Ma ne ide to tako. Neš dočekat nečiji rođendan i onda razmišljati šta mu ono treba. To se piše u tekicu unaprijed i onda se samo realizira kad dođe vrijeme. Al, kako rekoh, to je nekoć tako bilo, sada...Beau » wrote: Kad znas da nekome bas nesto treba a i znas tocno odabrati vrstu tog necega, to je gust. Al matere ti, svi imaju sve. A i ja nemam dovoljno maste bice, kad trazim poklon bas sve mi se cini glupasto. Kao, ma nece mu se svidjet.
A druga stvar je da bi i nasao nesto lijepo, moras obilazit ducane![]()
Dobro se dobrim vraća?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Jebe se vama koji nemate puno na racunu ocel vam skinut i to malo sta imate.Zekoslawa wrote:Ne moras meni objasnjavat, ja i rekoh da ne uzimaju ako nema para za uzet. To Euklidu uzme ko oce kad oce.
Zamislite kako je nama koji smo puni ko brod kako bi spavali uz spoznaju da neko moze skinut putem trajnog naloga kolko hoce...
'if you fall, i'll be there' (floor)
-
AtomicWaffle
Vjerovatno malo kasnim, ali nema veze. Pozdrav svima, ovdje jedan od "klinaca" koji radi za oh tako grozni UNICEF 
Dakle, čitam malo postove i divim se erupcijom mudrosti pojedinaca.
Ukratko, vas nitko ne tjera da potpisujete trajni nalog, mi smo na terenu i "lovimo ljude za rukav" jer da samo stojimo i čekamo da nama netko priđe, nebi napravili ništa. Vama ti "klinci" objasne sve kako to ide, i za šta to ide, nije da vam netko prijeti pištoljem ako ne potpišete. A uostalom, možete ga raskinuti kada god se sjetite, u svakom trenu možete i mjenjati iznos svoje donacije, i da vam se neće ništa skinuti sa računa ako nemate ništa na njemu, niti vas sjerati u minus. Sve je stvarno fleksibilno i nevidim odkud pojedinci izvlače informacije o "tajnim potkradanjima" ili velikim urotama. UNICEF je prevelika organizacija da bi si dopustila neke jeftine trikove. A govoriti da jedva čekamo da vam skinemo 5 kuna više sa računa je izjava na razini vrtičke dobi.
A oni koje brine dali novac ide di je namjenjen ili si netko puni džepove, vjerovatno nisu obraćali previše pozornosti kada im je neki klinac objašnjavao kako je unicef obavezan na kraju godine isporučiti financijsko izvješće na šta su utrošili novac.
Normalno da ne paše svima način doniranja putem TN, ali kažem, nije da vas ni moji kolege niti ja tjeramo da potpišete nešto ako neželite. Mi smo tu da vam objasnimo zašto smo tu, za šta skupljamo, i kako skupljamo. Dali vi želite ili neželite donirati je vaša stvar.
Ako nemate čime potkrijepiti svoje tvrdnje o urotama i prevarama, onda ih ne širite okolo.
Dakle, čitam malo postove i divim se erupcijom mudrosti pojedinaca.
Ukratko, vas nitko ne tjera da potpisujete trajni nalog, mi smo na terenu i "lovimo ljude za rukav" jer da samo stojimo i čekamo da nama netko priđe, nebi napravili ništa. Vama ti "klinci" objasne sve kako to ide, i za šta to ide, nije da vam netko prijeti pištoljem ako ne potpišete. A uostalom, možete ga raskinuti kada god se sjetite, u svakom trenu možete i mjenjati iznos svoje donacije, i da vam se neće ništa skinuti sa računa ako nemate ništa na njemu, niti vas sjerati u minus. Sve je stvarno fleksibilno i nevidim odkud pojedinci izvlače informacije o "tajnim potkradanjima" ili velikim urotama. UNICEF je prevelika organizacija da bi si dopustila neke jeftine trikove. A govoriti da jedva čekamo da vam skinemo 5 kuna više sa računa je izjava na razini vrtičke dobi.
