pa kazem ti..strah. mogu samo opet ponovit sto sam cuo od nekih, jel, renomiranih i onako, dosta trendi sociologa kad se spomene taj jedan nas dio drustva. zanemaruju, ono, nije im bitno, nema veze, ne zele se time bakcat, oni su nad tim..visekratni klon » wrote:
A ne znam o čemu se radi, možda i jest poza i taština, ali da jedno trabunjanje don Stojića stoji nasuprot štajaznam nekog znanstvenika je skandal. Ali ovo društvo treba skandale. Živi od njih. Svaka vijest je dobra vijest.
.. a kad ono..
pa taj ffzg je dosta ono..mislim, nije to bas tako homogeno ili nije to bas bilo tako homogeno, tj svaceg je tamo bilo i svacemu sluzilo, ne nuzno onome cemu bi trebalo sluzit..Nije mi jasno zašto je nemoguće. Što ti ljudi rade, gdje su, što je sa cijelim ffzg-om? Nešto tamo piskaraju po nekim zarezima, vamo tamo. Dok katolička mladež dobiva prostor za tajice, makar porugom, ali uskoro neće biti ni poruga.
ovaj rektor novi je dio kontinuiteta nekog ovakvog ze ge rektorata, a i kao dekan ffzga je posluzio tom nekom kontinuitetu.
jednostavno, svatko se boji prvi rec da se tu radi o sustavu, o namjeri i to na velikim, sirokim razinama drustvenim. nitko ne zeli bit proglasen paranoikom. i to se koristi, vrlo lukavo se koristi.
malo pogledati, pratiti te profosore, katedre, kadroviranja, ne samo na filozofskom.. zar se ne vidi kako se aktiviraju svojim autoritetom kad je potrebno, bilo da se radi o nekom kao problemu gfdje medicina ima nesto rec, bilo da se radi o promjeni ustava..
sve u svemu ima dovoljno vec podataka, dovoljno je vremena vec proslo, dovoljno materijala ima, dovoljno ociglednih korelacija da se mogu pocet koristiti neke znastvene metode za proucavanje i objasnjavanje necega, kako se nest krece i gdje i kuda.
vec neko vrijeme govorim sebi da je pitanje samo vremena tko ce se prvi pozabavit time, ali..situacija je puno gora nego sto sam mislio, a ja sam mislio da sam pesimist..
ali, eto, za pocetak bi trebalo izaci iz bojazljive intelektualne samozatajnosti i preuzet odgovornost kao javna osoba, sto bi znastvenici kao drustvena elita svakako trebali bit.
trebalo bi to enkako drugacije reeagirat. mislim, svaka cast protagorama nasim, ali.. nema odaziva, nema..kao da govoris zidu, kao da govoris u vjetar.
ma i gore od toga. kazem, mozda niej tako ni besmisleno vikat u vjetar i pricat sa zidom..
ispricavam se onako, opcenito, jer.. netko ce se radje uvrijedit, to ce mu bit draze i lakse, nego malo razmislit..A šta se ispričavaš? Jasno je to meni. Vjeronauk je trebalo torpedirati iz škola, ali jebiga, tako je kako je. Većinu boli kurac za to, meni nekidan neka ženska koja dijeli moje stavove govori da sam fašistoidna u iskazivanju istih. To je većina, ne daj bože da uvrijediš i prozoveš neku budalu budalom. Od budale očekuje budalanja i njoj neće zamjeriti, ali meni hoće, ja moram šutjeti ili dijalogizirati. To je vrsta ljudi koji šalju djecu na vjeronauk. Centristi.
eto, meni je nekako jasna ekstremna pozicija, mogu je razumjet sa vise strana, od patologije do nekog karaktera, ali ta masa sredine, ta inercija, to je ono sto nemilosrdno melje..ili pegla ko valjak....