IZBORI 2015...

Koljite se i gložite!
7nationarmy

Post 03 Nov 2015, 12:51

neka mene di jesam, osobe koje se vako zucno dizu na zadnje noge trebaju imat opoziciju prije negol opet krenu bacat ljude po jamama :D

nego index spominjes. amo malo o izborima, nisi zabavan pa da probamo malo temu pratit - kolumnist indexa goran vojkovic, inace moderator na forum.hr - eno lika svakih 4, 5 dana kod maje sever u hrvatska uzivo na nacionalnoj javnoj televiziji. predstavlja ga maja ko nezavisnog kolumnista ali cvrc, vojky je aktivan clan pusickinog haenesa i kolumna mu se svodi na negiranje nereda zadnje 4 godine te demoniziranje nekonstruktivne oporbe.

ruku na srce, premda imam averziju prema dezmekastim feminiziranim tipovima, zna vojky dobro pisat, kad nije stranacki i/ili financijski motiviran. no zasto ovo pisem, gledam otvoreno puno marginalnih bedaka, dnevnik kojem se gledanost srozala na jedva malo vise od 1% necu ni komentirat - i sad jos radikalnim 'nezavisnim' komentatorima trpaju preostale tek mrvu vise gledane emisije? bome treba ukinut pretplatu dok javna teve ne prestane bit megafon iblerovog trga

el tako unda, takoje :D

edit, u krivu si za onaj tamo vorum, idi vidi politiku - sve tvoji i judini istomisljenici. jedan tuplji od drugog al dragi su u toj svojoj jednostavnosti.

AJ EM BAK!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Nov 2015, 13:11

..cuj, mi smo ovdje svi dobili od tebe cireve, zadatak si obavio, i aj ti tamo, onaj veliki forum ti je tolerantan, vidis da te i didi trpi, iako ne znam zasto, ali samo da je zbog toga, kakav on bio da bio, nisi mu ni do koljena, cak ni glavom :D
..aj ti lipo pod didijeve skute, pa se napricaj ti s njim.. mos na ulici, mos na forumu. aj, lipo, budi junak kakav jesi i junacki odjebi, aj.. :D
7nationarmy

Post 03 Nov 2015, 14:02

bih ja ali strah me da cu ti nedostajat, nemam srca ostavit te ovako nervoznog.
AJ EM BAK!
..a unda
Undaminator

Post 04 Nov 2015, 14:14

..dakle, situacija je sljedeca. :kokice:

..ono, nacelno.. los horoskop nam se pise, udjemo li u mordor, gadno ce bit, nema vise sunca godinama.. :kokice:

ali, evo nekoliko scenarija.

esdepe koalicija pobijedi. to nije dobro, ali je relativno dobro. na brojevnom pravcu dobra i zla, to je jos ucijek u negativi nekoj, recimo -5, ali je bolje u odnosu na npr -12 sto je bilo kad su dosli na vlast ili u odnosu na od -17 tri mjeseca nakon sto mozda hadeze dodje na vlast, pa do negdje -33 pa i jos vise, mozda nekih godinu dana nakon tog moguceg hadeze vladanja. mislim, -20 su vec frke po ulicama, policijski satovi itd.. :kokice:

dakle, ako esdepe koalicija ostane, neki bi se pozitivni trendovi mogli nastavit i tako bi se mogao dobit neki siri prostor da ti trendovi pocnu vuc sami sebe i tako stvarat neku bolju, ugodniju sredinu, zivote itd.
tu bi, naravno, trebalo napravit neke promjene i izmjene u vladi, po meni barem i npr zahvalit se vargi i mornaru na suradnji, napravit nest s miniistarstvom kulture, tj uopce dovest taj ha en es malo u red i pod kontrolu jer straca i buca nemilo.
a i neke druge su tu naznake dobre, eto, lokalno gledajuci, splitski baldasar nije ni na jednoj sad izbornoj listi. vrlo dobar potez. :kokice:

nekako u ovoim odnosima nekih snaga i volja, sdp ili je ili nije na vlasti, okvir je zadan, njegovi resursi su ti kakvi su i on nema plana b ako izgubi izbore; odlazi u opoziciju i opozicijski trlja sta moze i nece opet doc na vlast (ok, poslije o nekm kombinacijama) sljedecih dvadeset godina.
toi je ono sto je bozanic govorio..gotovo je, i sto je miklenic govorio.. vrijeme je. crkva i hadeze su jednostavno iskoristili, preuzeli i demokraciju tu neku, nesto i esdepe i naivnost raje, i eto nista im vise ne stoji na putu (ok, i tu ima nekih nadopunica).

tj, ako esdepe ostane s ovom nekom koalicijom na vlasti, vidjet cemo slican scenarij kao i zadnjih cetiri godine, pa jos malo poboljsan.
bude li se radilo o maloj razlici glasova ili o nekim nestabilnijim koalicijama u kojima bi mogao sdp ucestvovat na vlasti, a jos sad plus kolinda kao remetilacki desnicarski faktor, a o ustavnom sudu da i ne govorimo, sve su tu opcije otvorene, tj opet satorasi, opet referendumi, opet markicke..mislim, hadeze ima i plan be i plan ce, to je divlje i jebiga.

