moji šokovi su druge prirode.. da obraćam pažnju na te.. njuške.. iz šoka ne bih ni izlazio.. ono, gledao bih u jednu tačku i povremeno trzao glavom....a unda wrote: naravno da postoji nit...i to kakva nit, celik celo, laser debeli neki, peti element, ovo ono..
![]()
znam da imas sokova ovih dana, imate i vi one predsjdnike, sta li su..ono, ne znam kako to opisat, tolku kolicinu patetike nisam vidio ovdje od nastupa tomasicke.
malo sam gledao putina, ono, kako se ponasa, izraz lica i velik je drzavnik, velik.. sve mi se cini da se jedva nekako suzdrzao da vam javno pred kamerama i hiljadu novinara ne popisa i predsjednika vlade i predsjednika drzave i paradu i drzavu i sve..![]()
Referendumi: Škoti, Katalonci, Flamanci, Krimci...
a jel prosao sok? jes dobro?Zmaj021 wrote:
moji šokovi su druge prirode.. da obraćam pažnju na te.. njuške.. iz šoka ne bih ni izlazio.. ono, gledao bih u jednu tačku i povremeno trzao glavom..
ali ono,putin..pa jebemu, ma ono..minimum barem nekog dostojanstva, minimum. ili ajd, ako necemo spominjat te ponose i dostojastva neka, tu neku kao simboliku, pa onda barem ono, malo, neki protokol, neki odnos, neku tu kao ljubaznu distancu odglumi..ne mos odma lec na pod, plakat i grlit i ljubit noge pa da ne znam kolko si ocajan..
kad se sjetim ko je sve i kako dolazio u beograd, ko god je dosao, osjecao je da se bavi politikom, a ne pizdarijama.
mislim, nije ni ovdje nesto drugacija situacija, malo je drugi stil, ali sve je ostalo isto..ono, bil mi vi mogli usput obrisat guzicu da se ja ne mucim.. u srbiji kazu.. ma ljudi smo, naravno da ocemo, nema problema, u hrvatskoj kazu.. na usluzi, bit ce nam cast, u bosni kazu ocete i prije i poslije ili u medjuvremenu..
na sto smo spali, jadni li smo..
pik šoka je prošao, sad sam (samo) jako nervozan.. sve je ok...a unda wrote: a jel prosao sok? jes dobro?![]()
nek ostane za neki drugi put.. neće mi pomoći neka priča o ovomeali ono,putin..pa jebemu, ma ono..minimum barem nekog dostojanstva, minimum. ili ajd, ako necemo spominjat te ponose i dostojastva neka, tu neku kao simboliku, pa onda barem ono, malo, neki protokol, neki odnos, neku tu kao ljubaznu distancu odglumi..ne mos odma lec na pod, plakat i grlit i ljubit noge pa da ne znam kolko si ocajan..
kad se sjetim ko je sve i kako dolazio u beograd, ko god je dosao, osjecao je da se bavi politikom, a ne pizdarijama.
mislim, nije ni ovdje nesto drugacija situacija, malo je drugi stil, ali sve je ostalo isto..ono, bil mi vi mogli usput obrisat guzicu da se ja ne mucim.. u srbiji kazu.. ma ljudi smo, naravno da ocemo, nema problema, u hrvatskoj kazu.. na usluzi, bit ce nam cast, u bosni kazu ocete i prije i poslije ili u medjuvremenu..
na sto smo spali, jadni li smo..
aj, aj, bitno je da je sok prosao i da je sve pod kontrolom. ako ti je pri ruci ladna piva malo isprat bubrege, to je dobro za nervozu..Zmaj021 wrote: pik šoka je prošao, sad sam (samo) jako nervozan.. sve je ok.
nek ostane za neki drugi put.. neće mi pomoći neka priča o ovome
isprah ih s kojom ljutom, al slabo je pomoglo.. idem nešto čitat.. valjda će me to umiriti....a unda wrote:
aj, aj, bitno je da je sok prosao i da je sve pod kontrolom. ako ti je pri ruci ladna piva malo isprat bubrege, to je dobro za nervozu..
upredi macku. to smiruje. kao neka to mantra dodje. a mos i ti mantrat, broji nesto..Zmaj021 wrote:da se prijavim..
slabo me popušta, al biće bolje.. ništa od čitanja.. taman sam se namjestio u polusjedeći položaj, al eto ti mace na prsa, a bebe da se mazi.. super, al kako umom odlutat..
..ili, zamisli da je sad, ne znam..sutra ili prekosutra. aj, zamisli..jel to proslo jucer ili prekjucer? je. eto..
-
visekratni klon
Pa ne pitam tebe, vidim da je šok, pitam kakav. 
-
visekratni klon
Oš reć da ga ja tjeram da priča o tome?..a unda wrote: pa sok. rekao je da je sok. sta sad ima veze kakav. mozda ne zeli pricat o tome..
starija kći je nestala na putu do škole.visekratni klon wrote:Zmaju, šta je bilo?
