Svađanje u ljubavnim vezama

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 06 Dec 2011, 18:04

Perzefona » wrote: Ja bih zamjerila sebi takvo ponašanje. I zamjeram to onda i svakome drugome.
Ne znam da li se razumijemo, nije da bi meni bilo odnosno je drago kad se netko tako zapravo bezveze ljuti na mene i smeta me. Ono što želim reći je da ne uzimam to kao nešto loše duže od maksimalno sat dva.
Možda je offtopic, ali moj je sin doma došao jednom zatečen jer su na SRZ raspravljali o razlozima koje imaju roditelji da djecu kazne. I ispalo je da većina djece bude kažnjena za proliven sok ili razbijenu čašu i da to smatra opravdanim. Onda se moj sin čudio. Daleko od toga da on ne zna što je kazna, ali rekao je i na satu da nikad nije bio kažnjen za takvo što.
Ovo spada u situaciju analognu onoj sa zabijanje auta u zid :xzubo:. Iako sam tamo dobio zbog toga ponešto kartona, ja nisam rekao da je uredu to što je muž napravio nego da je žena tako nešto trebala očekivati i ne posebno se naljutiti, jer stvarno je super ako se netko može iskulirat u takvim situacijama i preporučam to samo ne mislim da neuspjeh u svladavanju tog trenutnog bijesa znači nekakvu dijagnozu za agresora ili kakvu posebnu traumu za žrtvu.

Analogno tome ne bih mislio da ukoliko bi glasno rekla sinu "pazi, što to radiš" da imaš problema s kontroliranjem agresije.
Štoviše, čak ni mrzovolju ni ljutnju nije dobio.
E pa sad ako ti je razbio vazu drage osobe, nabijao loptom u zid i polomio cvijeće ili prolio nekakav ljepljivi sok po tepihu, ... iskreno ne bih baš rekao :xd:
Morticia wrote:Meni je npr. strašno kad roditelji ne dozvoljavaju djecu ljutnu, pa čak i da viknu ponekad.
Meni je to zlostavljanje. Ne mogu zamisliti kako se osjeća dijete koje je u pubertetu, dobilo lošu ocjenu, cura ga ne voli, otišla mu tipka na Playstationu a smije biti frustriran u miru i tišini.

Karlinjo

Post 06 Dec 2011, 18:09

kuki » wrote: "daj odi u kurac pun mi te kurac" "koji si kurac nadrkana" "odi u kurac" "kaj ja opće pitam boli me kurac" "puši kurac pederu" "peder te jutros obuko kravo" "kad smo kod krava zvala je tvoja stara opet sere neki kurac" "šta ti koji kurac sereš da je moja stara krava kurvo glupa" "jebote s kim se ja jebem" "dinamoooo".
Kuki, tvoj opis te "male" svađe je stvarno osebujan u svojoj detaljnosti. :xd: Ovako nešto je dovoljno za međunarodni incident a ne za nešto što bih ja smatrao malom svađom.
kuki

Post 06 Dec 2011, 18:39

OliverZG » wrote: Kuki, tvoj opis te "male" svađe je stvarno osebujan u svojoj detaljnosti. :xd: Ovako nešto je dovoljno za međunarodni incident a ne za nešto što bih ja smatrao malom svađom.
Koja je točno razlika između ovoga i onog tvog "odi u kurac popeo si mi se na vrh glave" i odgovora "šta si koji kurac nadrkana,", osim što se kurac spominje par puta više i cijela priča traje minutu a ne 7 sekundi?
Karlinjo

Post 06 Dec 2011, 19:00

kuki » wrote: Koja je točno razlika između ovoga i onog tvog "odi u kurac popeo si mi se na vrh glave" i odgovora "šta si koji kurac nadrkana,", osim što se kurac spominje par puta više i cijela priča traje minutu a ne 7 sekundi?
Razlika je u tome, što je ovo "moje" trkeljanje u prazno a ovo tvoje zvuči maliciozno, sa željom da se nekoga natjera da se povuče pred najezdom uvreda i psovki.

