Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Perzefona

Post 27 May 2013, 18:04

Mene zanima čemu služe ovakve priče:http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/u-o ... map=%5B%5D

Ovaj mali plačko jednostavno je malo glupav. I šta sad? Svaki puta kad se dijete razcmizdri, treba što?

Mislim, zbilja... :rolleyes:

Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 27 May 2013, 19:08

Perzefona » wrote:Mene zanima čemu služe ovakve priče:http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/u-o ... map=%5B%5D

Ovaj mali plačko jednostavno je malo glupav. I šta sad? Svaki puta kad se dijete razcmizdri, treba što?

Mislim da mu ga poanta dođe neđe u ovoj rečenici: Ajmo se sad prestat lagat – vi o homoseksualcima kao ljudskim bićima uopće ne razmišljate, u vašoj glavi su oni neka strana bića iz tuđih obitelji koja se "čudno jebu" i jednostavno želite da ih nema, da nestanu, da se odstrane iz društva, da ih linčuju ili liječe, samo to niti smijete niti imate muda tražiti.
Peder mora pazit kom će reć da je peder. Jer je najmanje što nakon take izjave more očekivat-scena. Aj dobro, najmanje što more očekivat je muk. To mu ga dođe to da "oni" razmišljaju o homoseksualcima ko o neljudskim, stranim, bićima. Kad heteroseksualac veli da je heteroseksualac...ako i uslijedi muk, taj će bit od jedne sasvim drugačije vrste tih mukova. I neće se ziher morat bojat da je fizički ugrozit.

Al da, tekst jes malo čudan, i ne samo zbog osebujne primjene statistike.
karambol

Post 27 May 2013, 19:49

Ma frajer bi htio ispast iberfrajer koji ce popu reci pop, a bobu bob...I eto, rekao je...kako je samo jak I snazan u izricaju...puca mi ekran od udaraca njegovih direkata...
:zubo:
Whereabout

Post 27 May 2013, 19:51

schmokljan » wrote:
Pa nije ona politička javna osoba, nego sportska.

Bože mili, pa vi da možete bi ljudima zabranili da govore.

Gori ste od desničara, majke mi. Gori, jer se lažno izdajete za slobodoumne.
Svaka javna osoba koja iznosi svoje privatne stavove o građansko-političkoj inicijativi (ili temi inicijative) javno vjerojatno je svjesna koje su političke implikacije takvog angažmana i uopće svoje političnosti. U ovom slučaju važi i da je za mišljenje pitana kao ugledan i sposoban sportaš, što je pozicija koju može i ne mora (is)koristiti imajući u vidu trenutak, javnost, svoju publiku, sponzore itd. Odabrala je da može i treba, i tu se ne radi samo o slobodi govora.
.
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2013, 20:03

Perzefona » wrote:Mene zanima čemu služe ovakve priče:http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/u-o ... map=%5B%5D

..sta? :kokice:
nina williams

Post 27 May 2013, 20:03

karambol » wrote:Ma frajer bi htio ispast iberfrajer koji ce popu reci pop, a bobu bob...I eto, rekao je...kako je samo jak I snazan u izricaju...puca mi ekran od udaraca njegovih direkata...
:zubo:
Nevezano sad za baš direkt taj tekst...al misliš li da zagovornici homoseksualnog braka sebi smiju dozvolit snagu? (I ovo boldano?)
I, ovo mu ga nažalost dođe ko posebno pitanje, misliš li da homoseksualci koji traže homoseksualni brak smiju sebi dozvolit snagu i boldano?

Glede mene :zubo: i mog mišljenja o tizim pitanjima...mensečini da su zagovornici referenduma od one vrste kojoj ne treba pokazivat snagu. I nije to mišljenje uzrokovano bojazni od njiovog "pokazivanja zuba", neg bojazni od njiove verbalne agresivnosti. Oni dave, pametuju i nimalo se ne libe uvjeravat svakog ko ih želi i ne želi čut. Men se baš i ne mili da uvjere one zasad neodlučne.
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2013, 20:21

Pero » wrote: Nije bilo demokracije.
..

Između '30 i '33 su velike razlike, na što točno misliš?
ali je bilo zakona. a legalisti se drze zakona. ko pijan plota. :zubo:

.. velike, velike ..pa i ne bas tako velike razlike. iimas demokraciju, pa imas sta ono..nedemokraciju, koja je demokratski uvedena.
tj izmedju humanosti i zakona, odabrali su se zakoni. enabling akt je demokratski donesen zakon kojim se ukida, barem u svojoj funkciji, demokracija. :kokice:

jel ti jos sta nije jasno ili ce opet bit neke velike razlike? :kokice: ..jes ti pravnik mozda tako da odmah razjasnimo misterije? :kokice: :zubo: :D

Ciljaš na McCarthyja?
..ma kakvi. ciljam na demokraciju i zakone.. :kokice:

Pa koliko ja znam, Ustav se mijenja dvotrećinskom većinom zastupnika. Jel tako ili nije?
pa valjda je. oces li ti postovat tu odluku, donesenu demokratskim putem, pa ma kako se ustav mijenjao, sto god ta dvotrecinska vecina promijenila?
mislim, ono, jel demokracija, jel zakon? ..je? pa sta se onda imamo mislit? postujmo te zakone ili degustirajmo malo kukutu..
Pa da, a kako drugačije. Zar nije posao Sabora donošenje zakona. Koji su u skladu s Ustavom. I mijenjanje postojećih. Jel mi sada pričamo da neki zakon neustavan? Opet ne umem da razumem što si htio reći?
Edit: Ja bih mijenjao Zakon o javnoj nabavi - eto da sve ne ostane u zraku. :D
razumes ti razumes, ali ti nije prakticno da razumes.. :zubo: :D

da, jasno, zakon o javnoj nabavi je sad odjednom problematican. ja sma da se to rijesi referendumom. ja bih da udje u ustav da svi nabavljaju od mene.
nemam pojma cime se mi ovdje bavimo kad je tako lijep zalaz sunca vanka. a zalazak sunca je za demokraciju vrlo vazan..vrlo vazan.. :mudri:
:D
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2013, 20:43

Inicijativa "U ime obitelji" zbog Šprajca traži ispriku od HRT-a

mogao bih se slozit. mislim da se ne radi o homofobiji nego o turbofilohomofobofiji ili o, ne znam..brakofobiji? ..filohomobrakofobiji?

sad mi nesto pada na pamet, nevezano potpuno..jel strah od boga bogofobija? ono, npr neko kaze..ne bojim se nikog, samo se boga bojim. :mudri:

e, i jel se tu radi o bogofobiji? :kokice:
Pero

Post 27 May 2013, 20:52

..a unda » wrote:
ali je bilo zakona. a legalisti se drze zakona. ko pijan plota. :zubo:
Slažem se ali što bi ti kao alternativu poštivanja zakona?
..a unda » wrote: .. velike, velike ..pa i ne bas tako velike razlike. iimas demokraciju, pa imas sta ono..nedemokraciju, koja je demokratski uvedena.
tj izmedju humanosti i zakona, odabrali su se zakoni. enabling akt je demokratski donesen zakon kojim se ukida, barem u svojoj funkciji, demokracija. :kokice:
Je, slažem se ali:
a) misliš da je skupljanje potpisa ravno Hitlerovom ukidanju demokracije koja ga je samog dovela na vlast?
b) kad smo već internacionalni, Lenjin se nije zamarao s time da dobije većinu u Dumi, pa je onda ukine, digao je revoluciju. :D
..a unda » wrote: jel ti jos sta nije jasno ili ce opet bit neke velike razlike? :kokice: ..jes ti pravnik mozda tako da odmah razjasnimo misterije? :kokice: :zubo: :D
Nisam, ja sam tehničar. :zubo:

..a unda » wrote: ..ma kakvi. ciljam na demokraciju i zakone.. :kokice:
Imaš nešto protiv demokracije i zakona? :E

..a unda » wrote: pa valjda je. oces li ti postovat tu odluku, donesenu demokratskim putem, pa ma kako se ustav mijenjao, sto god ta dvotrecinska vecina promijenila?
mislim, ono, jel demokracija, jel zakon? ..je? pa sta se onda imamo mislit? postujmo te zakone ili degustirajmo malo kukutu..
Bio bih iskreno rastužen time da Hrvatska uvede ustavnu formulaciju da je brak zajednica žene i muškarca, ali bih je poštovao, da. Još uvijek vjerujem da će se potpisi preispitivati kao što su se preispitivali sindikalni i da na eventualni referendum neće izaći 66,67% stanovnika Hrvatske i zaokružiti DA, nasuprot jednom Peri koji će zaokružiti NE i tako dati i legitimitet i legalitet promjeni Ustava.

..a unda » wrote: da, jasno, zakon o javnoj nabavi je sad odjednom problematican. ja sma da se to rijesi referendumom. ja bih da udje u ustav da svi nabavljaju od mene.
Ne bih, premala je konkurencija sa sadašnjim zakonom. :zubo:
..a unda » wrote: nemam pojma cime se mi ovdje bavimo kad je tako lijep zalaz sunca vanka. a zalazak sunca je za demokraciju vrlo vazan..vrlo vazan.. :mudri:
Sutra je novi dan. :D
Whereabout

Post 27 May 2013, 21:01

Otkad je nazivanje stvari pravim imenom uvredljivo? Po meni je uvredljivo (i neprecizno) da njegovo uređivanje nazivaju "navijačkim novinarstvom".
.
schmokljan

Post 27 May 2013, 21:07

Oduševljen sam činjenicom da su skupili 500 000 potpisa. Oduševljen sam činjenicom da će referendum proći i da će doći do ustavne krize. Oduševljen sam činjenicom da će ova lažna ljevičarska vlast opet biti ponižena. Kako je lijepo vidjeti kako se glođu mrzitelji, koji se nazivaju katolicima i trećerazredni karijeristi, koji se nazivaju sdp-hns koalicijom. Glođite se do smrti!
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2013, 22:55

Whereabout » wrote:
Otkad je nazivanje stvari pravim imenom uvredljivo? Po meni je uvredljivo (i neprecizno) da njegovo uređivanje nazivaju "navijačkim novinarstvom".
zato jer oni nisu homofobi. oni se ne boje homoseksualaca, oni samo zele da im se ne dozvoli ravnopravnost. :kokice:

dakle, jedno je..bojim se, drugo je..neces ti ,nego ja. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2013, 23:00

schmokljan » wrote:Oduševljen sam činjenicom da su skupili 500 000 potpisa. Oduševljen sam činjenicom da će referendum proći i da će doći do ustavne krize. Oduševljen sam činjenicom da će ova lažna ljevičarska vlast opet biti ponižena. Kako je lijepo vidjeti kako se glođu mrzitelji, koji se nazivaju katolicima i trećerazredni karijeristi, koji se nazivaju sdp-hns koalicijom. Glođite se do smrti!
ovo bi moglo bit zanimljivo. :kokice:

aj malo detaljnije. stvarno, ne zezam..

1. zasto si odusevljen?

2. zasto mislis da ce referendum proci?

3. ..i najvaznije, zasto mislis da ce doci do ustavne krize? u cemu ce se ta kriza ogledat, tehnicki govoreci?

4. ..nadalje, zasto si odusevljen da ce biti ponicena? sto ces ti ili ovo drustvo time dobiti? ako ce ona biti ponizena, tko ce onda biti uzvisen?

5. jel ti znas sta zelis? zasto to zelis? ..pustimo sad na stranu sitna zadovoljstva..

5., 6., 7., .. sto ce biti dalje ako prodje referendum? tko ce od toga imat koristi?
Whereabout

Post 27 May 2013, 23:04

..a unda » wrote: zato jer oni nisu homofobi. oni se ne boje homoseksualaca, oni samo zele da im se ne dozvoli ravnopravnost. :kokice:

dakle, jedno je..bojim se, drugo je..neces ti ,nego ja. :kokice:
Da, znam da "nisu". To je ta stara škola po kojoj se riječ homofobija doslovno prevodi, i ja sam to kao vrlo ozbiljan argument čitala na ozbiljnim forumima. Ti se možeš šaliti, ali njima to nije smiješno, takvi diskutanti ozbiljno ne shvaćaju sociološku i psihološku definiciju homofobije, pa ni uopće elementarnu definiciju s, ne znam čega, wikipedije.
.
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2013, 23:08

Whereabout » wrote:
Da, znam da "nisu". To je ta stara škola po kojoj se riječ homofobija doslovno prevodi, i ja sam to kao vrlo ozbiljan argument čitala na ozbiljnim forumima. Ti se možeš šaliti, ali njima to nije smiješno, takvi diskutanti ozbiljno ne shvaćaju sociološku i psihološku definiciju homofobije, pa ni uopće elementarnu definiciju s, ne znam čega, wikipedije.
ozbiljniji sam nego sto mislis. ja uopce ne mislim da se radi o nekoj bezazlenoj neurozi. sto se mene tice radi se o nekoj..kako bih to rekao, vrlo zapustenoj patologiji? :kokice:
karambol

Post 27 May 2013, 23:15

Nina...ne ide mi kvot s.mobitela...
Neodlucni ... ma, uvijek ce ih biti.
Vjerojatno ce biti referendum. I sta? Unijet ce se ta pizdarija u ustav. Ok. Imali smo u ustavu svasta pa se mijenjalo. Mrdamo svako malo po ustavu... tu ce pobijediti pametniji. Onaj koji zna kako stvari idu. Crkva nije nikada pobijedila kad je silovala...od davnina, inkvizicije I svih svojih pizdarija...na koncu je bio pushing rodjo...
Tako ce biti I sada, u nekoj konacnici. Oduzet ce vremena, mozda ce potrajati, ali prvenstvo nece osvojiti unatoc nekim dobrim utakmicama s dosta golova...nogometnim rjecnikom receno...
Bit ce zanimljivo, ako se u Sloveniji dopusti istospolni.brak... bit ce zanimljivo vidjeti kada se Danko I Davor vjencaju, ubrace, u Ptuju. Budu uvedeni u maticara kao bracni par...Hrvatska I Slovenija potpisale.su neki.medjudrzavni.ugovor u kojem priznaju jedna drugima te pravne dokumente...ne znam kako se.to.pravnickim rjecima kaze, ali kuis, ne?
I onda dodje par u RH I.nastani se.u Gospicu. Kako ce.ih voditi.tamosnji.maticni ured? Mora kao.supruznike, a u ustavu pise.drugacije...no.mora se ispostivati medjudrzavni ugovor potpisan prije promjene ustava...zateceno stanje...
I?
Ma, bit ce zanimjivo. Gledati tko je u toj prici mudar, a tko jak...
Tea Tree

Post 27 May 2013, 23:19

Pero » wrote: Slažem se ali što bi ti kao alternativu poštivanja zakona?
Moram se samo mrvu ubacit. Malo ću, neću puno. :D

Evo alternative: oni skupljaju potpise za referendum da se unese u Ustav to i to, onda ide druga ekipa koja skuplja potpise za suprotno.
I tako, na njihovih pola milijuna potpisa ide "naših" pola milje.

Pa dok ne padnemo svi skupa od potpisivanja. :zubo:
Bio bih iskreno rastužen time da Hrvatska uvede ustavnu formulaciju da je brak zajednica žene i muškarca, ali bih je poštovao, da.

I ovo me još zanima. Kako bi se manifestirala tvoja tuga oko ovoga, a još više me zanima kako bi se manifestiralo poštivanje takve odredbe Ustava?
Ne bi se pokušavao protuzakonito ni protuustavno oženiti muškarcem, a baš si htio? :zubo:

:rofl:

Ništa, ništa, to ja samo seruckam. Nastavite. :raspa:
Whereabout

Post 28 May 2013, 00:36

..a unda » wrote: ozbiljniji sam nego sto mislis. ja uopce ne mislim da se radi o nekoj bezazlenoj neurozi. sto se mene tice radi se o nekoj..kako bih to rekao, vrlo zapustenoj patologiji? :kokice:
O osjećaju odbojnosti temeljenom na predrasudama. O diskriminiranju, ponekad i poticanju na nasilje, utemeljenom na takvom osjećaju i takvoj podlozi kakvu si opisao.
.
nina williams

Post 28 May 2013, 02:30

karambol » wrote:Nina...ne ide mi kvot s.mobitela...
Neodlucni ... ma, uvijek ce ih biti.
Vjerojatno ce biti referendum. I sta? Unijet ce se ta pizdarija u ustav. Ok. Imali smo u ustavu svasta pa se mijenjalo. Mrdamo svako malo po ustavu... tu ce pobijediti pametniji. Onaj koji zna kako stvari idu.
Ama nije okej, nije nikako :crying: ...ne znam kako da ti objasnim na kolko mi to sve načina nije okej. Ja ne želim živit u takoj državi. Ono, zaozbiljno. Otić ću štrajkat glađu na Markov trg il odselit, nema mi tu još puno izbora doli ta dva.
NE tom od mene. Grozno mi je to pojmit i kao mogućnost. Ne kažem ja da je vaka formulacija braka kaka sad postoji meni dobra, al prihvatljiva mi je jer je, ako ništa drugo, stara. Promjenu mogu prihvatit, ako je 'na bolje'. Al ovdje se traži da se, ni manje ni više neg, u Ustav unese nešto što je, po meni, 'na gore'. I to očajno na gore, degradirajuće po neke ljudove na gore. Eeeeej, po ljudove...koji ne krše zakon. Ima puno novih zakona koji mi nisu bili baš skroz pravi, al, valaj, nisu dirali u čovjeka na vakav način.
Nakaradna, da, to je prava riječ za ono što bi ta promjena u mojim očima bila.
Crkva nije nikada pobijedila kad je silovala...od davnina, inkvizicije I svih svojih pizdarija...na koncu je bio pushing rodjo...
Ja to malo skroz :zubo: drugačije gledam...Crkva vazda siluje i oduvijek pobjeđuje. Generalno su malošta izgubili. Jedino gdje jesu, po meni, to je primjena sekularizma.
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 03:05

Pero » wrote: Imaš nešto protiv demokracije i zakona? :E
..kad provode segregaciju, diskriminaciju..rasizam, onda da. :kokice:
Pero

Post 28 May 2013, 08:23

..a unda » wrote: ..kad provode segregaciju, diskriminaciju..rasizam, onda da. :kokice:
Pa da, bilo je i toga u Americi. I kako bi se ti protiv toga borio? Ko Martin Luther King ili diktaturom proletarijata? :zubo:
Pero

Post 28 May 2013, 08:30

Tea Tree » wrote: Moram se samo mrvu ubacit. Malo ću, neću puno. :D

Evo alternative: oni skupljaju potpise za referendum da se unese u Ustav to i to, onda ide druga ekipa koja skuplja potpise za suprotno.
I tako, na njihovih pola milijuna potpisa ide "naših" pola milje.

Pa dok ne padnemo svi skupa od potpisivanja. :zubo:
Ja bih potpisao. :zubo: Samo ne vidim kakva je to alternativa poštovanju zakona? :ne zna:
Tea Tree » wrote: I ovo me još zanima. Kako bi se manifestirala tvoja tuga oko ovoga, a još više me zanima kako bi se manifestiralo poštivanje takve odredbe Ustava?
Ne bi se pokušavao protuzakonito ni protuustavno oženiti muškarcem, a baš si htio? :zubo:
Pustio bih koju suzu u kupaonici. :D I ne bih se pokušavao oženiti muškarcem, ja sam hetero. :rofl: :cerek:
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 09:38

Pero » wrote: Pa da, bilo je i toga u Americi. I kako bi se ti protiv toga borio? Ko Martin Luther King ili diktaturom proletarijata? :zubo:
vec peti put spominjes diktauru proletarijata. zasto? :D

ne mora svaka diktatura bit losa kao sto mislis. opasnost je jedino u tome sto onda svak to tumaci onako kako mu odgovara, pa onda kaze..a sta fali mojoj diktaturi.

jel uopce znas sta je to diktatura proletarijata. barem marksisticku definiciju. :zubo: ..i sta tome fali?

ali, ne.. nisam mislio na diktaturu proletarijata, nije mi ni na pamet pala. kao sto ni tebe ne vidim kao matrina lutera. on se dosta ono.. kako bih to rekao..neprakticno ponasao ili mozda bolje receno..usprkos. njegovo vidjenje demokracije je bilo "nesto" drugacije od vladajuce demokracije.
dakle, jel ti moram crtat? ne pitam te kako poslije necega, nego kako je uopce doslo do necega. ne martin luter, nego sto je bilo prije. ne devet mjesec trideset osme koji je bio ocito nekom velika razlika od sestog mjeseca trideset sedme, ili osmog mjeseca tridesetdruge ili prve, a i jedan i drugi i treci su doveli do neke tamo treblinke cetrdeset i druge..
oces sad opet rec..ma jel ti, unda mislis, da treblinka i demokracija u hrv..bla, bla.. :raspa:

ne mozemo demokracijom sve opravdavat i uzdat se da ce ona nuzno posluzit za demokraciju.
demokracija nije samo postovanje zakona, jer se time moze dovesti u situaciju da svojom voljom postujes bilo koje zakone, da se prilagodis, cak i onim zakonima koji sa protivni humanosti.

dakle, u americi si imao demokraciju, imao zakone..pa cemu onda martin luter, odakle si njega sad izvukao i zasto?
ne pitam te kako poslije necega, nego kako je uopce doslo do necega. i to u demokraciji?
ni enabling akt, niti demokratski rasizam nije nestao, ukinut, oslabio, potisnut demokratskim procesima, nego silom. tek kad je sila napravila svoje, kad se prezentirala, manifestirala, priutnost ili namjera, odluka ili odlucnost da se ustane protiv nehumanosti, tek kad su pojave prepoznate, identificirane, moglo se nekako reagirati.
demokracija ne moze bit okretanje glave i ne zelja za prepoznavanjem npr pojava nekog fasizma, eufeminiziranjem i omalovazavanjem takvih pojava, misleci da ce netko drugi, neka nevidvljiva ruka to vec nekako uspjeti rijesiti, uspijet nositi se sa tom vrstom etabliranja slobode misljenja i da ce nekim tvojim zaokruzivanjem, biranjem, tvoja demokratska savjest biti mirna.

ako se ne prepozanju ti mehanizmi nehumanosti, onda dolazi nakon sto, tristo godina neke demokracije do martina lutera ili nakon desetak do enabling akta.
ljudska obaveza je da se neki zakoni ne smiju postovati, bez obzira sto ih netko zapakirao, uvezao, da bi tako tu demokraciju stavio u lance.

zakoni koji se slijepo postuju bez razumijevanja sto ti zakoni stite ili promoviraju, bez zelje za razumijevanjem, bez zelje da se nazovu onako kako ih treba nazvati, sasvim je vrlo plodno tlo ili cak i nezaustavljiv pocetak procesa koji je npr opisan sintagmom banalnost zla. :kokice:
karambol

Post 28 May 2013, 09:52

Ninocka jebga, opet sam na.tzv.prijenosniku ... :zubo:

To ok je ono ok, vise vas je I pobijedili ste danas. Jer kaj drugo mogu uciniti? Preseliti se? Otici? A ne. Bas necu. Ostat cu I biti kost u grlu. Gurat cu ono sto.mislim I do cega mi je.stalo bez prestanka I.na.razne.nacine.
Naravno da nije u redu. Naravno da je nazadno, za.mene. No, sranje se.moze pocistiti unatoc smradu I legendama u susjeda kako smo posranci...
Crkva gubi redovito, ali sporo. Kad god ima potrebu pokazivati zube, utjecaj znaci da se.mlin ne.vrti kako zele. Ne vrti se od davnina. Od radjanja znanosti do danas. Oni nemaju argumente. Cinjenice neke.znanstvene morali su prihvatiti I mucilo ih je kako ih uklopiti u dogme... I ova ce.prica ici tim smjerom.
Kad tad. Ili ce.se.kler morati prilagoditi jer ne zive od.nikoga vec.od love koju I'm daje vjernicki puk. I drzava, a to je od.raje takodjer...
Stvari se mijenjaju. Polako I sigurno.
Samo je.glupo da.se.na.to trosi lova, vrijeme I energija....
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 09:59

karambol » wrote: Kad tad. Ili ce.se.kler morati prilagoditi jer ne zive od.nikoga vec.od love koju I'm daje vjernicki puk. I drzava, a to je od.raje takodjer...
..nije sve u lovi. ima nesto i u nekretninama. i u ugovorima. :zubo:

razumijem sto zelis reci, ali nisi bas u pravu.

ali, ono sto si na pocetku rekao da treba trolat, s tim se slazem u potpunosti.. :cheer: :D
  • Information