A koliko namjeravaš potrošiti?docavk » wrote:pozz evo ovako nekuzim se bas u komp pa jel mi mozete pomoci slozit konfiguraciju za igre procesor:intel(R) celeron(R) CPU E3400 2.60 GHZ
RAM:4GB
GRAFICKA:GF 120 ddr3 64B
NAPAJANJE:230V 5A 50/60 HZ 400W
To sam sa kompa prepiso e sad sta bi trebao mijenjat i koju uzeti?
Brzopotezna pitanja
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Jubito mi radi bez problema.ostruznicagornja » wrote:Pa ako je problem sa youtube videom može biti da nije flash player problem nego html5 player. I ne izgleda mi da je problem sa flash playerom, kad veliš da je instaliran. Možeš da probaš ovaj add-on, da otvaraš youtube isključivo flashom
https://addons.mozilla.org/en-us/firefo ... sh-player/
Na drugom kompjuteru to mi je riješilo problem, a i dobiješ uz to pravi full screen, bez toolbarova.
A onda nisi rekao jesi li probao u nekom drugom browseru, i je li isti problem i tamo. Ako radi u drugim browserima možeš da refreshujes Firefoxov profil (bookmarks će ostati posle refresha ali ćeš add onove morati ponovo da instaliraš), a ako ne radi ni u drugim browserima preinstaliraj Windows, lakše ti je nego da kopaš po internetu i probaš trista fikseva od kojih nijedan neće raditi kršteno.
Ne znam kaj je to refrešanje Firefoxovog profila, a nema nikakve šanse da se opet jebem s instaliranjem Vindoza.
@Majti: isti kurac kad su skripte uključene i kad su isključene. Nikak da skužim kaj me jebe. U Vindovsima Java uključena. Adblok isključio - ništa. U Noskriptu uključio skripte - ništa.
Imam XP, a skinuo sam Javu 8, ne znam jel me to prca?
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
U boldu je problem. Imam ga i ja već cca 3 mjeseca na jednom kompu.judolino » wrote: Jubito mi radi bez problema.
Ne znam kaj je to refrešanje Firefoxovog profila, a nema nikakve šanse da se opet jebem s instaliranjem Vindoza.
@Majti: isti kurac kad su skripte uključene i kad su isključene. Nikak da skužim kaj me jebe. U Vindovsima Java uključena. Adblok isključio - ništa. U Noskriptu uključio skripte - ništa.
Imam XP, a skinuo sam Javu 8, ne znam jel me to prca?
Riješila sam ga tako da koristim druge kompove na kojima su mi instalirani Windowsi 8.
Mnogo sam ponosna na sebe.
Enivejz, problem je, bar moj, povezan s Adblockerom. Jer cijeli cirkus je počeo kad sam, nimalo selektivno, počela blokat sve živo što je iskakalo po ekranu. (Na drugim kompovima, s drugim Windowsima i istim postavkama Adblockera, nema nikakih problema.) U moju obranu, iskakalo je puno toga jer kompu nisam primirisala bar mjesec dana prije tog. Ako skužiš u čem je stvar...de napiši...da ne gubim živce kad jednom krenem čačkat po tom.
-
ostruznicagornja
Refresh profila ti je u Troubleshooting information (hamburger --> znak pitanja --> Troubleshooting information ---> Refresh profile
Samo mislim da je problem sa operativnim sistemom, ne vjerujem da će ti to riješiti problem.
Možda da probaš ovo da deinstaliraš Flash u potpunosti uključujući fajlove što ostavlja u system32 folderu, pa ponovo da instaliraš. https://helpx.adobe.com/flash-player/kb ... ndows.html
I na kraju najbolja solucija, vrijeme je da predješ bar na Windows 7, sad si tri operativna sistema iza najnovijeg. Ja sam imao isti problem na Windows 7 koji nije bio apdejtovan jer je sa torenta i upravo je nedostatak nekog apdejta pravio problem.
Samo mislim da je problem sa operativnim sistemom, ne vjerujem da će ti to riješiti problem.
Možda da probaš ovo da deinstaliraš Flash u potpunosti uključujući fajlove što ostavlja u system32 folderu, pa ponovo da instaliraš. https://helpx.adobe.com/flash-player/kb ... ndows.html
I na kraju najbolja solucija, vrijeme je da predješ bar na Windows 7, sad si tri operativna sistema iza najnovijeg. Ja sam imao isti problem na Windows 7 koji nije bio apdejtovan jer je sa torenta i upravo je nedostatak nekog apdejta pravio problem.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Znam, zato i pitam. Gejmerski su kompjutori zahtjevna i skupa roba. Lakše je i jeftinije sastaviti konfiguraciju za profesionalce bilo koje vrste.
Potpisi su za budale.
