Šta s ti mrzovoljna?Zekoslawa » wrote:Neš.
Projekt s biroa na kavu (jednu, drugu, treću...)
Kad se za nekoliko mjeseci zaposliš na neko radno mjesto s poslom od tipa 9 do 5 i sl. odmah.
Recimo ja kad nemam obveze mogu spavati beskonačno i uopće ne čujem sat da zvoni. Kad imam obvezu nekim čudom čujem i probudim se tako da - kad nađeš posao naći ćeš i bioritam.
Kad sam radila, doduše honorarno i privremeno, zakidala sam na snu i spavala vikendima.Karl Jozef » wrote: Kad se za nekoliko mjeseci zaposliš na neko radno mjesto s poslom od tipa 9 do 5 i sl. odmah.
Recimo ja kad nemam obveze mogu spavati beskonačno i uopće ne čujem sat da zvoni. Kad imam obvezu nekim čudom čujem i probudim se tako da - kad nađeš posao naći ćeš i bioritam.
Usporedila bih spavanje s cigaretama - tko ima volje, nađe načina. Mogu ja imati milijun obaveza, ali naći ću način da budem budna po noći, nema zime.ex anais » wrote:
Kad sam radila, doduše honorarno i privremeno, zakidala sam na snu i spavala vikendima.
Možda eventualno stalni posao može to riješit, ono, ili ćeš kolabirat, il ćeš spavat. :nada se:Zekoslawa » wrote: Usporedila bih spavanje s cigaretama - tko ima volje, nađe načina. Mogu ja imati milijun obaveza, ali naći ću način da budem budna po noći, nema zime.
Ne može on biti toliko stalan, koliko moj bioritam može biti stalan.ex anais » wrote:
Možda eventualno stalni posao može to riješit, ono, ili ćeš kolabirat, il ćeš spavat. :nada se:
Usotalom, di si ti vidila prevoditelja ili lektora koji radi od 8 do 15? Odabir zanimanja nije bio slučajan.
Ja sam odabrala niz zanimanja koja u opisu imaju 24 7, u prijevodu crnčenje.Zekoslawa » wrote: Ne može on biti toliko stalan, koliko moj bioritam može biti stalan.![]()
Usotalom, di si ti vidila prevoditelja ili lektora koji radi od 8 do 15? Odabir zanimanja nije bio slučajan.
Ne znam što ću s tim, morat ću se domisliti. Biti noćni tur. vodič.
Pa vidiš, kad malo razmislim - što je u turizmu prilagođeno noćnim ljudima? Ja da igdje putujem, rado bih lunjala noću. Prema tome, eto ti ideje. Dabome inovativno.ex anais » wrote:
Ja sam odabrala niz zanimanja koja u opisu imaju 24 7, u prijevodu crnčenje.![]()
Ne znam što ću s tim, morat ću se domisliti. Biti noćni tur. vodič.
Mislim da to i postoji negdje, ne kod nas, ali negdje. Ali ne znam koliko ljudi baulja noću. doduše, u inozemstvu vjerojatno puno.Zekoslawa » wrote: Pa vidiš, kad malo razmislim - što je u turizmu prilagođeno noćnim ljudima? Ja da igdje putujem, rado bih lunjala noću. Prema tome, eto ti ideje. Dabome inovativno.
Svjetla grada su divna.
Plus, što me uvijek grozilo prženje na suncu u vrijeme kad ljudi više ni na plažu ne idu.
A gledaj, da ja nešto obilazim, zanimalo bi me kako izgleda noću. Ako ikad tamo opet dođem, što mi vrijedi da znam kako izgleda danju, kad u to vrijeme neću biti budna.ex anais » wrote:
Mislim da to i postoji negdje, ne kod nas, ali negdje. Ali ne znam koliko ljudi baulja noću. doduše, u inozemstvu vjerojatno puno.
Svjetla grada su divna.
Budući da smo mi noćne ptice društveno dno dna, talog, kukavelj, moja je procjena da nas ima nešto više nego što se misli, samo slabo stojim s outanjem, zbog još uvijek negativnog stava i predrasuda. Ali da se ne stidimo, bilo bi nas, ne boj se. Što me sjeti moje stare teme...
Kaže ništa.