U ovoj "mojoj" verziji svađe, partneri čini mi se nemaju neku posebnu potrebu uzmicati, nego jednostavno grublje raspravljaju dok se ne potroše sve zamjerke.

Moje kao da ima za cilj neku vrstu međusobne ispovjedi partnera i to na način da svatko ne govori svoje grijehe nego od drugog slušaš vlastite i opravdavaš se.

Kod tebe to zvuči kao predbacivanje, nametanje osjećaja krivnje, izazivanje straha, i sl.
ombia

Post 06 Dec 2011, 19:09

aisling » wrote: a ako nemam želje ili potrebe uvesti svađu u vezu kao neki dobar začin bez kojeg to jednostavno ne bi bilo to. Zanimalo me kako ljudi gledaju na svađe. Zanimalo me time kako gledaju i na ljude, općenito. Ja sam svoje odgovore dobila.
Pa ne uvede ju nitko, tipa joj nemamo sto raditi utorkom navecer, ajmo uvesti nove mjere....kao sto ne uvedes ni prehladu ni zmazani ves. Dogodi ti se po putu.
Ja prva nisam protiv razvoda, ali nisam za to da se ljudi razvode koji uz pokoju rjedju svadju ostatak vremena harmonicno funckioniraju.

I da, ja sam jedna od onih kojoj je velika razlika jel netko ide s deckom/curom na kavu, kino i na rositljade ili zive skupa i nesto su problema i godina prevalili iza sebe. Meni je to, opet iz iskustva, nebo i zemlja.
Mogu ja sad i na RiD otici i filozofirati kak je to odgajati dijete jer sam bila neko vrijeme skrbnik dvoje male djecice, ali cemu? Ti ljudi to svaki dan godinama zive, dakle ne moram tam prosipati svoje toretiziranje.
Tak da najradije pisem o onom sto sam iskusila.
E da u vezama kracim od godinu dana uopce se ne sjecam da smo se posvadjali.
Kako god bilo, ti ljudi su onako baš jako uvjereni u to pa se zapitam je li to stvarno tako česta pojava?
Nije. :)

Pa i ne mogu si zamisliti s kime bih isla na odmor ako ne s partnerom ili prijateljima? :misli:

Opet neki ljudi se ne znaju "svadjati" pa iz tog svog kuta je svaka svadja koljacina i pljuvacina.
Sa ljudima do kojih mi nije stalo, da
Cudno. Trositi toliko vremena i energije na nekog do kod ti nije stalo. Kakvo rasipanje...
No, ima i ljudi koji sasvim normalno i dobroćudno jedni drugima dijele krave debele, govna lažljiva, jebu si matere i pse, deru se, i njima je to tako sasvim okej i nije im način pokazivanja tko je tu glavniji jer nitko nikome ne ostaje dužan i počesto se pritom prilično dobro zabavljaju. Ja bih dobila čir na želucu u takvim životnim uvjetima, ili počela piti
I ja :zubo:
a to je ono što razlikuje konstruktivan sukob od nekonstruktivnog - razumijevanje problema zbog kojeg je došlo do sukoba
a sukobi stavova se događaju, da, jer ne ulazimo u vezu/odnos kao gotovi proizvodi nego kroz odnos učimo i mijenjamo se
promjene i pouke obično zaštekaju na priznavanju vlastite krivice ili tek zablude (krivicu stavljam u italik jer ne vjerujem u apsolutne pravice i krivice) pa tako neki ostanu zauvijek u pravu žrtvujući pri tom vezu
Odlicno! :)
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 06 Dec 2011, 20:08

kukuriku » wrote:
Ke? VI nemate hormone?
Ne u tolikoj mjeri. Vi žene svijetom hodate - stalno ušlagirane. :B
Potpisi su za budale.
Melody

Post 06 Dec 2011, 20:45

Ja se svađam, a i on isto. Neke jako bitne životne rasprave rješavam i hrvanjem :cerek:
Pedeset posto tih svađa završi blesavim cerekanjem.
Trideset posto plaženjem jezika preko laptopa.
Dvadeset posto njih nas dirne malo dublje, treba nam dan-dva da razmislimo i onda otkrijemo gdje je nastao kvar. Pa to popravimo, ili barem pokušamo.
Ne psujemo jedno drugome, ne ponižavamo se niti psihološki maltretiramo, ne manipuliramo niti igramo igrice. Ne varamo i ne tajimo.

Meni je to najvažnije :ne zna:
aisling

Post 06 Dec 2011, 20:49

ombia » wrote:
Pa ne uvede ju nitko, tipa joj nemamo sto raditi utorkom navecer, ajmo uvesti nove mjere....kao sto ne uvedes ni prehladu ni zmazani ves. Dogodi ti se po putu.
Ja prva nisam protiv razvoda, ali nisam za to da se ljudi razvode koji uz pokoju rjedju svadju ostatak vremena harmonicno funckioniraju.
Uvede je onaj koji će veselo izjaviti 'jebeš čovjeka s kojima se ne možeš posvađati'.
Uvede je onaj koji u svađanju ne vidi ništa loše. Uvede je samim tim što je takav kakav je. Ne kažem ja da je loš, gori od mene, ovakav onakav, ja samo kažem da taj nije za mene.
Uvede je onaj kome paše. Meni ne paše.

Ne mogu zamisliti kako mi se to može samo od sebe dogoditi da postanem svadljiva osoba s partnerom ako to do sad nisam bila i ako to ne želim.

Nisam nigdje napisala da je nemoguće da ću se ikad posvađati s partnerom. Ali teško vjerujem u to da ću ikad na tu svađu gledati kao na nešto najbolje što mi se moglo dogoditi.

I da, ja sam jedna od onih kojoj je velika razlika jel netko ide s deckom/curom na kavu, kino i na rositljade ili zive skupa i nesto su problema i godina prevalili iza sebe. Meni je to, opet iz iskustva, nebo i zemlja.
Mogu ja sad i na RiD otici i filozofirati kak je to odgajati dijete jer sam bila neko vrijeme skrbnik dvoje male djecice, ali cemu? Ti ljudi to svaki dan godinama zive, dakle ne moram tam prosipati svoje toretiziranje.
Ne teoretiziram. Samo pričam o tome kako ja doživljavam neke stvari, u ovom slučaju svađu, u vezi. Zašto je tako teško vjerovati u to?
Cudno. Trositi toliko vremena i energije na nekog do kod ti nije stalo. Kakvo rasipanje...
Koliko? Svađa oduzima puno manje truda, energije, čegagod od nekih drugih načina rješavanja problema, od sitnica na dalje. Svađa upravo i je nedostatak truda.
Happy Easter!
Nikolajevna

Post 06 Dec 2011, 20:55

Potjeh » wrote:
Ovo gore napisano će i mene intrigirati, vjerujem, do kraja mog života. :) Kako vam to uspijeva?
Ma ček', nisam gotova...
Nikolajevna » wrote:
Jedan tren si najbolji, drugi tren si najgori, sljedeći trenutak uopće ne postojiš jer se zabavlja s frendovima na cugi…
... trenutak nakon toga se zabavlja s frendovima na krevetu. :xlux:

Hekatonhir » wrote:
Da nije zbog hormona? :zubo:
Je, je, može! :xlux:
Melody

Post 06 Dec 2011, 21:03

aisling » wrote:Ne mogu zamisliti kako mi se to može samo od sebe dogoditi da postanem svadljiva osoba s partnerom ako to do sad nisam bila i ako to ne želim.

Nisam nigdje napisala da je nemoguće da ću se ikad posvađati s partnerom. Ali teško vjerujem u to da ću ikad na tu svađu gledati kao na nešto najbolje što mi se moglo dogoditi.
Fakat ne bih da zvučim patronizirajuće, niti išta slično, nije moj stil, ali jesi ti FAKAT uvjerena da je čovjek isti u svim vezama i okolnostima?
Nisam ni ja svadljiva osoba, čak suprotno, u raspravama spuštam loptu i nastojim ostati mirna. SVAĐE su nešto drugo, njih niko (osim malo poremećenog svijeta) ne ide namjerno, iz ničega, potpaljivati i provocirati.
Miješaš svađe koje su rezultat loše veze sa svađama koje se dešavaju između bliskih ljudi.

NIKAD se nisi posvađala s nekim koga voliš?
aisling

Post 06 Dec 2011, 21:08

Melody » wrote:
Miješaš svađe koje su rezultat loše veze sa svađama koje se dešavaju između bliskih ljudi.

NIKAD se nisi posvađala s nekim koga voliš?
Ne miješam, samo mi je ovo drugo nešto što mi je potpuno nepoznato.
Nikad.
Happy Easter!
Melody

Post 06 Dec 2011, 21:10

aisling » wrote: Ne miješam, samo mi je ovo drugo nešto što mi je potpuno nepoznato.
Nikad.
Pa, dobro, sto ljudi... :D
Evo, ja ti vjerujem.
Više od uvjeravanja kako nisi u pravu, mene zanima kako si to izvela.
Povlačiš se? Ušutiš? Iziđeš?
Opiši to malo. Ili se pak nikad niko od bliskih ti ljudi nije ni pokušao s tobom posvaditi? Pretpostavljam da među njima ima i onih kojima svađa nije strana.
aisling

Post 06 Dec 2011, 21:16

Melody » wrote:
Pa, dobro, sto ljudi... :D
Evo, ja ti vjerujem.
Više od uvjeravanja kako nisi u pravu, mene zanima kako si to izvela.
Povlačiš se? Ušutiš? Iziđeš?
Opiši to malo. Ili se pak nikad niko od bliskih ti ljudi nije ni pokušao s tobom posvaditi?
Jednostavno nisam osoba koja će se naljutiti zbog stvari zbog kojih se ljudi inače ljute. Ne uzrujuvam se zbog lošeg vremena, prolivene kave, itd. Ono što me uzruja su stvari do kojih mi je jako stalo. Onda me zanima zašto se to dogodilo. Pa gledam, pitam, pričam, pokušavam shvatiti. Prije nego popizdim. Kad ja popizdim i posvađam se onda tu ljubavi više nema, odavno, ostane samo slabost i neki žal, tuga.
Happy Easter!
Melody

Post 06 Dec 2011, 21:18

aisling » wrote: Jednostavno nisam osoba koja će se naljutiti zbog stvari zbog kojih se ljudi inače ljute. Ne uzrujuvam se zbog lošeg vremena, prolivene kave, itd. Ono što me uzruja su stvari do kojih mi je jako stalo. Onda me zanima zašto se to dogodilo. Pa gledam, pitam, pričam, pokušavam shvatiti. Prije nego popizdim. Kad ja popizdim i posvađam se onda tu ljubavi više nema, odavno, ostane samo slabost i neki žal, tuga.
Ali, ja tebe ne pitam šta TEBE ljuti. Ja te pitam, šta činiš kad se neko drugi naljuti i počne pokazivati naznake svađe.
Jer, ko god je vidio nekog ljutog i makar blago svadljivog ili mu se našao u okolini, zna da "gledanje, pitanje, pričanje" baš i ne pomaže. Zapravo, mislim da pogoršava stvar.
Pogotovo kad su u pitanju nagomilane stvari do kojih je oboma jako stalo.
aisling

Post 06 Dec 2011, 21:20

Melody » wrote:
Ali, ja tebe ne pitam šta TEBE ljuti. Ja te pitam, šta činiš kad se neko drugi naljuti i počne pokazivati naznake svađe.
Jer, ko god je vidio nekog ljutog i makar blago svadljivog ili mu se našao u okolini, zna da "gledanje, pitanje, pričanje" baš i ne pomaže. Zapravo, mislim da pogoršava stvar.
Pogotovo kad su u pitanju nagomilane stvari do kojih je oboma jako stalo.
Pitaš me zapravo što radim s komadom koji pokazuje sklonost svađanju? Ne ulazim u vezu s njim :D

edit: i da, ne gomilam. Ne svađati se ne znači šutjeti. Al znači i pričati prije nego se uđe u vezu :zubo:
Happy Easter!
Melody