Ja sad mislin da si kupin jedan stolni kompjuter ili motor. Al ako bi kupovao taj stolni, trebao bi biti da mi služi u profesionalne svrhe. A to je skupo. Bezveze mi je kupovat osrednji kad već imam laptop. Zato mi se čini da motor + A2 kategorija bolje zvuči. Možda čak i jeftinije. 
Ja se po Trogiru vozam sa zagrebačkim. Do sad su mi jedino kćeri na Prizidnici skinuli jednu papučicu za nogu suvozača, komplet skupa sa šarafima.MightyMe » wrote: Sa splitskim tablicama, dakako.
- MmeTipfeler
Ajde me malo tješite. Laptop mi jutros nije htio dignuti Vindoze. Pojavi se logo, a onda ništa, mrtva tišina i crn ekran. U safe modu sve ide, probala sam system restore, nikakve koristi. Ima li drugog lijeka osim reinstalacije?
koji win?
možda je nešto trivijalno, tipa manjak slobodnog prostora na hdd-u. možda zeza drajver grafičke, možda se pokarabasio win..
ako se već diže i ne štopa, valjda nije hlađenje, mada bih i to sredio. garant nije u tip-top stanju.
možda je nešto trivijalno, tipa manjak slobodnog prostora na hdd-u. možda zeza drajver grafičke, možda se pokarabasio win..
ako se već diže i ne štopa, valjda nije hlađenje, mada bih i to sredio. garant nije u tip-top stanju.
znači, butuj u sejf mod, provjeri hdd, ako je ok, idi na kontrol panel, divajs menadžer, displej adapters, aninstal. ribut u normal..
učitaće se generički drajver za grafičku, a poslije ćeš skinut posljednju verziju. ako je do toga..
učitaće se generički drajver za grafičku, a poslije ćeš skinut posljednju verziju. ako je do toga..
- MmeTipfeler
XP. Imam onu hladilicu. Misliš da se zbog toga nešto zeznulo? Probat ću ovo s drajverom večeras.
..a i ti si jos na xp?MmeTipfeler » wrote:XP. Imam onu hladilicu. Misliš da se zbog toga nešto zeznulo? Probat ću ovo s drajverom večeras.
nisam siguran ovo za graficku. probaj. ako je do toga, ustedjet ces vremena.
ako u safe modu sve ide vise manje ok, bojim se da bi vindoze mogle bit malo pobucane, a to je, bojim se, najlakse rijesit tako da ponovis instalaciju, bez formatiranja. barem je tako kod mene.
jel si mozda imala nekih padova napona u kuci, kakva ti je baterija laptopa, jel sta po laptopu padalo?
meni to izgleda kao da vindoze ne mogu nac neku svoju rutinu i onda zabloka. da, moglo bi bit i do temperature cipa, ali bi se komp onda valjda zaledio u radu, nakon nekog vremena, ne odmah pri bootanju.
nije se zeznulo zbog hladilice, nego s vremenom se prašina nalijepi po hladnjaku/rešetki, pa je slab protok vazduha. to ti je ono za usput sredit kad se već zezaš oko kompa.MmeTipfeler » wrote:XP. Imam onu hladilicu. Misliš da se zbog toga nešto zeznulo? Probat ću ovo s drajverom večeras.
prvo provjeri slobodan prostor diska, onda drajver. ima tu metoda za otkrivat u kojem tačno trenutku puca boot.. ono, boot s logom, ili konfigurisanje msconfigom da se ništa pride ne diže, itd. no, prvo osnovno.
na kraju, uvijek možeš pokrenuti novu instalaciju al s repair opcijom.
..menis e to isto dogadjalo par puta, cini mi se, po kompovima i zaboravio sam kako sam to rijesio. mislim da je islo s ponovnom reapir ili onom instalacijom da mi je samo ponovi, da mi nista okolo ne brise.
evo sto kaze majkrosoft. ne znam, meni ovo izgleda malo komplicirano kad citam, mislim da sam ja to uspio nekako jednostavnije rijesit, tj brze, ali nervoznije, a sad kako, nemam vise pojma..
https://support.microsoft.com/en-us/kb/318027
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 728521def2
evo sto kaze majkrosoft. ne znam, meni ovo izgleda malo komplicirano kad citam, mislim da sam ja to uspio nekako jednostavnije rijesit, tj brze, ali nervoznije, a sad kako, nemam vise pojma..
https://support.microsoft.com/en-us/kb/318027
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 728521def2
- MmeTipfeler
Nedavno je otvaran i oprašen. Negdje proljetos.Zmaj021 » wrote:
nije se zeznulo zbog hladilice, nego s vremenom se prašina nalijepi po hladnjaku/rešetki, pa je slab protok vazduha. to ti je ono za usput sredit kad se već zezaš oko kompa.
prvo provjeri slobodan prostor diska, onda drajver. ima tu metoda za otkrivat u kojem tačno trenutku puca boot.. ono, boot s logom, ili konfigurisanje msconfigom da se ništa pride ne diže, itd. no, prvo osnovno.
na kraju, uvijek možeš pokrenuti novu instalaciju al s repair opcijom.
Prostora ima kao u plesnoj dvorani.
Nego, jutros sam zapisala errore iz event loga, ali sad ne znam gdje mi je papir.
Nove instalacije nema do prosinca jer nemam vremena za to. Nisu problem Windowsi, nego svi drugi programi. Za koje se uvijek kunem da ću ih staviti na posebnu particiju pa zaboravim. .(
nema ti veze druga particija. ako ti neki program oce uaselit nesto u sistem, uselit ce.MmeTipfeler » wrote:
Nedavno je otvaran i oprašen. Negdje proljetos.
Prostora ima kao u plesnoj dvorani.
Nego, jutros sam zapisala errore iz event loga, ali sad ne znam gdje mi je papir.
Nove instalacije nema do prosinca jer nemam vremena za to. Nisu problem Windowsi, nego svi drugi programi. Za koje se uvijek kunem da ću ih staviti na posebnu particiju pa zaboravim. .(
i nece ti ta nova instalacija nista izbrisat osim starih vindoza. mislim, ne bi trebala.
jedino ako imas neke kinki softvere, hardvere, periferije, pa to trebas opet poslije nastelavat, instalirat.
jedino nemoj instalirat xp s onom opcijom da ti izbrise disk. sve bi ta instalacija trebala sacuvat. od pasvorda, logova, netova, historija do drajvera.. skoro svih. jedino traje ta instalacija.. koliko, pola sata, sat?
ako ti nije do video kartice (mozda moze bit jos sta u hardveru problem, mozda i ram iako sumnjam da bi uopce sto i radio da mu nesto nije s ramom u redu, mozda je do hard diska da ti je taj neki fajl u vindozama pobucan, a bez njega vindoze ne znaju dalje, ne znaju sto radit kako i zasto), vjerojatno je negdje nesto premeceno u registrijima, tako nesto, mozda se drajveri neki tuku, a to je najlakse rijesit, barem meni, ponovnom instalacijom.
mozda ti taj log kaze na kojem je fajlu zapeo ili nesto drugo iz toga vidis, pa onda nekako samo taj fajl opet instalirat ili vidjet do kojeg je drajvera.
nisi nista mozda instalirala novo, neki program, neki hardver zadnjih dan, dva? malo mi je to cudno da je iz cista mira poceo strajkat, a nije ni pao, ni nista po njemu nije palo, niti si sto instalirala, baterija ok, a struje nije nestajalo ili nije oscilirala..
trebalo bi i hd vidjet kakav je, jel ima nekih bed sektora, nesto, kakav mu je smart status, itd.
i vidi jel ti sve fino i cvrsto i dobro ukljuceno, svi kabeli koje imas, a koji mozda trebaju bit ukljuceni, jel ti ostao neki stik, nesto u njemu, dvd, nesto..
za pocetak vidi to s videom (jel mozda mozes vidjet ima li razlike ako ga na vanjski monitor prikljucis) i vidi taj log, sta taj log kaze, mozda kaze nesto pametno..
i, ne znam jel imas, ali neki taj softver nabavi, neki utiliti koji ce ti cistit registrije, gledat jel sto fali, sta je s drajverima i tko, ono malo da pospremi i da ti kaze sta nije u najboljem stanju..
mozda se sto drugo naselilo, neki tip virusa, pa je pobucao ili pojeo neke fajlove i jede memoriju, zauzima je nekim fajlovima koje stanca masovno.
onda, zavisno koji laptop, neki izgleda imaju neke issue, pa dell ima svoje neke recepte, ovi neki asusi ili koji vec, svoje recepte, hp svoje, itd..
..mislim da bi joj ono pod 2 ili 4 iz prvog linka moglo pomoc. moglo bi lako bit nesto poremeceno u vezi logiranja ili explorera.Zmaj021 » wrote:majkrosoftov trablšuting?
..to samo kad hoćeš da baciš komp, a da ni cia ne može doć do podataka..
ne navijam uopce za reinstalaciju, ali..vidjet cemo oce li sto s ovim videima ili majkrosoft uputama radit. ako ne.. du ju vont instal xp on c:\vindouz.. ar ju sur?
inace, nemoj mene s tim vindozama i majkrosoftom strasit. na vindozama sam iz nuznog zla i jos uvijek mislim da im je najbolji dos 6.2.2.. inace, da sta oko meka ne valja, to rijesim u tren. tj on to sam rijesi u tren. .
-
- Information
-