To se ovdje zove taksist.ex anais wrote: Ja sam odabrala niz zanimanja koja u opisu imaju 24 7, u prijevodu crnčenje.![]()
Ne znam što ću s tim, morat ću se domisliti. Biti noćni tur. vodič.![]()
A i visimo na netu.Zekoslawa » wrote: A gledaj, da ja nešto obilazim, zanimalo bi me kako izgleda noću. Ako ikad tamo opet dođem, što mi vrijedi da znam kako izgleda danju, kad u to vrijeme neću biti budna.![]()
Budući da smo mi noćne ptice društveno dno dna, talog, kukavelj, moja je procjena da nas ima nešto više nego što se misli, samo slabo stojim s outanjem, zbog još uvijek negativnog stava i predrasuda. Ali da se ne stidimo, bilo bi nas, ne boj se. Što me sjeti moje stare teme...
Doduše, da, možda bi se pokrenuli, da ima išta vani iza ponoći, pogotovo u gradovima koji nisu Zagreb.
Taj noćni neživot me nervira kod nas. Što bi im falilo da i muzeje otvore noću, il tako nešto... a ne samo jednom godišnje. Noćne kino i kazališne predstave. Imamo ovdje barkajola koji danju prevaža ljude s jedne obale na drugu, bilo bi fora i ukrcat se noću i proć malo đir po moru.. volim noćno more.
Zekoslawa » wrote: Budući da smo mi noćne ptice društveno dno dna, talog, kukavelj, moja je procjena da nas ima nešto više nego što se misli, samo slabo stojim s outanjem, zbog još uvijek negativnog stava i predrasuda. Ali da se ne stidimo, bilo bi nas, ne boj se.
Ja sam se outao. Slanjem emailova u čudna vremena.
Koje teme?Što me sjeti moje stare teme...
Ja nemam nikakve teme,
Pa visimo na netu kad smo getoizirani.ex anais » wrote:
A i visimo na netu.![]()
Doduše, da, možda bi se pokrenuli, da ima išta vani iza ponoći, pogotovo u gradovima koji nisu Zagreb.
Taj noćni neživot me nervira kod nas. Što bi im falilo da i muzeje otvore noću, il tako nešto... a ne samo jednom godišnje. Noćne kino i kazališne predstave. Imamo ovdje barkajola koji danju prevaža ljude s jedne obale na drugu, bilo bi fora i ukrcat se noću i proć malo đir po moru.. volim noćno more.
Pa da, sigurna sam da bi se našlo posjetitelja za noćne sadržaje. Molim te, radi na tome kad postaneš ministrica turizma.
Misliš da vječni studenti to mogu postati? Ne bi mi zamjerili prošlost?Zekoslawa » wrote: Pa visimo na netu kad smo getoizirani.![]()
Pa da, sigurna sam da bi se našlo posjetitelja za noćne sadržaje. Molim te, radi na tome kad postaneš ministrica turizma.
A u koju bi ti stranku? Ili ćeš u obje? Reče meni stari da isti dan kad diplomiram napravim partijsku knjižicu. Ja pitam koju ću. Kaže on "Ma obe, pa izvadi šta zatreba".
Pokati, eno sam pisala na njoj.Karl Jozef » wrote:
Ja sam se outao. Slanjem emailova u čudna vremena.
Koje teme?
Ja nemam nikakve teme,samo na PŽK.
Uvjerenje mi ne dopušta u adeze.Zekoslawa » wrote: A u koju bi ti stranku? Ili ćeš u obje? Reče meni stari da isti dan kad diplomiram napravim partijsku knjižicu. Ja pitam koju ću. Kaže on "Ma obe, pa izvadi šta zatreba".
Vidim ja da ću gladna kruha ostat.
Pa nemoj im reć.ex anais » wrote: Misliš da vječni studenti to mogu postati? Ne bi mi zamjerili prošlost?
Zekoslawa wrote: A u koju bi ti stranku? Ili ćeš u obje? Reče meni stari da isti dan kad diplomiram napravim partijsku knjižicu. Ja pitam koju ću. Kaže on "Ma obe, pa izvadi šta zatreba".![]()
Na kojem forumu.Zekoslawa wrote: Pokati, eno sam pisala na njoj.
Uvjerenja su tu da se mjenjaju. Adeze zna.
-
- Information
-