Koliko je važno ozakoniti vezu?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
rh4ps0dy

Post 16 Mar 2012, 23:46

Još i više, zapravo. Teško je to objasniti. :D

blaze

Post 16 Mar 2012, 23:50

rh4ps0dy » wrote:Još i više, zapravo. Teško je to objasniti. :D
hormoni
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
koka2004

Post 17 Mar 2012, 08:36

Meni je vjenčanje olakšalo dobivanje hrvatskih papira. I to drastično. Tako da vanbračna zajednica nikada nije dolazila u obzir, iako protiv iste nemam apsolutno ništa.

Već tako sam stalni boravak dobila netom prije rođenja drugog djeteta, a državljanstvo kada je to dijete imalo cca 8 mjeseci. S time da smo na početku postupka (na početku prve trudnoće kada smo predali zahtjev za privremeni boravak) već godinu dana bili u braku, što je tada bilo dovoljno da se preda zahtjev za državljanstvo.

I ovim putem zahvaljujem teti u MUP-u koja je svoj posao stvarno obavila po PS-u. Valjda se smilovala mene - uvijek trudne.

Ali ovo potpisivanje dozvole za prelazak granice u slučaju da roditelji nisu vjenčani, mi nije jasno. Što u tom slučaju garantira brak? Da bračni partner zna da djeca idu preko granice? Što mene spriječava da spakiram stvari za sebe i djecu, prebacim nas u Sloveniju i nikada više se ne vratim? Teško da je to vjenčani list.

Ne bih se udavala trudna. Iz jednostavnog razloga. Ja sam željela da je moja svadba jedna dobra fešta. I željela sam biti srce te fešte. Plesati od početka do kraja. A kada je čovjek trudan, svašta se događa u tijelu. I ipak trebaš malo paziti na sebe. A i s obzirom da pripreme na vjenčanje ipak traju barem par mjeseci, može se dogoditi da mladenka završi u bolnici na čuvanju trudnoće. I što onda?
ombia

Post 17 Mar 2012, 09:21

blaze » wrote: a kako ti je i mogla trebati kad nemaš dijete?
ako ga budeš imala jednog dana, začudit ćeš se o koliko ćeš stvari promijeniti mišljenje. znam da mi sad ne vjeruješ :zubo:
Imas tendenciju u zadnje vrijeme ne citati postove na koje se osvrces: :ne zna:
Isla sam sa rodbinom preko granice sa malim djetetom (oni su isli u posjet meni) nisu vjencani, isla je samo mama i i dijete i visekratno nikakvih problema.
Isto tako izbjegavas konkretno pitanje na konkretnu temu ovdje. Recimo koja si to ti uzasna iskustva imala u prve dvije nevjencane godine. I bas ta su te potakla da se udas radi papirologije.
Ali ovo potpisivanje dozvole za prelazak granice u slučaju da roditelji nisu vjenčani, mi nije jasno. Što u tom slučaju garantira brak? Da bračni partner zna da djeca idu preko granice? Što mene spriječava da spakiram stvari za sebe i djecu, prebacim nas u Sloveniju i nikada više se ne vratim? Teško da je to vjenčani list.
Tako je. Taj dio sam sa Arapom pojasnila, jer sve predrasude na stranu, u nekim drzavama takvih situacija ima cesce. I ne cinjenica da su tad ljudi u braku ih uopce ne sprecava u tome.
Odakle da na granici znaju da se taj ubraceni par nije prije 2 dana na pas mater rastao i da jedan od roditelja ima briljantnu ideju itd.?
kuki

Post 18 Mar 2012, 14:27

Morticia » wrote: I da, jasno mi je da izjava udala sam se iz ljubavi mnoge ljude tjera na povraćanje, ali ja niti jednog drugog razloga tad nisam imala niti sam tu odluku znala racionalno potkrijepiti. :ne zna:
Zašto ti je to jasno? Ajde objasni i meni. :D
Morticia

Post 18 Mar 2012, 14:28

kuki » wrote: Zašto ti je to jasno? Ajde objasni i meni. :D
Ne jasno kao jasno nego svjesna sam toga.
Krivo sam se izrazila.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Malo Pljase

