kakva zavjera, sta?miky0 wrote:
Aha, teorije zavjera i tebe uvatila
kako ti to mislis da jedan premijer u parlamentarnoj demokraciji moze unistit jednu drzavu. ili cak drustvo? drzave nastaju i nestaju. premijeri nemaju nikakve veze s tim.
kakva zavjera, sta?miky0 wrote:
Aha, teorije zavjera i tebe uvatila
Priznajes da izbori nemaju smisla?..a unda wrote: kakva zavjera, sta?![]()
kako ti to mislis da jedan premijer u parlamentarnoj demokraciji moze unistit jednu drzavu. ili cak drustvo? drzave nastaju i nestaju. premijeri nemaju nikakve veze s tim.
Jednostavno. Jesi reka da premijer ne moze unistit zemlju? Jesi. To znaci da ptemijer ne moze ni spasit zemlju. Pa kad je tako, zasto izlazis na izbore, i kontinuirano biras hdzsdp..a unda wrote: ..odakle si to izvukao? zasto ne bi imali smisla?
pa ne znam jel je moze spasit. nije to bas tako jednostavno kao sto ti mislis. a kako ce je unistit usred parlamentarne demokracije? nije on diktator da moze sta oce.miky0 wrote:
Jednostavno. Jesi reka da premijer ne moze unistit zemlju? Jesi. To znaci da ptemijer ne moze ni spasit zemlju. Pa kad je tako, zasto izlazis na izbore, i kontinuirano biras hdzsdp![]()
![]()
Dakle ovako...premijer je nevin, a stranke koje participiraju u vlasti su krive i odgovorne? Nije mi bas najjasnije kako su to premijeri izuzeti odgovornosti?..a unda wrote: pa ne znam jel je moze spasit. nije to bas tako jednostavno kao sto ti mislis. a kako ce je unistit usred parlamentarne demokracije? nije on diktator da moze sta oce.
na izborima se ne bira premijer. izbori su parlamentarni, ne premijerni.
a sad, zasto ko izlazi i ne izlazi na izbore i za koga glasa, pa zapitaj najprije sebe. svi su ti odgovori tu.
baj d vej, ali sori, svi oni koji su glasali do sada za laburiste, solidnu su stetu napravili ovoj drzavi ili kako ja vise volim rec.. ovom drustvu. baceni glasovi. ma ne baceni, e da su barem baceni, gore od toga, gore..
..e, tako nesto. s tim sto premijer ima odgovornost uoblicenu u svojoj funkciji i individui, iako ta odgovornost moze bit malo, ono, cudna.miky0 wrote:
Dakle ovako...premijer je nevin, a stranke koje participiraju u vlasti su krive i odgovorne? Nije mi bas najjasnije kako su to premijeri izuzeti odgovornosti?
I drugi problem, dakle, glas za laburiste je baceni glas? Hmmm, a za koga je trebao ic a da ne bude bacen glas?
Aj mi to malo objasni
Pa sta nisi zagovarao ostanak sanadera na vlast, kad ti on nije kriv za propast drzave?..a unda wrote:
..e, tako nesto. s tim sto premijer ima odgovornost uoblicenu u svojoj funkciji i individui, iako ta odgovornost moze bit malo, ono, cudna.
ko je rekao da je premijer iskljucen od.. tj da nema odgovornost?
narocito u hrvatskom slucaju. npr, u hrvatskom slucaju mozes raspisat neki referendum kojeg ce premijer morat postovat i zasto ce imat odgovornost i to dosta veliku odgovornost, pa makar se on i kao premijer ne slagao s odlukama tog referenduma ili cak ne samo da se ne bi mozda slagao, nego se radi o nekoj vrsti udara, pritiska na ono sto bi taj premijer mozda htio napravit.![]()
stranke su formalno dobro zasticene, tu je odgovornost iskljucivo politcka, moguce su nevidjene akrobacije. vrlo lako je sakrit neciju odgovornost iza neke stranke.
i onda premijer ili neka osoba cak i moze imat svakakvu odgovornost, od krivicne do politicke (neke druge ne bih spominjao), realno ili indirektno, ali stranka nema, ne mos joj nista.
a da ne govorim o jos nekim organizacijama dosta politicki aktivnima u drustvu, njima aposolutno ne mozes nista, nemaju apsolutno nikakvu odgoovornost, a rade sto god im se prohtije i kad im se prohtije. nemaju odgovornost, a imaju jaku politicku moc, pa se pitam onda o cemu se tu radi..![]()
pa za bilo koga je trebao ic taj glas. laburisti su umjetna stranka, tvorevina, amortizer stranka. ne sluzi nicem drugom. jos jedno hrvatsko glumatanje nekog ljevila, rasipavanje glasova, gubljenje i otezanje vremena tako da vrijeme ucini svoje..
inace, odgovornost pocinje glasanjem. mani je inace uvioje bilo malo kinki to sto je garancija kao neke demokracije..ili ne garancija, nego neki kao osnov, to neko tajno, anonimno ili kako se vec zove to glasanje..
sta ti pricas? ope casa vina prije spavanja?miky0 wrote:
Pa sta nisi zagovarao ostanak sanadera na vlast, kad ti on nije kriv za propast drzave?
