Ma, nemamo šta. Ti sve znaš.
Život bez ljubavi
Tea Tree » wrote:Ma nemoj zajebavat.![]()
Ako i prihvatim da je tebi Ferrari odnos u kojem su žustre prepirke, da ne kažem svađe, možda i pokoje lupanje vratima ili slično, zategnutost odnosa zbog nekog inaćenja, višednevno durenje itd. uobičajena stvar, ne bih se složila da bi se to objektivno moglo smatrati Ferrarijem.
Da, ne bih to ni ja tako nazvao. Ovo što ti opisuješ prije liči na banalne kućne nesporazume. Za to ne moraš biti osobito impresivna osoba. Dovoljno je biti nervozan i tankih živaca.
Ako nikakvog drugog sadržaja u odnosu nema, da, naravno da ne vodi ničemu. Samo beskrajni napor.Meni takav odnos djeluje iscrpljujuće, a prema onome što sam vidjela oko sebe, nikada nije vodilo u nešto dobro.
Ne, one su cijena koja se plaća.Sad, eto, tebi je tako dobro, takav odnos smatraš Ferrarijem i putovanjem u egzotične krajeve pa me zanimalo što sadržava takav odnos, kakve su karakteristike "zajebanog muškarca i žestoke žene" i jesu li te trzavice koje nastaju usljed "zajebanosti i žestine" ono što te privlači.
Gle, problematičan ti je, od auta, bio i ruski Zaporožec i rumunjska Tavria. Vlasnici su pizdili na njih više nego što su ih vozili. Jer su jednostavno bili loši.
Ferrari nije loš. Nimalo. On čuda na cesti radi. Čuda. A ova dva koja sam spomenuo rade samo sranja. Je li ti ta razlika jasna? Ali da je lako s njime, nije. Samo da svjećice promjeniš treba ti puno radno vrijeme. Štelanje ventila dva dana. Svaka glava jedan dan. I to ti mora raditi jedan od ukupno dvadeset ljudi na svijetu koji znaju. Prije nego kreneš, moraš ga pustiti pola sata da se grije bez opterećenja, da se sva ta masa njegove mehanike dovede na radnu temperaturu. Ako ga potjeraš bez toga i bez razmišljanja, posljedice znaju biti jako, jako skupe. I tak. Kompliciran stroj da te bog sačuva. Ali kad jednom krene na cestu, kad se zajuri... Poezija. Čista cestovna poezija začinjena orgazmima. Naravno, ako voliš vožnju. Tko ne voli, nema pojma o čemu govorim.
A žene su puno kompleksnije i pružaju puno raznovrsnija zadovoljstva od auta. (I puno više kompliciraju.) Ne znam odakle bih uopće počeo opisivati. Gle, svaka žena s kojom sam imao intenzivniju vezu, promijenila mi je život. Drukčije mi je usmjerila razmišljanje. Otkrila nove svjetove. Nova zadovoljstva. Poslije nje bih bio drukčiji čovjek. Takvi zemljotresi nikad nisu bezbolni ni emocionalno besplatni.
(Nadam se, naravno -- i čini mi se -- da sam i ja njima promijenio mi je život, preusmjerio razmišljanje, otkrivao svjetove i nova zadovoljstva. A da im nisam baš totalno pretjerano komplicirao.)
Nije forum za te priče; to je za umjetnost. Za literaturu i slikarstvo i glazbu, za takve stvari. A treba i iskusiti. Kako ćeš užitak plivanja objasniti nekome koga nisu nosili valovi? Kako nevinome objasniti seks? Gluhome glazbu? Ako te nikad nitko nije zavrtio tako da nisi znala strane svijeta i od tebe učinio nešto drugo nego što si prije bila -- nešto bolje -- onda ti to nije moguće uvjerljivo objasniti. A po tvojim pitanjima javlja mi se dojam da nije. Da nisi imala posla s partnerom koji bi te totalno impresionirao i potresao.
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
Lijepo si ovo složio.Emericzy » wrote:
Da, ne bih to ni ja tako nazvao. Ovo što ti opisuješ prije liči na banalne kućne nesporazume. Za to ne moraš biti osobito impresivna osoba. Dovoljno je biti nervozan i tankih živaca.
Ako nikakvog drugog sadržaja u odnosu nema, da, naravno da ne vodi ničemu. Samo beskrajni napor.
Nije forum za te priče; to je za umjetnost. Za literaturu i slikarstvo i glazbu, za takve stvari. A treba i iskusiti. Kako ćeš užitak plivanja objasniti nekome koga nisu nosili valovi? Kako nevinome objasniti seks? Gluhome glazbu? Ako te nikad nitko nije zavrtio tako da nisi znala strane svijeta i od tebe učinio nešto drugo nego što si prije bila -- nešto bolje -- onda ti to nije moguće uvjerljivo objasniti. A po tvojim pitanjima javlja mi se dojam da nije. Da nisi imala posla s partnerom koji bi te totalno impresionirao i potresao.
Zvučat će ko da generaliziram ako kažem da su današnji parovi skloniji instant ili polugotovim vezama bez vruće/hladno odnosa i bez vremena za ulaganje u vezu. Vjerojatno to više ni nema veze s mladošću . Možda je to danas tako, ali ovo što Emerici veli je tako i nikako drugačije.
Osim što kaže da nije za forum nego za umjestnost.Zašto bi jedno isključivalo drugo? ali razumijem što oće reći
kurvanjski avatar, a
Pojavilo se pitanje što je ljubav. Nije to tako teško objasniti ako se ima prostora i vremena. U osnovi je jednostavno, ali ako uz to ne opišeš tisuću detalja koji sliku tog fenomena upotpunjuju, onda opis bude klinički i nije ti jasno čemu oko toga tolika strka i galama.
Sama štura, gruba, osnovna definicija prastara je i krajnje je jednostavna. (Mislim da ju je Platon prvi postavio, dakle ima joj kojih 2500 godina.) Ljubav je odsustvo sebičnosti prema nekoj osobi. Ljubav prema nekome formirala se kad ti je njegova dobrobit postala važnija od ostalih životnih ciljeva.
Dakle, to je nužni uvjet da možemo govoriti o stvarnoj ljubavi. Ali nije jedini. To je tek početak. Na tu se osnovu dodaju stotine i tisuće drugih stvari koje jednu ljubav razlikuju od druge, jednu vrstu ljubavi razlikuju od druge vrste itd. Ali ta osnova svima je jednaka.
Dakle, ljubav je prije svega jednostrana. Netko osjeća ljubav prema nekom drugome ili prema nečemu. Reciprocitet nije uvjet za ljubav. Ljubav ne mora biti uzvraćena. Ako i jest, govorimo o drugoj individualnoj, jednostranoj ljubavi. Jedinstvo dviju ljubavi je romantična iluzija. Neke ljubavi (one koje nisu usmjerene prema osobama) i ne mogu biti uzvraćene.
Samo neke vrste ljubavi imaju erotsku i seksualnu komponentu.
Sama štura, gruba, osnovna definicija prastara je i krajnje je jednostavna. (Mislim da ju je Platon prvi postavio, dakle ima joj kojih 2500 godina.) Ljubav je odsustvo sebičnosti prema nekoj osobi. Ljubav prema nekome formirala se kad ti je njegova dobrobit postala važnija od ostalih životnih ciljeva.
Dakle, to je nužni uvjet da možemo govoriti o stvarnoj ljubavi. Ali nije jedini. To je tek početak. Na tu se osnovu dodaju stotine i tisuće drugih stvari koje jednu ljubav razlikuju od druge, jednu vrstu ljubavi razlikuju od druge vrste itd. Ali ta osnova svima je jednaka.
Dakle, ljubav je prije svega jednostrana. Netko osjeća ljubav prema nekom drugome ili prema nečemu. Reciprocitet nije uvjet za ljubav. Ljubav ne mora biti uzvraćena. Ako i jest, govorimo o drugoj individualnoj, jednostranoj ljubavi. Jedinstvo dviju ljubavi je romantična iluzija. Neke ljubavi (one koje nisu usmjerene prema osobama) i ne mogu biti uzvraćene.
Samo neke vrste ljubavi imaju erotsku i seksualnu komponentu.
Zbog motivacije. Da bi se ljubav ne samo definirala nego i uvjerljivo oslikala i u opisu osjetila, moraš imati umjetnost. A za umjetnost moraš imati nadahnuće i potrebu. Ja sam dio toga (uglavnom onaj koji se odnosi na strast, ali ne samo to) dao u sonetima upravo na forumu, doduše ne ovom, ali na forumu. Proza mi manje leži.Chilimama » wrote:Osim što kaže da nije za forum nego za umjestnost.Zašto bi jedno isključivalo drugo?
Zaista, vrijedni ste paznje Emerici.
Sve to je radi vas. Da nema vase senzibilnosti ne bi bilo impresije i potresanja. Vi ste im dali tu vaznost, mistiku i spomenik.
To rade umjetnici. Vi kao da u sebi nosite jednu od grckih nimfi.
