UĐITE! (službeni chat)
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Stvar je u tome da nema dobitne formule za stvaranje uspješnog i dugovječnog foruma. Po onome koliko je Anderlon uložio u njega, IMF je trebao davno propasti. A nije. S druge strane, vlasnik je foruma koji sam spomenuo superuspješan megakoncern, bogat do boli. Je li što uložio u njega? Jest, ali samo na početku, poslije se sve raspalo.
Sreća je tu bitan faktor. Internet je takav. Tko je mogao znati da će jedan luđak ne jednom nego dvaput prodavati piksele - i zaraditi gomilu love, nitko. Tko je mogao znati da će Fejs biti toliko uspješan, pa ni Yahoo ga na vrhuncu moći i snage nije htio kupiti.
Jebiga, imamo potencijal, svi smo normalni ljudi (više-manje, je li), ali što će od ovoga biti - samo nebo zna.
Sreća je tu bitan faktor. Internet je takav. Tko je mogao znati da će jedan luđak ne jednom nego dvaput prodavati piksele - i zaraditi gomilu love, nitko. Tko je mogao znati da će Fejs biti toliko uspješan, pa ni Yahoo ga na vrhuncu moći i snage nije htio kupiti.
Jebiga, imamo potencijal, svi smo normalni ljudi (više-manje, je li), ali što će od ovoga biti - samo nebo zna.
Potpisi su za budale.
Lijepo je imati čist pdf, ali jesi li sigurna da je to pravi put? Recimo, Film dnevno ima svega par postova. Meni je to super, ali hoće li to privući onog običnog korisnika koji klikne na reklamu? O tome ja pričam. Teško je uređivati nešto čega nema. Ima njih par koji tamo pišu i to je to.bliss » wrote:
Da, malo.Da se taj pdf nije moderirao, bio bi isti kao i ostali pdf-ovi ovdje. I nemojte me krivo shvatiti, njima ništa ne fali. Samo se radi o tome da je onaj pdf naprabvljem s drugačijim konceptom gdje se ne dopušta offtopik, čet, trolanje niti išta takvo. Dakle, radi se pdf-u koji je zamišljen da bude dosta stroži i kad netko ide tamo pisati to i očekuje. Pa je unatoč tome bilo svega toga što sam nabrojila. Jer se ljudi zaborave jer su naviknuti da je na ostatku foruma drugačije. I to je sasvim razumljivo.
Uopće se ne postavljam kao da me netko želi smijeniti niti sam taj dojam stekla. Čak i da me žele smijeniti, meni to stvarno nije nikakav problem.
Evo, meni je pala na pamet jedna ideja za taj forum. Pošto je svega par korisnika mogli bi isfurat nekakav filmski tjedan. Svaki tjedan netko odabere neki film, svi ga skinu i pogledaju i onda raspravljamo o njemu. Nešto tipa nekakav filmski klub. Možda je glupa ideja, ali takav tip ideja treba ovom forumu, a ne kako ograničit aktivnost ako me razumiješ.
0 new messages
Jesam jer su forumaši tražili takav pdf. Pa im se takav pdf dao. Moderiranje tog pdf-a onako kako piše u pravilima tog podforuma je poštivanje njihovih želja. Onaj tko želi blaže moderiranu temu, otvara ju na Otvorenom stolu gdje se vode rasprave kakve se vode i na O svemu ozbiljno, samo malo opuštenije.daze » wrote:
Lijepo je imati čist pdf, ali jesi li sigurna da je to pravi put?
Mislim, briga mene. Ništa ja ne želim nametati. Ako ljudi ne žele onaj pdf, mogu se slobodno izjasniti.
E da, još nešto. Pa što ako ih tamo piše svega par. Pa i njihove su želje važne. To je mali pdf, ne zauzima puno prostora, ne znam zašto bi ikome smetao. Pa i da ne privuče nikoga izvana, pa šta? Koliko vidim, interes forumaša s ovog foruma postoji. Meni je to dovoljno.
EDIT po treći put:
Anderlon ima veliku podršku trenutno u SEO. To je isto jedan aspekt kojim bi se trebalo pozabaviti. Ali primijetio sam da se time već baviš pošto spominješ nazive tema i indeksiranje. Seljaci su primjerice to isto imali dobro obavljeno. To ti donese više ljudi nego marketing.Hekatonhir » wrote:Stvar je u tome da nema dobitne formule za stvaranje uspješnog i dugovječnog foruma. Po onome koliko je Anderlon uložio u njega, IMF je trebao davno propasti. A nije. S druge strane, vlasnik je foruma koji sam spomenuo superuspješan megakoncern, bogat do boli. Je li što uložio u njega? Jest, ali samo na početku, poslije se sve raspalo.
I ovo što kažeš je istina, Internet je mega nepredvidljiv. Ali mi ovdje ne tražimo da nastane novi hype product, ovom forumu treba tek dupla aktivnost. Možda jednog dana deseterostruka. Ali to je ono što sam ja shvatio da želite postići reklamiranjem. I to je ok. Treba postojati jasna vizija, ovaj forum neće nikad biti fhr, ali zašto ne bi mogao imati 200 aktivnih korisnika umjesto 20. To je ostvarivo u roku godine-dvije.
0 new messages
- Stitch
- Head Honcho
Bliss baš ima drukčiji podforum, u tome je stvar. Ali o ovome i ja razmišljam, pogotovo otkako se bavim tom kampanjom. Džaba meni trud i CTR koji nekad naraste na 4,8 posto, što je za reklamiranje foruma nevjerojatno - lako je frendu iz Omnicoma, on govori o deset posto, a reklamira megabrendove poput Renaulta (općenito držim da su svi profići iz OMG-a preseratori, pa bila posrijedi i druga marketinška tvrtka na svijetu) - ako korisnik bane na podforum privučen nekom riječi, a tamo kaos. Razumijem sve koji ovamo dolaze opuštanja radi, ali jebiga - meni je to posao, perspektiva mi se promijenila. Osim toga, tu je i stvar odgovornosti; em radim s vašim parama, em je forum pravno na meni. Uopće mi nije do zajebancije.daze » wrote:
Lijepo je imati čist pdf, ali jesi li sigurna da je to pravi put? Recimo, Film dnevno ima svega par postova. Meni je to super, ali hoće li to privući onog običnog korisnika koji klikne na reklamu? O tome ja pričam. Teško je uređivati nešto čega nema. Ima njih par koji tamo pišu i to je to.
Potpisi su za budale.
Da, sad i ja kužim da ti ne moderiraš Film, a ja o njemu pričao.bliss » wrote:EDIT po treći put:Vidim da si pisao za Film, a ja u biti za drugi pdf.
Svejedno, moraš priznati da je dobra ona ideja o filmskom klubu, ja bih sudjelovao.
0 new messages
- Stitch
- Head Honcho
Mah, ne govorim ja o svom trudu, nije to bitno, već o potrebi da se stvari ovdje bitno promijene. Naravno, ako hoćemo veći i aktivniji forum. Ako nećemo, koga briga.bliss » wrote:Hek, ja pol tog ne kužim o čemu pričašali svaka ti čast na trudu koji ulažeš u forum, stvarno
Krajnje pojednostavnjeno, na stotinu impresija (prikazivanja oglasa) imamo skoro pet klikova. Bolje od toga teško da se može. Ovamo je došlo 1300 ljudi. I tko se registrirao? Nemam pojma.
S kampanjom je sve u redu. Ali treba nam bolji, intrigantniji sadržaj. O tome cijelo vrijeme govorim, još od rujna. Bez većeg truda svih vas, sve je ovo zakurac.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Stvar inspiracije koliko i stava. Možeš željeti pridonijeti, ali ne da ti se. Meni se recimo danas nije dalo pisati o Jergoviću. A mogao sam.ex_anais » wrote:U pravu si, Hek.
Primijetila sam da sam navikla samo chatati, a da mi fale ozbiljnije teme. Onda odem tamo, ali tamo mi fali ovdašnja ekipa koja itekako ima što reći i diskutirati. Nekako smo slabi s ozbiljnijim temama. Ne znam zašto.
A možeš i ne željeti pridonijeti. Jebe ti se, lakše je ovako. Pojaviš se jednom u tjedan dana, i bog. A tako ne ide - trebaju nam i jedni i drugi, naravno, ali dok se ne skupi kritična masa, ozbiljni su nam skribomani dragocjeni. Doslovce ključni.
Ja se recimo na ovaj forum ne bih registrirao. Ništa me ne bi privuklo. Chat ne ljubim toliko, a grupe na podforumima izgledaju mi prilično zatvoreno, sve neka interna zajebancija.
A sad se svi zapitajte biste li se vi registrirali. I kakav forum doista želite. Što bi vas privuklo.
Kad je o reklamiranju riječ, počnite od sebe. U tome je sva mudrost.
Potpisi su za budale.
Pok!daze » wrote:
Lijepo je imati čist pdf, ali jesi li sigurna da je to pravi put? Recimo, Film dnevno ima svega par postova. Meni je to super, ali hoće li to privući onog običnog korisnika koji klikne na reklamu? O tome ja pričam. Teško je uređivati nešto čega nema. Ima njih par koji tamo pišu i to je to.
