..dole izborna sutnja.

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 07 Nov 2015, 22:54

Zmaj021 » wrote: eo, gluvarim :D
tako i treba... ;)

'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 07 Nov 2015, 23:00

MmeTipfeler » wrote: Nažalost, glas bilo kome drugome osim SDP-u, glas je za HDZ. I obratno.
taman ću glasovat za stranku koja ima sve poluge vlasti i koja dopušta da nam se crnokošuljaši postrojavaju pred Saborom i marširaju Zagrebom a da prstom ne mrdne

ne samo da prstom ne mrdne, nego će s takovima još i u koaliciju samo da zadrži vlast

pa to bi morala biti neka žešća bunika da mi do te mjere pomrači um... :rofl: :rofl: :rofl:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 07 Nov 2015, 23:02

samo sam čeko ko će se upecat :D
Euklid
old school

Post 07 Nov 2015, 23:02

:rofl:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Nov 2015, 23:36

MmeTipfeler » wrote: Ajde da ja to malo sažmem. Za večeras. A sutra ćemo vidjeti. Undin post citiram tek toliko da nešto citiram.

Nitko kod nas, nijedna stranka kod nas nema dobar program, a da ga i ima, ne zanimaju nas predizborna obećanja, nego rezultati. No, uz rezultate zanima nas, bar mene zanima, i atmosfera u kojoj ću živjeti narednih nekoliko godina. Ne trebaju mi krvožedni velikohrvati, hoću malo mira i tišine. Hoću da ne znam kako mi se zove predsjednik države i kako je ime premijetu.
ok, slagvort, kuzim. :kokice:
marfi je to dobro sazeo. svatko ima plan koji ne funkcionira. :D

nadalje, ti predizborni programi, ma neka se i najozbiljnije i najposvecenije rade, ma nece se nijedan ispunit u nekoj znacajnijoj mjeri od statisticke greske ili neke, vec, vjerojatnosti, onako, bilo koje, ali da je mala.

predizborni programi su marketing cisti. propaganda neka. i to ne samo radi toga sto takvi programi tome i sluze, nego tu ima i drugih razloga.
evo, pocet cu od nekako najudaljenijeg od realnosti.
npr, sdp ima namjeru neku recimo, ono, oce to nekako napravit ili pokusat napravit, srusit vatikanske ugovore.
eto, medju ostalim nekim tockama ili planovima, nekako se odluci da bi to iz ovih ili onih razloga bilo potrebno i dobro napravit, pokusat napravit, ic tuda nekud, nekako..
i sta ce sad? hoce li on tu tocku programa na sva zvona objavljivat? zasto ce? oce li imat kakve koristi od toga? ili mozda stete? jel pametnije o tome sutjet, pa ako se ostane na vlasti radit nesto po tom pitanju ili lupat to na sva zvona i, eto, ne znam, zbog toga dobit 7% glasova, jedva ce prag prec?

naime, ako se vec hoce pratit neki program, kao i svaka propaganda, treba tu najprije ili pogotovo gledat sto tu ne pise, pa se onda pitat, zasto to tu ne pise, a nekako je vazno.

zatim, drugo.. najlakse je rec mi cemo ovo, mi cemo ono, napravit cemo mi vama most..ok, nema rijeke, ali napravicemo vama mi i rijeku, ali korito za prasce je isto za svakoga, ne moze se tu nesto izmislit cega nema.
a opet, govorit kako ce se nesto napravit i to raji koja ima masovnih problema s elementarnim shvacanjem prcsitanog i odslusanog, a kamoli da imaju uopce neke osnove da mogu barem pratit nekako o cemu se govori, to je iluzorno.
svaka politika, u bilo kojoj zemlji, zna kolika je kolektivna inteligencija mase, a ona je vrlo niska i valja joj se obracati kiss metodom i poruke koja masa zeli i moze primati su sasvim trivijalne i u dinamici nekog tog predizbornog procesa, kampanji, samo se radi o tzajmingu kad ce se ta neka vrlo trivijalna poruka moci nabolje i najsire primiti, tj recimo, eto, razumjeti valjda.
zatim, ako o tim nekim programima pricamo kao o nekim modelima, svatko zna da modeli u praksi ne funkcioniraju, tj rade se novi modeli i tako u beskraj, jedan model mijenja drugi i ovaj zadnji koji zapadne u nekom procesu, vrlo malo slici na onaj pocetni.
moemomi bit kontrolfrikovi koliko god hocemo, ali i drugi u kontrol frikovi, jaci iveci od nas, i to su kao neke egzogene varijable koje treba ne samo uzeti u obzir, nego stovise i predvidjeti, plus sto i sve to ostalo egzogeno,pet ovisi o nekim egzogenostima ili o necemu na sto ne moze utjecat.
ono sto se zna, to je ono sto je prije dogovoreno, potpisano, itd, neke obaveze koje treba servisirat, anuitete, pa i neko funkcioniranje sustava, neki izdaci, neka zdravstva, skolastva, policije, sta vec sve i to je onda ne ki okvir unutar kojeg se nesto radi, necim barata.
ukratko, gospe sinjska ne zna sto ce bit sutra, moze se samo pretpostavljat neka inercija i neki faktor sigurnosti tu uracunat, neke rezervice, nesto.

nadalje, puno toga se govori onog sto se nema sanse napravit. ono, trlja se bezveze, nesto u stilu da se karamarko svakom djetetu dat, kolko ono kuna. ok, neka da, ali odakle? ocito se tu racuna na neku lovu, a korito je kazem, isto za sve.
naravno, nije nikakav probel rec..ja rekao, ja porekao, a osim toga, sigurno ce iskrsnut uvijek neka nova frka koja ce postat prioritetom.

tako da, cjepidlacit i inzistirat na tim programima, pa pametnije uplatit loto i mantrat da budu izvuceni ti brojevi. :D
tj ako je loto prez na budale, nista bolje nisu ni ta predizborna obecanja. a ako ce se vec iz njih gatat, onda je bolje prihvatit onaj koji je nekako najrealniji ili minimalistickiji, tj nema precaca, neke stvari treba obavit po nekom slijedu..

naravno, tu su moguce neke preinake, prealokacije, tako da uopce ne sumnjam da ce jedan od prvih poteza ako karamarko dodje na vlast, da ce bit prestanak financiranja udruga i da ce ta lova ic negdje drugdje. samo mozemo zamislit po tom primjeru kakva ce se atmosfera u karamarko slucaju razvijat i kako ce se i tko ce u njoj moc disat.. :kokice:

P. S. Ni ja ne znam vic o dobrom vilenjaku. :mig:
pokusat cu ga nac, mislim da sam ga na trkelju barem jednom napisao.. :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Nov 2015, 04:10

Euklid » wrote:
reče neko ko vjeruje da je SDP socijaldemokratska stranka.... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Auuu, kurčineeee....

Long Dong Silver is back!!! :klap:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Nov 2015, 04:13

..a unda » wrote: pa moze mi bit mio i drag i nemora i kako kad, ali kakve to veze ima s vjerovanjem? :D
pa neznam jel sam fasist..ako ti kazes, onda valjda jesam. imas godina imas pameti, razlucivanje ocito kao kod teleskopa na mont palomaru, mos uvijek uzet pilu naopako i pocet pilat. sloboda, brate.. svak moze sta oce, al vam pamet smeta.. :D

sta jel tako? ne znam, nije tako, zasto bi bilo tako? tebi se bas i ne da razmisljat? ono, umara, jel? :D
amoze bit samo da ne znas, moze bit, zasto ne bi moglo?
cuj, miki je sam za sebe rekao da je nacionalsocijalist. i stavio zvizdu na celo. i onda je i antifasist valjda automatski? mislim, ono.. di smo? :D

sevnarmija ti ocito nisi bas nesto citao, tj uopce, jer mu fasiticki papci, rep i rogovi pocnu nakon tri posta virit, bez obzira cime se on zaogrnuo. i po tebi je on sta..liberal? hipi? sta? :D
Aj, da ne ispadne da sam tu serem po tebi, Sedmicu si izvrsno dijagnosticirao i potpuno se slažem s tobom da fašistima treba piknut vritnjak pa nek plaču na spomeniku u Madridu, ko ih jebe.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Nov 2015, 04:15

Euklid » wrote:
čuj, dosta ste mikya cipelarili dok je bio sam... sad će opet ići malo teže,ne... :raspa:

niste jedini koji možete logičkim vratolomijama od Gandhija napravit fašista, jel... :zubo:

čito sam sevenarmiya, čito sam... prvih par postova :giggle:

čak sam si dao i truda da objasnim koje nebuloze piše, ono, da se ne sramoti čovjek pred ljudima na novom forumu, ali kad sam vidio tu podkapacitiranost brzo sam odustao... sad ga samo skrolam, pa nisam ja živce na hreliću našao... ;)

velim ja, lik je zaslužio jednu parcijalicu na Politiku zbog zatrpavanja pdf-a očajno glupim spamom i mirna Bosna

štaš sad, banirat takve i pravit se da ne postoje?
zatvarat oči pred činjenicom da pola Hrvatske ima Pavelićevu sliku na zidu?

a može i tako, samo se onda ne treba čuditi kad takvi dođu na biračko mjesto umjesto u psihijatrijsku kliniku.... :giggle:
PANIKA!!! :eek:

Vratijo se Gliša, jebaće vam miša... :rofl:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 08 Nov 2015, 09:09

Jako dobar post od izvrsnog ekonomskog analiticara, inace poznatog forumasa s velikog foruma, za sve vas koji glasate navijanjem a ne racionalnoscu.
Mnogo ljudi se postavlja slično pitanje: Za koga glasati? I ovi drugi ne ulijevaju nikakvo povjerenje. Pa tu se slažu i većina ekonomista. Programi stranaka koji oni nude su uglavnom popisi dobrih želja.