tako da sto se toga tice, ako eswdepe ostane na vlasti, sasvim su moguca kontinuirana upiranja i pritisci i stvaranja kriza da se raspisu vanredni izbori.. ako ne sto i drugo.
jasno, ovo sve govorim bez uzimanja u obzir nekih egzogenih varijabli, van hrvatske, jel.

dakle, nekako kao i do sada, esdepe bio na vlasti, ne bio, uvijek ce se smatrat gubitnikom.

s druge strane, imamo hadeze koji je cak u stanju zrtvovat pola ili citavu hrvatsku, zajedno s pripadajucim brojem gradjana, radit svemirska sranja i uvijek ce se smatrat pobjednikom.
to nista ne govori o njima, nego o nama. :kokice:
..dakle, ako hadeze dodje na vlast, sve ono sto ocekujemo da ce bit.. e, pa bit ce jos gore.
doduse, nece se to odha brzo i naglo vidjet, tj medju raojom, neki potezi nece bit odmah vidljivi, trebat ce tu malo vremena dok se neki zakoni ne pripreme npr, naime, klasicna puzajuca dvolicna taktika koja do sad ocito odlicno funkcionira.

doci ce na relazivno uredjen teren, tj uredjeniji, puno uredjeniji nego onaj koji su ostavili.
esdepe im je to ocistio, napravio je domaci rad o hadeze sad samo ima na miru uc u nove neradne pobjede, tamo gdje je stao.

ako dosju na vlast, politicki, institucionalno, nece im se imat tko suprotstavit. kompletna oporba bit ce marginalizirana, one kritike koju od njih budu izrecene, nitko se na njih nece osvrtati, tako da mogu slobodno govorit da ce se tu radit o zulumu kojeg ste trazili.

sve ono gdje se stalo od odlaska sanadera, svi oni koji su onda, eto, zbunjeno i sa smjeskom slijegali ramenaima i onom neim pogledom, eto, nismo jadni znali, ja sam u hadezeu samo bio kuhar ili je radio u sanitetu ili je eto, kukicao makramee i miljetice u hadezeu, svi oni, od lokalnih hadezeovih rabadzija iz vaseg sokaka, pa do elite i svite na vrhu, koji su tada gledali kako izbjec zlu sudbinu vidjevsi da je dovoljna jedna iskra pa da masa krene i ne bi im se u tom slucaju bilo zgodno nac na takvoj vjetrometini.. e, sad ce to pocet naplacivat, to sto se nije dogodilo i to uz rijeci.. a ko vam je kriv kad ste glupi, sansu ste imali. sad je vise necete imat.
..i, u slucaju da hadeze dodje na vlast, mozemo ocekivat, evo, sad ono sto mi pada na pamet, sravnjivanje svega na zajednicki nazivnik nacije, krvi i tla..i vjere, naravno, o tom ne treba uopce pricat, najprije zakljucavanje izvora financija svima koji se ne priklone tom novom drzavotvorstvu, a ako to ne uspije, onda ce se ic dalje u desetkovanje svega sto ne stane u bog i hrvati i za dom spremni.
ukratko, ici ce se daleko u deno, puzajuci, institucionalno, demokratski, ali u desno, u sasvim neki normalni fasizam koji se nece, naravno, bas puno nesto s tim pojmom dicit, ali ce se temlejito krenut obracunavat sa svim onim sto bude smatrao dovoljno lijevim da mu moze predstavljat neku opasnost.
nece to bit samo kozmeticki, nista tu nije kozmeticki, kao sto nije bio markickin ustavni referendum kozmeticki, tako nece bit kozmeticki ni to neko izjednacavanje totalitarizama po fasistickim kriterijima.

da, sve ce to, mislim, tako ic, bez obzira bio hadeze na vlasti ili ne. kazem, ako bude, to nitko nece moc sprijesit, ako ne bude, ima on dosta nacina da se zato izbori, tj moguc je sasvim dovoljni legitimitet koji ce mu dat dovoljna brojnost onih koji ce bit uvjereni da oni s fasizmom nemaju veze. ono, cudit ce se.. ja fasist? pa nisam, samo sam sam za boga i hrvatsku i za dom spreman..

itu, eto, vidim i najvec problem dolaska hadezea na vlast. bez obzira koliko on puzao, bio lukav, prepreden, bez obzira koliko on krenuo strogo kontrolirat vlast i vlascu, bit ce to prava igra s vatrom i uvjeren hadeze i da je, eto, gotovo i da je, eto, napokon doslo vrijeme, osjecajuci se jak i silan, pa stoga i nestrpljiv.. eto, najkasnije negdje do onog tamo proljeca , ljeta, bit ce po hrvatskoj policije na ulicama koliko oces, a i vojske. :kokice:
nekako, odnosi da moguca esdepe vlada i hadeze vlada ne uspiju vladat do kraja mandata, nekako mi je 24:76.
eto, slucajno mi je ispao neki zbroj 100, a ne mora.. :kokice:

ima jos..:kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 04 Nov 2015, 14:28

Ima interesantnih stvari koje si reka, sta je cudno ko je autor :zubo: ali s cim se ne slazem je ona brojevna crta, nemilo si je zabuca...ona je prije proslih izbora bila, odnosno smo bili negdi na -1700, a sada smo na nekih -7100, a s karamarkom nakon misec dana idemo ono na -7100000000000000000000000000000000000000000000............

