klonka » wrote:
Meni je Osijek puno ljepši od Zagreba.
Znam da možeš argumentirati, pa bih te lijepo molio. Ja u Zagrebu vidim projektiranu matricu grada, vrlo uspješnu, pogotovo za vrijeme kad je nastala (Lenucijeva potkova), a Osijek takvih gesta nema. Ima puno parkova nastalih od bivših vojnih poligona ili čistina potrebnih za obranu Tvrđe, ali to je prilagođavanje novoj namjeni, a ne zaista kreativno formiranje grada.
Odnos s rijekom je u Osijeku nešto malo manje kretenski nego u Zagrebu, ali je isto poprilično debilan.
O kvaliteti arhitekture neću niti pričati, a možda nije ni fer pošto je Zagreb bitno veće kupovne moći, ali Osijek ima jednu lijepu ulicu, dok ih Zagreb ima preko deset.
U Zagrebu se šuma spušta s brda sve do centra grada, ima brežuljaka koji pružaju i stvaraju vidike, to je vrlo prisutno u gradu. U Osijeku od prirode imaš vrlo prisutne komarce.
Cajke sam u Osijeku primjetio u samom centru, u Zagrebu ne.
Stvarno ne znam otkud ti to da je Osijek ljepši od Zagreba. Možda je bio parkiran crveni Mercedes, pa si gledala u njega misleći da je Osijek?
Zagreb je malograđansko selo, ali u Zagrebu nisam vidio užase kakvih sam vidio po Vinkovcima, u centru grada pogotovo. U Zagrebu nisam vidio flourescentno prebojanu historicističku arhitekturu. Krivo, i loše, da, ali ne flourescentno ili pariško plavo.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.