- Donna Sole
Ne znam i znam da ne moram znati. Samo ju osjećam. čista kemijska reakcija: adrenalin, serotonin i kortizol..sve se drma, trese, drhti, šumi, pjeva, pleše..zvukovi, boje, ko da sam na ekstaziju...
ma ne pitaj
kurvanjski avatar, a
A, tko voli zna.Emericzy » wrote:
Ako nikakvog drugog sadržaja u odnosu nema, da, naravno da ne vodi ničemu. Samo beskrajni napor.
Ne, one su cijena koja se plaća.
Gle, problematičan ti je, od auta, bio i ruski Zaporožec i rumunjska Tavria. Vlasnici su pizdili na njih više nego što su ih vozili. Jer su jednostavno bili loši.
Ferrari nije loš. Nimalo. On čuda na cesti radi. Čuda. A ova dva koja sam spomenuo rade samo sranja. Je li ti ta razlika jasna? Ali da je lako s njime, nije. Samo da svjećice promjeniš treba ti puno radno vrijeme. Štelanje ventila dva dana. Svaka glava jedan dan. I to ti mora raditi jedan od ukupno dvadeset ljudi na svijetu koji znaju. Prije nego kreneš, moraš ga pustiti pola sata da se grije bez opterećenja, da se sva ta masa njegove mehanike dovede na radnu temperaturu. Ako ga potjeraš bez toga i bez razmišljanja, posljedice znaju biti jako, jako skupe. I tak. Kompliciran stroj da te bog sačuva. Ali kad jednom krene na cestu, kad se zajuri... Poezija. Čista cestovna poezija začinjena orgazmima. Naravno, ako voliš vožnju. Tko ne voli, nema pojma o čemu govorim.
Pa dok ovo čitam reklo bi se da ti više ne znaš ni tko si ni što si, skroz si zamantan od brojnih utjecaja. Samo te šamaraju sa svih strana, jedna ide na A1, druga na A3, treća na Zagreb Macelj, četvrta maše s vlaka.A žene su puno kompleksnije i pružaju puno raznovrsnija zadovoljstva od auta. (I puno više kompliciraju.) Ne znam odakle bih uopće počeo opisivati. Gle, svaka žena s kojom sam imao intenzivniju vezu, promijenila mi je život. Drukčije mi je usmjerila razmišljanje. Otkrila nove svjetove. Nova zadovoljstva. Poslije nje bih bio drukčiji čovjek. Takvi zemljotresi nikad nisu bezbolni ni emocionalno besplatni.
(Nadam se, naravno -- i čini mi se -- da sam i ja njima promijenio mi je život, preusmjerio razmišljanje, otkrivao svjetove i nova zadovoljstva. A da im nisam baš totalno pretjerano komplicirao.)
Ma ova četvrta ne maše s vlaka zapravo, ona je strojovođa, upravlja vlakom, sve se trese, zemlja, tračnice, sve, a tebi u glavi bruji.
A, kako objasniti? Pa lijepo, vidiš kako znaš s Ferrarijem.Nije forum za te priče; to je za umjetnost. Za literaturu i slikarstvo i glazbu, za takve stvari. A treba i iskusiti. Kako ćeš užitak plivanja objasniti nekome koga nisu nosili valovi? Kako nevinome objasniti seks? Gluhome glazbu? Ako te nikad nitko nije zavrtio tako da nisi znala strane svijeta i od tebe učinio nešto drugo nego što si prije bila -- nešto bolje -- onda ti to nije moguće uvjerljivo objasniti. A po tvojim pitanjima javlja mi se dojam da nije. Da nisi imala posla s partnerom koji bi te totalno impresionirao i potresao.
A, možeš i reći da je to neobjašnjivo jer ja nisam imala posla s takvim zemljotresima, a i da jesam, nije to za forum nego za umjetnost, to su neke visoke i nedokučive razine. Rezervirane samo za hipersenzibilne duše, koje su i same iskusile zemljotrese.
Mislim, mogu ja ponijeti taj teret odgovornosti nemogućnosti razumijevanja vulkana, zemljotresa, žestine, zajebanosti, svega, nije bed.
Samo sam se ponadala da ćeš mi reći, a znaš kako je s nadom.
Ni to nije tebi upitno. Ti znaš da ne znamo.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Ne znam. Ali ne reci mi, molim te. Ne želim odmjereno aristokratsko znanje, želim biti neprosvijećena, barbarski primitivna. Bijesna da kidam noktima i velikodušna kad me žvaču. Da povraćam od ljubomore, da dobijem proljev od iščekivanja, da se izgubim od užitka, psujem zbog gubitka. A onda se svemu tome smijem. Zbog blesutka.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Hvala. Nečije svakako jesam.Aristocat » wrote: Zaista, vrijedni ste paznje Emerici.
