Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Nov 2014, 00:09

Kolinda Kitarović » wrote:Joj unda, a kakav tajming? Neke udruge se sastaju, ali govori li itko o tome iskreno, itko od utjecajnih ljudi, kolumnista, novinara, feministica? Nitko osim Libele.
Doslovno im puca kurac.
Mi jesmo na mail listi ženske mreže i tih par udruga, ali to je sve slabo, treba pritisak biti jači, a neke boli kurac.

Ne iz jutarnjeg, ono iz jutarnjeg je za one dvi bolnice što i dalje neće obavljat ab što je sramota ove vlade.
zato je to izaslo bas sad nesto u novine? jle moglo izac prije, ne znam..godinu dana..ili za godinu dana? ..jel ti znas za sto su sve dobivale udruge lovu?

uopce nisam citao te clanke, a i.. jel bio neki odgovor, nesto? mislim, ni to me ne zanima. te informacije ne vrijede skoro nista.
a i govorio sam ti nesto o tim udrugama, odnosima.. dakle, ne treba se sad ubijat tim tricarijama, razjedninjavat se. :kokice:

ne mejl lista, ne to. tj, da, sve to treba odradit i jos tu fazu iskoristit, niuej samo to mejl lista i bog. treba nesto tu polako gradit, razvijat.. a neki osobni kontakt, povezivanje, kava neka, malo price, zlata vrijedi. doznas puno detalja sto iz ovakve korespodencije neces doznat.

kazem, ako se zeli bit ozbiljnije diojelom tih voda, pitanje vremena je kad ce se morat malo uronit u njih. :D

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 15 Nov 2014, 00:13

Kolinda Kitarović wrote:

Sanjala sam tebe i euklida noćas. :facepalm:

Ne znam, pogledaj sa strane ono. :D
Da koga ces nego nas dvojicu... :raspa:
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 15 Nov 2014, 00:14

Kolinda Kitarović » wrote:U rujnu je u Šibeniku bila časna sestra Teresa Forcades, feministica i zagovornica pobačaja. Mozgam tu nešto i kako bi bilo dobro imati nekakav kontakt, nešto, al ne pada mi na pamet ništa pametno. :misli:
pa najprije jel ti znas sto ona radi? ono, neke podatke, neke radove, neka aktivnost, nesto..to treba najprije malo proc.
a kontakt..ne treba tu nekog velikog opravdanja izlike.. jedan jednostavan mejl, predstavis se, mos ukratko rec nesto to ti radis ili namjeravas, htjel bi s njom imat kontakt i eto.. nema tu nesto sad cuda neka.. :D

ali najprije bio trebalo ispitat blizu sliku kako tu stvari stoje..tako barem ja mislim, a ne znaci da dobro mislim. :D
..a unda
Undaminator

Post 15 Nov 2014, 00:16

Kolinda Kitarović » wrote:Brine me Markićka i njeni sateliti. HDZ sam po sebi možda i ne bi, ali udružene snage... nije to bez vraga što već godinama seru o pobačaju.
isto je sve to. to se zove ispunjavanje prostora. svak ima svoju ulogu i to se sve koordinirano radi.
jednokratni klon

Post 15 Nov 2014, 11:26

..a unda » wrote: zato je to izaslo bas sad nesto u novine? jle moglo izac prije, ne znam..godinu dana..ili za godinu dana? ..jel ti znas za sto su sve dobivale udruge lovu?

uopce nisam citao te clanke, a i.. jel bio neki odgovor, nesto? mislim, ni to me ne zanima. te informacije ne vrijede skoro nista.
a i govorio sam ti nesto o tim udrugama, odnosima.. dakle, ne treba se sad ubijat tim tricarijama, razjedninjavat se. :kokice:

ne mejl lista, ne to. tj, da, sve to treba odradit i jos tu fazu iskoristit, niuej samo to mejl lista i bog. treba nesto tu polako gradit, razvijat.. a neki osobni kontakt, povezivanje, kava neka, malo price, zlata vrijedi. doznas puno detalja sto iz ovakve korespodencije neces doznat.

kazem, ako se zeli bit ozbiljnije diojelom tih voda, pitanje vremena je kad ce se morat malo uronit u njih. :D
Dobro, da, pričao si mi, ali više ne vrijedi to što je vrijedilo onda ako se sjećaš.

I nervira me, eto, šta ću.

A za zaron, jebiga, treba bit u Zagrebu, ne?
..a unda
Undaminator

Post 15 Nov 2014, 16:55

Kolinda Kitarović » wrote:
Dobro, da, pričao si mi, ali više ne vrijedi to što je vrijedilo onda ako se sjećaš.

I nervira me, eto, šta ću.

A za zaron, jebiga, treba bit u Zagrebu, ne?
pa ne treba nuzno bit u zagrebu. svasta se da dogovritr, prilagodit, naletit.. a i do zagreba se moze skoknut malo ako vec bude trebalo nesto. nije sad to ic na mjesec.. :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 15 Nov 2014, 18:20

Kad dolazite u Zagreb? Hoće li i Silajn s vama?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
..a unda
Undaminator

Post 15 Nov 2014, 19:03

ElliQuinn » wrote:Kad dolazite u Zagreb? Hoće li i Silajn s vama?
..mi? ..mi?? :D

ona ode tu i tamo do gore i tamo i amo. ja ovdje glumim kanta...kantu, stogod. doduse, kanta s puno zivotinja, pasetina, mackadi i macorcadi. a tu i tamo uleti i koja tica na skrb.. :D

ma malo je rec kant.. kant je prema meni svjetski putnik.. :D
jednokratni klon

Post 15 Nov 2014, 19:04

Eh.. al dobro, trajat će ovo. Na proljeće se sprema nova molitvena akcija 40 dana, neće ovo samo tako jenjati. Stignem ja i preseliti u Zagreb do referenduma. :rofl:
jednokratni klon

Post 15 Nov 2014, 19:05

Inače, za ove koji ne čitaju fhr, unda nas je nagovarao da se skinemo. :kokice: I tako prosvjedujemo. :kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 15 Nov 2014, 19:19

Kolinda Kitarović » wrote:Inače, za ove koji ne čitaju fhr, unda nas je nagovarao da se skinemo. :kokice: I tako prosvjedujemo. :kokice:
Bravo unda :S
Euklid
old school

Post 15 Nov 2014, 21:41

Napokon nesto pametno od njega... :S
Euklid
old school

Post 15 Nov 2014, 21:42

Kolinda Kitarović wrote:Eh.. al dobro, trajat će ovo. Na proljeće se sprema nova molitvena akcija 40 dana, neće ovo samo tako jenjati. Stignem ja i preseliti u Zagreb do referenduma. :rofl:
Navodno iznad zecice ima jedan stan slobodan... :ne zna:
karambol

Post 15 Nov 2014, 22:22

Kolinda Kitarović » wrote:Eh.. al dobro, trajat će ovo. Na proljeće se sprema nova molitvena akcija 40 dana, neće ovo samo tako jenjati. Stignem ja i preseliti u Zagreb do referenduma. :rofl:
Imaš pravo. Trajat će.

http://www.jutarnji.hr/papa-ostro-osudi ... -/1236604/
..a unda
Undaminator

Post 15 Nov 2014, 23:12

..nek stave dva prsta u steker i nek se bore protiv struje, nek izdrze do kraja.. :zubo:
jednokratni klon

Post 15 Nov 2014, 23:13

Počelo se žestoko, ovaj proser će dati našim katolibanima zamah.
..a unda
Undaminator

Post 15 Nov 2014, 23:35

..sad sam se sjetio.. sve mi se izmisalo, nisam mislio prije na ono s vinogradskom, misljenjem i ustavnim sudom da nije dobro, nego ovo sto su dali dozvole za knin i sveti duh.

e to je gore nego ovo s ustavnim sudom.:kokice:
jednokratni klon

Post 15 Nov 2014, 23:37

..a unda » wrote:..sad sam se sjetio.. sve mi se izmisalo, nisam mislio prije na ono s vinogradskom, misljenjem i ustavnim sudom da nije dobro, nego ovo sto su dali dozvole za knin i sveti duh.

e to je gore nego ovo s ustavnim sudom.:kokice:

Još uvijek misliš da ova Vlada nije ulizivačka i lejm?

