O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 17 Jun 2014, 00:01

MightyMe » wrote:
Jebiga, onda po tome jesmo, i opet kažen, ne možeš na silu iz ljudi izbit to njihovo katolibanstvo iz njih. Mene veseli šta se to sve više i više razrijeđuje, makar nemaš taj dojam. I veseli me šta su mi najveći problem po tom pitanju jehovini svjedoci kad me uvate u 9 ujutro u mudantama na vratima i uvate me pilat. Uvjeren san u to da ćemo polako nadoć i da će se sve posložit. Ali jebiga triba vrimena. Ka šta u Iraku nemoš instalirat demokraciju na dva klika, tako ne možeš ni prominit svijest ljudi ovde. :ne zna:
ali nismo samo po tome. pa necemo valjda sad opet sve ispocetka svodit na zasebno i infinitezimalno, izolirano.
ti ne vidis uzorak, tok, cjelinu? ili vidis, ali te nije briga? :kokice:

ne radi se o necijem katolibanstvu, radi se o drzavi, o drustvu. zato kazem, cemu gluma, priznajmo sebi sto smo, tko smo, kakvo smo drustvo i kakva smo drzava. cemu laganja i zavaravanja i glumatanja?
forma kaze jedno, ono da se vlasi ne dosjete, neki kao politicki ili drustveni fotosop, a funkcija koja se vrsi, koja vlada, koje jest, sasvim je druga.
ponavljam, drzava po svojoj toj formi ili formalnosti, duzna je stiti svoje interese, a jedna od tih, jel, formalnosti da se deklarira svjetovnom.
a funkcionira kao religijska.
e, pa zasto, cemu, koga se zeli zajebat, sto se time zeli dobit i tko to zeli dobit i na racun koga?

dakle, drzava mora braniti svoju formu koju je sama odabrala, svoj integritet, bez obzira s koje strane, u kakvom intezitetu i obliku i u kolikoj snazi ili nadmoci dolazila ta agresija od koje se valja branit, pa i silom ako ne ide drugacije.
to joj je u njenoj samoj definiciji, imanentnosti nekoj, opisu njenog smisla.
mislim, ono.. :kokice:

..a unda
Undaminator

Post 17 Jun 2014, 00:03

miky0 » wrote:
Nista zato, eno ti tamo balun, cuvaj svoje listice :zubo:
naravno da nista zato. bas sam se pitao jel moze ludje.. :D
karambol

Post 17 Jun 2014, 00:07

Šta je ovo ovdje? Neki krijes? Svak baci kladu da bolje gori, a? :zubo:

Ja se, u principu slažem s Majtijem. Igranje demokracije, furavanje tradicionalizma, katolici da, ali katolibani - ne. Ima ih u real life-u jako malo. I znaju da ih je malo i zato su glasni. Razrjeđuje se i rastvara sam od sebe vjeronauk u školama. Može mu se puhati u rog koliko hoće, ali pogreška je učinjena već samim uvrštavanjem u školski program. Osluškujem i pratim to već par godina i sve je manje klinaca koji žele trpjeti, većinom pedagoški nepismene i nesposobne, vjeroučitelje. Dosadno im je to. I jest. Jeste li vidjeli kako izgleda udžbenik iz vjerkasa naspram nekog drugog, iz prirode npr.? Ostao je negdje u sredini 20. stoljeća s grafičkim urednikom iz 19. stoljeća.
Crkva se popikava u hodu pokušavajući stići novo, moderno doba i tehnologiju i polako, ali sigurno gubi mlade ljude. Oni svoju vjeru traže i naći će je, ako budu htjeli, ali neće na taj način...I zato dreka. Iz nesnalaženja što učiniti. To je taktika poput ove koja spominje treći svjetski rat kao rješenje za izlazak iz ekonomske krize....
Možda se udruže jedni s drugima... :ne zna:

E, Unda, ti zboriš o zreloj odrasloj i odgovornoj državi, a mi još u pubertetu tiskamo prištiće da bi bili zgodniji...
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 17 Jun 2014, 00:09

miky0 wrote:
Meni je stvarno zao sto ti ne vidis istinu, istinu u kojoj zoki radi sve da vrati vlast nikad jacem hadezeju. Toliko si zaludjena zokijem, petokolonasem svoje stranke. Steta sto si toliko zaludjena covikom koji je svoju stranku razjeba ko niko nikad u povijesti.
U zabludi si, miky. I ti i Klauski i Tomic i Dezulovic i...