Post 06 Dec 2011, 21:27

aisling » wrote: Pitaš me zapravo što radim s komadom koji pokazuje sklonost svađanju? Ne ulazim u vezu s njim :D
U principu, da, to te pitam. ali ne tako kako si ti postavila. Od svih ljudi koje ja poznajem, evo, ograničit ću se na muškarce, znam samo jednog koji ne pokazuje sklonost svađanju, moj prijatelj.
Istina, zna se prepirati, ali ne svađa se. Jedna jedina osoba.
Dok ga jednom prilikom nisam uhvatila u svađi sa ženom :xd:
Šta je taj sve siktao, ali onim istim mirnim glasom kao i kad normalno govori :zubo:
Ja apeliram da pokušaš razumjeti da smo SVI ponekad skloni svađanju. I najljući pacifisti. I ti, i svi tvoji komadi :D
Neki to rješavaju svađanjem, neki povlačenjem i šutnjom dok oluja ne prođe.
Niti jedno niti drugo nije a priori dobro ili loše.

Uostalom, preskočila si i gomilu pitanja koje sam ti postavila, samo da ne bi rekla da se iz svađa, zapravo, povlačiš.
Jer, nema pokušaja razgovora ako je osoba zbilja u tom trenu jako ljuta i svađa joj se.
kuki

Post 06 Dec 2011, 22:30

OliverZG » wrote: Razlika je u tome, što je ovo "moje" trkeljanje u prazno a ovo tvoje zvuči maliciozno, sa željom da se nekoga natjera da se povuče pred najezdom uvreda i psovki.

U ovoj "mojoj" verziji svađe, partneri čini mi se nemaju neku posebnu potrebu uzmicati, nego jednostavno grublje raspravljaju dok se ne potroše sve zamjerke.

Moje kao da ima za cilj neku vrstu međusobne ispovjedi partnera i to na način da svatko ne govori svoje grijehe nego od drugog slušaš vlastite i opravdavaš se.

Kod tebe to zvuči kao predbacivanje, nametanje osjećaja krivnje, izazivanje straha, i sl.
"Daj odi više u kurac na vrhu glave si mi se popeo", "baš si dosadna pička, daj se makni, jel te mama naučila da budeš tako naporan" i "koji si kurac tako nadrkana, samo sam te lijepo pitao to i to" meni ne zvuče ništa malicioznije od ovoga što sam ja napisala. Popetost na vrh glave mi ne zvuči kao trkeljanje u prazno, nego kao vrlo konkretno zamjeranje veoma mnogo stvari.

Ni ovo što sam ja napisala mi ne zvuči kao nametanje osjećaja krivnje ni predbacivanje ni izazivanje straha. Izgleda mi kao prepucavanje pripitih šesnaestogodišnjih mamlazića. Kao i ovo tvoje.

I nekako mi to ne zvuči baš privlačno niti simpatično.
aisling » wrote:Ono što me uzruja su stvari do kojih mi je jako stalo. Onda me zanima zašto se to dogodilo. Pa gledam, pitam, pričam, pokušavam shvatiti. Prije nego popizdim.
Dakle, kad te netko užasno jako razljuti, ti mirno gledaš, pitaš, pričaš, pokušavaš shvatiti.

A što napraviš s tom ljutnjom prije toga? :D
aisling

Post 06 Dec 2011, 22:46

Melody » wrote:
U principu, da, to te pitam. ali ne tako kako si ti postavila. Od svih ljudi koje ja poznajem, evo, ograničit ću se na muškarce, znam samo jednog
Pa, nisam ni ja rekla da ih znam brdo. Al ni ne moram ih znat brdo, meni dosta jedan ako pričamo o vezi :D
Šta je taj sve siktao, ali onim istim mirnim glasom kao i kad normalno govori :zubo:
To onda nije onaj jedan koji bi se meni svidio :D
Uostalom, preskočila si i gomilu pitanja koje sam ti postavila, samo da ne bi rekla da se iz svađa, zapravo, povlačiš.
Jer, nema pokušaja razgovora ako je osoba zbilja u tom trenu jako ljuta i svađa joj se.
Ne preskačem zato da ti ne odgovorim, samo mi se čini da se ponavljam.
I opet dolazim do toga da te zamolim da mi opišeš takvu neku situaciju u kojoj je ta osoba zbilja jako ljuta i svađa joj se, pa ću ti reći najiskrenije kako ja u takvoj situaciji reagiram i da li se povlačim ili se svađam ili radim nešto deseto. Daj mi situaciju, dobit ćeš moju reakciju :zubo:
Happy Easter!
aisling

Post 06 Dec 2011, 22:51

kuki » wrote: Dakle, kad te netko užasno jako razljuti, ti mirno gledaš, pitaš, pričaš, pokušavaš shvatiti.

A što napraviš s tom ljutnjom prije toga? :D
kuki, ja se stvarno ne sjećam kad me zadnji puta netko koga volim i s kim sam u vezi užasno jako razljutio. Stvarno ne. To je uspjelo zadnji puta tek onome s kim više nisam bila u vezi, ne u glavi, iako 'na papiru' možda da.
Nije me razljutio onaj kog sam voljela, razljutilo me što njega više nije bilo :D
Happy Easter!
kuki

Post 06 Dec 2011, 22:54

Ma na stranu sad partneri. Nikad te ne razljuti nitko s kim si u nekakvom spomena vrijednom odnosu?
blue
Asgard

Post 06 Dec 2011, 22:57

Brat, sestra? :ne zna:
Ja sam se s burazom znala i potuć, sad mi to ne bi palo na pamet :xzubo:
aisling

Post 06 Dec 2011, 22:57

kuki » wrote:Ma na stranu sad partneri. Nikad te ne razljuti nitko s kim si u nekakvom spomena vrijednom odnosu?
Zašto na stranu? Pa nije mi isto. Razina poštovanja, ako ničeg drugog, je različita.

Ako me razljuti šef ono kako ja reagiram prema njemu nema nikakve veze s tim kako reagiram prema partneru.

Naljuti me nekad netko, rijetko, al desi se. Reagiram raznoliko.
Happy Easter!
kuki

Post 06 Dec 2011, 23:07

aisling » wrote: Ako me razljuti šef ono kako ja reagiram prema njemu nema nikakve veze s tim kako reagiram prema partneru.
Ne znam kakav odnos imaš sa šefom, ali mislila sam više na neke odnose s ljudima koje voliš i bitni su ti.

Dakle, kad te naljuti netko u odnosu do kojeg ti je stalo i taj je netko osoba koja ti je važna.

Stvarno mi je jako teško zamisliti jako ljutu osobu koja iskomunicira trenutnu emociju i njene uzroke smirenim i ne ljutim razgovorom.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Dec 2011, 23:09

Hekatonhir » wrote:Svađa je ženska osobina? Hm, ne bih rekao. Ženska je osobina pretjerivanje u tome - čas si najbolji na svijetu, čas bi ti iskopala oči noktima zbog neke pizdarije, zbog sitnice. Ali i mi se svađamo.
..ma, to sto ti govoris su samo zenske tehnike, podvrste, taktike, nikakve osobine. svadja je zenska osobina, prva zenska osobina, poput..ne znam..haltera? :ne zna:

svadja je za zensko celjade zdravlje, za musko je neka patologija.. :xne zna:

:xraspa:
aisling

Post 06 Dec 2011, 23:12

Vrtimo se u krug.
kuki wrote: Dakle, kad te naljuti netko u odnosu do kojeg ti je stalo i taj je netko osoba koja ti je važna.

Stvarno mi je jako teško zamisliti jako ljutu osobu koja iskomunicira trenutnu emociju i njene uzroke smirenim i ne ljutim razgovorom.
Takvih osoba je jako malo. I opet mi je jako teško zamisliti se u situaciji gdje su te osobe jako ljute na mene, ili ja na njih. Tako ljute da bi se svađale.
Happy Easter!
  • Information