Nego pustimo sada to, di nam je sedmoarmijac :misli: dobija otkaz :ne zna:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 04 Nov 2015, 15:37

miky0 » wrote:Ima interesantnih stvari koje si reka, sta je cudno ko je autor :zubo: ali s cim se ne slazem je ona brojevna crta, nemilo si je zabuca...ona je prije proslih izbora bila, odnosno smo bili negdi na -1700, a sada smo na nekih -7100, a s karamarkom nakon misec dana idemo ono na -7100000000000000000000000000000000000000000000............

Nego pustimo sada to, di nam je sedmoarmijac :misli: dobija otkaz :ne zna:
A šta ti nisi nikad ranije uteko s posla? Javiće se sutra - hadezejac iz našeg sokaka...
..a unda
Undaminator

Post 04 Nov 2015, 16:30

..ej, nisam gotov ima jos, rekao sam, :kokice:

dakle, to nije sve..

u tim politckim kalkulacijama, u politickoj realnosti, sve je moguce. nevjerojatno je sto se sve proglasava legitimitetom i za sto se sve koristi taj neki legitimitet, za sto se sve i poziva i zaziva.
ali, nevjerica je samo dobra podloga za realnost ludila u smislu onog, kredo kvija absurdo.

naime u slucaju da se nakon izbora ne uspije bas lako i uspjesno formirat neka vlada trgovinama sa strancicama, postoji odredjena vjerojatnost.. a ne bih bas rekao da je nikakva, a i ta ideja se vec duze vremena nekako provlaci, pustaju se baloni, nudi se kao moguci neki izbor, rjesenje..to je ta tzv velika koalicija hadezea i esdepea. :kokice:

to bi bila nekako, neka vlada koja se ne bi bas zvala vladom nacionalnog jedinstva ili jos dramaticnije..vladom nekog ili kakvog vec nacionalnog spasa.

ne znam tocno kako bi se do toga doslo, cisto tehnicki, ali moram priznat da bi meni to bilo zanimljivo vidjet.
ne zato sto bih volio vidjet takvu vladu, koja mi je ono, nesto izmedju groteske i monstruoznosti, nego zato jer me zanima sto bi se onda dogadjalo.

imamo takvih primjera van hrvatske, nije to bas nesto neuobicajeno. imamo svasta, bila je u italiji ona, npr.. pentapartito..ok, italija ima svojih specifikuma, a i bilo je to prije cetrdesetak godina u nekim drugim kontekstima, a bio je tu i neki aldo moro, ali eto.. ne znam koliko bi i kome takva vlada, takva postizborna koalicija odgovarala.

sigurno bi se nesto slicno pokusalo napravit ako bi se uspjelo nekako prikazat da je slavna nacija ugruzena zbog i radi neceg, sigurno bi takva koalicija odgovarala puno vecem broju ljudi negos to se to mozda misli, nikada ne treba zanemarivat ili cak podcijenjivat..anakrono cu izrec, tu neku gradjansku snagu u smislu borgezije, ali eto, tu bi se nesto moralo dogadjat, moralo bi doci do nekih transformacija u politickim kretanjima, do nekog priznavanja sebi samima, ai okolini sto smo i tko smo, i ne bi to bas tako lako islo, a i ako to nesto bude, ne vidim kako bi to moglo bit dugotrajno.

osim toga, situacija bi tu bila razlicita od one talijanske, alda mora, gdje je on kao demokrscanin i to potpuno i razorno iskompromitiranog demokrscanstva pokusao trgovat, ne vise sa slonom u sobi socijalistickim, nego je taj socijalizam neki njihov talijanski, trebao bit zaustavljen, pa bilo kako.

ovdje bi bila suprotna situacija. hrvatski nacizam.. i fasizam, samo formalno je ilegalan, reda radi, samo je formalno i disklamatorno odbojan ili se cak predstavlja nebitnim, nepostojecim, a ustvari, funkcionalno je imanentan hrvatskom drustvu ili hrvatskom neodrustvu.
pokusaj bilo kakve ljevice u hrvatskoj, pa i ove sad, socjaldemokratske neke, u takvom bi slucaju bio kao neki pokusaj da se tako kontrolira fasizam, nekako iznutra, nevoljnom nekom institucionalizacijom politickom, a to je, ono, nemoguce.

eto, cisto me laboratorjski zanima ako bi do toga doslo, kako bi doslo, tko bi to podrzavao, sto bi se sve dalje dogadjalo, itd.. :kokice:

nadalje, sto se tice ovih izbora, imamo tu te, jel manje stranke i strancice, cije je nekako teziste masovno opet na desnoj strani vage.

u ovakvoj politckoj i drustvenoj polarizaciji, u odnosu snaga kakvi jesu, od te neke kao lijeve strane, bilo bi dobro da orah udje u nekm zapazenijem broju u sabor, ali, tesko.

ids, posebna stranka, posebna prica, idu sami (s pgs) na izbore, prvo, ogradjujuci se od esdepe, drugo pretpostavljaju da ce hadeze dobit izbore i da ce im takva samostalna pozicija bolje odgovarati.
oni tu racunaju na tri mjesta, ali s emoze dogodit da ih ne dobiju. ako ih dobiju, to je samo jos jedan korak vise za neki buduci referendum istarski o istri.
jakovcic ima znacajnih repova i sdp ih vise ne moze bas tolerirat u buducnosti. iako spreman na koaliciju s idsom, cak i postizbornom, jakovcicev ovaj potez je za njega mozda jedini moguc. ne za ids, za njega. i ne zbog sdpa, nego zbog samih istrana, nije mu se s njima zajebavat. nije bas u istri sve tako pitomo, a da ne bi jakovcicu prosli malo tamo amo, par puta preko sela.. :D

sad tu negdje visi taj hdssb osjecki, igra je to sdpa na rubu, nije to bas nesto razgovijetno i izgubi li sdp izbore, to mozda nece bit najjaci, ali nekako najzvucniji argument protiv milanovica i u tom slucaju sdpu vise nece bit problem nista drugo osim odnosa unutar stranke, a tu mozemo onda ocekivat, jel, potrese, pa i frakcije koje ce preci van sdp statuta.

hdssb je potpuno suprotni pandan ideesu, ulaze izgleda isto u sabor, suluda, ali eto, tako je i tako suludo ce bit sve dok slavoncu budu imali taj hdssbe. stranka suludih slavonaca, eto.

sveo stale tu ove, markicke, hrastove, pravase, mostove, pametnice..sve je to u grupi desno bez obzira na koalicije i dogovore.
tu ce jedino bit zanimljivo gledat koliko ce se tu glasova sjatit i hoce li markicka uc u sabor.
sve to i onako koordinira kaptol.

jos s ove lijeve strane, tu je friska radnicka fronta. mislim da bi bilo jako dobro da udju u sabor, malo na celicenje i ne bih im na brzinu uskratio broj glasova potrtebnih.
oko radnicke fronte su se ogravitirale nekako te lijeve strancice kojima i do sada nije bas nedostajalo nesto puno postotaka da primirisu sabor, a sad bi ovako, mogli taj prag mozda preci.
dobro je i sto ucestvuju u ovoj kapanji, sto su se prijavili kao stranka, potpuno realni i svjesni konteksta i necu rec s nikakvim ambicijama, ali nije im presudan rezultat na izborima.
mozda, onako, da vide gdje su nakon evo, dvije godine valjda, tu negdje, nekog djelovanja.
bez obzira na njihove oscilacije u porucivanju i komuniciranju, od neslanazenja, preko pateticne arhaike do sasvim jasnog i zdravog prepoznavanja procesa, sve je ovo za njih dobro i, eto, bilo bi ih zanimljivo vidjet u saboru, koliko ce zadrzat integriteta, kako ce na toj sceni komunicirat, itd..

eto, sve u svemu, mislim da ce do politickih i drutvenih zaostravanja, pa i konflikata, otvorenih konflikata doci nakon ovih izbora. ne djeluje mi ovo sve kao tipicna navijacka retorika kakva je nekako, razumljiva ili ocekivana u nekim predizbornim tim vremenima, pa da ce onda te neke stranke ili drutvene te podijeljenosti nakon izbora jedna drugoj rec, eto, sta je bilo bilo je, no hard filingz.

previse je ovo drustvo poremeceno. prevelik intezitet u malo vremena. kad kazem malo vremena, onda je nekoliko godina tu nista i treba se sjetit malo tih prolaznih tocaka..dakle, od ogrezle pljaskase raspojasanosti hadezea, kompletne destrukcije rekao bih, opasne cak i za njih, preko potjere za sanaderom, sudjenja, suocavanja, ukazivanja milosti hadezeu, ustolicavanja i autanja kaptola kao formalne politicke snage koja ce preuzt ispunjenje vakuuma nakon gotovo raspada hadezea kojem je dozvoljeno da se ne raspadne i da ga se ne raspadne, nakon uvaljivanja vlasti ovoj vladi da bi je se prislilo da radi ono sto nece, nakon referenduma i histerije o uvodjenju jedne recenice u skolsku nastavu i pojma obitelji i mijenjanje ustava, nakon izbora za predsjednika u kojem je dotadasnji predsjednik imao funkciju da ukine tu nepotrebnu funkciju i nakon sto ga je zamijenila americka dousnica, tj nakon sto su se glasovi kojima je kukuriku koalicija sasvim solidno osvojia i vlast i legitimitet da provodi ono sto je zamislila i d aza to bude odgovorne, bez uplitanja sa strane referendumima..daklem nakon tih pustih glasova, dio tih pustih glasova se i prebacio i kolindi, ai nisu bili dovoljni na nekim referendumima, tako da se pitam tko je uopce glasao i zasto da ova sadasnja vlast bude na vlasti.. dakle, nakon svega toga, ne vidim sto bi se sad to trebalo promijenit na ovim sad izborima za par dana.
i ne da ne vidim sto bi se trebalo promijenit, nego tko ce to promijenit?

mislim, narod koji npr u jendom trenu daje nekom vlast s, ne znam, sezdeset ili sedamdeset postotnotnom vecinom i onda nakon godinu dana u istoj takvoj nekakvoj vecini referendumom promijeni ustav po tocki koja u suprotnosti s razmisljanjima i stavom te vlasti koju je prije birala, pa da bis e onda dovela americka agentica koja npr, medju ostalim biserima bistrim, kakva je i sama, izjavi da treba poslat vojsku na granice jer je hravtska ugorozena od izbjeglica..e, pa onda se ja stvarno pitam..tj ne pitam se vise ko je tu lud, nego koliko tog ludila vise ima, odakle se to stvara vise.
eto, gledajuci tako, ovi ibori su nam vrlo mizerni, nema tu vise ni neke frustracije, tj s jedne strane imamo bitku za neki nas opstanak, a s druge strane za goli opstanak. osobni, jel.
razlika je tu nekako mala, nekoliko mozda postotaka vece sanse, ali eto, i to moze mozda znacit. narocito ako ta razlika stvori sutra jos neki mali postotak vise. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 12:22

Ovo je fenomenalno...ono mislim, ko ne da ovima glas je ono veleizdajnik na kvadrat :)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zivi ... 53945.aspx
Živi zid za Index: Ovako bi Hrvatska izgledala nakon našeg mandata

GODINA je 2019. Prošlo je 4 godine od kad je Živi Zid došao na vlast. Ukinuta je valutna klauzula i svi krediti su konvertirani u kune. Kamate na stambene kredite su fiksne i građani više ne moraju strahovati o porastu kamata i promjeni tečaja valuta. Većina banaka u zemlji je u hrvatskom vlasništvu jer su nacionalizirane nakon što strane banke nisu imale dovoljno novaca da plate građanima RH odštetu zbog prevare sa CHF kreditima. Čelni ljudi tih banaka su završili u zatvoru, zajedno s guvernerom Vujčićem i njegovim mentorom Rohatinskim koji su omogućili CHF pljačku.

Sve državne firme imaju račune u hrvatskim bankama. HNB-u je vraćena uloga središnje banke i ponovno tiskamo svoj novac. Formiran je realan tečaj kune i uvedena je dvojna stopa pdv-a (niži PDV na domaće i veći na uvozne proizvode). Ukinute su i zabranjene naknade za vođenje računa u bankama, kao i naknade za plaćanje računa. Hrvatska je napustila EU i NATO savez, a hrvatski vojnici se više ne bore u stranim zemljama za tuđe interese. Od novca ušteđenog za članarine u navedenim organizacijama, navodnili smo sve poljoprivredne površine u Hrvatskoj i formirali sustav zaštite od poplava.

Zabranili smo proizvodnju i uzgoj GMO hrane i postali smo, zbog ukinute valutne klauzule i slabije kune, glavni izvoznik zdrave hrane u Europi, koja je kontaminirana GMO proizvodima i najveći je uvoznik naše hrane. Ponovno smo u CEFTI i izvozimo u Srbiju i BiH, a tvornice koje su preselile svoje poslovanje iz RH u njihove zemlje se vraćaju opet u RH i otvaraju nova radna mjesta.

Po prvi puta u povijesti izvozimo više nego što uvozimo.

Slavonija živi od hrvatskog turizma i izvoza, a 90% hrane u hrvatskim hotelima i restoranima je iz hrvatskog uzgoja. Slavonci više ne idu na more kao sezonski radnici, već kao turisti. Država garantira seljacima otkup njihovih proizvoda. Hrvatska je jedan od najvećih proizvođača ekološke hrane, uzgojene bez upotrebe pesticida. Uveli smo ZERP i obnovili riblji fond, jer Talijani više ne izlovljavaju našu ribu, a domaćim ribarima smo vratili mogućnost ribarenja.