:giggle:
'if you fall, i'll be there' (floor)
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:11

..a unda » wrote: ali nismo samo po tome. pa necemo valjda sad opet sve ispocetka svodit na zasebno i infinitezimalno, izolirano.
ti ne vidis uzorak, tok, cjelinu? ili vidis, ali te nije briga? :kokice:
Pa derivacija udjela toga čegaveć, po vremenu mi se čini negativna. :ne zna:
Recimo, ja san uvjeren da onaj referendum, da je održan bilo kad prije bio još uvjerljviji. A prije toga uvjerljiviji i od toga.
ne radi se o necijem katolibanstvu, radi se o drzavi, o drustvu. zato kazem, cemu gluma, priznajmo sebi sto smo, tko smo, kakvo smo drustvo i kakva smo drzava. cemu laganja i zavaravanja i glumatanja?
forma kaze jedno, ono da se vlasi ne dosjete, neki kao politicki ili drustveni fotosop, a funkcija koja se vrsi, koja vlada, koje jest, sasvim je druga.
ponavljam, drzava po svojoj toj formi ili formalnosti, duzna je stiti svoje interese, a jedna od tih, jel, formalnosti da se deklarira svjetovnom.
a funkcionira kao religijska.
e, pa zasto, cemu, koga se zeli zajebat, sto se time zeli dobit i tko to zeli dobit i na racun koga?

dakle, drzava mora braniti svoju formu koju je sama odabrala, svoj integritet, bez obzira s koje strane, u kakvom intezitetu i obliku i u kolikoj snazi ili nadmoci dolazila ta agresija od koje se valja branit, pa i silom ako ne ide drugacije.
to joj je u njenoj samoj definiciji, imanentnosti nekoj, opisu njenog smisla.
mislim, ono.. :kokice:
A ne znan, nekako mi je blentavo svodit čitav utjecaj Kaptola na Markov trg preko vjeronauka u školi. Mislim, može biti indikativno, al nije sve u tome. Valjda. :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 17 Jun 2014, 00:14

karambol wrote:Šta je ovo ovdje? Neki krijes? Svak baci kladu da bolje gori, a? :zubo:

Ja se, u principu slažem s Majtijem. Igranje demokracije, furavanje tradicionalizma, katolici da, ali katolibani - ne. Ima ih u real life-u jako malo. I znaju da ih je malo i zato su glasni. Razrjeđuje se i rastvara sam od sebe vjeronauk u školama. Može mu se puhati u rog koliko hoće, ali pogreška je učinjena već samim uvrštavanjem u školski program. Osluškujem i pratim to već par godina i sve je manje klinaca koji žele trpjeti, većinom pedagoški nepismene i nesposobne, vjeroučitelje. Dosadno im je to. I jest. Jeste li vidjeli kako izgleda udžbenik iz vjerkasa naspram nekog drugog, iz prirode npr.? Ostao je negdje u sredini 20. stoljeća s grafičkim urednikom iz 19. stoljeća.
Crkva se popikava u hodu pokušavajući stići novo, moderno doba i tehnologiju i polako, ali sigurno gubi mlade ljude. Oni svoju vjeru traže i naći će je, ako budu htjeli, ali neće na taj način...I zato dreka. Iz nesnalaženja što učiniti. To je taktika poput ove koja spominje treći svjetski rat kao rješenje za izlazak iz ekonomske krize....

E, Unda, ti zboriš o zreloj odrasloj i odgovornoj državi, a mi još u pubertetu tiskamo prištiće da bi bili zgodniji...
Slazem se. Vjeronauk u skolama je vrlo dobar nacin da se mlade otrgne od crkve. Trebalo bi mu cak pojacat satnicu da se proces ubrza i bude gotov tamo negdje do 6.-7. razreda.
Ovako jos uvijek neki idu na vjeronauk i u srednjoj skoli...
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 17 Jun 2014, 00:15

Ako je tako, kako je moguće da stojić puni dvorane. Karizma ili :ne zna:
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:17

visekratni klon » wrote:Ako je tako, kako je moguće da stojić puni dvorane. Karizma ili :ne zna:
Pa koliko ljudi stane u te dvorane? Zagrebačko sveučilište ima preko 10 000 studenata. Ja poznajem jednog koji ide tamo. :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 17 Jun 2014, 00:20

karambol » wrote:Šta je ovo ovdje? Neki krijes? Svak baci kladu da bolje gori, a? :zubo:

ma cekaj, o kojoj ti drzavi zboris? nemoj mi sad puberteti i to, ono, katolibanske musice, mladenacko ludilo. :D

onda kazi..nezrela smo, luda drzava koja treba skrbnika, koja ne moze sama prezivjet.

a o cemu onda pricamo? jel nas to crkva mora odgojit,m s njom moramo naucit bit odgovorni, sazrit? ..i ono najvaznije, osamostalit se?
a od koga to, od crkve, sta, di? ..od sebe? nije valjda od sebe? a narod to ne zeli, jer bi to onda bilo na silu? :D

zajebajes i ti. :D
meni je jasna pragma i..ne znam, konformizam ili neka takva vrsta pretvaranja da bi ostario neki svoj interes, ali nisam, siguran da tako sazrijeva, da se tako postaje odgovornim, dakle slobodnim i pojedinac, a i drustvo. :kokice:
visekratni klon

Post 17 Jun 2014, 00:20

MightyMe » wrote:
Pa koliko ljudi stane u te dvorane? Zagrebačko sveučilište ima preko 10 000 studenata. Ja poznajem jednog koji ide tamo. :ne zna:
Ne znam je li mediji pretjeruju, nisam naravno osobno bila, ali navodno sjede i na podovima, ono dosta je popularan, izjavio je to i u Nu2. Ne znam, meni djeluje da ima podosta studenata koji su konzervativniji od roditelja i da je to rastući trend upravo iznikao na temeljima vjeronauka.
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:24

visekratni klon » wrote:
Ne znam je li mediji pretjeruju, nisam naravno osobno bila, ali navodno sjede i na podovima, ono dosta je popularan, izjavio je to i u Nu2. Ne znam, meni djeluje da ima podosta studenata koji su konzervativniji od roditelja i da je to rastući trend upravo iznikao na temeljima vjeronauka.
Ne znam ni ja koliko je to. :zubo:

Uglavnom, ja to sve doživljavam ka penis. Imaš to, ponosan si na to, al brate nemoj mavat okolo i unosit ljudima u facu. :zubo:
Dosta takvih poznam, skroz okej ljudi.
karambol

Post 17 Jun 2014, 00:28

Aupšku... Nemerem s nogometa sad tu laprdat...presložio sam si foldere. Kako je Ćiro rekao "ne može ti sine nikakav motivacijski govor, objašnjavanje taktike, trajat dulje od 7 minuta. Ipak su to nogometaši..."
:rofl:

Sad sam u tom modu... :rofl:
visekratni klon

Post 17 Jun 2014, 00:29

MightyMe » wrote:
Ne znam ni ja koliko je to. :zubo:

Uglavnom, ja to sve doživljavam ka penis. Imaš to, ponosan si na to, al brate nemoj mavat okolo i unosit ljudima u facu. :zubo:
Dosta takvih poznam, skroz okej ljudi.
Pa nije uopće poanta jesu li oni okej ljudi, ja i ne mislim da su rogata čudovišta :zubo: nego je poanta u društvenim promjenama i koliko su one dobre za jednu sekularnu državu.
..a unda
Undaminator

Post 17 Jun 2014, 00:30

MightyMe » wrote: Pa derivacija udjela toga čegaveć, po vremenu mi se čini negativna. :ne zna:
Recimo, ja san uvjeren da onaj referendum, da je održan bilo kad prije bio još uvjerljviji. A prije toga uvjerljiviji i od toga.
da je bio prije dvjesto godina, bio bi jos uvjerljiviji.. :D
..ma mos ti derivirat i integrirat i zenonizirat do besvijesti, ali referendum je odrzan i postigao je cilj, koji god i koje god.
to je opis ovog drustva, legitimacija, da ne kazem definicija funkcije. vecina je voljom promijenila taj i taj dio ustava. i misli i dalje mijenjat svasta na takav nacin.
ne mislim uopce da se radi o nekom padu. ma ne vidim uopce kako se misli to napredovanje sprijecit. nema ko. a ti pricas o nekom padu?

A ne znan, nekako mi je blentavo svodit čitav utjecaj Kaptola na Markov trg preko vjeronauka u školi. Mislim, može biti indikativno, al nije sve u tome. Valjda. :zubo:
naravno da nije sve u tome, ali jesi li ti kad cuo za marketing mix? ili, iako ces me zajebavat.. za sustave. :D mislim, kako funkcioniraju, kako se odrzavaju, kako rastu?
e, to ti valjda poznatije.
ne radi se o svodjenju, nego bih prije rekao da seradi o jednoj od manifestacija ili cinitelja, aja mislim da spada zajedno za poreznom problematikom i nekom vanjskopolitickom problematikom, medju prioritetne.
nemoj zaboravit da je vjeronauk u skolama zasticen silom medjunarodnog ugovora. e pa ti sad svodi i gledaj sto je to indikativno, sto sustavno, sto prioritetno.. :kokice:
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:31

visekratni klon » wrote:
Pa nije uopće poanta jesu li oni okej ljudi, ja i ne mislim da su rogata čudovišta :zubo: nego je poanta u društvenim promjenama i koliko su one dobre za jednu sekularnu državu.
Jasno. :D
Kažem ono jer mi se gadi svako generaliziranje, jer postoje oni koji su normalni. :D
..a unda
Undaminator

Post 17 Jun 2014, 00:32

MightyMe » wrote:
..ocemo malo o splitskom sveucilistu? :kokice:
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:37

..a unda » wrote: da je bio prije dvjesto godina, bio bi jos uvjerljiviji.. :D
..ma mos ti derivirat i integrirat i zenonizirat do besvijesti, ali referendum je odrzan i postigao je cilj, koji god i koje god.
to je opis ovog drustva, legitimacija, da ne kazem definicija funkcije. vecina je voljom promijenila taj i taj dio ustava. i misli i dalje mijenjat svasta na takav nacin.
ne mislim uopce da se radi o nekom padu. ma ne vidim uopce kako se misli to napredovanje sprijecit. nema ko. a ti pricas o nekom padu?
Pa to je smisao ove derivacije. Problem je u tome šta se ne slažemo oko ovog zadnjeg.

naravno da nije sve u tome, ali jesi li ti kad cuo za marketing mix? ili, iako ces me zajebavat.. za sustave. :D mislim, kako funkcioniraju, kako se odrzavaju, kako rastu?
e, to ti valjda poznatije.
ne radi se o svodjenju, nego bih prije rekao o jednom o manifestacija ili cinitelja, aja mislim da spada zajedno za poreznom problematikom i nekom vanjskopolitickom problematikom, medju prioritetne.
nemoj zaboravit da je vjeronauk u skolama zasticen silom medjunarodnog ugovora. e pa ti sad svodi i gledaj sto je to indikativno, sto sustavno, sto prioritetno.. :kokice:
Pa zato kažem da bi to mogao biti indikator. Aka. Manifestacija. :D
Al definitivno mislim da bi neko iz vrha trebao skupit muda i zatražit izmjenu tih čudesa. Čini mi se da sam negdje čitao da je ovaj Papa sad umirovio najluđe kardinale. Je, vjerojatno će to tebi bit demagogija i ovo i ono, al pusti me da se nadam da će s ovim tipom krenit na bolje. Nakon šta je reka svoje da će počet i radit konkretne stvari.
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:38

..a unda » wrote: ..ocemo malo o splitskom sveucilistu? :kokice:
Kaj furaš, nemrem o tom, nemam veze s time. :kokice:

:zubo:
visekratni klon

Post 17 Jun 2014, 00:42

MightyMe » wrote: Jasno. :D
Kažem ono jer mi se gadi svako generaliziranje, jer postoje oni koji su normalni. :D
Primijeti da nisam govorila o njima u kontekstu toga jesu li dobri partneri, očevi/majke i djeca nego je li za društvo dobro da mlade generacije koje bi po nekom povijesnom kontinuitetu trebale po difoltu biti progresivnije od roditelja, kreću u tom smislu naglo unazad. To što su oni dobri ljudi, neki od njih, jel, može meni značiti privatno ako se družim s njima i tad ih neću ponaosob gledati kao stvaratelje društvene klime, ali ako promatram kao fenomen ne mogu ne zaključiti da jesu stvaratelji društvene klime koja se uvelike kosi sa sekularnošću. Pitanje nije treba li njih preodgajati, ne treba, oni su gotove osobe što se usvajanja stavova tiče nego treba li i njihovu djecu država odgajati u smjeru da budu još konzervativniji i od njih i koliko je to dobro za društvo.

Dakle, ne radi se o primjeni sile uopće jer ako ćemo pravo, možemo reći i da je njihov svjetonazor zasluga primjene jedne sile jednom. No nebitno, što je bilo, bilo je.

Pitanje je što onda s državom, treba li nju redefinirati ustavno ili pustiti da društvena selekcija uradi svoje i da oni ljudi, dobri ili nedobri koji nemaju takav svjetonazor emigriraju polako. Jer ta kritična društvena masa će uređivati ovu državu i donositi zakone, a neki od njih jamačno neće odgovarati onima koji žele zadržati sekularnost, pravo na izbor itd. To je onda isto primjena sile, ne puškom, ali uvođenjem i to sustavnim jednog jedinog ispravnog svjetonazora.

Tako da to što je Pero dobar čovjek je ok, ali to meni ništa ne znači ako će zbog njegovih stavova Marica iskrvariti kod ilegalnog mesara.
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:43

Ma nije to išlo na tebe, nego više zbog mene jer san osjeća da "normalne" zakidan u toj raspravi. Sorry ako je tako ispalo. :o

I slažem se s napisanim. :o
visekratni klon

Post 17 Jun 2014, 00:44

MightyMe » wrote:Ma nije to išlo na tebe, nego više zbog mene jer san osjeća da "normalne" zakidan u toj raspravi. Sorry ako je tako ispalo. :o
Nije ispalo, samo govorim/forumarim. :D
sve ok. :) - nije psiho :o
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:45

Dobro onda. :o
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:48

Razlika u našim mišljenjima je jedino u tome, koliko sam ja shvatio, da sam ja mlad za razliku od vas. :D

I da me drži mladenački idealizam i optimizam. :zubo:
visekratni klon

Post 17 Jun 2014, 00:49

MightyMe » wrote:Razlika u našim mišljenjima je jedino u tome, koliko sam ja shvatio, da sam ja mlad za razliku od vas. :D

I da me drži mladenački idealizam i optimizam. :zubo:
Rub it in. :tuzni: Unda je bezvremen, doduše. :rofl:
MightyMe

Post 17 Jun 2014, 00:50

E, šta ti misliš kako nama izgleda ta dimenzija koju mi vidimo kao vrijeme? :misli:
  • Information