..franak, pernar, franci, pernari..

Koljite se i gložite!
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 27 Jan 2015, 21:30

karambol » wrote:
Ne kižiš. Tako bi ostalo i njemu i državi. :miky: :zubo:
:stupido bena: :D

Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 21:31

Zekoslawa » wrote: Lako za to, al aj zamisli pokore službenicima da unda uopće mora dolaziti negdje svaki mjesec nešto prijavljivati. Pa dali bi mu još jedan pinklec od 5 iljada samo da ga ne gledaju. :zubo:
:rofl: :rofl:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 27 Jan 2015, 21:32

Zekoslawa » wrote:Nikad se neću riješiti iz glave slike unde kako s pinklecom ide iz banke. :rofl: :facepalm:
..zakaj pinklec? nema potrebe za pinklecom. sta fali rukama u dzepima? omnia mea meum porto. :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 21:35

Zmaj021 » wrote:aj unda, ne pravi se lud.. :D ti bi primio 5k kn, prijavio 2k i tako u krug.. ee
edit: mikijeva škola :D
..pusti sad te detalje sta bi ja kako di kad.. :kokice:

zubo: :D

ali, ne, zaista. osim toga ne ovisi porezna sam o meni, tj sam o mojoj prijavi. ne vidim tu prostora da bih prijavio manje nego sto bih dobio. meni se to ne bi isplatilo, nemam ja dovoljno kila za te napore psiicke i fizicke.. :D
Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 21:38

..a unda » wrote:
..pusti sad te detalje sta bi ja kako di kad.. :kokice:

zubo: :D

ali, ne, zaista. osim tog a ne ovisi porezna sam o meni, tj o mojoj prijavi. ne vidim tu prostora da bih prijavio manje nego sto bih dobio. men is e to ne bi isplatilo, nemam ja dovoljno kila za te napore psiicke i fizicke.. :D
ma je, al znaš kako.. prvo bi se dosjetio, a onda bi se malo nećkao.. a onda bi se složio sa sobom da ipak uložiš to nešto napora.. i tako :D

edit: al ne zbog para, nego čisto aktivnosti radi :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 27 Jan 2015, 21:41

karambol » wrote:
Pa naravno, ovako dobivaju samo banke, dabog im se pizda ogadila :gaah:
nodens

Zekoslawa » wrote:Uh, uh, nodenše. A na koji bismo način onda pravdali te ljude, da ih proglasimo poslovno nesposobnima? Ili da banke kao takve proglasimo nelegalnima? Bojim se da bi to pokrenulo lavinu čije razmjere ne želim zamišljati.
Zašto ne? Ja baš želim. :zubo:

Nema potrebe ni za prvim ni za drugim, dovoljno je da podijele odgovornost popola. Čisto da se 'zna' da imaju putra na glavi svi skupa.

Zekoslawa » wrote:Ako se i kada nešto poduzme u ovoj situaciji, to bi moralo imati karakter oprosta, odnosno ublažvanja posljedica, ili zovi kako hoćeš. Okrivljavanje druge strane, dakle banaka, povuklo bi za sobom koješta, pari mi se. S pravne strane, dakako. To što ćemo ih mi nazivati gnjusnima, nešto je drugo.
Pa nisam ni mislio na išta drugo nego na neki ekvivalent 'oprosta'. No imam dojam da ni to neće lako proći...
..a unda
Undaminator

Zekoslawa » wrote: Lako za to, al aj zamisli pokore službenicima da unda uopće mora dolaziti negdje svaki mjesec nešto prijavljivati. Pa dali bi mu još jedan pinklec od 5 iljada samo da ga ne gledaju. :zubo:
..a cuj, ne bih se bunio. sta ja znam koji je njihov interes. bio bih i ja sretan da mogu (is)platit sve ono samo da mi ni ne smeta okolo, da me ne ometa. :D

ali sve bih to ja prijavio. kako bi oni to tamo vodili u knjigama, pod kojim kontom..ne znam, ono, otvore konto..plati undi da ga ne vidimo.. ok, samo nek kazu kako cu ja formalno to prijavit, kao dohodak na sto, nema nikakvih problema, ja sam u biti vrlo jednostavan covik, sa mnom je uzitak radit, kreativna atmosfera, opustena.. ok, uglavnom, aj, svak ima svojih dana.. :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 21:47

karambol » wrote:
..ja ne znam sta je vama. :D

jel ja mogu ic u banku i dignut tamo lovu koju imam. ok, ili koju nemam, ali imam na nju pravo, tj uc u dug i tako to?
jel oni meni isplate kes? isplate ako ja ocu, jel tako. isplate. jel onda ja imam kes? imam.