Sve bi napravili da se uližu desnom dijelu glasača iako znaju da nemaju šanse spram originala.

Napravili su ništa, eto šta. Od registra liječnika s prizivom se došlo do objave bolnica koje obavljaju pobačaj- sramota jer trebale su sve obavljati.

Ako bi se gdje trebalo skidati, trebalo bi pred Saborom.
..a unda
Undaminator

Post 16 Nov 2014, 00:06

Kolinda Kitarović » wrote:

Još uvijek misliš da ova Vlada nije ulizivačka i lejm?

Sve bi napravili da se uližu desnom dijelu glasača iako znaju da nemaju šanse spram originala.

Napravili su ništa, eto šta. Od registra liječnika s prizivom se došlo do objave bolnica koje obavljaju pobačaj- sramota jer trebale su sve obavljati.

Ako bi se gdje trebalo skidati, trebalo bi pred Saborom.
pa mislim da znam na sto idu. pokusavaju nekako dobit izbore. tj, mozda samo odrzat se do izbora. tj,ono..doslovno dan po dan docekat izbore. najprije ove predsjednicke koji nisu tolko direktno bitni, tj ne bi trebali bit, a ispada da jesu. jebiga, politikas je to. rade kompromise koliko god mogu.
cak i da pokusaju sve bacit na onu neku pocetnu kartu ili da zaostre odnose, podrzava ih manjina, od pocetka.
u neke stvari se ne smiju taknut.
ne znam sta bih ja radio na njihovom mjestu, pretpostavljam da bi isao u fajt neki jos pred onaj referendum lani, aopet..sta bi se time dobilo? ne sta bi time dobila vlada ova, nego svi.
evo, sta da je milanoivic nakon referenduma dao ostavku? ..novi izbori, tejnicka vlada, dva tri mjeseca vakuuma i.. sta onda, ko dosao da dosao na vlast? kaos potpuni.

a gle sad.. sve kao predsjednicka uloga nije bitna..ok nije bitna, nije bitna ni zagrebackog rektora pa jel si vidjela sta je potpisao..i sta ako dodje kujundzic (jer kolinda nema nikakve sanse ni kod hadezea)? pa taj ce bit dozivotni predsjednik hrvatske.. :D

ono, situacija sjebana samo tako. kako god okrenes, ide na gore. sad je samo pitanje jel ocemo gore ili gore od goreg. :kokice:
..ali ne treba imat milosti prema ovoj vladi, treba je pritiskat. ako su hnje hnje prema jednoj strani, pa neka budu hnje hnje i prema drugoj. :kokice:

mislim, ok, skidat se pred saborom ili bilo sto drugo radit, ali imas jedan problem.. i njegov podproblem.
oce , recimo, kao neke lijeve ili gradjanske strane, ako okupe hiljadu ljudi,
ova duga strana ce ih okupit pet hiljada. a ako ides kao na neku igru, pa neki prosvjedi sireg nekog oblika, pa da se se to neko nezadovoljstvo izrazava zajedno s ovim makicinim, kujundzicevcima i hadezeovcima, da se i oni nekako prikljuce ili da iskoriste trenutak, sto se mene tice, nema jebene sanse.. ali ono, jebene sanse. :D

mislim, sve se nekako drzi za nit, vegetira.. a izbori su ono, nikakvi. ova vlada nije mjesto gdje bis e nesto moglo napravit nekim tiskanjem, to bi trebalo ic direktno, npr u ovoim slucaju navalit ispred ovih bolnica, a ko ce to napravit? ova druga strana jedva ceka da se do desi.

ono, nije dobro.. opcenito i neopcenito, nije dobro.. :kokice:
jednokratni klon

Post 16 Nov 2014, 00:10

Sad mi pesimistično zvučiš za razliku od ranije.

Pazi, ako ne igra Vlada, ne igraju prosvjedi, a što onda? Nema trećeg.

Da, znam da se boje, ali boje se oni otkad su stupili na vlast, a tako se ne vlada državom. Umjesto da udare temelje nekakve i kažu jednom bar da je dosta više i naprave ovo što su bili obećali kako spada i odu u stilu, otići će kao pizde. Nek im bude.