Možda dijelom jest tako. Treba biti senzibilan za ono što netko može dati. Inače se daje u prazno.Sve to je radi vas. Da nema vase senzibilnosti ne bi bilo impresije i potresanja. Vi ste im dali tu vaznost, mistiku i spomenik.
Svakako sam ja dao "važnost, mistiku i spomenik". Ljubav je subjektivna stvar. Ali uvijek najprije mora postojati razlog da se "važnost, mistika i spomenik" nekome pridaju. Ne daje baš svatko takve razloge.
Ah... ovo biram shvatiti bukvalno.To rade umjetnici.
Hmmm. Nisam to najbolje shvatio.Vi kao da u sebi nosite jednu od grckih nimfi.
Ovo je nimfa:

Nimfe snubim; ne nosim ih u sebi.
Možda muzu? O, da; bez muze ne bih bio daleko dospio. I ne bih mnogo napravio. Iza svakog kreativnog muškarca kriju se muze.
FarmakopoezijaChilimama » wrote:
Ne znam i znam da ne moram znati. Samo ju osjećam. čista kemijska reakcija: adrenalin, serotonin i kortizol..sve se drma, trese, drhti, šumi, pjeva, pleše..zvukovi, boje, ko da sam na ekstaziju...
ma ne pitaj
U pleksusu bića kad lupa jeka
mog žurnog kucanja o meke dveri
tvoje želje, to tek kemija neka
navodno čini, a ne strasne zvijeri
što jedna bi drugu gutale divlje.
S tvojom kad grli se moja toplina
i jača i ključa, kipi sve življe,
to tek je lučenje oksitocina
što svu bol izbriše magijom slatkom.
To endorfin je što na žudnju liči
i usnu karnalnu čini ti glatkom.
Kao da je važno! Grizi me, viči!
Glasno nek pohotna zazvone zvona
tvog dehidroepiandrosterona.
Eh, da... I to je to! : almocatlak:Margarita » wrote: Ne znam. Ali ne reci mi, molim te. Ne želim odmjereno aristokratsko znanje, želim biti neprosvijećena, barbarski primitivna. Bijesna da kidam noktima i velikodušna kad me žvaču. Da povraćam od ljubomore, da dobijem proljev od iščekivanja, da se izgubim od užitka, psujem zbog gubitka. A onda se svemu tome smijem. Zbog blesutka.
Tea Tree » wrote:Pa dok ovo čitam reklo bi se da ti više ne znaš ni tko si ni što si, skroz si zamantan od brojnih utjecaja. Samo te šamaraju sa svih strana, jedna ide na A1, druga na A3, treća na Zagreb Macelj, četvrta maše s vlaka.![]()
Ma ova četvrta ne maše s vlaka zapravo, ona je strojovođa, upravlja vlakom, sve se trese, zemlja, tračnice, sve, a tebi u glavi bruji.
Pa... nisi daleko što se tiče doživljaja.
Ferrari je puno, puno jednostavniji od žene.A, kako objasniti? Pa lijepo, vidiš kako znaš s Ferrarijem.![]()
Pa potrošio sam pola topica da ti objasnim da to ne mogu ovdje... Evo, ako te zanima, idi na forum haer pa pogledaj moje sonete. Oni su tek mali dio te priče. A ipak su se protegli na ne znam koliko stranica kroz nekoliko godina. Kako bi ti onda da deset puta više materijala od toga komprimiram u par rečenica? malo si nerealna. Zato ti i kažem da imam dojam da zapravo ne znaš što pitaš.A, možeš i reći da je to neobjašnjivo jer ja nisam imala posla s takvim zemljotresima, a i da jesam, nije to za forum nego za umjetnost, to su neke visoke i nedokučive razine. Rezervirane samo za hipersenzibilne duše, koje su i same iskusile zemljotrese.
Mislim, mogu ja ponijeti taj teret odgovornosti nemogućnosti razumijevanja vulkana, zemljotresa, žestine, zajebanosti, svega, nije bed.Nije do tebe, do mene je.
Samo sam se ponadala da ćeš mi reći, a znaš kako je s nadom.
- Donna Sole
Emericzy » wrote:
Farmakopoezija
U pleksusu bića kad lupa jeka
mog žurnog kucanja o meke dveri
tvoje želje, to tek kemija neka
navodno čini, a ne strasne zvijeri
što jedna bi drugu gutale divlje.
S tvojom kad grli se moja toplina
i jača i ključa, kipi sve življe,
to tek je lučenje oksitocina
što svu bol izbriše magijom slatkom.
To endorfin je što na žudnju liči
i usnu karnalnu čini ti glatkom.
Kao da je važno! Grizi me, viči!
Glasno nek pohotna zazvone zvona
tvog dehidroepiandrosterona.
hm, da...ovo smo već jednom ovdje negdje imali ...
dejavu
zapravo smo stvarno već ovo imali?
jesmo li?
kurvanjski avatar, a
Uh.Margarita » wrote: Ne znam. Ali ne reci mi, molim te. Ne želim odmjereno aristokratsko znanje, želim biti neprosvijećena, barbarski primitivna. Bijesna da kidam noktima i velikodušna kad me žvaču. Da povraćam od ljubomore, da dobijem proljev od iščekivanja, da se izgubim od užitka, psujem zbog gubitka. A onda se svemu tome smijem. Zbog blesutka.
Od ovog bi lijep sonet ispao. Ili bar žestok, ako ne lijep.
Lako moguće. Ja nisam škrt sa svojim stihovima.Chilimama » wrote:
hm, da...ovo smo već jednom ovdje negdje imali ...
dejavu
zapravo smo stvarno već ovo imali?
jesmo li?
- Donna Sole
Emericzy » wrote: Lako moguće. Ja nisam škrt sa svojim stihovima.
Lako za to, nego sam očito ja jednako pisala a i ti se jednako na to nadovezao s jednakim stihovima...nije li nas to ostavilo u vremenu ili u ljubavii? Jednakoj?
kako god...lijepo mi je sad...
a to me podsjetilo na jedan stari pjesmuljak....
Melita Poljanec... da mi je znat ko se toga sjeća....
kurvanjski avatar, a
Namjerno nisam ukalupila, omeđila, zlatnim rezom uresila, ljepotom ukrasila, zasladila, metrom uhu omilila. Ljubav sam ogolila.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Nimfa - ( spol nevazan za ovu usporedbu) - kao snaga prirode.
Aristocat » wrote:
Referirala sam se na tvoj uvodni post u kojem govoris 'o sretnim ljubavnim pricama'. Trazim te da specificno objasnis sto je to - jer ti tvrdis - da 'sretne ljubavne price' postoje.
Dakle, prije nego li ulazis u diskusiju o 'ljubavi' objasni sto je to ljubav. Sto je to 'sreca'.
Cisto da znamo o cemu govorimo.
Naravno da ja suzavam krug i olaksavam ti dajuci ti mogucnost da to sve objasnis sa stajalista zapadno krscanske ideje/misli.![]()
U drugu ruku ja ne vjerujem, ja znam sto je to ljubav, ta apstraktna ideja koju nam namecu od rodjenja po normativima zapadno civilizacijskog kruga. No, nije u tome stvar. Zelim cuti diskutante koji o tome diskutiraju, znaju li oni o cemu diskutiraju zapravo.![]()
Kada objasnite te pojmove ili ih ne objasnite shvatit cete u cemu je problem ' nepostojanja sretnih ljubavnih prica' i ostalih nedoumica koje vam cine maglu u glavi.
Ja sam promatrac i citatelj ove tvoje teme. Javila sam se samo na kratko da vas pitam i ukazem gdje grijesite.
Nastavite.
Pitaš krivu osobu. Ja nisam voljela. Nikad i nikoga. Odnosno, jesam, na neki svoj način na koji unaprijed pljuckaš svisoka pa čemu onda da se razjašnjavamo, nemam vremena za to.
Ako sam i voljela, voljela sam zanemarivo malen broj osoba i nije imalo veze s Aristocatinom nesebičnošću, stoga, na kriva vrata kucaš. Stoga kad ja kažem "život bez ljubavi" ja ne mislim na tvoju ljubav nego tu svoju okrljaštenu, posesivnu, sebičnu i histeričnu. To mislim za sebe. A svatko od vas ima svoju neku ljubav. To što netko ima potrebu meni reći da moja ljubav nije ljubav nego njegova, well, to je malo vrtićki, ali i nije moj problem.
Mijau, Maco, baš si umiljata i puna ljubavi.
Svjedočiš ljubav primjerom. Jel te još uvijek čudi što nikom ne treba tvoje znanje što je ljubav?
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Prema damama, dama. Prema prostakusama, prostakusa.Perzefona » wrote: Mijau, Maco, baš si umiljata i puna ljubavi.![]()
Svjedočiš ljubav primjerom. Jel te još uvijek čudi što nikom ne treba tvoje znanje što je ljubav?
Mene cudi svasta. Recimo cudi me da si netko uzima pravo da govori u ime svih.
Malo smo se zanijeli u zelji da izrazimo nepodnosenje, m?
-
- Information
-