Ajde ti sad malo razmisli svojom glavom kakve veze ovo ima s ovim o cemu ja govorim???
Jesam se ja zalila?
O cemu ti zboris?
E da, jos nesto- ja stvarno, stvarno, stvarno rijetko za marendu potrosim 30, a kamoli 40 kuna.
JPK » wrote: To ti dokazuje da je cijena hrane u odnosu na prosječni prihod pala.
Naravno da nije u nominalnim iznosima, inflacija još nije bila negativna.
Ili, ako je danas za život s određenim standardom potrebno 5000 kn, tada je bilo potrebno nekih 500 kn manje, pa bi tu govorili o onima s 4500 kao siromasima koji kopaju po kantama.
Jesi li sigurna da za manje od 30 kuna možeš kupiti dostojanstven gablec?Morticia » wrote:
Ajde ti sad malo razmisli svojom glavom kakve veze ovo ima s ovim o cemu ja govorim???
Jesam se ja zalila?
O cemu ti zboris?
E da, jos nesto- ja stvarno, stvarno, stvarno rijetko za marendu potrosim 30, a kamoli 40 kuna.
Sasvim suprotno.A.P. » wrote:Nisi se žalila (jel to bitno za ovaj razgovor uopće?), ali nastupaš na ovoj temi iz svog kuta gledišta na koje nesumnjivo utječe tvoj lajfstajl, te si poprilično subjektivna pritom.
A gdje sam ja rekao da si ti to rekla?Morticia » wrote:
Pa ti si stvarno propuhao.
Gdje sam ja rekla da oni s 5k kopaju po bajama?
Naprotiv, jedno 200 puta sam napisala suprotno.
ja sam danas potrošila 20 kuna na cigarete i 7 na čokoladu, ter 5 na kavu. kavu u kantini, ne birtiji.Pješčana » wrote:ljudi, jel tko od vas ima kakvu menzu/restoran na poslu? što jedete na radni dan? ti si morti pričala da nešto sitno pojedeš dok dođeš doma, jel tako?
koliko vam novaca ode na kavu/čaj/grickalice/ručak?
jel trošite uopće na takve stvari?
Ja imam 2 restorana, čak imaju i finu hranu ponekad, ali su porcije premale i to me vrlo iritira, pa najčešće nosim hranu u kanti od kuće. Cijena menija je 50-90 kn. (Ovaj od 90 je za hohštaplere i skorojeviće.)Pješčana » wrote:ljudi, jel tko od vas ima kakvu menzu/restoran na poslu? što jedete na radni dan? ti si morti pričala da nešto sitno pojedeš dok dođeš doma, jel tako?
1500 kn stanarina & režije, Novi Zagreb, dvosobni stan od 60 kvadrata.Morticia » wrote:Pa evo, jedan kratki izračun SAMO najosnovnijeg.
1750 kn- stanarina (AKO)
700 kn- režije
Taj"siromašni" sloj o kojem ja pričam dvaput godišnje otputuje na tjedan dana u London, Dublin ili Pariz.Morticia » wrote:I ajmo jovo nanovo.
Pricamo o SREDNJEM SLOJU.
U onom smislu u kojem ga je spomenula Kukuriku.
A taj i takav nije zbog neimastine prisiljen zivjeti s cimerima i kupovati banane na akciji, 2 kn kilo.
Ali ne, stvarno, stvarno nema smisla da po 386. put objasnjavam o cemu govorim.
Menzu sam imala na proslom poslu, bila je jeftina a odlicna jer subvencionirana od drzave. Ono juha, glavni obrok, prilog i salata za 4 eura za zaposlenike. Prezaliti ju ne mogu.Pješčana » wrote:ljudi, jel tko od vas ima kakvu menzu/restoran na poslu? što jedete na radni dan? ti si morti pričala da nešto sitno pojedeš dok dođeš doma, jel tako?
Oko mene svi da. Ja ne jer zivim blizu posla, a dio kolega ide biciklom. No jako puno ljudi tako ide do posla, cak imaju interni program gdje se zapisuju nesto kao kalendar tko je s autom taj tjedan i dokle radi (nije fiksno radno vrijeme)el se itko carpoola?
jel rade to ljudi po vašim kvartovima/gradovima?
ja sam jedno vrijeme gledala po cestam apo zg, skoro svaki auto ima jednog čovjeka unutra.uzet ću u obzir da možda nema taj nekto kolegu iz istog dijela grada, radi u čudno vrijeme, već je odbacio curu/ženu/muža na posao, ali nisu svi ranoranioci. svatko komotno vozi svoj auto. ne štedi se ni na takvim stvarima
Ovako sam i ja razmisljala, al sad ovog konkretnog cimera ne bih dala ni za sta.ex anais » wrote:Upravo to. Ne možeš ljude koji zbog nemanja novaca žive studentskim životom (ja npr. nikad ne bih htjela imati cimericu i ne bih bila sretna da budem primorana na to) nazivati srednjim slojem.
Sad sam ukucala u oglasnik najam stana u Zagrebu po cijeni od 250 do 300 eura (računam još onih 100 da ti ostanu za režije - ta cijena tak i tak ne varira toliko jako bio sam ili ne) površine od 50 do 85 kvadrata, izbacilo mi je 37 stranica oglasa.ombia » wrote:1500 kuna u koje su ukljucene rezije za stan od 60 kvadrata a polazim od toga da je stan solidan je jebena sreca. Jebena sreca.
Kad bude taj stan prazan javite, znam neke koji bi isti dan uselili.
ok, ali od tih 37 pola nije za stanovanje. ne znam jesi li ikad tražila stanove kroz oglasnik, nije da svi govore istinu, po veličini stana, broju soba, cijeni, režijama i uvjetima poslovanja.Herp » wrote:
Sad sam ukucala u oglasnik najam stana u Zagrebu po cijeni od 250 do 300 eura (računam još onih 100 da ti ostanu za režije - ta cijena tak i tak ne varira toliko jako bio sam ili ne) površine od 50 do 85 kvadrata, izbacilo mi je 37 stranica oglasa.
(Navedenih 1500 kn je, možda smo se krivo skužili, po osobi, znači najam + režije su ravno 400 eura.)
Okej, neka bude 18 stranica. Ni to mi još uvijek ne djeluje kao đekpot.Pješčana » wrote: ok, ali od tih 37 pola nije za stanovanje.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests