? o cemu pricamo?
vidis, za razliku od tebe, ja bih da tog mlađana uopce nema. da ga se smaknulo vec nakon prvog ubojstva drugih ubojstava nebi bilo.
razumijelmo li se sada?
pogledaj slucaj onog tipa breivika koji je ubio 77 ljudi. i sada uziva u zatvoru, studira i zali se da mu krse njegova ljudska prava. mozda ima cak i net, mozda nam se pridruzi ovdje u "raspravi".
moze li se prevariti istreniranog psihologa? siguran sam da moze, da smo si dobri puno bih ti mogao pricati o tome
No bolesne ljude svejedno ne bih toliko strogo kažnjavao zbog onoga na što nisu mogli (bitno) utjecati.
Ali ne možeš pravo i penologiju testirati u ekstremnim uvjetima. Zakoni se pišu za većinu, a ne za manjinu. U slučaju poreza, primjerice, državu ne treba zanimati ima li obrtnik Pero Perić dovoljno novca, jer tako ne bi daleko stigla. Nego jednostavno mora propisati da porez plaćaju svi obrtnici, a onda eventualno voditi računa o Peri.zecopas wrote: ↑30 Mar 2017, 19:50uopce nije bitno gdje se sto kaznjava smrcu. odi u ameriku, zivi tamo pa ces vidjeti kakvih sve zakona ima. zakone pisu ljudi i zato su losi.
sto se tice nemoguce situacije, mozda da se prisjetis nedavnog događaja u Zagrebu? kreten ubio djevojku iz ljubomore, 30 puta zabio noz u nju...moras biti pazljiv.
nadalje, trebas znati da kad vec radis neku teoriju, onda je testiras na rubnim uvjetima, barem tako to ide u matematici i fizici.
dakle i dalje stoji pitanje, imas kcer, debil je iz ljubomore ubije, smrtna kazna, da ili ne?
molim te da mi ne pocnes filozofirati, jer je situacija realna. jednostavno odgovori da ili ne.
I da ti odgovorim na pitanje: ne. Težak zatvor. Razloge sam već iznio.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Da ga se zatvorilo i nije pustilo da šeće uokolo, rezultat bi bio isti. Ne bi bilo drugih ubojstava.
Pitaj mene. Ne.dakle i dalje stoji pitanje, imas kcer, debil je iz ljubomore ubije, smrtna kazna, da ili ne?
Pa, kad Quark nije shvatio da ga pitam bi li bio za "metak u čelo" da njegovog sina optuže za silovanje - bi li bio?
i odmah sam ti odgovorila što s tim "on je dobro odgojen i razuman čovjek" ili što ćeš već reći, recimo da je lažno optužen, događa se. bi li i tad bio za smrtnu kaznu?
i odmah sam ti odgovorila što s tim "on je dobro odgojen i razuman čovjek" ili što ćeš već reći, recimo da je lažno optužen, događa se. bi li i tad bio za smrtnu kaznu?
- Stitch
- Head Honcho
Zašto da pita tebe? Ne bježim ja od teških ili provokativnih pitanja.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Naravno da ne bi jer to u startu smatra nemogućim. Nema šanse da se njegov sin uopće nađe u situaciji da ga se pogrešno optuži za nešto što nije počinio. Quarku je sve kristalno jasno.Riona wrote: ↑30 Mar 2017, 20:20Pa, kad Quark nije shvatio da ga pitam bi li bio za "metak u čelo" da njegovog sina optuže za silovanje - bi li bio?
- Stitch
- Head Honcho
Nije li divno s matematičarima raspravljati o društvu? Oni misle da je jedan plus jedan uvijek jednako dva. Kao da imaju posla s robotima u steriliziranom laboratoriju, a ne ljudima.MmeTipfeler wrote: ↑30 Mar 2017, 20:31Naravno da ne bi jer to u startu smatra nemogućim. Nema šanse da se njegov sin uopće nađe u situaciji da ga se pogrešno optuži za nešto što nije počinio. Quarku je sve kristalno jasno.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-