Post 20 Mar 2012, 20:25

ditetu za prelazak granice triba valjana putovnica.
ako prelazi sa roditeljem sa kojim dijeli prezime, niko ništa ne pita.
ako prelazi sa roditeljem sa kojim ne dijeli prezime, vjerojatno neće niko ništa pitat jer je isto tako vjerojatno da su drugi podaci tipa adresa- isti.
ipak, nije loše imati rodni list diteta iz kojeg se vidi kako se majka zove i to je to.

moja dica imaju oba naša prezimena. niko ništa ne pita. nigdi.

osim tog nošenja rodnog lista, nisam se još srela sa extra birokracijom. ni extra vađenjem papira, potvrda, ničega.

da, gospon Tajo je potpiso da su njegova u matičnom uredu, al to je bilo u sklopu postupka prijavljivanja, potpisali smo tih dana trilijardu papira, jedan više manje...

ako koga zaozbač zanima neki detalj- pucajte.
ako neko ima zaozbač neki savjet za u budućnost- pucajte.
ombia

Post 20 Mar 2012, 21:03

Ja jos cekam blaze da mi napise koja gorka iskustva su je potakla da se radi djeteta udaje nakon dvije godine zivota bez papira.
Vlastita iskustva?
Ili tudje price?
A.P.
Cactus

Post 20 Mar 2012, 21:47

Jebeš djecu, meni je puno važnije da ozakonim vezu zato što si onda mogu legitimno dodati još jedno prezime. Moje prezime nije smisleno i lijepo, ali zvučim spektakularno ako dodam tome prezime na -ić i titulu :cerek: Jedva čekam :cerek: :cerek: :cerek:
rajderica

Post 21 Mar 2012, 21:12

Živjeh u izvanbračnoj zajednici skoro 18 godina. Rodila 2 djece, nose očevo prezime. Nikada nikakvih komplikacija nije bilo, osim što kada letimo negdje , nosim njihove rodne listove. Iako je teta u MUP-u kada sam im radila putovnicu isto tražila njihove rodne listove i izvode iz matične knjige rođenih , da nešto utefteri u dječje putovnice.

u svakom slučaju, manje je komplikacija kod "razvoda" :zubo:
ombia

Post 21 Mar 2012, 21:34

A znaci bio je nezakonit svo vrijeme? :zubo:
Nije te zaprosio ili si ga odbila? :o
18 godina?! Pa kad ste vi poceli, ti si tu negdje moje godiste ne? Ajme koliko godina si zivjela u grijehu. :o
blaze

Post 21 Mar 2012, 22:14

rajderica » wrote:u svakom slučaju, manje je komplikacija kod "razvoda" :zubo:
najveća komplikacija kod razvoda jest socijalna služba prilikom razmatranja kome će djeca. ako takvu komplikaciju nisi imala, onda izvanbračna zajednica pravno ne bi bila jednaka bračnoj
ombia

Post 21 Mar 2012, 22:52

Znas puno muskaraca koji zele skrbnistvo nad djecom? Mislim na podrucje Hrvatske.
rajderica

Post 21 Mar 2012, 22:58

ombia » wrote:A znaci bio je nezakonit svo vrijeme? :zubo:
Nije te zaprosio ili si ga odbila? :o
18 godina?! Pa kad ste vi poceli, ti si tu negdje moje godiste ne? Ajme koliko godina si zivjela u grijehu. :o
Odbila, 2 puta :raspa:

imam neki problem biti nečija žena. Ako me kužiš.
Iako, stalno mi je u glavi misao da bih to možda i poželjela biti, kada bi me netko oborio s nogu.
Dakle, čekam....