e, pa koja je razlika da ja taj kes odmah uzmem u nekoj firmi za koju sam radio? ..aj, koja? :kokice:

:D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 27 Jan 2015, 21:49

..a unda » wrote: ..ja ne znam sta je vama. :D

jel ja mogu ic u banku i dignut tamo lovu koju imam. ok, ili koju nemam, ali imam na nju pravo, tj uc u dug i tako to?
jel oni meni isplate kes? isplate ako ja ocu, jel tako. isplate. jel onda ja imam kes? imam.

e, pa koja je razlika da ja taj kes odmah uzmem u nekoj firmi za koju sam radio? ..aj, koja? :kokice:

Banka ne dobiva proviziju bogati. A jadnim bankama triba pomoc.
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 21:50

Pa banka ti to lipo čuva, da ti ne ispadne iz pinkleca ako ima bužu, i da ne tegliš, da kilu ne dobiješ... :D
Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 21:52

..a unda » wrote: ..ja ne znam sta je vama. :D

sistem se brine za tvoje zdravlje.. šta da te neko presretne, a? pa samo si se na ovom topiku zamjerio nekolicini.. :D
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 21:53

Ajme meni, sad sam ga zamislila kako dolazi u banku, otvara kesu, a ono iznutra ispadnu dvi-tri mačke. :facepalm:
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 21:57

Zmaj021 » wrote:
ma je, al znaš kako.. prvo bi se dosjetio, a onda bi se malo nećkao.. a onda bi se složio sa sobom da ipak uložiš to nešto napora.. i tako :D

edit: al ne zbog para, nego čisto aktivnosti radi :D
mislis, ono, trening malo, mentalni ovo ono? :D

ali, da vulgariziram, ako firma kaze poreznoj da mi je platila sto, kakve ja sad imam koristi prijavit poreznoj dvadeset. ili nista. ili pedeset. ili osamdeset? sto ja time dobijam? :kokice:

ono, ko oce preko banke nek ide u banku. ok, ako i ja hocu da nesto ide preko banke, ide preko banke. ali ako ja necu da nesto ide preko banke, zasto ja moram tako ic? to je isto kao da kaze neko ..moras kupovat kruh tu i tu ili moras ga kupovat samo u pekarnama, ne i u samoposlugama.
mislim, ono, jel ja vama magarcima starim morram crtat i pokazivat stapom.. djeco, ovo je..banka. tako je, ponovimo zajedno... baaan kaaa. bravo.
a na ovoj slici je..sto bit o moglo bit, jeste li vidjeli to ikad..to vam je djeco.. kes. amo zajedno, tako je, ono fino, meko izgovarajte, ..kessss..

:D :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 22:02

Zekoslawa » wrote:Pa banka ti to lipo čuva, da ti ne ispadne iz pinkleca ako ima bužu, i da ne tegliš, da kilu ne dobiješ... :D
..ma neka ona cuva sebe. vidis da ima problema i bez mene. :D

neka ispada, nece ispadat, pusti ti pricu. osnovat cu udrugu.. pravo na kes. :D

..ili sad je to u modi..zivi kes. :D
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 22:03

..a unda » wrote: ..ma neka ona cuva sebe. vidis da ima problema i bez mene. :D

neka ispada, nece ispadat, pusti ti pricu. osnovat cu udrugu.. pravo na kes. :D

..ili sad je to u modi..zivi kes. :D
:rofl: :rofl:

Dobro, undo, ako ćemo pravo, u ovoj državi se plaće uglavnom i daju u kesama i kuvertama, nije da je nama to nešto strano. :D
Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 22:03

pazi ovog toše.. :D

znaš ti onu, baba dala dinar da uđe u kolo, a onda dva da izađe. :D

..dakle, koliko tražiš? :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 22:06

Zmaj021 » wrote:
sistem se brine za tvoje zdravlje.. šta da te neko presretne, a? pa samo si se na ovom topiku zamjerio nekolicini.. :D
..sistem se brine za mili moj.. e, za to, e. :D

tj ne brine se ni za to, najsretniji bi bio da me java lipi odnese.. :D

pa nek me presretne. ko zna, mozda bude njegov dan, mozda ce se upitat.. du aj fil laki? :D :D
Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 22:11

..a unda » wrote: ..sistem se brine za mili moj.. e, za to, e. :D

tj ne brine se ni za to, najsretniji bi bio da me java lipi odnese.. :D

pa nek me presretne. ko zna, mozda bude njegov dan, mozda ce se upitat.. du aj fil laki? :D :D
:rofl:

scena.. stoj.. okreni se.. digni ruku i stavi je na usta.. :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 22:12

Zekoslawa » wrote: :rofl: :rofl:

Dobro, undo, ako ćemo pravo, u ovoj državi se plaće uglavnom i daju u kesama i kuvertama, nije da je nama to nešto strano. :D
..ne znam na sto mislis, tj mislim da mogu pretpostavit, ali ako je o tom rijec, ne zanima me to.

jesam li nesto radio? jesam. mos mi sad platit, imas li love? imam, ocu. evo. tnx. tnx tebi unda, bit sad vise nesto posla. super. potpis. formular ovaj, formular onaj. siija, siija.. :D :D
Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 22:19

..a unda » wrote: ..ne znam na sto mislis, tj mislim da mogu pretpostavit, ali ako je o tom rijec, ne zanima me to.

jesam li nesto radio? jesam. mos mi sad platit, imas li love? imam, ocu. evo. tnx. tnx tebi unda, bit sad vise nesto posla. super. potpis. formular ovaj, formular onaj. siija, siija.. :D :D
a šta ako ti zasmetaju formulari? neko to štampa, jedan tamo, jedan amo.. mastilo, drvo, ekologija.. te fore :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 22:33

Zmaj021 » wrote:
a šta ako ti zasmetaju formulari? neko to štampa, jedan tamo, jedan amo.. mastilo, drvo, ekologija.. te fore :D
..ma nemoj me sad zajebavat s tim tehnikalijama. :D

jel se ti sjecas ono prije, ne znam dvajst godina, ne znam, vise, manje, pusti sajmovi, tehnologije, majkrosofti, eplovi, cebiti, kseroksi, orakli, malcmiije , ovo, ono.. e, pa je ondasnja parola bila.. ured bez papira. ono, sve ce to ic na struju.
e, pa od onda do danas, zahvaljujuci toj top gan tehnologiji, potrosnja papira se povecala ne znam kolko puta. tri, pet, deset? :D
e sad, jel ljudi vise seru od kad imaju kompjutere ili sta li je, ne znam. :D

ja to govorim onako, formular, ali ima nacina, ima mobitela, ima mreza, internetova. pa i u banku kad odes, imas onaj elektron icki potpis. ok imas i jmbg kojeg ne bi smjeli imat, nego im ga das i jos moras potpisat da si im ga dobrovoljo dao, a dao si im ga dobrovoljno jer bez toga ne mos otvorit racun u banci kojeg moras imat da ne bi dobio kes od firme, nego da ti placa ide preko banke.. :D

sve se moze kad se hoce. ali nece se, nece, to ti je.. :D
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 22:55

A kako bi ovrhe izgledale? Sačekuša ispred firme na dan kad se dijele kese? :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 22:55

Zekoslawa » wrote:A kako bi ovrhe izgledale? Sačekuša ispred firme na dan kad se dijele kese? :D
..sta? :kokice:
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 22:59

..oto. :kokice:

• Information