Brzopotezna pitanja

Računala, IT, nove tehnologije, gadgeti...
Beau

Post 01 Feb 2015, 18:46

ne zašto mi uopće nije palo na pamet isprobat ulogirati se preko MAILA :o :facepalm: tenks još jednom :zubo:

Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 01 Feb 2015, 18:46

Beau » wrote:ne zašto mi uopće nije palo na pamet isprobat ulogirati se preko MAILA :o :facepalm: tenks još jednom :zubo:
pa da.. ono, nemaš kud :D
Beau

Post 01 Feb 2015, 18:47

Zmaj021 » wrote:
slike nogu u inbox, hvala :D :D
hahaha

čekaj, prvo da naučim koristit fotoaparat :zubo:
Zmaj021

Post 01 Feb 2015, 18:49

Beau » wrote: hahaha

čekaj, prvo da naučim koristit fotoaparat :zubo:
ako ćeš razvlačit, onda bi bolji odgovor bio čim unda nauči koristit aparat :zubo: :D
Beau

Post 01 Feb 2015, 18:53

Zmaj021 » wrote:
ako ćeš razvlačit, onda bi bolji odgovor bio čim unda nauči koristit aparat :zubo: :D
:rofl:

evo čim unda okine prvu fotku na svom :kokice:
Zmaj021

Post 01 Feb 2015, 18:58

Beau wrote: :rofl:

evo čim unda okine prvu fotku na svom :kokice:
prvu će još i okinut uskoro, al kad će naučit..

..što će reći da se tek kurtoazno nećkaš. :D

..najs :D
Beau

Post 01 Feb 2015, 19:27

Zmaj021 » wrote:
prvu će još i okinut uskoro, al kad će naučit..

..što će reći da se tek kurtoazno nećkaš. :D

..najs :D
:D

ma nije. samo sam preobzirna. ili da citiram undu: "nije da ti ne znaš reć neću, znaš, nego ti je žao" :rofl:
MmeTipfeler

Post 20 Feb 2015, 16:44

Laptop pao na pod, sjebala se tastatura. Ne strašno, ali dovoljno da ne možeš normalno pisati na njemu, nego moraš paziti i kontrolirati. :(

Uputili me na MR servis. Kažu oni tastatura i rad nešto malo preko 700 kn. Plus PDV.

Ima li negdje neko jeftinije rješenje?

U pitanju je 13-inčni Lenovo Thinkpad, star bar šest godina, i ne sjećam se kad je kupljen.

Kaj da radim?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Feb 2015, 17:53

mozda su se samo malo neki kontakti poseremetili od udarca, malo se tipkovnica olabavila.
mozda da opet bacis laptop, ali tocno na suprotnu stranu? :zubo:

..malo da pokusas pritisnut tipkovnicu da bolje legne, ne bas prejako pritisnut, ali opet, kaze marfi, ako nesto ides popravit i to pukne, i onako ga je trebalo popravit. :D

jel bas neke posebne tipke ne rade dobro ili citava tipkovnica i to kako kada? eto, kazem, postoji sansa da se sve malo rasklimalo i onda, skinut tipkovnicu, dobro je ocistit (mozda je od udarca prasina nalegla negdje izmedju kontakata), malo to jel, ocistit, propuhat, malo kontakt spreja, provjerit kontakt tipkovnice sa maticnom jel se olabavio i eto, ako tipkovnica nije bas negdje pukla (a i to se da prilipit, sve se da zaljepit :zubo: ), tj uz malo srece, mozda sve proradi kao novo.

mislim, ne znam, kolko kostaju novi 13 incni laptopi? 1500 ..2000 kuna? ako je tako, onda mi 700 kuna za tu tipkovnicu malo izgleda puno, mozda bi valjalo razmislit o nekom drugom rjesenju, a ne o zamjeni tipkovnice.

a sama zamjena tipkovnice, ne znam sad tocno, ali kod laptopa ne bi to trebala bit neka bas filozofija. vidjet tocno po modelu jel ima sta na oglasima, ebayu, nesto polovno i jeftino, ali da radi i onda sama to malo pospojit tih par kabela, kolko ih je i nagurat tipkovnicu u laptop.. :D
ako ne ide, nikako ne silom. uzmi veci cekic.. :D
Pero

Post 20 Feb 2015, 19:04

Mom sinu je na Lenovu otišla tipkovnica jedno 6 mjeseci nakon isteka garancije.
Pa sam otišao tamo gdje sam i išao radi posla (isto Lenovo)
http://www.zel-cos.hr/kontakt/osnovni-p ... akti/d101/
Isto su mi rekli 700 i još nešto kunića, s PDV-om, ostavio, pokupio, platio i zasad radi.
MmeTipfeler

Post 20 Feb 2015, 19:07

Sve ti je ovo za mene atomska fizika. Jedino sam razumjela "veći čekić". :cerek:

Dakle, kako je meni objasnio moj kompjuterski guru kojem sam prvo zakukala, a on me i uputio na MR servis, samo što je spomenuo triput manju cijenu, tastatura se u laptopima nalazi na nekakvoj aluminijskoj podlozi. Valjda tankom aluminijskom limu. Pa se od udarca taj aluminij iskrivio. Pa se to ne popravlja, nego mijenja. Pa ovoliko odvratno košta.

Nema šanse da ja to sama zamijenim. Imam podatke o tastaturi i mogu potražiti cijenu na E-bayu, ali mijenjati... a-a.

Laptop je pao poklopljen, i to na poklopac. Ako ga tresnem donjim dijelom o pod, mogla bih napraviti još goru štetu pa ne bih. Zapravo je sjevana samo razmaknica - tvrda je uodnosu na ostale tipke i ne prima dobro - svaki put moram jednu riječ rastavljati na početnih četiri-pet.

U svakom slučaju, cijena je previsoka. Ne isplati se. :(
Pero

Post 20 Feb 2015, 19:20

U multinacionalki u kojoj sam nekoć radio, Lenovo je bio standard. Dobijao si novo računalo svake 3 godine. Prvo mi je taman krepalo kad sam po propisu trebao dobiti novo. Navučen time da korporacija zna što radi, kupio i sinu Lenovo. Više ne bih. Kad su mi dali pedalu, iskamčio sam i novi Lenovo, koji zasad radi, al još nisu prošle 3 godine. :D
MmeTipfeler

Post 20 Feb 2015, 19:25

E, jebatga. Ne radim u firmi. A ovaj bi laptop još normalno radio da nije tresnuo na pod. :(
Zekoslawa

Post 20 Feb 2015, 19:51

A jel ti baš treba laptop kao laptop ili ti služi kao komp? Mislim, vanjska tipkovnica, ako je samo u njoj problem.
MmeTipfeler

Post 20 Feb 2015, 20:10

Zekoslawa » wrote:A jel ti baš treba laptop kao laptop ili ti služi kao komp? Mislim, vanjska tipkovnica, ako je samo u njoj problem.
Nije rješenje. Ovo je malo i lagano pa ga mogu staviti u krilo i raditi u krevetu kad me zabole leđa, a vanjska tastatura samo bi zakomplicirala stvar.

Gledam tastature po Ebayju pa cijena ide od 20 dlara naviše, ali ajde ti znaj u čemu je štos. :ne zna:
Zekoslawa

Post 20 Feb 2015, 20:23

MmeTipfeler » wrote: Nije rješenje. Ovo je malo i lagano pa ga mogu staviti u krilo i raditi u krevetu kad me zabole leđa, a vanjska tastatura samo bi zakomplicirala stvar.

Gledam tastature po Ebayju pa cijena ide od 20 dlara naviše, ali ajde ti znaj u čemu je štos. :ne zna:
Ah da, mi koji ležimo i radimo. :D
Ja sam si zbog toga sjebala bateriju na laptopu koji nema ni godinu dana. Svako malo bih se premještala na kauč, pa mi se ne bi dalo vucarati punjač, nego bih punila i praznila bateriju i evo je sad nakon godinu dana već ne drži više od sat vremena. :gaah:

U tastature se slabo kužim, jebga. :o
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Feb 2015, 21:22

MmeTipfeler » wrote:..

..pa je. nisam ti htio prije govorit, ali ne mora uopce bit do tipkovnice. :kokice:

..ali, pretpostavimo da je do tipkovnice.. :cheer:

MmeTipfeler » wrote:Sve ti je ovo za mene atomska fizika. Jedino sam razumjela "veći čekić". :cerek:

Dakle, kako je meni objasnio moj kompjuterski guru kojem sam prvo zakukala, a on me i uputio na MR servis, samo što je spomenuo triput manju cijenu, tastatura se u laptopima nalazi na nekakvoj aluminijskoj podlozi. Valjda tankom aluminijskom limu. Pa se od udarca taj aluminij iskrivio. Pa se to ne popravlja, nego mijenja. Pa ovoliko odvratno košta.

Nema šanse da ja to sama zamijenim. Imam podatke o tastaturi i mogu potražiti cijenu na E-bayu, ali mijenjati... a-a.

Laptop je pao poklopljen, i to na poklopac. Ako ga tresnem donjim dijelom o pod, mogla bih napraviti još goru štetu pa ne bih. Zapravo je sjevana samo razmaknica - tvrda je uodnosu na ostale tipke i ne prima dobro - svaki put moram jednu riječ rastavljati na početnih četiri-pet.

U svakom slučaju, cijena je previsoka. Ne isplati se. :(
pa je, dvjesto kuna mi se cini ok. za sedamsto bi valjda trebali promijenit i ekran i ajd, bateriju stavit novu mozda.. :D

ako guru kaze da je do te aluminimijumske :uskodugousko: ploce i da se ona iskrivila.. cuj, ja bih nju tuckao. polako. najprije manjim cekicem. pa vecim. pa onda opet manjim. bila bi ona meni ravna ko ogledalo ono od teleskopa na mont palomaru. :D

sta malo, ono, cekicicic i di je kriva, tuckas, ispravljas. oni to isto rade i u tvornici, ali imaju tamo stvarno veliki jedan cekic koji to odstanca i aj ca. :D

ako ti razmaknica lose hvata, mislim da ona ima barem dva hvatista i vjerojatno jedno od udarca ispalo ili se olabavilo i to bi trebalo stavit na svoje mjesto, zakacit tamo gdje se to treba zakacit.

inace, gle ovo. ne znam.. tj najvjerojatnije nije isti model, ali princip je tu negdje, isti, mozda koji detalj ne odgovara, ali nace se i sve i tocno za tvoj komp kako to ide, i gle, za ovo bi oni uzeli 700 kn?
jest da je video malo ubrzan, ali cuj, neka je cetri puta ubrzan, jos uvijek se radi o petnajst minuta.

ja glasam da se nadje tipkovnica neka koja radi na tvom lapu i da ti nju fino pritefteris.. :D

..cuj, 2200 kuna novi novcat, ganc, garancija, jos ti jogurt ide sam kupit i kruh i kavu napravi :D
..http://www.lenovostore.hr/index.php?opt ... Itemid=127

..ono, prva stranica koju sam otvorio, a sigurno se da nac i jeftinije, a sigurno postoje i neki drugi laptopi jos jeftiniji.ispada da promijenis tu svoju tipkovnicu dva puta u taj servis i potrosis love kolko kosta novi komp. :kokice:
..a na tvom ce ti pomalo pocet odlazit ekran, pa baterija, pa ventilator, pa cede, pa ovo, pa ono, sama kazes da mu ima vise od sest godina. :kokice:

..ipak, najlakse je trosit pare. ja bi cekic i to pomalo tuckao taj aluminimunijum, propuhao, ocistio alkoholom, jos bi deset godina ona mogla radit.. :cheer:
ili barem pokusat nac neku polovnu tipkovnicu jeftinu, radecu i, eto, promijenit je caskom.. :kokice:
docavk

Post 23 Aug 2015, 22:08

pozz evo ovako nekuzim se bas u komp pa jel mi mozete pomoci slozit konfiguraciju za igre procesor:intel(R) celeron(R) CPU E3400 2.60 GHZ
RAM:4GB
GRAFICKA:GF 120 ddr3 64B
NAPAJANJE:230V 5A 50/60 HZ 400W
To sam sa kompa prepiso e sad sta bi trebao mijenjat i koju uzeti?
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 29 Aug 2015, 17:18

Ne znam zakaj nemrem videt neke videodatoteke na web stranicama? Piše mi "plug-in required", a instaliro sam flash player.

Jel zna ko kaj trebam napravit?

E, da, imam AdBlock i NoScript, ali tamo nisam našao nikakve opcije za Flash.
MightyMe

Post 29 Aug 2015, 22:06

Moguće da traži onaj smrdljivi VLC plugin koji ne radi na chromeu. Daj sranice, pa da istražim. Ako su pristojne neke, dakako. :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Aug 2015, 11:39

MightyMe » wrote:Moguće da traži onaj smrdljivi VLC plugin koji ne radi na chromeu. Daj sranice, pa da istražim. Ako su pristojne neke, dakako. :zubo:
MA jok, imam Firefox, a stranice su, dakako, nepristojne... (http://www.twilight-sex.com/videos, npr.)
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 30 Aug 2015, 16:30

Java ti je blokirana, možda. Provjeri opcije u Control Panelu.
Potpisi su za budale.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Aug 2015, 17:53

Stitch » wrote:Java ti je blokirana, možda. Provjeri opcije u Control Panelu.
Skino sam i instaliro Javu, nije blokirana.
Nemam pojma koji je kurac, nemrem videt Kauflandov katalog.
Pročeprko sam i AdBlock i NoScript i postavke Firefoxa i kurac od ovce.

Pa to je više za popizdit, jebem ti internet da ti jebem...
ostruznicagornja

Post 30 Aug 2015, 18:18

Pa ako je problem sa youtube videom može biti da nije flash player problem nego html5 player. I ne izgleda mi da je problem sa flash playerom, kad veliš da je instaliran. Možeš da probaš ovaj add-on, da otvaraš youtube isključivo flashom

https://addons.mozilla.org/en-us/firefo ... sh-player/

Na drugom kompjuteru to mi je riješilo problem, a i dobiješ uz to pravi full screen, bez toolbarova.
A onda nisi rekao jesi li probao u nekom drugom browseru, i je li isti problem i tamo. Ako radi u drugim browserima možeš da refreshujes Firefoxov profil (bookmarks će ostati posle refresha ali ćeš add onove morati ponovo da instaliraš), a ako ne radi ni u drugim browserima preinstaliraj Windows, lakše ti je nego da kopaš po internetu i probaš trista fikseva od kojih nijedan neće raditi kršteno.
MightyMe

Post 30 Aug 2015, 20:11

judolino » wrote: Skino sam i instaliro Javu, nije blokirana.
Nemam pojma koji je kurac, nemrem videt Kauflandov katalog.
Pročeprko sam i AdBlock i NoScript i postavke Firefoxa i kurac od ovce.

Pa to je više za popizdit, jebem ti internet da ti jebem...
Možda je katalog napisan u JavaScriptu kojeg si ti sa NoScriptom blokirao.
  • Information