Evo, meni je pala na pamet jedna ideja za taj forum. Pošto je svega par korisnika mogli bi isfurat nekakav filmski tjedan. Svaki tjedan netko odabere neki film, svi ga skinu i pogledaju i onda raspravljamo o njemu. Nešto tipa nekakav filmski klub. Možda je glupa ideja, ali takav tip ideja treba ovom forumu, a ne kako ograničit aktivnost ako me razumiješ.
Ja sam samo došla reć da mi se sviđa ideja.
Kontam si već neko vrijeme da treba nešto novo, samo si nisam domislila što.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
- Stitch
- Head Honcho
I meni je ideja dobra. Ali treba je provesti.dejzi » wrote:
Pok!
Ja sam samo došla reć da mi se sviđa ideja.
Kontam si već neko vrijeme da treba nešto novo, samo si nisam domislila što.
Pitat ću Zea, ali čisto sumnjam.bliss » wrote:Pa da, puno je četa i djeluje zatvoreno.
Ali ja ni to ne bih uspjela vidjet jer bi me u startu odbio ovaj uzak format foruma.
Može li se to ikako raširiti?
Potpisi su za budale.
Može se sa drkanjem po HTML kodu. Ali tu treba netko stručan jer su velike šanse da će se nešto drugo istovremeno sjebat. Ako nemaš eksperta, najbolje koristit gotova rješenja.
Zato i kažem vBulletin bi bio bomba. Ja ću prvi sudjelovati u kupnji. 195$ godišnja licenca, sa 20 ljudi to je 50 kn po osobi. Ništa, praktički.
Jedino i ključno pitanje je može li se phpBB baza podataka prebacit na vBulletin pa da ništa ne bude izgubljeno? Koliko se sjećam, nekad se nije moglo, ali sad je puno novih verzija izašlo.
Zato i kažem vBulletin bi bio bomba. Ja ću prvi sudjelovati u kupnji. 195$ godišnja licenca, sa 20 ljudi to je 50 kn po osobi. Ništa, praktički.
Jedino i ključno pitanje je može li se phpBB baza podataka prebacit na vBulletin pa da ništa ne bude izgubljeno? Koliko se sjećam, nekad se nije moglo, ali sad je puno novih verzija izašlo.
0 new messages
- Stitch
- Head Honcho
Šteta što nisi primijetila da je i na toj "nebuloznoj" temi bilo dobrih, pametnih postova. Forum je poput knjige - taman da je katastrofalno loša, u svakoj možeš naći barem dvije suvisle rečenice. I to tako treba gledati.ex_anais » wrote:
Ma kakvi. Ako je ono na ljubavi i seksu primjer ozbiljne rasprave onda kvragu. Fale neke zanimljive teme pa makar i ukrštali stavove, a ne nebuloze na granici .. suzdržat ću se.
Suvisle rečenice natjerat će nekoga da ih dopuni. Nebuloze će ga navesti da ih ispravi. Ali u oba slučaja imaš reakciju. Chat nikoga neće navesti ni na što. Vrlo jednostavno.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Velim, raspravit ću to s ostatkom društva. Iz moje perspektive, vizualno jest bitno - ali zapravo je samo stvar navike. I meni je forum ispočetka bio čudan. Ali sad više nije.daze » wrote:Može se sa drkanjem po HTML kodu. Ali tu treba netko stručan jer su velike šanse da će se nešto drugo istovremeno sjebat. Ako nemaš eksperta, najbolje koristit gotova rješenja.
Budu li svi za to, nema problema. No ne bih žrtvovao bazu ni za što. Ako ne ide, ne ide.
Potpisi su za budale.
Istina.
Treba par zainteresiranih ljudi koji će pokrenut. Imat volje pogledat filmove, napisat osvrt i tak to.
A mislim da ih tu ima.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
- Stitch
- Head Honcho
Imam i ja jednoga kritičara, zvat ću ga da dođe. Bez posla je pa neka vježba. 
Potpisi su za budale.
Koliko sam sad na brzinu pogledao, nema nikakvih problema. Problemi su tek sa nekim dodatnim modovima na phpBB-u tipa Thanks dugme. Takve stvari se ne mogu prebaciti, ali korisnici i postovi bez beda.Hekatonhir » wrote:
Velim, raspravit ću to s ostatkom društva. Iz moje perspektive, vizualno jest bitno - ali zapravo je samo stvar navike. I meni je forum ispočetka bio čudan. Ali sad više nije.
Budu li svi za to, nema problema. No ne bih žrtvovao bazu ni za što. Ako ne ide, ne ide.
Kažem, vBulletin je dobar je znam koje su mogućnosti tamo. S ovim nemam pojma, eventualno postoje ti modovi, ali treba sve posebno uštimavati. Tamo samo dodaješ, tipa aplikacije na smart phone.
0 new messages
-
- Information
-