A oni koje brine dali novac ide di je namjenjen ili si netko puni džepove, vjerovatno nisu obraćali previše pozornosti kada im je neki klinac objašnjavao kako je unicef obavezan na kraju godine isporučiti financijsko izvješće na šta su utrošili novac.
Normalno da ne paše svima način doniranja putem TN, ali kažem, nije da vas ni moji kolege niti ja tjeramo da potpišete nešto ako neželite. Mi smo tu da vam objasnimo zašto smo tu, za šta skupljamo, i kako skupljamo. Dali vi želite ili neželite donirati je vaša stvar.
Ako nemate čime potkrijepiti svoje tvrdnje o urotama i prevarama, onda ih ne širite okolo.
-
AtomicWaffle
I da, još jedna stvar koju sam zaboravio napomenuti je razlog zašto nekako više forsiramo doniranje putem TN.
Kada se donira putem TN, to su mjesečne donacije, što znači da ćemo uvijek otprilike znati sa kolikim financijama raspolažemo i koliko ćemo taj mjesec pomoći moći poslati na ta krizna mjesta. Kada bi sve donacije primali jednokratno, vrijeme od kad uspijemo organizirati prikupljanje (recimo humanitarni koncert), skupiti sve donacije, nabaviti što je potrebno i poslati na mjesto nesreće, do tad bi situacija već bila puno gora. Ovako kad se zna sa kolikim iznosom se raspolaže, pomoć na krizna mjesta stiže u prvih 48 sati, kao što je bio slučaj sa Haitijem, Filipinima... A to radi razliku. I sad ovo pišem ne kao predstavnik unicefa u hrvatskoj, nego kao jedan od (informiranih) građana i donatora. Tako da idući put kad vidite te klince kako ubijaju hrskavice stojeći za pultom dosađujući ljudima, imajte na umu da oni tamo rade jedno dobro djelo. Mislim da bi i vama bilo drago da se netko sa drugog kraja svijeta odrekne nečega što bi vama moglo pomoći ako vam nedajbože zatreba.
Kada se donira putem TN, to su mjesečne donacije, što znači da ćemo uvijek otprilike znati sa kolikim financijama raspolažemo i koliko ćemo taj mjesec pomoći moći poslati na ta krizna mjesta. Kada bi sve donacije primali jednokratno, vrijeme od kad uspijemo organizirati prikupljanje (recimo humanitarni koncert), skupiti sve donacije, nabaviti što je potrebno i poslati na mjesto nesreće, do tad bi situacija već bila puno gora. Ovako kad se zna sa kolikim iznosom se raspolaže, pomoć na krizna mjesta stiže u prvih 48 sati, kao što je bio slučaj sa Haitijem, Filipinima... A to radi razliku. I sad ovo pišem ne kao predstavnik unicefa u hrvatskoj, nego kao jedan od (informiranih) građana i donatora. Tako da idući put kad vidite te klince kako ubijaju hrskavice stojeći za pultom dosađujući ljudima, imajte na umu da oni tamo rade jedno dobro djelo. Mislim da bi i vama bilo drago da se netko sa drugog kraja svijeta odrekne nečega što bi vama moglo pomoći ako vam nedajbože zatreba.
- Euklid
- old school
Nitko ovdje nije govorio protiv UNICEF-a.
Mislim, šta bi itko normalan govorio bilo šta protiv unicefa?
Govori se protiv raznih lopina koji pod raznim humanitarnim krinkama drpaju lovu.
Na stotine kreativnih načina.
I ne bi bilo ništa neobično ovdje kod nas da netko postavi kakav humanitarni štand i preusmjeri lovu na svoj račun.
Pa fala bogu čitamo ovih dana kako se preusmjeravala lova za Noru Šitum. Kod nas ništa nije sveto pa ni iskorištavanje tuđe nesreće.
Dati da ti neko s nekog štanda skida trajnim nalogom lovu s računa, u današnje vrijeme...???
Vama svaka čast na humanitarnom radu a zekoslawa je ovaj put imala sreće...
Mislim, šta bi itko normalan govorio bilo šta protiv unicefa?
Govori se protiv raznih lopina koji pod raznim humanitarnim krinkama drpaju lovu.
Na stotine kreativnih načina.