Počeli smo s mojih 18.
Sada ti računaj jesmo tu negdje.
rajderica

Post 21 Mar 2012, 23:00

blaze » wrote: najveća komplikacija kod razvoda jest socijalna služba prilikom razmatranja kome će djeca. ako takvu komplikaciju nisi imala, onda izvanbračna zajednica pravno ne bi bila jednaka bračnoj
Niti sam bila na socijalnoj službi, niti vidjela suda. :ne zna:
blaze

Post 21 Mar 2012, 23:01

ombia » wrote:Ja jos cekam blaze da mi napise koja gorka iskustva su je potakla da se radi djeteta udaje nakon dvije godine zivota bez papira.
Vlastita iskustva?
Ili tudje price?
sigurna si da sam upotrijebila pridjev "gorka"? cijelo vrijeme mislim da govorim o nepotrebnim komplikacijama. za ljubav papir ne treba (tu se razlikujemo u mišljenju), za administraciju oko djeteta dobro dođe. koliko tu može biti začkoljica ne znaš dok ih ne iskusiš
blaze

Post 21 Mar 2012, 23:02

rajderica » wrote:
Niti sam bila na socijalnoj službi, niti vidjela suda. :ne zna:
eto, i onda kažu da je bračna i izvanbračna zajednica pravno ista stvar
blaze

Post 21 Mar 2012, 23:02

ombia » wrote:Znas puno muskaraca koji zele skrbnistvo nad djecom? Mislim na podrucje Hrvatske.
to nije dokaz da su bračna i izvanbračna zajednica isto
Malo Pljase

Post 21 Mar 2012, 23:09

blaze » wrote: za administraciju oko djeteta dobro dođe. koliko tu može biti začkoljica ne znaš dok ih ne iskusiš
de reci koliko i koje da znam šta me čeka.
zasad je fkt bez ikakvih extra pyzdarija bilo.
al, ja imam samo dvoje pa se možda još nisam susrela sa svime...
vrrrlet

Post 21 Mar 2012, 23:18

rajderica » wrote:

Iako, stalno mi je u glavi misao da bih to možda i poželjela biti, kada bi me netko oborio s nogu.
Dakle, čekam....

Počeli smo s mojih 18.
Jesi imala nick na Forum.hr-u? Voziš motor?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Nikolajevna

Post 21 Mar 2012, 23:25

ombia » wrote: Pa kad ste vi poceli, ti si tu negdje moje godiste ne? Ajme koliko godina si zivjela u grijehu. :o
Ček, ništa ne kužim... vi s cipelama u avataru - svi se poznajete? :zubo:
blaze

Post 21 Mar 2012, 23:35

Malo Pljase » wrote: al, ja imam samo dvoje...
a što si htjela, petorke? za tebe nema prepreka... ne obaziri se na čangrizavicu kakva sam ja
ombia

Post 21 Mar 2012, 23:47

rajderica » wrote:

Dakle, čekam....

Počeli smo s mojih 18.
Starija si mrvicu. :zubo: I ja mislim da bi mogla biti necija, da te taj netko obori. :)

@blaze, cuj ak se na nesto pozoves, na losa iskustva i to visekratno, onda je najnormalnija stvar da napises koja su to bila, mislim ovdje ti se javilo x ljudi koji ti lijepo pisu da problema nisu imali.
Nemoj me lose parafrazirati.
Nisam napisala da ljubavi treba papir nego da je meni jedini normalan razlog udavati se, zato jer volim tog covjeka. Niti jedan drugi razlog mi ne moze biti "praviji".
I da izvanbracna zajednica se nakon nekog vremena izjednacava s bracnom.

@Nikolajevna da :zubo: , sve smo istovremeno i dogovorno stavile stikle u avatar.
Sjedni pet.
blaze

Post 22 Mar 2012, 00:56

ombia, nakon što si bila u braku bez djece, sad namjeravaš postati majka bez braka? u čemu je tajna tvoje pilane?

mi ne govorimo istim jezikom. trkeljašica napiše da se s dvoje djece razišla od partnera bez socijalne službe. svakom normalnom to je dokaz da bračna i izvanbračna zajednica nemaju isti status. tebi nije. okreneš na temu o tome da partneri rijetko "uzimaju" djecu. to je tebi argument da su takve zajednice pravno iste???

napišem više puta što me živciralo, i da je to možda meni problem, drugima ne mora biti, ti iz toga izvučeš senzacionalni zaključak da "drugima nije nikakav problem"

pa i nije. neki dižu dječji doplatak na račun toga, neki lakše upišu dijete u vrtić, manje plaćaju, raznih nas ima

uf. neka svatko živi kako hoće
ombia

Post 22 Mar 2012, 11:33

Ajme jada. :facepalm:
  • Information