I drugo, koja je to prava ljevica u hrvatskoj?
Nije casa vina, vec je to replika na tvoj opus.....a unda wrote: sta ti pricas? ope casa vina prije spavanja?
zasto bih zagovarao ostanak sanadera? ok, nije da mi ne pada na pamet da bih ga bas volio vidjet danas ili ovih sad godina kao premijera, sto bi radio, kako, bi li bio policijski sat, vojna hunta, itd..
zasto je sanader to kriv? pa sam kazes da je za njegovo vrijeme bio taj tvoj bedepe veci nego sad.
zasto mislis da je sanader nesto unistio? ti mislis da je jedan sanader sam mogao unistit nesto sto se zove drzavom? prije njega se nije unistavala? ili cak i unistila?
mogu sanaderu svasta rec, ali da je on sam nesto unistio jer je bio toliki destrukt genij, e pa to mi je smijesno..
nema u hrvatskoj ni prave ni neprave ljevice. ne postoji. i to ne govorim samo o strankama. ima nesto tih strancica, ali nebitne su, ne mogu nista, a ne mogu jer nemaju s kim.
najblize tom nekom lijevom ili relikvije relikvijarum tog lijevog, a sto je dovoljno organizirano i s potrebnom infrastrukturom jest esdepe, opcenito i uopceno i nacelno govoreci.
dakle, rekao sam.. najblize.
nazalost, nista drugo nema znacajnije. ovo drustvo je vraceno sto godina unatrag.
na lijevom prostoru postoje neke suvremne lijeve drustvene scene i misli, ali direktnog politickog utjecaja nemaju, nisu ni organizirane politicki, nego nekako drugacije.
uostalom, to nije samo problem ili kriza u hrvatskoj.
..ma kakvi, nema blage veze. bucas nemlo..miky0 wrote:
Nije casa vina, vec je to replika na tvoj opus...![]()
smranadera sam uzeo kao primjer, a ne kao iskljucivog krivca za propalo stanje, zato jer sam nebrojeno puta rekao da se ova drzava unistava sustavno od svih vlada, predsjednika i premijera koji su vladali u ove 24 godine. A njega sam ti naveo zbog toga sto ti tvrdis da sanader nije kriv za ono sto se dogodilo. Naravno da nije on iskljucivi krivac, a nije ni nevin, jer za vrijeme njegove vladavine nismo skrenuli s trase koja vodi u propast. Kao i za vrijeme ove danasnje budale.
A da je hdzsdp ljevicaok, moze se govorit da je jedno krilo ove zlocinacke tvorevine ljevije, hdz, da ne bi bilo zabune. Ipak su stvorili pun kurac uhljeba u sistemu proracuna, pa se moze rec da su pomgli ljudima, jer su socijalno osvijesteni
..samo, jedan detalj si zaboravio. u belgiji zive belgijanci.. ili kako se vec sve ne zovu ko tamo zivi.miky0 wrote:Unda, sad mi je pala jedna ideja napamet...nek zoki odjebe skupa sa cilom vladom, novi premijer i vlada nam ni ne treba, pogledajte samo belgiju
Dakle bucam ako kazem da je drzava u kurcu..a unda wrote: ..a sve.
ali, ne brini. nisi jedini..
Fali mi normalna drzava. Svi kohe znan imaju skoro pa normalnu drzavu, jedino mi imamo corak u vidu hdzsdpa..a unda wrote: ..pa sta te briga za drzavu. sta tebi fali, aj sta?
Uz SDP nema kraja hororu: Uvršteni smo među 10 najgorih zemalja za život
Eto, vidis da je horor..a unda wrote:..sta horor? ..di horor?![]()
..drugo neko ti mora rec di ti zivis i kako zivis, a ocito zivis lose.. skoro pa nikako.
a prije sest sedam godina, koji smo bili na toj rang listi evrovizije?![]()
sta, to je bas dobro, dobra vijest. ja bih to plasirao okolo po citavom svijetu. ako nista drugo, valjda bi trebao past turizam. ko je lud ic ljetovat u najgoru zemlju na svijetu.
ali, evo horora, ovo je pravi horor.. a ne neke tamo rang liste koje je kop zna tko i tko zna radi cega radio.. http://www.index.hr/vijesti/clanak/pore ... 71964.aspx
Dakle, vidis da su tvoji poreznici, linicevci, one koje si ti zdusno branija - HOROR..a unda wrote: da, ali ne to sto ti kazes. ti ustvari uopce ne znas sto je to horor. ti to bezveze koristis tu rijec, onako, kako ti sprdne..
..dakle,miky0 wrote:
Dakle, vidis da su tvoji poreznici, linicevci, one koje si ti zdusno branija - HOROR
Znan citat 2 i 2..a unda wrote: ..dakle,, kako znas da su to linicevi poreznici? i kako su to moji?
E treba, treba..a unda wrote:
treba vidjet ko je to napisao, pa onda koje to odobrio i sve to skupa, zasto?
Sta s tim?..a unda wrote:
jes ti ikad cuo za.. sartrov pakao?
Nicije..a unda wrote:
a koje bi ti poreznike? cije?
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest