O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
visekratni klon

Post 30 Oct 2013, 09:24

Hm, uz jednu malu preinaku, Kar, država financira Crkvu. Vatikanski ugovori. Da ne spominjem sad brojne uplive koje ima uključujući vjeronauk u školi i da zapravo drma državom poprilično.

karambol

Post 30 Oct 2013, 09:51

visekratni klon » wrote:Hm, uz jednu malu preinaku, Kar, država financira Crkvu. Vatikanski ugovori. Da ne spominjem sad brojne uplive koje ima uključujući vjeronauk u školi i da zapravo drma državom poprilično.
U ovoj se zemlji samo podvaljuju takve stvari ili je raja neobjašnjivo glupa i nezainteresirana (daš im malo nogometne euforije i pučkih slavlja i sve im ravno...)...Kad su potpisivani ti ugovori sve je, uglavnom, bolio qrac kaj tamo piše i što mu se servira na stol za iduća desetljeća. Nitko nije rekao ni mu ni be kad se dvojezičnost regulirala zakonom i potpisivale se sve te stvari...a sad smo se, kao, eto, probudili i kajje sad ovo? kako sad ćirilica? kako? gdje? zašto? Pa, mi smo spavali i nitko nam nije rekao jebali majku! Dajder taj čekić vamo!...ma, nek idu u krasan zabludjeli trokurac...Narod je glup, a politika podmukla i prljava, je...ali kad bi imala nekakvu glavu i rep ja bi politiku branio. Kad bi imali strategiju poput Engleza ili Švaba ili Norvežana ili bilo kakve svjesne države u svijetu ja bih politiku razumio i odobravao i kad bi varala narod za opće dobro...jer je narod pametan uvijek sa zadrškom od nekoliko desetaka godina i kratke pameti...
Dobiti razlog za suspendirati demokraciju - dovoljno je porazgovarati s prosječnim biračem....
MightyMe

Post 30 Oct 2013, 12:27

Kar Jozef » wrote: Nisam potpisao niti namjeravam biti za to da uđe ta odredba u Ustav, ali da Vlada može manipulirati referendumom glasovao bih da uđe i to zato da budem dio izazivanja krize jer totalitarna vlast nije moj izbor.
Tako bi nekako i ja. Ali samo iz razloga da mogu radit :kokice: i promatrat situaciju. I smijat se tu i tamo.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 30 Oct 2013, 12:36

Kar Jozef » wrote: To znači da crkva ne može propisivati zakone, nema sama po sebi pravo participirati direktno u vlasti, država ju nema obvezu financirati, ne može provoditi svoje sudstvo... u kratko nije neka paralelna vlast ili da postoji četverodioba vlasti. Ta napisana odvojenost postoji iz povijesnih razloga jer su države kroz povijest crkvi delegirali razne ovlasti od školstva, zdravstva, pravosuđa, diplomacije... u nekom trenutku to je revolucijom poništeno i ta odredba se širila i širi, a odredba je tu da se spriječi vraćanje u takvu situaciju kao što je u Ustavu npr. i odredba: obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva jer se pokazalo štetno takvo udruživanje po napredak. Dakle naglašavaju se štetni oblici zajedništva. Ne zabrana ovog ili onog djelovanja, propovjedanje, udruge s nekim predznakom itd. Recimo REKOM da je zaživio bi bio primjer isto tako mješanja NGOa kontra Ustava, odnosno delegiranja sličnog ovom gore navedenom crkvenom, čak i bez zastave i banke.

Meni nije sad zanimljivo pitanje referenduma, jer se ni meni ne sviđa, nego zašto se napada ustavni sud koji se sastoji od nekih ljudi koji su valjda ucjenjeni od kaptola štoliveć... zašto ne napadaš Vladu što je omogućila takvu vrstu referenduma, što nije do sada promjenila zakon... Kao da napadaš policiju što je uhitila nekoga zbog štajaznam konzumiranja marihuane iako je neko mišljenje da to ne bi trebalo jer nije štetno kažu pametni ljudi... da što oni ne štite građane. :azdaja:
sta je ovo..kratka povijest odvojenosti crkve od drzave iz brosure male brace? :D
mislim, ono, kao da slusam bozanica kad kaze..crkva je odvojena od vlasti. nakon sto je potpisao ugovore i rekao..gotovo je.
ono, nemam ja nista s tim, to je bila odluka demokratski izabrane vlade.
cuj, hoda kao patka, gace kao patka..onda mora bit da je to..pas. bogu hvala.
ili, kako je rekao haksli..cinjenice ne prestaju postojati ako ih ih mi negiramo..ignoriramo.

to znaci da crkva kod nas ne moze propisivati zakone, ali to radi. ili, crkva ne smije propisivati zakone, osim kad ih propise.. ili osim ako joj je to omoguceno.
crkva ne smije participirati u vlasti, osim preko stranaka koje nacelno govore da su protiv sudjelovanja crkve u vlasti. ili, aj, kad se ne moze direktno, pa amo onda indirektno, ide brdo muhamedu..
crkva je odvojena od javnog sustava obrazovanja, osim u slucajevima kad se takvo obrazovanje uvede i financira od drzave.
i osim ako katedru za obiteljsko pravo ne drzi ona koja je sve dosadasnjeobiteljske zakone napravila, a u slobodno vrijeme se bavi povijescu civilizacija i drustveno aktivna kao supernumerarij.
crkva nije u cetverodiobi vlasti, osim ako nadje nacin da bude dijeliom trodiobe. niej paralelna vlast osim kad se radi o financijama.
ne zapovijeda sta ce ko radit, osim kad daje naputke sto netko nije duzan trpjeti..

dakle, ta napisana odvjenost to nije, tj, samo je napisana. de jure. de fakto..ti prekrijes oci i kazes..ja to ne vidim.
ti primjeri koje ti navodis..te rijeci poput revolucija, jugoslavija, zajednistvo, rekom..to nema veze, sada s ovim. osim sto su ti primjeri neadekvatni i diskutabilni su sami po sebi ili vrlo diskutabilni, meni zvuce kao neka osveta ili upozorenje..ne od tebe, nego od crkve.
sta rekom.. kakve veze sad ima rekom. sta jugoslavija? kakve veze to sad ima s ovim? uvedes nesto iz zraka i onda meni odmah padne na pamet..zasto bi neko o tome govorio u sklopu nekog referenduma, crkve, braka, vlade?
o cemu se ovdje uopce radi? oce meni crkva govorit sta je to stetno i za koga i za koju drzavu? ..pa naravno da oce, to joj je posao.. :giggle:

uostalom, jesi li ti vidovit..ko zna sta ce bit. ako se jednom ocijeni da je interes ove drzave zajednistvo sa drugim drzavama, pa bila to jugoslavija, srboslavija, hrvatsolavija, hrvatistan ili hrvatonipon, onda ce to tako bit..al je problem pisat, brisat ustav, ima papira..kao sto vidimo. i kao sto vidimo, ako ovaj referendum prodje u nasem slucaju bit cemo hrvatovatikanija sa drzavnim uredjenjem katolibanizmom. ovaj referendum ce pokazat da je to nas interes, formalno cemo imat neki ustav, neku drzavu, ali bit ce onako kako kaptol kaze, koji je odvojen od drzave onoliko koliko on to kaze, tj onoliko koliko mi tome vjerujemo, ali obrnuto.
mislim, ako bozanic kaze da je crkva odvojena od drzave, pa jel treba u to sumnjat?

dakle, hrvatski ustavni sud ima dug popis gafova. ne znam odakle pocet. mozda su mi najdraza njegova proglasenja sama sebe o nenadleznosti.
ustavni sud je politicko tijelo. ono, po definiciji, jel treba sad i o tome drvit? ovo je dakle politicka njegova odluka koja se prenosi na druge obavezujuce razine. osim sto ustavni sud potice svojom odlukom diskriminaciju i moguce da je uvodi, njegova odgovornost je jos veca, jer su ti suci morali biti svjesni implikacija i procesa koji ce se na osnovu takve odluke razvijati, a nemam nikakvog razloga misliti da nisu bili svjesni, tako da se sasvim normalno mogu pitat da..kao politicko tijelo, kakvu to politiku i nacela ovaj ustavni sud promovira, uvodi, potice, usmjerava..? ciju?

meni postaje sve zanimljivije ovo referendumsko pitanje. ustavni sud nije dogma. ustavni sud nije nepogresiv. stovise, kakva je to odgovornost ustavnog suda i kao personifikacije i kao pojedinacnih sudaca? kome su oni odgovorni, ako zabucaju, a mogu zabucat, zasto ne bi mogli?
ako moze zabucat vlada, sabor, ako postoje neki mehanizmi kontrole i odgovornosti, pa i sankcija nekih, jel, ne znam, ono sto se zove politickom odgovornosti npr, a kakva je onda odgovornost tog ustavnog suda..tih sudaca? sta s njima napravit kad zaseru? nije valjda da oni po definiciji ne mogu zasrat? ono, nisu oni krivi sto je ustav takav kakav jest, nemaju oni nista s tim? ono..ustav? ..poojma nemam odakle se stvorio i o cemu se tu radi, ja samo radim svoj posao i podmazujem ga..

ne kazem uopce da su ucijenjeni. mozda nisu ucijenjeni kaptolom, mozda oni rado rade za kaptol. ili nekog drugog, ne znam. mozda ne znaju radit, ali, eto, neko treba i to radit. mozda ne rade nista, nego se zajebavaju, al je dobar ovaj rezim, placa kuri, a ja lezim..ko to zna sta radi ovaj ustavni sud i zasto?
po meni, kazem, valja to razjurit.. nek otvaraju advokature i nek kukaju seksu kako su razjureni i da je njihovo razjurivanje udar na temelje hrvatske i ustav.

kako ne napadam vladu? evo, kako ti kazes..jel promijenila zakon taj neki? nije? jel s tim nepromijenjivanjem zakona dovela sebe u mat poziciju ako ovaj referendum prodje, jel joj se time onemogucava da stiti jednakopravnost svih svojih gradjana. je. jel ova vlada oce jednakopravnost svih svojih gradjana. oce. moze li to napravit ako ovaj referendum prodje? ne moze? sta imamo dalje pricat? ocu dalje permutirat u krug ko na rotoru u zagrebu..kako izac, kako izac..kako se gasi, kako se gasi? kolko jos djireva moram napravit po tom rotoru da bude jasno ono sto je jasno, a to je..da ova vlada ako prodje referendum 1/12, nema vise podrsku ovog naroda.
moze ona tu stat i mogu gledat jedan drugog, dilat ljudima biljege i taksene marke, mogu tuc pecate na one svakodnevne dokumente sta dodju ispred njih, mogu ic na marendu, mogu kad dodju tri cetiri ure, zakljucat ured i ic doma i..to je sve.
ono sto im je posao, a to je da vladaju, ne mogu. oce donijet zakon kojim se zeli nesto dediskriminirati, ali volja naroda je da diskriminira. ono, narod oce, jebiga, oce i oce..

dakle, ako prodje referendum, dovidjenja vlado..ili zbogom, mozda cak tamo do jednog lijepog dana za dvajst trideset godina, ko zna kad i ko zna gdje, a mozda se vidimo i sutra. enivej, sad prepusti mjesto onima koji imaju povjerenje naroda da njime vladaju, na nacin kako narod oce.
stvarno ne vidim u cemu je problem. sve je jasno, cisto, nema drame, nema nista.
ocu vladat. e, bas nes. ok, onda necu. eto. :kokice:
Beau

Post 30 Oct 2013, 13:02

Okej, vlada nije promijenila taj neki zakon.
A oće li ga promijeniti za ubuduće? Pa ima papira, jel :rofl:
Mislim, nakon ovog referenduma. Za ovaj je kasno, jebiga.

Nego što se tiče ovog referenduma...

Ja sam inače dežurni pesimist :raspa:

Ali, ovaj put nisam tako sigurna da će referendum proć. Barem ne glatko.
Mislim da će bit gusto, gusto.
A, jedva se usuđujem reć, ne čini mi se tako nemoguće i da ne prođe :zubo: :moli:

Po ovome što slušam od raznoraznih ljudi, a mnogi od njih nisu ni tako liberalni, čini mi se da obiteljaši ne uživaju pretjerane simpatije dobrog dijela naroda, dapače. Jako puno ljudi kuži šta rade i na koji način to rade.

Bumo vidli. Znatiželjna sam jako :kokice:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 30 Oct 2013, 13:45

referendum će proći kao kroz maslac :kava:

bilo bi krajnje čudno da ne izvedemo neku glupost kad nam je to već tako lijepo omogućeno...
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 30 Oct 2013, 14:36

Čovjek je čovjeku peder. :D
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2013, 15:52

Beau » wrote:Okej, vlada nije promijenila taj neki zakon.
A oće li ga promijeniti za ubuduće? Pa ima papira, jel :rofl:
Mislim, nakon ovog referenduma. Za ovaj je kasno, jebiga.

Nego što se tiče ovog referenduma...

Ja sam inače dežurni pesimist :raspa:

Ali, ovaj put nisam tako sigurna da će referendum proć. Barem ne glatko.
Mislim da će bit gusto, gusto.
A, jedva se usuđujem reć, ne čini mi se tako nemoguće i da ne prođe :zubo: :moli:

Po ovome što slušam od raznoraznih ljudi, a mnogi od njih nisu ni tako liberalni, čini mi se da obiteljaši ne uživaju pretjerane simpatije dobrog dijela naroda, dapače. Jako puno ljudi kuži šta rade i na koji način to rade.

Bumo vidli. Znatiželjna sam jako :kokice:
pa, ja bas i nisam nesto znatizeljan. ustvari, relativno dosta je toga predvidivo. ono sto je najvaznije je da bolje bit nece, nema razloga da bude bolje, barem u nekom razumnom toku..ako cemo mozda precjenjivati razum u ovim krajevima.
ili ovako i ukratko..onome tko bude uz crkvu i ko bude koketirao i puzao s fasizmom, bit ce bolje.
sad, sve je stvar necije odluke, a kako se vidi, barem po onim najglasnijima, pa i nema neke alternative, a i uvijek se moze sutra rec.. nisam ja tako mislio.
ono, jad, lukavstvo i agresija..otimanje, neosjetljivost, prezivljavanje. nisu to karakteristike nekog razvedenog, bogatog drustva, bogate kulture, buducnosti, sigurnosti, perspektive. tu su vrlo grubi izbori, puni nezadovoljstva koje se kompenzira nekom hinjenom kosamjasam sigurnoscu u sebe, nekim tudum zombi kretanjem put naprijed misleci i nadajuci se da ce se nesto na tom putu samo od sebe promijeniti.

kako je vec i prije receno, sedamsto..osamsto tisuca potpisa za jednu hrvatsku nije zanemarivo. nije uopce.
pustimo mi sad sto je agresivni marketing na jednu stranu radio, a s druge strane je prepusten sam sebi, to nije opravdanje.
kao sto nije i nece bit opravdanje sutra mozda nekog..da nije ustvari znao o cemu se radi, da je podlegao tom marketingu, da je bio zaveden. morat ce snositi posljedice svojih postupaka, kao i svi.
steta i to ne beznacajna steta vec je nanesena, bez obzira na rezultat referenduma.
doslo je do jos dubljih drustvenih podjela i polarizacije, doslo je do jos vece neke eskalacije, nadajuci se da ce, ovi, uimeobiteljovci, prosperirati kao vecina od koje ce manjina ovisiti i nece je moci nikako drustveno i ekonomski zaobici bez da plate danak.

oni..ili mi koji su protiv ovakvog referenduma, dakle, slobodno cu reci, koji razumiju nesto vise konotacija (mislim, razumiju i ovi nosaci uimeobitelji, i te kako razumiju, ali se prave ebete) , konteksta, krajnje je vrijeme da se promijeni ponasanje i misljenje ponajprije o sebi samima, pa onda i o svojoj okolini, narocito blizoj ili neposrednoj i to sto prije, racunajuci kao da je referendum vec prosao.
ono sto vec neko vrijeme testiram kao teoriju i do sada mi je funkcionirala u predvidjanjima, jest da ce morati..ili nece morati nego ce jednostavno doci do profilacije drugacijih ponasanja i drustvenih djelovanja, do drugacijeg segmentiranja i kriterija od ovih na koje smo do sada navikli i za koje smo mislili da rade za nas.

npr..jedan, recimo detalj, ima dosta onih koji su npr glasali za ovu vladu, ali cvrsto podrzavaju ovaj referendum..ne nacelno kao bilo koji referendum, nego bas ovaj, s ovakvom problematikom ili tematikom.
ili, npr, ima..ima ih ne malo, vjernika, katolika, koji sasvim lijepo razlucuju o cemu se radi i sasvim dosljedno, rekao bih, cvrsto su protiv nekih drustvenih aktivnosti koji se, kao vrh vrha ledenog brijega ocituju u ovom, 1/12 referendumu.

koju ulogu cemo mi u tom slucaju kod toga drugog prepoznati? vjersku, katolicku, politicku, karakternu, obrazovnu, agresivnu, neagresivnu? s kim cemo moc lakse komunicirati? ..ugodnije. s kim ce nas spajati vise interesa?
nije to toliko slozeno koliko moze izgledati. ono sto nas buni, to smo mi sami, ne znamo kako se ponasati, kako reagirati, da li reagirati, da li se pomiriti i s cim, kako uspostaviti ili odrzati neki odnos, prema drugom, prema drustvu..pocinjemo se pitati..ma sto to mi ustvari hocemo od sebe, tj..pocinjemo se bolje upoznavati. sebe same.

tek onda cemo moci kvalitetnije funkcionirati kao ljudi i pozitivnije..kvalitetnije mijenjati i sebe same, a onda i nasu okolinu. barem onu do koje nam je stalo.
te ce se profilacije i mijenjanje kriterija..morat, na neki nacin dogoditi u vrlo kratkom roku..vrlo kratkom obzirom na kolicinu dilema koje o sebi imamo i koje nam se cine kao vrlo tesko i zakucasto breme, a ustvari samo imamo strah priznati sebi neke, jel, stvari, ponasanja, suociti se sa sobom.
obzirom na takav nas dozivljaj, i taj kratki rok ce nam se ciniti kratkim, kao da prelazimo neku granicu, crtu..ono, rekao bi kar.. revolucija.
i da, to jest revolucija, ali ne kao ono na sto smo navikli da nam se pojavljuje kao slika kad cujemo rijec..revolucija.
malo je ta revolucija laksa nego sto bi mozda htjeli i malo teza nego sto mislimo da jest. jasno je, da ako dosta ljudi nekako.. istovremeno ili slicnovremeno krene za takvim pristupom, da to nekom nece odgovarat i onda imamo pojam i..kontrarevolucije, represije, imamo kontra ponasanje koje ce nastojat odrzat ovisnost o tom kontra ponasanju.
i, onda jasno, efekti mogu bit razliciti, pojavnost moze bit razlicita, manifestacije mogu bit razlicite, pa cak i onakve poput onih slika koje dosta ljudi ima kad se spomene rijec..revolucija.
ali, to nije bitno. to je ustvari samo strah kojim se pokusava nesto i nekog kontrolirati. najveci zagovaraci nerevolucija, cesto u tim revolucijama otkriju neki svoj ogroman destruktivni talent i slobodu djelovanja.

enivej, moramo priznat sebi u kakvom drustvu zivimo. cak ako ovaj referendum ne prodje, a sasvim moguce je da ne prodje, osim dekorativnog i kratkovremenog osjecaja nekog olaksanja, necemo imati nikakve druge koristi od toga, narocito ako se bude mislilo da ce to bit sad, neka velika pobjeda drustvena, kulturna cak, ako mogu tako rec.
odnosi su ovakvi..ako to i bude pobjeda, bit ce vrlo mala, s vrlo slabim, krhkim mogucnostima da to bude neka osnova za moguci daljnji razvoj, moguci prosperitet, moguce poboljsanje kvalitete nasih odnosa i zivota.
a ako bude poraz, ako to netko tako zeli dozivljavati, onda ce to biti temeljiti poraz, rekao bih cak..zavrsni.
nece tu, kazem, bit velikog izbora. egzodus, ne samo fizicki, nego i kulturoloski gledano, psiholoski gledano, bit ce ogroman. bit ce to jedna od zavrsnih brazdi kartaginjanskih preoravanja kulture u ovom nasem periodu.
situacija ce bit napokon cista. ona sintagma..ako vam se ne svidja ovdje, odite nekam.. nije samo o fizickom otjerivanju ili o stvaranju pogodne neizdrzive okoline, tako da to otjerivanje perfidno bude na odgovornost otjeranog, kao neki njegov izbor i sloboda, a ne na odgovornost otjerivatelja.
takva vrsta protjerivanja je ona koja nam mehanicki, po dinamici glagola dolazi na pamet. fizicki se uopce ne treba bit protjeran, ali se moze vrlo daleko pobjec od sebe, pristajat na razne kompromise i izivljavanja i na kao neke mogucnosti izbora, a da bi sacuvali neku atavisticku egzistenciju i to onda zvali slobodom.
i tu je puno, puno veci dio problema, nego sto bi bilo fizicko svoje izmjestavanje u ugodniju neku okolinu u kojoj nase snage i energije mozemo usmjeriti na potpuno druga podrucja, ne troseci vrijeme na uspostavu nekih elementarnih tehnickih uvjeta opstanka.

tako da..prosao ovaj referendum ili ne, ne treba bit pesimist. treba se smijat jer ce sutra bit gore. :D

ova vlada, ako hoce, ima jos uvijek nekoliko nacina da pokusa usmjerit drustvo prema kvaliteti. nema puno izbora i moze ih samo kombinirat i odredjivat najbolji tajming..vrlo precizan i pepav posao koji trazi intezivno angaziranje i ove vlade, ali i kost benefit odluke onih koji ce je u tome podrzati.
da se ne bi gubilo vrijeme na igre i obmane, da se ne bi gubilo vrijeme na objasnjavanje da politiku i ne treba bas preozbiljno dozivljavati, potrebno je sto prije prepoznati o cemu se radi, o kakvim procesima, definirati ih, nominirati kako treba bez nekih eufemizama, razbistriti sto je moguce bolje odnose, vidjeti tko je za sto odgovoran, a to je da ova vlada da temeljitu ostavku ako referendum ne prodje.
to je najbolja i najbezbolnija opcija, najbrza da se taj referendum iskoristi kako treba i, uostalom, kako je zamisljeno, da sad ne ponavljam luz-luz situaciju ove vlade.
u slucaju, da ova vlada ostane, a da vec sad ne krene s ona dva tri izbora koja su joj jos ostala na raspolaganju i koji ce nakon referenduma vec biti u procesu, a nece tek nakon referenduma se pocet vadit kao neki asevi iz rukava, dakle, sto je sasvim moguce da ostane inertna, da izgubi referendum (da, ona da izgubi, vlada, da..zajedno sa jos masu ostalih) i da bude zeljna ostanka na takvoj vlasti bez vlasti, onda zasluzuje prezir kao i uimeobiteljovci, infrastruktura joj i pratece joj formalno politicke i kvazipoliticke udrugovite interakcije i forme.
eto, ako treba i revolucija prezirom, zasto ne? ..ili.. i prezirom u sustavu marketing mixa revolucije. i ko kaze da nece funkcionirat? :kokice:
Beau

Post 30 Oct 2013, 17:35

Unda, sve si super rekao.

Samo da naglasim da, prognoziranjem da referendum mozda ne prodje, nisam stela iskazati optimizam glede nase buducnosti i uopce ikakvog poboljsanja samim tim rezultatom. Ou, nou :zvrko:
To sam ja vise onako ko da uplacujem listic u kladi :D

I cek, jesi se zabunio u pisanju ili stvarno mislis da vlada treba dat ostavku i u slucaju da referendum prodje i ne prodje?

I kakav ti je to avatar? :rofl:
Noc vjestica?
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2013, 17:57

Beau » wrote:..
I cek, jesi se zabunio u pisanju ili stvarno mislis da vlada treba dat ostavku i u slucaju da referendum prodje i ne prodje?

I kakav ti je to avatar? :rofl:
Noc vjestica?
valjda sam pogrijesio negdje u sintaksi ili nekoj trostrukoj negaciji. jebiga kad hrvatski nema konjuktiva. :D

ovako..ugrubo. u slucaju da referendum prodje i narocito u slucaju da ova vlada na to bude gledala kao da se to ne dogadja, kao da nije bitno, tj ako nece bit angaziranije reakcije, a ne batrganja, smatram taj referendum jednako kao izglasavanje nepovjerenja vladi i vlada bi trebala otici, raspisati izbore.
ok, dakle, tim se referendumom postiglo ono sto se htjelo, onaj tko je to htio. eto. gotova prica.

ako referendum ne prodje, onda taj predmet treba sto brze stavit ad akta, napravit taj dio zakona onako kako su zamislili i picit dalje, ne vezivat vise snage i energije za tu referendumsku damaklovu besmislenost, a ako bude trebalo brusit te neke zakone, onda to u hodu radit, mehanicki..
ujedno, to bi dalo ovoj vladi da dodje do zraka i to bi potvrdilo legitimitet ove vlade, sto, naravno, ne znaci da su joj se time dale slobodne ruke i da je ne treba kontrolirat i dahtat za vratom, ali po pitanju drugih nekih stvari za koje nema bas vremena nesto da bi mogle cekat..

je, macak vjestac.. vvikkan ketan. :D
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 30 Oct 2013, 17:59

..a unda » wrote: i osim ako katedru za obiteljsko pravo ne drzi ona koja je sve dosadasnjeobiteljske zakone napravila, a u slobodno vrijeme se bavi povijescu civilizacija i drustveno aktivna kao supernumerarij.
Što, trebalo bi provesti ideološko-filozofsku lustraciju?
sta rekom.. kakve veze sad ima rekom. sta jugoslavija? kakve veze to sad ima s ovim? uvedes nesto iz zraka i onda meni odmah padne na pamet..zasto bi neko o tome govorio u sklopu nekog referenduma, crkve, braka, vlade?
Zato što si se smijao i fejspalmao na pitanje o drugim NGO organizacijama koje ne utječu ovo ono bla bla, nisu povezani... REKOM je primjer organizacije koja je htjela dio suvereniteta preuzeti na sebe, htjela je propisivati pravosuđu...htjela je biti nadnacionalna, a sve bez izbornog mandata.

Skupljali su isto tako nekakve potpise za to, htjela da ju se financira iz države... i općenito političari nisu bili baš protiv toga, pogotovo nije liberalna javnost bila protiv... govorim to u sklopu toga da se neko može zalagati za nešto i bez izbornog mandata što ti zahtjevaš za sudjelovanje u javnom životu.
jer su ti suci morali biti svjesni implikacija i procesa koji ce se na osnovu takve odluke razvijati, a nemam nikakvog razloga misliti da nisu bili svjesni
A koji bi implikacije bile nepoštivanje referenduma? Ne inzistiranje na Ustavu. Recimo HČSP osvoji većinu. Jel' bi i onda ustavni sud morao poštivati Sabor i Vladu i ne ukidati njihovu odgovornost u prepotstavljam poprilično diskriminatornim odlukama na svim razinama?
kako ne napadam vladu?
Ok napadaš Vladu, ali pretjeruješ sa krivicom ustavnog suda.
po meni, kazem, valja to razjurit.. nek otvaraju advokature i nek kukaju seksu kako su razjureni i da je njihovo razjurivanje udar na temelje hrvatske i ustav.
Baš nepoštivanje njih je udar na temelje Hrvatske. Tko je taj tko može zaštiti društvo od tiranije vladajućih ako ne ustavni sud? OK razjurit, može, ali onda kad im isteknu mandati bolja procedura u Saboru koja će osigurati ajde razumnije ljude itd. tko ne radi na tome, jel' ustavni sud? Tko je tu drugi da štiti narod od vlasti, vojska?

Meni sve izgleda da se može ustanoviti postojanje Godwin-Unda-Katonove singularnosti, tako nešto. Što onda posljedično izaziva Kalimerizam. :o
MightyMe

Post 30 Oct 2013, 18:16

..a unda » wrote: ovako..ugrubo. u slucaju da referendum prodje i narocito u slucaju da ova vlada na to bude gledala kao da se to ne dogadja, kao da nije bitno, tj ako nece bit angaziranije reakcije, a ne batrganja, smatram taj referendum jednako kao izglasavanje nepovjerenja vladi i vlada bi trebala otici, raspisati izbore.
ok, dakle, tim se referendumom postiglo ono sto se htjelo, onaj tko je to htio. eto. gotova prica.
:rofl:
Šta stvarno misliš da ovi imaju iti malo obraza ili savjesti ili čega već da se odreknu vlasti?
Toliko su zaljubljeni sami u sebe i vlast i u slučaju da je izgube apoteke bi zabilježile masovan porast prometa jer se ovima ne bi na šta ima dizat. Ono, epidemija erektilne disfunkcije.
Tea Tree

Post 30 Oct 2013, 18:31

MightyMe » wrote:
Šta stvarno misliš da ovi imaju iti malo obraza ili savjesti ili čega već da se odreknu vlasti?
Toliko su zaljubljeni sami u sebe i vlast i u slučaju da je izgube apoteke bi zabilježile masovan porast prometa jer se ovima ne bi na šta ima dizat. Ono, epidemija erektilne disfunkcije.
Ne radi se o tome. Ti si se poveselio i plješćući podržao ideju da vlada odstupi pa zbog čega god. Jer misliš da su to sve ego triperi i ostalo.
Radi se o ovome:
..a unda » wrote: ma jos gore nego marionetska. pa jel moram opet crtat? ocituje se tako da vlada koja formalno ima jedan pristup, program, koncept za dobrobit naroda kojim vlada, mora izvrsavati program protiv kojeg je, dakle, izvrsavati drugu neku volju s kojom se ne slaze i jos za to preuzeti odgovornost.
mislim, zasto bi to itko radio? ..to je bit lud. :kokice:
Beau

Post 30 Oct 2013, 18:36

MightyMe wrote:
Nece se odrec vlasti, nema sanse.
Kao sto nijedna vlada ne bi u ovoj nasoj zemljici.
A glede zaljubljenosti, jel bi im to tolko pripisivali, ono bas samo njima, i da lepi zoka nije tolko lep.
Upickumaterinu, danas vise ni zgodan nije lako bit :tuzni:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2013, 19:06

Kar Jozef » wrote: Što, trebalo bi provesti ideološko-filozofsku lustraciju?
..sta sad lustracija? ma ciji je taj termin uopce? odakle on dolazi?

sta ideolosko filozofska? nek ide na neki rasisticki fakultet predavat obiteljsko pravo. ili na teologiji, ne znam.. kanonsko neko pravo..
kako jedan profesor prava moze rec da netko ne moze imat ista prava, govoreci o ovom slucaju?
mislim, ono..oce li se ona bavit teologijom ili pravom?
ma najurit i nju i onog ko je tamo postavio. nikakve lustracije meditacije..

Zato što si se smijao i fejspalmao na pitanje o drugim NGO organizacijama koje ne utječu ovo ono bla bla, nisu povezani... REKOM je primjer organizacije koja je htjela dio suvereniteta preuzeti na sebe, htjela je propisivati pravosuđu...htjela je biti nadnacionalna, a sve bez izbornog mandata.
ma sta opet rekom? ma koji rekom? sta nadnacionalno? nadnacionalno kao crkva, sta? ma ja ne znam uopce o cemu ti pricas. mene taj rekom uopce ne zanima, on ovdje nema nikakve veze s nicim.
ili mozda ima? a ako ima, pa o cemu onda mi ovdje govorimo..crkva protiv rekoma, sta?
sta se mene tice sta je za nju obitelj svetinja. to nije rjecnik jednog eks katedra doktora pravnih znanosti, ni terminologija, ni pristup, niti misao jednog profesora pravnih..jel znanosti ili pravnih.. cega? pravnih svetih trkeljanja? u pravu ne postoji rijec..svetinja.
ona ce objasnjavat nomotehniku i nomotehnikom? sefica katedre za koju je brak..svetinja, pa ce onda i svima bit svetinja na nacin na koji je i njoj..milom ili silom? ..pravom? nepravom? ukidanjem prava?
mocna struka, mocno obrazovanje koje se pruza u hrvatskoj..
Skupljali su isto tako nekakve potpise za to, htjela da ju se financira iz države... i općenito političari nisu bili baš protiv toga, pogotovo nije liberalna javnost bila protiv... govorim to u sklopu toga da se neko može zalagati za nešto i bez izbornog mandata što ti zahtjevaš za sudjelovanje u javnom životu.
ma jel to opet o rekomu..? eej.. eeeej... vatikan. drzava. ugovori. moc. politika. lova. utjecaj. financije. vlasnistva.
ma kako mozes to usporedjivat s nekim rekomom tamo ili nekim ngo? kako? u hrvatskoj..

mislim, ono..ovdje neko od nas dva nema osjecaja bas za realnost. :D

Ok napadaš Vladu, ali pretjeruješ sa krivicom ustavnog suda.
ne znam. ne pretjerujem, zasto? uopce ne znam jel po ustavu oni mogu bit krivi, tj lijepo mje to zamisljeno. jel uopce itko zna jel oni mogu bit krivi..odgovorni..i kakve su sankcije?
Baš nepoštivanje njih je udar na temelje Hrvatske. Tko je taj tko može zaštiti društvo od tiranije vladajućih ako ne ustavni sud? OK razjurit, može, ali onda kad im isteknu mandati bolja procedura u Saboru koja će osigurati ajde razumnije ljude itd. tko ne radi na tome, jel' ustavni sud? Tko je tu drugi da štiti narod od vlasti, vojska?
ma naravno. neka jos puste referendum o nacizmu, onda ce narocito to bit nepostivanje njih kao udar na temelje hrvatske.
tko je taj tko moze zastititi ljude od diskriminacije koju omogucava ustavni sud? tko? narod? e, pa narod to mozda ne zeli..i sta onda? tj, dokle? dokle se ne bude vise trebalo puzat, nego se se ponosno uspravit glavica..glavic, stogod?
ili da parafraziram.. hravtski ustavni sud nije rasisticki, nije nikako..on podjednako ne da pederima ista ona prava sto ih daju sebi. tj, sasvim je ustavno dopustit referendum kojim se nekom zele uskratit prava koje sam ima. ono, to je takav karakter i integritet, odgovornost..intelekt tih ustavnih sudaca, takvo baratanje etikom, ma ono, za epove o njima pisat..ljudine, sta drugo rec.. kad idu po cesti drugim ljudima blijedi sjena i dobiju novusjenu koliko ti ustavni suci isijavaju svjetlosti iz sebe.. :kokice:

ma razjurit to ako se ikako moze. radit pritiske s onim cime se ima. sabor, vlada..cime god se ima, s cim god se ima. razrijesit ih. nema tu cekanja cetiri godine. cetiri godine njihovih beneficija su nekome smrt i agonija.
ne samo rasturit, nego ganjat, pojedinacno ganjat do tihog oceana s koje god strane, sve one ustavne suce koji su dopustili ovaj referendum, poimenicno kako je tko glasao za njega ili kompletnog ako se tako kriju od odgovornosti, anonimno..institucionalno. kurbanjski.
mislim, ako ovako ustavni sud stiti od vlasti, tako da on sam bude nedodirljiv, pa sta je to nego drzavni udar?
ovaj narod je dovoljno glup da se ne treba cuvat. tj, ima vise srece nego pameti. nece mu bit nista gore bez ovakvog ustavnog suda, samo moze bit bolje..

dakle, otic negdje gore na tuskanac, malo setat..gledat..promatrat drvece, stabla. odabrat jednu, onako, solidnu granu od jedno dva tri metra..sa liscem, sa svim. skrsit je. otic s tom granom do trga svetog ustava, uc u ustavni sud, vidjet ima li ih dovoljno, kvorum barem i pocet tom granom, vitlat, ganjat, cistit.. :cheer:
ako mogu vanredni izbori za vladu, onda valjda mogu i vanredni izbori za ustavne suce. pa da. nego kako. ostali bi. bogati. osladilo im se, pa im se ne da ic ca, jer ko povice na njih taj tuce u ustav i drzavu. da, da, naravno, oce li jos davat potvrde o patriotizmu..hau iz jour kebidz..
padaju mi na pamet sad neki ustavni suci..mislim da najveci oblik cestitosti kojeg sebi netko moze prisutit jest da ni slucajno se ne desi da bude s tim ustavnim sucem u drustvu ili sacuvaj boze, na kavi s njim.
Meni sve izgleda da se može ustanoviti postojanje Godwin-Unda-Katonove singularnosti, tako nešto. :o
moze, ako se referendumom tako odluci. a ko je ono do unde na slici, koji godvin? ..god vin? gle koincidencije.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2013, 19:19

MightyMe » wrote:
pa vidjet cemo, ne znam. ja mislim sto mislim, ne znam kako oni misle. ko zna, mozda se izjasne po ovoj tocki.
ono sto je cinjenica, ako je tako kao sto ti kazes, jest da ni kvalitativno ni kvantitativno nisu ni do koljena bivsoj vlasti sto se tice neimanja obraza i savjesti.
oni su bili ono..hevi djuti profesionalci. ovi su amateri. a ipak, oni su ostali dva mandata. a izgleda da bi opet mogli uskoro jos koji odradit. doktore, sto to govori o nama?
..a za ove je i pola mandata puno, a citav jedan je ono..uf, jebote, ajte ca vise. doktore..cujete li nas zov, sto to govori o nama, o nasem psihickom stanju? koja je dijagnoza? tko smo mi? gdje smo to mi? gdje je nestala nasa zecja rupa? tko je jeo iz nasih posudica, spavao u nasim kreveticima? :kokice:
Karlinjo

Post 30 Oct 2013, 19:59

..a unda » wrote: kako jedan profesor prava moze rec da netko ne moze imat ista prava, govoreci o ovom slucaju?
mislim, ono..oce li se ona bavit teologijom ili pravom?
ma najurit i nju i onog ko je tamo postavio. nikakve lustracije meditacije..
Štajaznam mnogi ljudi nemaju ista prava, tu bi sad trebalo ići u poznate priče, što je s pet ljudi, troje, sedmero... bla bla bla. Ona svojim nekakvim znanstvenim autoritetom i ugledom stavlja tu podjelu na dvoje raznospolnih i to nekako tumači, valjda nije skroz ludo kad već ima tu profesuru. Ne znam.
ne znam. ne pretjerujem, zasto? uopce ne znam jel po ustavu oni mogu bit krivi, tj lijepo mje to zamisljeno. jel uopce itko zna jel oni mogu bit krivi..odgovorni..i kakve su sankcije?
Ne mogu za svoje odluke. Samo tumače ustav. Mogu biti krivi samo u odnosu na neke opće principe koji su tebi dragi. Pretjeruješ zato jer tražiš od ustavnog suda da bude društvo aktivista, a to ne bi trebao biti.
ma naravno. neka jos puste referendum o nacizmu, onda ce narocito to bit nepostivanje njih kao udar na temelje hrvatske.
Evo ga Godwin. :lux: Ne ne može proći referendum o nacizmu jer je on kontra Ustava.
tko je taj tko moze zastititi ljude od diskriminacije koju omogucava ustavni sud? tko? narod?
Ustavni sud se mora držati nekog procesa, postupka, slijeda tumačenja... nije on, ni ne treba biti pravedno nastrojen, samo pravno. Treba ispravno tumačiti postojeći Ustav, ne postojeće nešto drugo.

E sad jel to pitanje kontra sadašnjem Ustavu, ne znam, eto.
osladilo im se, pa im se ne da ic ca, jer ko povice na njih taj tuce u ustav i drzavu. da, da, naravno, oce li jos davat potvrde o patriotizmu..hau iz jour kebidz..
Mislim da mandat traje 8 godina, a onda ponovno na izbore u Sabor.
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2013, 20:57

Kar Jozef » wrote: Štajaznam mnogi ljudi nemaju ista prava, tu bi sad trebalo ići u poznate priče, što je s pet ljudi, troje, sedmero... bla bla bla. Ona svojim nekakvim znanstvenim autoritetom i ugledom stavlja tu podjelu na dvoje raznospolnih i to nekako tumači, valjda nije skroz ludo kad već ima tu profesuru. Ne znam.
..sta. nemoj zajebavat. jel ti mas pravo na brak ili nemas? sta raznospolno? zena ima pravo sta? radjat? ne radjat?
e, to, autoritet, ali, kolko je znanstveni, ne znam. ja mislim da se radi o svetinji, ne o znanosti.
ludo je to sto ona ima profesuru obiteljskog prava. danas. ludo je to sto ona govori, a pravno govoreci, nije to ludo, to je promocija i uvodjenje diskriminacije
Ne mogu za svoje odluke. Samo tumače ustav. Mogu biti krivi samo u odnosu na neke opće principe koji su tebi dragi. Pretjeruješ zato jer tražiš od ustavnog suda da bude društvo aktivista, a to ne bi trebao biti.
Mislim da mandat traje 8 godina, a onda ponovno na izbore u Sabor.
moj opci princip je jednakopravnost. a ustavnom sudu?
koji sabor? kojeg oni ustanove? tj sabor koji ce dat vladu koja moze vladat, koja ima podrsku vecine gradjana, na to si mislio? :kokice:

bas me zanima sta ce josipovic rec o ovoj vladi ako prodje 1/12. oce li bit konzultacija nekih? po cemu ce on vidjet da ova vlada i sabor ima podrsku naroda? situacija ce se, ako 1/12 prodje, ocito znacajno promijenit sto se tice legitimiteta ove vlade, podrske ovoj valdi..i sabora.

ustvari..kad malo razmislim, jel predsjednik republike misli da je to o braku diskriminirajuce ili ne?
ako misli.. ako misli.. cek malo, onda bi on morao predstavljat sve svoje gradjane i zakone, pa makar ti zakoni bili diskriminirajuci, tj umjesto da se za vrijeme njegovog predsjednikovanja kolicina takvih zakona umanjuje, a jos se i novi stvaraju?
nesto mi tu ne stima, morat cu to malo preciznije sastavit, ali nova varijabla se otvara. puna zastita, ali nejednaka prava? jel to rekao josipovic? kondom politika? :kokice:

ako je ovaj referendum drmanje vlade, a zasto ne bi bilo i drmanje josipovica? niej valjda da se toliko sustavno ide? :kokice:
Karlinjo

Post 30 Oct 2013, 21:42

..a unda » wrote: ..sta. nemoj zajebavat. jel ti mas pravo na brak ili nemas? sta raznospolno? zena ima pravo sta? radjat? ne radjat?
Ne znam kakva sad žena rađa. Ono što sam htio reći valjda ona ima neke razloge da ne vidi brak kao zajednicu bilo koje dvoje ljudi. Ne znam da je mjerljiva činjenica da je brak zajednica dvoje ljudi pa da je to svima tako jasno da je sasvim svjedeno tko tu zajednicu zvanu brak sačinjava. Ja vidim da ljudi imaju pravo biti u zajednicama kakvim hoće, ali ne vidim zašto, kako je otkriveno da je ta zajednica zapravo dio te zajednice brak, ono kao kad su otkrili neku novu česticu pa je svrstali u bozone. Mislim neki parametri tog zajedištva koji bi je svrstali u taj skup štajaznam...

