Kolinda Kitarović » wrote:
Još uvijek misliš da ova Vlada nije ulizivačka i lejm?
Sve bi napravili da se uližu desnom dijelu glasača iako znaju da nemaju šanse spram originala.
Napravili su ništa, eto šta. Od registra liječnika s prizivom se došlo do objave bolnica koje obavljaju pobačaj- sramota jer trebale su sve obavljati.
Ako bi se gdje trebalo skidati, trebalo bi pred Saborom.
pa mislim da znam na sto idu. pokusavaju nekako dobit izbore. tj, mozda samo odrzat se do izbora. tj,ono..doslovno dan po dan docekat izbore. najprije ove predsjednicke koji nisu tolko direktno bitni, tj ne bi trebali bit, a ispada da jesu. jebiga, politikas je to. rade kompromise koliko god mogu.
cak i da pokusaju sve bacit na onu neku pocetnu kartu ili da zaostre odnose, podrzava ih manjina, od pocetka.
u neke stvari se ne smiju taknut.
ne znam sta bih ja radio na njihovom mjestu, pretpostavljam da bi isao u fajt neki jos pred onaj referendum lani, aopet..sta bi se time dobilo? ne sta bi time dobila vlada ova, nego svi.
evo, sta da je milanoivic nakon referenduma dao ostavku? ..novi izbori, tejnicka vlada, dva tri mjeseca vakuuma i.. sta onda, ko dosao da dosao na vlast? kaos potpuni.
a gle sad.. sve kao predsjednicka uloga nije bitna..ok nije bitna, nije bitna ni zagrebackog rektora pa jel si vidjela sta je potpisao..i sta ako dodje kujundzic (jer kolinda nema nikakve sanse ni kod hadezea)? pa taj ce bit dozivotni predsjednik hrvatske..
ono, situacija sjebana samo tako. kako god okrenes, ide na gore. sad je samo pitanje jel ocemo gore ili gore od goreg.
..ali ne treba imat milosti prema ovoj vladi, treba je pritiskat. ako su hnje hnje prema jednoj strani, pa neka budu hnje hnje i prema drugoj.
mislim, ok, skidat se pred saborom ili bilo sto drugo radit, ali imas jedan problem.. i njegov podproblem.
oce , recimo, kao neke lijeve ili gradjanske strane, ako okupe hiljadu ljudi,
ova duga strana ce ih okupit pet hiljada. a ako ides kao na neku igru, pa neki prosvjedi sireg nekog oblika, pa da se se to neko nezadovoljstvo izrazava zajedno s ovim makicinim, kujundzicevcima i hadezeovcima, da se i oni nekako prikljuce ili da iskoriste trenutak, sto se mene tice, nema jebene sanse.. ali ono, jebene sanse.
mislim, sve se nekako drzi za nit, vegetira.. a izbori su ono, nikakvi. ova vlada nije mjesto gdje bis e nesto moglo napravit nekim tiskanjem, to bi trebalo ic direktno, npr u ovoim slucaju navalit ispred ovih bolnica, a ko ce to napravit? ova druga strana jedva ceka da se do desi.
ono, nije dobro.. opcenito i neopcenito, nije dobro..