Da, ali ne znam, u jednoj Španjolskoj se desilo to pa su žene izašle na ulice. Mada, bojim se da je ovdje drukčija priča. I da se većina sklona prikloniti slijeganju ramena čak i da se desi zabrana.

Oni idu na zabranu, to je jasno, ali samo je pitanje koliko će godina proteći, dajem im najviše tri. Što dotad? Sve je ovo dosad jako jako mlako. Ili svi čekaju pet do deset.
..a unda
Undaminator

Post 16 Nov 2014, 00:42

Kolinda Kitarović » wrote:Sad mi pesimistično zvučiš za razliku od ranije.

Pazi, ako ne igra Vlada, ne igraju prosvjedi, a što onda? Nema trećeg.

Da, znam da se boje, ali boje se oni otkad su stupili na vlast, a tako se ne vlada državom. Umjesto da udare temelje nekakve i kažu jednom bar da je dosta više i naprave ovo što su bili obećali kako spada i odu u stilu, otići će kao pizde. Nek im bude.

Da, ali ne znam, u jednoj Španjolskoj se desilo to pa su žene izašle na ulice. Mada, bojim se da je ovdje drukčija priča. I da se većina sklona prikloniti slijeganju ramena čak i da se desi zabrana.

Oni idu na zabranu, to je jasno, ali samo je pitanje koliko će godina proteći, dajem im najviše tri. Što dotad? Sve je ovo dosad jako jako mlako. Ili svi čekaju pet do deset.
..a ima trecega jebiga. ima i cetvrtog. .:zubo: :D

vidi, amo od pocetka. cim su dosli, medju prve tri ili cetri paralene radnje, prioriteta je bio taj vjeronauk/zdravstveni odgoj. i nakon godinu dana im promjene ustav, brak, ovo ono. koji gos u korak isli napravit, sranje, problemi, vike, povike.. i jebiga, koregiras se, mijenjas proritete, a moras neki tehnicki minimum ili minimum onoga sto si htio, odrzat. jebiga, podrzava ih manjina od trenutka od kad su dobili izbore. zivimo u debelo i zestoko desnom drustvu i to moramo sebi priznat.

boje se, da, ali jel znas cega? meni isto ne bi bilo svejedno na njihovom mjestu. nije to da se oni boje samo za svoje fotelje.
tesko je vladat drzavom kad ti ne daju vladat. tu je meni jedan od osnovnih problema kad se pitam..sto napravit.

pusti spanjolski. ikao nam je onda po nekim elementima zadjudjujuce slicna, ne mozemo se mi usporedjivat sa spanjolcima. oni su za nas velesila sto se tice tih nekih drustvenih odnosa, akcija, reakcija.

..cuj, tesko je ovako pricat.. morao bih crtat. :D ..ali ajde, pogledaj danasnji datum i reci mi neke tocke, evo, koje ce bit sigurne sljedecih godinu dana ili nesto vise. svi oni tako razmisljaju, pa razmisljaj i ti.. :D

a bajd vej, zabrana abortusa, ta fronta ti se aktivira negdje od proljeca, ljeta, d abis e to zakonski nekako formalno reguliralo tamo negdje.. 2016. pod uvjetom dva ako.
mislim, po ovom do sad kako vidim, mogao bih se kladit. :kokice:
jednokratni klon

Post 16 Nov 2014, 00:46

..a unda » wrote:..a ima trecega jebiga. ima i cetvrtog. .:zubo: :D

vidi, amo od pocetka. cim su dosli, medju prve tri ili cetri paralene radnje, prioriteta je bio taj vjeronauk/zdravstveni odgoj. i nakon godinu dana im promjene ustav, brak, ovo ono. koji gos u korak isli napravit, sranje, problemi, vike, povike.. i jebiga, koregiras se, mijenjas proritete, a moras neki tehnicki minimum ili minimum onoga sto si htio, odrzat. jebiga, podrzava ih manjina od trenutka od kad su dobili izbore. zivimo u debelo i zestoko desnom drustvu i to moramo sebi priznat.

boje se, da, ali jel znas cega? meni isto ne bi bilo svejedno na njihovom mjestu. nije to da se oni boje samo za svoje fotelje.
tesko je vladat drzavom kad ti ne daju vladat. tu je meni jedan od osnovnih problema kad se pitam..sto napravit.

pusti spanjolski. ikao nam je onda po nekim elementima zadjudjujuce slicna, ne mozemo se mi usporedjivat sa spanjolcima. oni su za nas velesila sto se tice tih nekih drustvenih odnosa, akcija, reakcija.