Formiranjem realnog tečaja (slabljenjem kune) postali smo jeftinija destinacija za strane turiste, čiji se broj povećao za 100% . Sezona u Hrvatskoj traje skoro cijelu godinu i nije usmjerena samo na Jadran nego i kontinentalnu Hrvatsku. Rast proizvodnje i izvoza doveo je do porasta broja radnih mjesta i porasta plaća. Smanjili smo porez na dobit na 10%, ukinuli članarine u gospodarskim i obrtničkim komorama, smanjili porez na dohodak i ukinuli parafiksalne namete s kojima smo potaknuli privatno poduzetništvo i privukli strane investicije i tako otvorili stotine tisuća novih radnih mjesta.

Nezaposlenost u državi je ispod 4%.

Građani ne plaćaju račune za vodu, struju, plin i odvoz smeća do iznosa potrebne osobne potrošnje jer su to već sve platili kroz porez i prirez. Građani su sretniji zbog manje stresa, a na kraju mjeseca ne strahuju od ovrha zbog neplaćenih računa. Uvodimo po uzoru na Skandinavske zemlje šestosatni radni dan kako bi roditelji mogli više vremena provoditi sa svojom djecom i kako bi bili produktivniji na poslu.

Porast životnog standarda, veća zaposlenost i višak slobodnog vremena, povećao je i natalitetnu politiku i nakon dugo vremena, Hrvatska opet ima više rođene nego umrle djece. Pobačaj nije zabranjen, ali zbog dobre ekonomske situacije, praktički ih ni nema. Majke imaju pravo na godišnju porodiljnu naknadu u visini plaće, ali i očevi, ako se odluče na porodiljni, a u slučaju rastave i ne plaćanja alimentacije, alimentaciju utjeruje država.

Obrazovanje je besplatno (plaćeno je kroz poreze i prireze koje već plaćamo), a preko 70% edukacije zasniva se na praksi. Od osnovne škole je uveden predmet financijska pismenost kao i učenje dva strana jezika, a niti jedan političar ne može obnašati dužnost ako ne položi test financijske pismenosti i Engleskog jezika.

U škole su uvedeni, uz zdravu prehranu, i vegetarijanski obroci koji su besplatni za sve učenike kao i svi udžbenici potrebni za nastavu koji se ne mijenjaju svake godine kao do sada. Učitelji opet postaju utjecajni članovi društva, a njihov rad se cijeni i adekvatno je plaćen. Plaće političara su izjednačene s prosječnim hrvatskim plaćama i mogu rasti samo ako raste standard građana. Političari od svoje plaće plaćaju automobile, odjeću, mobitele, troškove stanovanja i sve ostale troškove, baš kao i obični radnici. Ukinute su nepotrebne županije, a s godinama je smanjena i glomazna državna uprava jer su se otvorila radna mjesta u privatnom sektoru u kojem su veće plaće.

Poreznici imaju savjetodavnu ulogu i pomažu gospodarstvenicima, a u društvu vlada nulta stopa tolerancije na neplaćanje poreza. Domoljublje se ne prikazuje stavljanjem desne ruke na srce, već plaćanjem poreza, kojeg nitko ne izbjegava jer svi imaju koristi od toga. Ljudi žele da novac ostaje u Hrvatskoj pa uglavnom svi imaju račune u domaćim banakama. Smijenjeni su državni odvjetnici i čelni ljudi u pravosuđu koji su godinama štitili mito i korupciju i omogućavali ljudima poput Sanadera, Čobankovića i sl. da se izvuku na slobodu. Novo nekorumpirano državno odvjetništvo je vratilo vjeru u pravni sustav, pogotovo nakon revizije pretvorbe i privatizacije u kojoj je građanima vraćena oteta imovina, a sudionicima pretvorbe oduzeta. Korumpirani politički vrh više ne guli krumpire, nego služi zatvorske kazne, a svaki državni dužnosnik koji je osuđen zbog mita i korupcije više ne smije obnašati nikakvu državnu funkciju, niti raditi u državnoj firmi. Linić je završio u zatvoru zbog kriminala u predstečajnim nagodbama u kojima je oštetio proračun za preko 40 milijardi kuna.

Ina je ponovno hrvatska kompanija, nakon što je kupoprodajni ugovor zbog mita poništen. Dopunsko zdravstveno osiguranje je ukinuto, a građanima je zdravstveni sustav besplatan (financira se kroz već plaćen porez i prirez). Svi građani imaju pravo na istu uslugu, a lista čekanja nema ili su jako kratke. Čelni ljudi HNS-a na čelu s Mamićem su smijenjeni, a mnogi od njih su zbog malverzacija, uključujući i Mamića su u zatvoru. U nogometu više nema namještanja, stadioni su puni.

Na stadione dolaze obitelji s djecom, jer postoji nulta stopa tolerancije na nasilje. Nema više tučnjava navijača niti rasističkih uvreda na stadionima. Ljudi idu na utakmice radi zabave, a ne radi iskaljavanja mržnje. Studenti mogu slobodno šetati u dresovima svojih omiljenih klubova u bilo kojem gradu bez bojazni da će ih netko napasti. Ukinuta je sportska televizija zbog pranja novca. Puno se ulaže u rekreativni sport za mlade.