I ne bi bilo ništa neobično ovdje kod nas da netko postavi kakav humanitarni štand i preusmjeri lovu na svoj račun.
Pa fala bogu čitamo ovih dana kako se preusmjeravala lova za Noru Šitum. Kod nas ništa nije sveto pa ni iskorištavanje tuđe nesreće.
Dati da ti neko s nekog štanda skida trajnim nalogom lovu s računa, u današnje vrijeme...???
Vama svaka čast na humanitarnom radu a zekoslawa je ovaj put imala sreće...
Bok, AtomicWaffleAtomicWaffle » wrote: Mislim da bi i vama bilo drago da se netko sa drugog kraja svijeta odrekne nečega što bi vama moglo pomoći ako vam nedajbože zatreba.
dobrodošao!
ne, ne bi mi bilo drago da netko s drugog kraja svijeta se odriče od nečega. bolila bi me briga geografska lokacija ako će pare sjesti.
s druge strane, masa para, odjeće, svega, što se skupi u zemljama, uvjetno rečeno, Prvog svijeta, ne završi kod potrebitih, nego završi na crnom tršištu.
nemoj reći da nisi čuo za to.
s druge strane, ja ako imam 100 kuna viška, uplatit ću nekom potrebitom. rijetko kad sam u situaciji da mogu procijeniti na idućih godinu dana hoće li to ići ili neće, i mene smeta to uvjetovanje trajnim nalogom. osim toga, ova država i institucije koje koriste trajni nalog prečesto su znale to zloupotrebljavati, tako da nije da se puše na hladno.
ja ne kažem da je Unicef zločinačka organizacija, ali isto tako kažem da veličina neke organizacije ne garantira njenu dobrotu.
that being said, baš mi je drago da si se odlučio/la javiti ovdje
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
AtomicWaffle
Ljudi nam dosta često znaju doć na pult i pitati kako ćemo znat da to neće nestati kao u slučaju male Nore. I onda se opet vračamo na početak u dio kada kažemo da je sve transparentno. Ja osobno nikad nebi radio za lažnu hum. organizaciju, ili da ljude potičem da doniraju bez da vidim ikakvih rezultata od toga, ali kad znam da ima rezultata od toga šta ljudi doniraju, tj da se ti novci troše na bitne stvari, koje će ustvari koristiti društvu, to je onda već druga stvar. Složit ću se da možda i izgledamo neprofesionalno, ili nazovite kako želite, ali nije da možemo uzeti neki lijepi poslovni prostor kako nam se svidi. A opet i da imamo, budimo realni, tko bi samovoljno pokucao i rekao "hej, ja neznam točno šta radite tu, ali bi vam htio mjesečno donirati neki iznos, jer eto predpostavljam da će pomoći nekome."
Uostalom javio sam se na ovu temu čisto iz razloga da probam suzbiti one komentare teoretičara zavjera.
Uostalom javio sam se na ovu temu čisto iz razloga da probam suzbiti one komentare teoretičara zavjera.
-
AtomicWaffle
Bok Pješčana =)
Normalno da znam da ima takvih slučajeva, nažalost. I upravo zato donacije ne skupljamo u neku kutiju sa natpisom "dobrovoljne donacije" jer na kraju dana nitko nemože znati dal sam ja taj novac stvarno poslao di treba ili sam nabacio shopping-spree. Trajni nalog pogotovo sad u ovakvo vrijeme je dosta škakljiva tema, ali koliko god se činilo tako, opet je to najbolji, a i najjednostavniji način ako želite donirati, normalno da ne paše svima, onima kojima ne paše neće potpisati i stvar riješena
Uostalom u RH ima već oko 17000 donatora, i nitko još nije došao i rekao da je imao nekih problema, kolegama i meni je posao da vas uputimo u to šta ta organizacija radi u granicama RH kao i u svijetu, i kako možete, ako želite pomoći. I to je to, vrlo jednostavno. Kada bi si takva jedna globalna organizacija dopuštala da vara ljude, nisam siguran kako bi to prolazilo od 46' do danas haha
I da, slažem se da veličina ne garantira dobrotu, ali opet nevidim razlog zašto tražiti nešto negativno u nečem što se dosada pokazalo korisnim, neovisno o veličini
Normalno da znam da ima takvih slučajeva, nažalost. I upravo zato donacije ne skupljamo u neku kutiju sa natpisom "dobrovoljne donacije" jer na kraju dana nitko nemože znati dal sam ja taj novac stvarno poslao di treba ili sam nabacio shopping-spree. Trajni nalog pogotovo sad u ovakvo vrijeme je dosta škakljiva tema, ali koliko god se činilo tako, opet je to najbolji, a i najjednostavniji način ako želite donirati, normalno da ne paše svima, onima kojima ne paše neće potpisati i stvar riješena
I da, slažem se da veličina ne garantira dobrotu, ali opet nevidim razlog zašto tražiti nešto negativno u nečem što se dosada pokazalo korisnim, neovisno o veličini
ovo je odlično 
u biti potrebni su i ovakvi postovi, viđenja iz prve ruke
nemoj misliti da je ovdje generalan stav da unicef skuplja pa krade pare, jer nije
samo propitujemo iskrenost motiva svega što traži pomoć.