..cuj, tesko je ovako pricat.. morao bih crtat. :D ..ali ajde, pogledaj danasnji datum i reci mi neke tocke, evo, koje ce bit sigurne sljedecih godinu dana ili nesto vise. svi oni tako razmisljaju, pa razmisljaj i ti.. :D
Kužim ja da se oni boje. No oni su Vlada, što bi onda trebali građani drukčijeg mišljenja, sakriti se u mišju rupu? Ako se oni boje, šta onda, šta?

Znam, zato i kažem da je kod nas druga priča nego u Španjolskoj.

Pa rekoh ti već da mislim da će ovo desno ludilo progradirati i da će mic po mic spremati teren za zabranu tamo negdje za par godina kad će napraviti referendum, napasti Ustav itd. Ili će krenuti prekrajati zakon neki Ćorušići, prvo otežavati pa onda ima vremena do zabrane.

Ako desna struja sprječava Vladu da vlada, a što onda mi tek možemo očekivati?
..a unda
Undaminator

Post 16 Nov 2014, 01:07

Kolinda Kitarović » wrote:..

Kužim ja da se oni boje. No oni su Vlada, što bi onda trebali građani drukčijeg mišljenja, sakriti se u mišju rupu? Ako se oni boje, šta onda, šta?
pa sta ako su vlada? :D
..mislim, oce ic.. ako vec ne dopustit, onda provocirat nemire? moraju napravit sve da do njih ne dodje, ako dodje, onda i onako nista nije bitno. :D
Pa rekoh ti već da mislim da će ovo desno ludilo progradirati i da će mic po mic spremati teren za zabranu tamo negdje za par godina kad će napraviti referendum, napasti Ustav itd. Ili će krenuti prekrajati zakon neki Ćorušići, prvo otežavati pa onda ima vremena do zabrane.

Ako desna struja sprječava Vladu da vlada, a što onda mi tek možemo očekivati?
vidi, ne m ora bit tako. tj, moze se pokusat da ne bude tako.
ukratko, iz defenzivne pozicije ova vlada bi trebala pocet odredjivat tempo, vrijeme i mjesto fajta. e, sad, kako i kad? i ako ne ova, onda koja?
ili ovako, imas nesto sto nekako oces progurat. ako ides otvoreno, nema sanse da ces progurat to. sta radit? kako? :D

eto, zamisli malo, pa samu sebe pitaj sta bi ti. i uzmimo da su pravila takva da se ne smijes pokrit dekom po glavi. :D
jednokratni klon

Post 16 Nov 2014, 01:17

Ne znam na što ciljaš, budi konkretniji. Ako misliš da oni ovim što su sad napravili s ove dvi bolnice išta postižu, varaš se. To je samo njihova dosadašnja politika, ne zamjerati se katolibanima.
Lako HDZ vrati to na staro stanje i onda i na gore. Nisu ništa značajno uradili.

Kakav fajt? Ovo im je jedinstvena prilika da reagiraju, druge imati neće. Nije mi jasno da to nikome nije jasno osim onih tisuću šezdeset ljudi u grupi. Nema tu popravnog. Takve se stvari rade unaprijed. A ne kad je kasno pa ajmo na ulice- neće biti ulice, ulica kod nas ne funkcionira.
jednokratni klon

Post 16 Nov 2014, 01:21

Pogle ovo, umjesto da mi kojima je obećano imamo razloga biti zadovoljni, ovi slave:

https://www.facebook.com/pages/Potpora- ... 5465683195

Danijel Uldrijan Ja vjerujem kako će se i Petrova uspjeti izboriti, jer sada imaju presedane na koje se mogu pravno utjecati... Svaka čast...

Eto, o tome pričam. Pa da im ne bi čovjek jebao sve po spisku. Vladi, jelte.
Tko brani ostalim bolnicama da postanu svete krave također?!

:gaah:
  • Information