Uglavnom ljudi se dvoume, ma višeume :D pokušavajući identificirati tu zajednicu kao podskup ove druge... ne mislim da je u pitanju samo zatucanost, no dobro možda je to samo opravdavanje zatucanosti. :zubo:
koji sabor? kojeg oni ustanove? tj sabor koji ce dat vladu koja moze vladat, koja ima podrsku vecine gradjana, na to si mislio? :kokice:
Mislio sam izbor sudaca ustavnog suda. Njega radi Sabor na temelju ne znam sad kakve većine mislim da je potreban kompromis, dakle vjerojatno 2/3 glasova isto kao i za Ustav mjenjat, od tud im i legitimitet da brinu o Ustavu, valjda. :D
bas me zanima sta ce josipovic rec o ovoj vladi ako prodje 1/12. oce li bit konzultacija nekih? po cemu ce on vidjet da ova vlada i sabor ima podrsku naroda?
Zašto to pitanje povezuješ sa svim ostalima i općim legitimitetom. To je jedno konkretno pitanje. Ok istina utječe vjerojatno na tvz. Plan 21 ali kao da ga se i oni pretjerano drže.
ako misli.. ako misli.. cek malo, onda bi on morao predstavljat sve svoje gradjane i zakone, pa makar ti zakoni bili diskriminirajuci, tj umjesto da se za vrijeme njegovog predsjednikovanja kolicina takvih zakona umanjuje, a jos se i novi stvaraju?
Mislim da predsjednik ne supotpisuje Ustav. :misli: Uglavnom ja u ovom trenutnu ne vidim kako vlast može protiv građana. Tek naknadno kao što si rekao, ako referendum padne onda to znači da su građani indiferentni i Vlada može donositi što je volja po tom pitanje, ako prođe onda mogu uvesti drugi zakon koji će regulirati njihova prava pa čekati nekoliko godina, da ne kažem mandata i onda promjeniti tu odredbu iz ustava.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 30 Oct 2013, 21:54

..a unda » wrote: ma jos gore nego marionetska. pa jel moram opet crtat? ocituje se tako da vlada koja formalno ima jedan pristup, program, koncept za dobrobit naroda kojim vlada, mora izvrsavati program protiv kojeg je, dakle, izvrsavati drugu neku volju s kojom se ne slaze i jos za to preuzeti odgovornost.
mislim, zasto bi to itko radio? ..to je bit lud. :kokice:
ako mogu Švicarci zašto ne bi i mi?

oni svakih mjesec dana imaju referendum za neki kua

jel idu sve odluke niz dlaku vladi? nejdu :kava:

jesu neke odluke kontra ravnopravnosti građana? jesu :kava:

da li ih vlada svejedno sprovodi? sprovodi :kava:

evo, primjerice referendum o zabrani gradnje minareta i džamija u državi koja garantira vjersku ravnopravnost...
jesu na referendumu zabranili gradnju iako time diskriminiraju određenu manjinu? jesu.
da li je vlada sprovela bespogovorno ovu diskriminatorsku odluku iako nije bila za nju? je.

e, pa tako će i naša vlada šutke sprovesti jednu diskriminatorsku odluku jer će referendum proći kao kroz maslac, kao što sam već spomenuo...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 31 Oct 2013, 01:44

Euklid » wrote: ako mogu Švicarci zašto ne bi i mi?

oni svakih mjesec dana imaju referendum za neki kua

jel idu sve odluke niz dlaku vladi? nejdu :kava:

jesu neke odluke kontra ravnopravnosti građana? jesu :kava:

da li ih vlada svejedno sprovodi? sprovodi :kava:

evo, primjerice referendum o zabrani gradnje minareta i džamija u državi koja garantira vjersku ravnopravnost...
jesu na referendumu zabranili gradnju iako time diskriminiraju određenu manjinu? jesu.
da li je vlada sprovela bespogovorno ovu diskriminatorsku odluku iako nije bila za nju? je.

e, pa tako će i naša vlada šutke sprovesti jednu diskriminatorsku odluku jer će referendum proći kao kroz maslac, kao što sam već spomenuo...
ako mogu svicarci, sto ne bi i mi? vidila zaba..

kad vec se oces usporedjivat, sta fali islandu?

kao prvo, svica uopce nije tako bajna kako se misli. rigidna je svica & zajebana. ima svojih tajni mracnih. pokusalo se i u sirokom sacuvat neko zlato zidovsko, ugledali se valjda i oni na svicarsku, pa su danas zrtve mrskog i nehumanog komunizma.
sta minaret..aj sljivu posadi ispred kuce u svici, pas vidjet kad ti dodje inspekcija, a jos nisi ni zalio mladu sljivu i kaze..das ist svajc, kajne sljifa..cupenzi to van i tu sljifu mus donaten im kroacija oder bosnija oder serbija und plus tranport und eko tax calen. snel.
kao drugo, svica je neutralna, ugledajmo se na nju. prije nje smo usli u ujedinjene nacije.
kao trece, svica kakva je da je ima vise nobelovaca nego sto mi imamo ovaca.
kao cetvrto, pogledaj njihov bi di pi. nas ni ne trebas gledat..
kao peto, svicarska nema ugovore s vatikanom. cek malo..pa niko nema, samo mi.
kaos esto, svicarska je ch. ono ch nije francuski s, nego konfederacijo helbrljtrlj..dakle, u startu im i ustav malo kenjka, iako, sto ne bi mogli i mi tako..
..ima jos toga sto bi mi mogli kao i oni, narocito u teknickim procedurama zakonskim, narocito da se prilikom izbora njihovih odrzi jos jedno dvajst referenduma, ali..

kao predprvo. svicarski parlamentarci ili koji vec savjet, dom, rade bez place. ej, dza be.
..aj uzmi nasim sabornicima place, aj.. krvi do koljena bi bilo, osam gradjanskih ratova istovremeno. :kokice:
sta nisi naveo svicarski referendum di oce da se dile pare svima..sta ne bi i mi tako. ili barem da se uzmu place ustavnim sucima i da se one razdijele, ne znam..negdje, na nesto korisnije..

ono, nabijem tebe i svicarsku i usporedbu ti. :D

dakle, i tebi moram ponavljat ko da si onaj autic sta ga pet puta moras zaletit uprazno, pa ga tek onda stavis na pod da otpizdi negdje i udre u nogu od stola..

ovo nije korekcija demokracije, ovaj 1/12. to je cisto izazivanje krize i pokazivanja ko je u ovoj drzavi pravi gazda.
ova vlada, to joj je duznost da bude gazda. ne mogu bit dva gazde, a u ustavu pise da je jedan gazda, a ustavni sud kaze da nije vlada gazda.
mislim ono, sta se nije cekalo da se donese zakon, pa se onda, kako je red, podnijela tuzba ili sta ono..ocjena ustavnosti zakona? pa nek ide u proceduru i nek ustavni sud odluci, nek se izjasni, nek preuzme odgovornost, a nek ne metilja.
ali, ne..kaze se vladi ovako..usprkos onoga sto ti oces radit, e pa neces to radit. radit ces strogo u okvirima onoga kao da smo mi na vlasti i za to ces preuzet odgovornost. ili tako ili nikako..a to mozemo napravit zato jer smo jaci od ove drzave. ustvari mi i jesmo drzava i drzava mora znat gdje joj je mjesto. nema tu sekularizama, pizdarija, nevjeronauka..suti, radi i kuco, inace letis. vezi konja di ti gazda kaze..

o tome se radi, a ne jel se kome sta svidja i jel vlada mora radit ono sto narod kaze. pa onda cemu stranke, cemu sabor, kad svi moraju radit isto, inace..bice frke, bogu hvala.

eto, u takvoj situaciji ti kazes..pa sta ima veze, ionako su svi isti, je da sam izasao na izbore i to mi je jedan od najispunjenijih dana kad sam ispunio gradjansku duznost prema ludilu, ali ko to moze platit taj osjecaj kad radis nesto sto nema smisla. ako to ja radim, pa sta ne bi i vlada tako radila. ona je barem placena za to.

i onda se jos usudjuje rec da je ova vlada nesposobna. pa naravno da je nesposobna, ko moze u takvoj okolini i uvjetima bit sposoban i za sto? i onda takva vlada mora ostat na vlasti jer mora izvrsavat volju naroda usprkos tome sto joj se to ne svidja i usprkos partlamentarnim izborima, ali zato mora odmah dat ostavku jer nije sanirala miljarde razjebanog novca i razjebano drustvo od strane ovih sto stoje oko, iza, sa strane ovog referenduma.
sta onda..vlado daj ostavku tako da ne smijes dat ostavku? toliko si nesposobna da si upravo zato sposobna?

ono, sve ludje i ludje..taman pomislis, eto, kraj, ne moze ludje, a ono..idemooo, ruke u zrak, amo jos zesce i jos sitnije, cepaaaaj..ozeziiii.. :zvrko: :D
visekratni klon

Post 31 Oct 2013, 01:55

Ova vlada je sposobna, ali nije poduzela ništa da spriječi ulazak u Ustav ove nakarade od referenduma, međutim, sposobna je.

Čudno nekako. To je ono, Mujo ne zna vezat ni bicikl, šta oćete od mene... Ilii Mujo nema ni bicikl, ne idu meni vicevi.
..a unda
Undaminator

Post 31 Oct 2013, 02:02

visekratni klon » wrote:Ova vlada je sposobna, ali nije poduzela ništa da spriječi ulazak u Ustav ove nakarade od referenduma, međutim, sposobna je.

Čudno nekako. To je ono, Mujo ne zna vezat ni bicikl, šta oćete od mene...
dakle, opet je nesposobna. kako god okrenes je nesposobna. ako nije poduzela nista (ok, je nesto, je..vidis da je), znaci da se slaze sa referendumom i da ce veselo podrzat ako referendum prodje.
mislim, ko je biracko tijelo ove vlade..odakle joj glasovi? jos ce ispast da su joj ovi uimeobiteljovci biracka jezgra..najagilniji biraci.

ono, puno nejasnoca koje se mogu rijesit jedino vanrednim izborima. ova vlada mora dat ostavku da bi se pokazala sposobnom..mora..
visekratni klon

Post 31 Oct 2013, 02:08

..a unda » wrote: dakle, opet je nesposobna. kako god okrenes je nesposobna. ako nije poduzela nista (ok, je nesto, je..vidis da je), znaci da se slaze sa referendumom i da ce veselo podrzat ako referendum prodje.
mislim, ko je biracko tijelo ove vlade..odakle joj glasovi? jos ce ispast da su joj ovi uimeobiteljovci biracka jezgra..najagilniji biraci.

ono, puno nejasnoca koje se mogu rijesit jedino vanrednim izborima. ova vlada mora dat ostavku da bi se pokazala sposobnom..mora..
Oprosti, ali slabo ja tebe razumijem na ovoj temi. More bit da si uzrujan pa zato. Prvo si se žestoko borio da je ova vlada sposobna i pritom nas sve proglasio hadezeovcima :zubo: (e da si kome udijelio i koju kintu na račun tog članstva :zubo: ) onda pizdiš na vladu da treba odstupiti ako ovo prođe pa pizdiš na ustav da ga treba razjuriti jer eto nije vlada kriva nego ustavni suci pa onda opet nije da skidaš posve odgovornost s vlade. Reci ti meni, jel ti Milanović provalio u acc? :zubo:

Koncizno i jasno reci što je ova vlada napravila i što može napraviti da ovo ne prođe. Ne odstupanje i pasivne agresije i gluposti.
..a unda
Undaminator

Post 31 Oct 2013, 02:32

visekratni klon » wrote:
Oprosti, ali slabo ja tebe razumijem na ovoj temi. More bit da si uzrujan pa zato. Prvo si se žestoko borio da je ova vlada sposobna i pritom nas sve proglasio hadezeovcima :zubo: (e da si kome udijelio i koju kintu na račun tog članstva :zubo: )
e, pa da. ne znam kolko je bas sposobna objektivno, ali je puno sposobnija nego sto vi ovdje mislite da je nesposobna. ono, da vas je pet minuta pustit da vladate onako kako bi vi htjeli, sami sebe bi zbacili..
i jasno da onda idete na mlin hadezea..ista retorika, isti argumenti..
a onda pizdiš na vladu da treba odstupiti ako ovo prođe pa pizdiš na ustav da ga treba razjuriti jer eto nije vlada kriva nego ustavni suci pa onda opet nije da skidaš posve odgovornost s vlade. Reci ti meni, jel ti Milanović provalio u acc? :zubo:
tako je. da. ne znam tocno bas sastav, ali jedno osamdeset ili devedeset posto ustavnih sudaca do sada, nije smjelo prismrdit ni pravu, a kamoli ustavnom sudu. ono, u preambuli bi trebalo pisat..kad se vidi tko nam je vecina ustavnih sudaca, prva tocka ustava rh je..placi domovino.
jasno da treba odstupiti. nema legitimitet. mora radit sto ne smije radit, povinjavat se religiji. crkva dominira ovom drzavom, a to se zeli prikriti. valda koja ne zeli da crkva dominira drzavom i koja to en moze sprijeciti, treba reci o cemu se radi, o kakvoj drzavi se radi i dati ostavku. to je ono.. 1/1. nema tu nikakvih dilema, price..jednostavno, radi se o teokraciji i tu za demokraciju nema mjesta,. zasto lagat, izmisljat neku demokraciju. nek se kaze..katolibanija i ok, katolibanija..ja to mogu prihavtit, nemam bas problema s tim, ali treba posteno, nefarizejski i cestito to reci, a ne njke, njke..
Koncizno i jasno reci što je ova vlada napravila i što može napraviti da ovo ne prođe. Ne odstupanje i pasivne agresije i gluposti.
eto, ne vidim gdje ti vidis problem. meni sve stima i potpuno je konzistentno ovo sto govorim, nekontradiktorno.
a ono sto treba vidjet kao kontradiktorno i apsurdno, to ne vidis.
ono sto jebitno jest da i ja i ti i svi hoce da ova vlada padne. istina, pragmaticki ofrlje gledano, nije bitno zasto ce past..
a ja mislim da je bitno i mislim da je bitno da se razlog zna.. nikako ne bi bilo dobro da ispadne da je pala iz nekih drugih razloga, da se pravi razlozi razvodne ili pometu pod tepih.. :kokice:

doduse, ima jos tu par detalja o kojima nisam razmisljao..npr josipovic. ali, to sad nije toliko bitno u ovom trenutku.

ps

koncizno? skoro nista. malo toga. moze eskalirat, pocet se sluzit mehanizmima koje ima, progovorit ili moze ponudit ostavku.. :kokice:
  • Information