Policajci više ne deložiraju građane nego se bave njihovom zaštitom. Imaju plaće koje osiguravaju dostojanstven život. Objavljivanjem registra branitelja, otkrili smo preko stotinu tisuća lažnih branitelja kojima je sav novac koji su do sada nezakonito stekli oduzet i preusmjeren pravim braniteljima koji su nesebično riskirali svoj život za ovu zemlju. Lažni branitelji i oni koji su im taj status omogućili su na odsluženju zatvorske kazne, a nezakonita dobit im je oduzeta. Raskinuli smo vatikanske ugovore i skinuli sve vjerske zajednice s proračuna. Crkva se financira crkvenim porezom koji plaćaju vjernici koji to žele. Crkva, kao i sve druge vjerske ustanove, plaća porez na svoju djelatnost i sama se financira.

Vjeronauk je izbačen iz škola i vraćen u Crkvu.

Hrvatska je sad prava sekularna država. Svećenici su postali skromni i konačno su počeli živjeti ono što propovijedaju. HRT pretplata je ukinuta, a sve televizije se financiraju od reklama. Uveden je dodatan porez na Big Brother i slične emisije tako da su televizije počele prikazivati kvalitetan sadržaj. Uvodi se red u Zamp i odvaja ga se od Emporiuma preko kojeg su prali novac. Zamp radi kao neprofitna udruga, a zadovoljni su i glazbenici koji sada dobivaju više i privatnci, koji plaćaju manje. U Hrvatskoj nema diskriminacije po pitanju vjere, spola, nacionalnosti, boje kože, seksualnog opredjeljenja itd. Ubrzano je posvajanje djece u domovima. Umirovljenici mogu dostojanstveno živjeti od svojih mirovina, a gradski prijevoz im je besplatan. Cijena gradskog prijevoza za radnike i studente je simbolična, tako da se nitko ne šverca u autobusima i tramvajima, a smanjila se i prometna gužva u gradovima jer svi koriste gradski prijveoz.

Tramvajske pruge se renoviraju na način da traju 20 godina, a ne kao do sada da se mijenjaju svage godine. Od ušteda u proračunu i višku od izvoza, uložili smo dio sredstava u obnovu željezničke infrastrukture, koja je postala najjeftiniji, najbrži i što je najbitnije ekološki najčišći prijevoz. U društvu postoji nulta stopa tolerancije na nepotizam, a jedini uvjet za zapošljavanje je obrazovanje i iskustvo. Zabranili smo uvođenje poreza na nekretnine i deložaciju iz jedinog doma. Kanabis je legaliziran za medicinsku i privatnu upotrebu, a Hrvatska postaje jedan od vodećih proizvođača i izvoznika konoplje i proizvoda od konoplje (tekstil, ulje, papir, gorivo itd).

Po prvi puta Hrvatska ima proračunski višak.

Biti političar postaje opet časno zanimanje jer su političari konačno shvatili svoju ulogu: oni su tu da služe narodu. Živi Zid je ispunio obećano i osvaja novi mandat. Hrvatska postaje primjer Europskim zemljama i svi žele kopirati naš ekonomski model. Napravili smo više manje sve ono što je napravio i Island.

Ovo nije utopija. Ovo bi mogle napraviti sve stranke, da rade u interesu građana, a ne u interesu stranih banaka koje su ih kupile.
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 12:24

Ja bi jos nadoda lustraciju hdzsdpea kao zlocinacku veleizdajnicku stranku, ono i oduzet svim istaknutim clanovima imovinu jer su je sigurno stvorili pljackom :)
7nationarmy

Post 05 Nov 2015, 13:24

zivi zid :D jeste vidjeli onog idiota papagena u roveru na trgu? majku mi skoro pregazio, da ga policija nije otjerala zgazili bi ga prolaznici. vice dezmekasti pederko na razglas kako ce uvesti reda - a autom vozi gdje nema traka za aute, koji su to dripci.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 13:27

7nationarmy » wrote:zivi zid :D jeste vidjeli onog idiota papagena u roveru na trgu? majku mi skoro pregazio, da ga policija nije otjerala zgazili bi ga prolaznici. vice dezmekasti pederko na razglas kako ce uvesti reda - a autom vozi gdje nema traka za aute, koji su to dripci.
A cuj, za pogazit kojeg veleizdajnika je dobra stvar vozit djipa i po trgu bez traka ;)
7nationarmy

Post 05 Nov 2015, 13:33

i majka mi je veleizdajnik? je, tocno, cim me rodila :D ovim putem, ako ga neko zna, porucite papagenu da cu ga umlatit kad ga sretnem, pedercina pretila, on ce gospodju majku nervirat - toje moj poso.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 14:49

7nationarmy » wrote:i majka mi je veleizdajnik? je, tocno, cim me rodila :D ovim putem, ako ga neko zna, porucite papagenu da cu ga umlatit kad ga sretnem, pedercina pretila, on ce gospodju majku nervirat - toje moj poso.
Mala vjeroatnost da gospoja nije velizdajnik, iako uzimam dozu opreza u procjeni jer su devijacije u prirodi ipak moguce ;)
7nationarmy

Post 05 Nov 2015, 14:56

u da mi mater tek vidis, tri fakulteta a kad je povisila ton racan i ekipa su se skrivali ispod stola. ove danasnje smatra patuljcima pa ne gubi vrijeme :D
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 15:02

7nationarmy » wrote:u da mi mater tek vidis, tri fakulteta a kad je povisila ton racan i ekipa su se skrivali ispod stola. ove danasnje smatra patuljcima pa ne gubi vrijeme :D
A jake li ekipe pred kojom li je dreknila. Nemoj to od srama nikom rec. Eto ja necu, bit cu dobar forumsk drug ;)
7nationarmy

Post 05 Nov 2015, 15:12

je, je, sad su svi heroji no tada je ta gamad slala ljude bez suda na robiju, ostajalo se bez posla i bjezalo sacuvat zivu glavu.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 15:17

7nationarmy » wrote:je, je, sad su svi heroji no tada je ta gamad slala ljude bez suda na robiju, ostajalo se bez posla i bjezalo sacuvat zivu glavu.
Da te neko sa strane cita, mislio bi da se nalazi u sjevernoj koreji :facepalm: mozda ipak na velikom forumu mozes pisat nebuloze, al ovdi nemoj, ipak smo svi normalni, i sigrurno necemo piti tvoje maloumnosti.
7nationarmy

Post 05 Nov 2015, 15:22

nekad djelujes ko dijete, nekad ko prvoborac ali uvijek cvrsto kontra cinjenicnog stanja. i onda mi neko kaze da je demokracija sranje, nije, di bi ja u jugi vidio vake genijalne primjere guranja glave u vlastito dupe.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 15:27

7nationarmy » wrote:nekad djelujes ko dijete, nekad ko prvoborac ali uvijek cvrsto kontra cinjenicnog stanja. i onda mi neko kaze da je demokracija sranje, nije, di bi ja u jugi vidio vake genijalne primjere guranja glave u vlastito dupe.
Istina je da je vo trkeljanje, ali nemoj trkeljat bezosnovano. Aj, koga je racan i kad strpa u zatvor. Zahtjevam cinjenice.

Tad itad _________________________
ime _________________________
tu i tu _________________________
zbog _________________________
7nationarmy

Post 05 Nov 2015, 15:30

aha sad je racan maneken partije? dobra taktika, jes da bi prosla u vrticu kod djecice partijskih funkcionera al od koga je, dobro je.

os vise razjasnit vorumu staje bilo s martinom?
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Nov 2015, 15:36

7nationarmy » wrote:aha sad je racan maneken partije? dobra taktika, jes da bi prosla u vrticu kod djecice partijskih funkcionera al od koga je, dobro je.

os vise razjasnit vorumu staje bilo s martinom?
Jesi li ti spomenija racana? Jesi. Pa koji ti je kurac? Lipo odgovori koga je on poslao i di ga je poslao i zasto ga je poslao? Vrlo jednostavna pitanja ;) Za nekog upcenog kao ti, ne vidim problem :misli:

A s martinom jos nista, triba mi sefova zena jos nesto razjasnit uz kavu na tersai uz more neke stvari ;)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Nov 2015, 17:15

7nationarmy » wrote:je, je, sad su svi heroji no tada je ta gamad slala ljude bez suda na robiju, ostajalo se bez posla i bjezalo sacuvat zivu glavu.
Ne seri, gebelsovče neonacistički.
Nikoga crveni nisu poslali na robiju bez suđenja. :nono:
Quark
Informatičar starog kova
Has thanked: 2 times

Post 05 Nov 2015, 17:33

judolino » wrote: Ne seri, gebelsovče neonacistički.
Nikoga crveni nisu poslali na robiju bez suđenja. :nono:
istina... fakat nismo
TDK MA-XG najbolja kazeta na svitu.
Quark
Informatičar starog kova
Has thanked: 2 times

Post 05 Nov 2015, 17:34

jebate ovoga a unda kolko može tipkat
.
.
.
cijenjeni kolega aunda... iman dva posta za blog misecima a lin san, bil ti dat ja diktiran?
TDK MA-XG najbolja kazeta na svitu.
7nationarmy

Post 06 Nov 2015, 07:43

judo ne seri, nema svinjskih polovica vise, uzalud ti trud.

jos malo o zivom zidu, odam s jednom zenskicom jucer cim je pao mrak po vlaskoj i eto opet rover od zivog zida, s jedne strane neka zuta zastava, s vozaceve neko viri kroz prozor, urlice nesto nerazgovjetno i drzi digitalnu kameru - snima aute i pjesake. sve to u voznji. iza njega policijski auto, nadam se da su ih posteno istamburali.
AJ EM BAK!
  • Information