..a unda wrote:..sok. ali proslo je. sad je post sok, razmisljanje o soku. ali, normalno je to, proce i to..![]()
ima jedna ona...kad nesto dobro zavrsi, nikad se ne treba pitat zasto je to dobro zavrsilo..
nisam sklon panici, niti vrtim neke horore u glavi, čak šta više.. u takvim nekim situacijama sam prilično hladan i ono, mozak radi, nisam paralisan.. no, očito se u meni kuvao neki klinac kojeg nisam ni svjestan, jer onog momenta kad sam dobio informaciju da je sve ok, tog momenta me je šok opalio..
neam pojma, imao sam i nekih drugih zajebanih situacija, al ovako me nikad nije spičilo..
-
visekratni klon
Isuse, Zmaju, pa jel došla u međuvremenu?
-
visekratni klon
Ajd, dobro je. Al ono, normalno da ti je šok.Zmaj021 wrote:
je, sve je ok.. to je trajalo nekih 20 minuta.
..ja sam se nekoliko puta izgubio mojima. prvi put kad sam imao 4 godine. nepune cetri godine.
kolko se sjecam, bilo me malo frka, ali je vise bila avantura, izgubio se u sred grada. ali kako sam vec onda bio, jel, napredan, nasao sam policajca i rekao mu adresu i sve generalije i usput ga naucio planete kako idu po redu, nesto pricao o kant laplasovoj teoriji i tako to..
..ali, nasli su me ubrzo odmah tu u gradu.
jednom sam se izgubio mojima isto tu negdje, cetri pet godina. pobjegao sam na cirkus koji je bioblizu kuce mi.
cirkus..tako smo mi onda zvali luna park. ustvari, ja jos to uvijek tako zovem, cirkus.
onda sam jedan put..nisam se igubio nego sam se sakrio, ono igrao sam se i lako sam se sakrio, lako me bilo nac i ja sam mislio da ce me odmah nac, ali nisu me nasli nego su poceli panicarit i ic me trazit okolo. naravno, odmah su isli put cirkusa jer su mislii da sam tamo opet pobjegao, a nisam, nego kad sam vidio da me ne mogu nac, pratio sam ih da vidim di ce me trazit. ono, ko indijanac sam ih pratio. kad mi je dosadilo, otisao sam doma i odmah izasao na prozor gledat di su, jel su se izgubili, sta..
puno puta sam se jos, ono..necu rec gubio, nego nekako, nestajao, ali svaki put sam znao gdje sam. nikad mi se nije desilo da nisam znao gdje sam.. ono, ko lesi orijentacija u prostoru, ko lesi..

kolko se sjecam, bilo me malo frka, ali je vise bila avantura, izgubio se u sred grada. ali kako sam vec onda bio, jel, napredan, nasao sam policajca i rekao mu adresu i sve generalije i usput ga naucio planete kako idu po redu, nesto pricao o kant laplasovoj teoriji i tako to..
..ali, nasli su me ubrzo odmah tu u gradu.
jednom sam se izgubio mojima isto tu negdje, cetri pet godina. pobjegao sam na cirkus koji je bioblizu kuce mi.
cirkus..tako smo mi onda zvali luna park. ustvari, ja jos to uvijek tako zovem, cirkus.
onda sam jedan put..nisam se igubio nego sam se sakrio, ono igrao sam se i lako sam se sakrio, lako me bilo nac i ja sam mislio da ce me odmah nac, ali nisu me nasli nego su poceli panicarit i ic me trazit okolo. naravno, odmah su isli put cirkusa jer su mislii da sam tamo opet pobjegao, a nisam, nego kad sam vidio da me ne mogu nac, pratio sam ih da vidim di ce me trazit. ono, ko indijanac sam ih pratio. kad mi je dosadilo, otisao sam doma i odmah izasao na prozor gledat di su, jel su se izgubili, sta..
puno puta sam se jos, ono..necu rec gubio, nego nekako, nestajao, ali svaki put sam znao gdje sam. nikad mi se nije desilo da nisam znao gdje sam.. ono, ko lesi orijentacija u prostoru, ko lesi..
-
visekratni klon
Da u cirkus. Da planete s 4 godine.
Ja sam se dvaput izgubila. Jednom se ne sjećam i doveo me neki slikar doma, a drugi put sam odjednom skužila da nema mame i panika buum- da, oduvijek sam joj bila sklona. Možda 4, 5 godina sam imala.
pa da, planete, sve sam ja onda znao o astronomiji. mislim, sve..jos uvijek sam onda znao vise nego danas neki akademski gradjani..visekratni klon wrote:![]()
![]()
![]()
Da u cirkus. Da planete s 4 godine.![]()
![]()
Ja sam se dvaput izgubila. Jednom se ne sjećam i doveo me neki slikar doma, a drugi put sam odjednom skužila da nema mame i panika buum- da, oduvijek sam joj bila sklona. Možda 4, 5 godina sam imala.
cuj, jos prije skole sam se igrao ispred kuce, ljeti i do relativno kasno u noc. mislim, s ostalom djecom.
a kad sam krenuo u skolu, nije bas bilo najblize, tj nije mi to bila najbliza skola, bilo je tu i cesata i svega, ali odmah sam se nakon tri dana izborio da me niko ne prati u skolu. ono, bilo mi je neugodno..
-
- Information
-