kako si se ti odlučio za rad za unicef?
u biti potrebni su i ovakvi postovi, viđenja iz prve ruke
nemoj misliti da je ovdje generalan stav da unicef skuplja pa krade pare, jer nije
samo propitujemo iskrenost motiva svega što traži pomoć.
kako si se ti odlučio za rad za unicef?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Evo da javim i epilog: ne, nemam nikakvih problema. Jedan sam mjesec zaboravila na datum i nisam nista ostavila na racunu i nikom nista. Sljedeci je pak nalog izvrsen i nista osim toga. Tako da sto se mene tice, sve je onako kako smo i dogovorili. Ti, kekasu, dobro nam dosao i hvala na informacijama. 
Jucer me pak zaustavila cura iz Autonomne zenske kuce. Nisam potpisala nalog, ali mi je bila zahvalna sto sam uopce stala i saslusala je. A jebemu, ta djeca su studosi koji svoje slobodno vrijeme trose ako nista, a onda barem da daju pokoju informaciju. I neka ih. Bolje oni nego mali iskonovci na svakom koraku.
Jucer me pak zaustavila cura iz Autonomne zenske kuce. Nisam potpisala nalog, ali mi je bila zahvalna sto sam uopce stala i saslusala je. A jebemu, ta djeca su studosi koji svoje slobodno vrijeme trose ako nista, a onda barem da daju pokoju informaciju. I neka ih. Bolje oni nego mali iskonovci na svakom koraku.
Ja pomazem koliko prosjecan covjek zapravo moze pomoc.
No da ispricam jednu anegdotu od prosle/pretprosle godine,
ja i zena prolazimo pored cr.Sv.Frane na rivi, i uz ulicu ususret nama prilazi jedna gdja od svoji +50 godina i pita nas doslovno:"Molim vas, mozete li mi pomoc jer sam gladna, ja i moja familija nemamo sta jest?", a ja onako ko iz topa opalim:"gdjo, nalazimo se pored crkve, i pored njih, vi pitate nas!?", ja onako strogo (vidno ljutito, joj koja sam budala) priupitam gospodju, a na sto ona meni odgovara da je zvonila, lupala i kucala na vrata, a da su joj iznutra odgovorili da je kasno doba i da dodje sutra (op.a. iza 8 sati navecer, zimsko doba). Nakon toga, moja zena izvadi iz takuina x kn i dade gdji. Jeli nas prevarila ili nije ne znamo, ali nekako vjerujem u njezinu pricu.
Imam jos jednu anegdotu iz davnih, davnih dana, kad sam bio klinjo od svojih 17-18 godina, prolazim gradom s prijateljima, i naletimo na romkinju, poznatu splitsku gataru, i pita nas pare jer joj trebaju za nesto, a mi joj dobacimo da nas ostavi na miru, onako grubo, a ja joj dobacim (budala) da sta prosi, neka radi i zaradi ko svaki posteni svijet, a ona meni:"Dabog ti bilo ka i meni", i moram priznat da mi nakon nekog vremena ta recenica prodje glavom i dan danas...
No da ispricam jednu anegdotu od prosle/pretprosle godine,
ja i zena prolazimo pored cr.Sv.Frane na rivi, i uz ulicu ususret nama prilazi jedna gdja od svoji +50 godina i pita nas doslovno:"Molim vas, mozete li mi pomoc jer sam gladna, ja i moja familija nemamo sta jest?", a ja onako ko iz topa opalim:"gdjo, nalazimo se pored crkve, i pored njih, vi pitate nas!?", ja onako strogo (vidno ljutito, joj koja sam budala) priupitam gospodju, a na sto ona meni odgovara da je zvonila, lupala i kucala na vrata, a da su joj iznutra odgovorili da je kasno doba i da dodje sutra (op.a. iza 8 sati navecer, zimsko doba). Nakon toga, moja zena izvadi iz takuina x kn i dade gdji. Jeli nas prevarila ili nije ne znamo, ali nekako vjerujem u njezinu pricu.
Imam jos jednu anegdotu iz davnih, davnih dana, kad sam bio klinjo od svojih 17-18 godina, prolazim gradom s prijateljima, i naletimo na romkinju, poznatu splitsku gataru, i pita nas pare jer joj trebaju za nesto, a mi joj dobacimo da nas ostavi na miru, onako grubo, a ja joj dobacim (budala) da sta prosi, neka radi i zaradi ko svaki posteni svijet, a ona meni:"Dabog ti bilo ka i meni", i moram priznat da mi nakon nekog vremena ta recenica prodje glavom i dan danas...
Ma ne vjerujem u te pizdarije, sto znaci da ne znam bas puno oko tog...Ali ako je mene proklela stavec, nije trebala cilu drzavu sjebat!?
- Euklid
- old school
Kako ne razumiješ?miky0 » wrote:
Ma ne vjerujem u te pizdarije, sto znaci da ne znam bas puno oko tog...Ali ako je mene proklela stavec, nije trebala cilu drzavu sjebat!?
Zbog tebe i tvoje kletve i jesmo svi u qurcu...
a ja mislila zbog zoke...Euklid » wrote: Kako ne razumiješ?
Zbog tebe i tvoje kletve i jesmo svi u qurcu...
-
AtomicWaffle
@Pješčana
Ma kužim bez brige
Ali ima dosta ljudi koji će pucati na nečiju sjenu
Odlučio sam se vrlo jednostavno, imao sam izbor ili raditi za unicef, ili (telekomunikacijske usluge), a pošto mi laganje ne ide, a ono je dosta bitno u prodaji, odlučio sam se za unicef, nemoram ništa izmišljati, ništa ne prodajem, a uostalom, radim a pritom pomažem nekome, pa zašto ne
Ma kužim bez brige
Ali ima dosta ljudi koji će pucati na nečiju sjenu
Odlučio sam se vrlo jednostavno, imao sam izbor ili raditi za unicef, ili (telekomunikacijske usluge), a pošto mi laganje ne ide, a ono je dosta bitno u prodaji, odlučio sam se za unicef, nemoram ništa izmišljati, ništa ne prodajem, a uostalom, radim a pritom pomažem nekome, pa zašto ne
-
Whereabout
Mačad da. Imam trenutno jednu udomljenicu doma. Ne znam kako bih pristupila bogaljima, jednostavno ne znam kako se odnositi prema toj kategoriji i zašto već nisu adekvatno zbrinuti, a Romima obično izbjegavam dati. Trčim da pomognem baniranima po forumima. Volontirala sam, ali u profitnoj organizaciji. Donirala sam za nezbrinutu djecu. Zamalo sam se sukobila s majkom djeteta koje prosi po birtijama a s mamom se potom nalazi vani. Volontirala bih za životinje lutalice u BiH, da sam bliže. (...)Zekoslawa » wrote:Mačad, paščad, tvorčad, Romčad, bogaljčad, starčad...
Komu od spmenutih (ili izostavljenih) ne možete odoljeti? Činite li dobro, spašavate li svijet, pomažete li sirotu na svoju sramotu, volontirate li, donirate li, zdvajate li, produžite li za svojim poslom? I zašto, čemu, iz kakvih pobuda, što vam to znači, što mislite da njima znači?
A?
.
-
- Information
-