Možda je za prosječnog birača bitan popis dobih želja, ali za malo pronicljivije i ljude sa dobri pamćenjem to više nije dovoljno. U čemu je ta kvaka?

Cijela kvaka je u stvari u financijskoj izvedivosti bilo kojeg plana. Pa svi se možemo sjetiti da je koalicija uspjela potrošiti gomilu novaca na izgradnju autocesta i da je na prvi pogled dosta toga živnulo. Ali u isto vrijeme je i živnuo rast zaduženja.

Dok su do nedavno političari govorili da imamo prostora za zaduženje, sada je već otprilike 350 dana do bankrota. Tj. 1 godina. A da li koji program stranaka nudi izlaz iz dužničke krize? Možda deklarativno jer konkretan plan te dijelove nema.

Npr. te priče o štednji i racionalizaciji. Ma sve je to dobro, osim što se štednja vraća upravo suprotno od ulaganja. BDP pada, a kod ulaganja raste. Imate prilike vidjeti to u svakoj državi, a pogotovo u onoj koja ima vanjskotrgovinski deficit.

Sada je aktivna i priča o poticanju stranih investicija. To je opet priča za sebe. Samo ću reći da samo dva tipa stranih ulaganja imaju smisao: ulaganje koje povećava naš izvoz te ulaganje koje smanjuje uvoz. Bilo kakav odljev profita iz Hrvatske ustvari smanjuje naše devizne rezerve i vodi u problem sa tečajem. Početni dotok deviza od ulaganja se nakon početka iznošenja profita od posla pretvara u katastrofu.

Mnoge stranke deklarativno nisu za privatizaciju, ali u primjeru Grčke se vidi da vladanje dugom stvara rješenja iz noćnih mora. Syriza je pristala na masovnu privatizaciju aerodroma i luka. Naravno, to neće riješiti ništa. Dug se neće otplatiti, a Grčka će ostati bez imovine.

Ulazk u EU se pokazao jednako promašenim kao i dosadašnja politika svih vladajućih stranaka pa ne čudi jednoglasnost podrške sabornika. Osim financijske opstojnosti plana, bitna je i javna korist. Ako je plan dobar samo za mali broj ljudi, a za većinu je štetan, jasno je da se tu radi o ugrađenoj korupciji koja će se prelomiti na najbrojnijima - radnicima. I nije li baš to ono što se već 25 godina događa? Radnička klasa kao većina je izigrana obećanjima i lažnim programima tj. popisima želja baš zbog političke korupcije koja radi štetu javnom interesu i pogoduje bogaćenju manjeg broja ljudi. Za svaki se plan može odrediti tko bi imao najveću korist. I ako to nije velika većina, taj plan je loš, koruptivan i nedemokratski.

Poanta svega što planove stranaka čini neostvarivim i lošim za radnike je izostanak četiri točke:

1. Izričito bezuvjetno napuštanje EU (jer je unutar EU nemoguće autonomno sprovesti točku 2)

2. Mjere za prekidanje dužničkog ropstva novcu kao dugu.

3. Smanjivanje socijalne nejednakosti ravnomjernijom raspodjelom plodova rada

4. Mjere borbe protiv političke korupcije tj. za sprečavanje štete javnom interesu

Sve 4 točke su bitne i najvažnije za prekidanje daljnjeg povećanog zaduživanja RH da bi se spriječio bankrot države, vratilo prava radnika i uspostavila demokracija u pravom smislu.

Da dobro ste čuli. Prava radnika, su ugrožena jer nema novca, jer postajemo sve više dužni. Školarine nisu više besplatne. Zdravstveno se sve više privatizira. Mirovine se mogu zaslužiti tek u dubokoj starosti i to mizerne. Itd. Nije to zbog toga što je to nemoguće, nego što se društvo iscrpljuje plaćanjem kamata na novac u opticaju koji je preko 80% kredit (dug). Više o ekonomskom ropstvu i posljedicama možete pročitati u članku "Ekonomsko ropstvo".

I što možemo učiniti na izborima 2015.? Treba glasati za stranke koje u svojem programu imaju gornje 4 točke. I tu imamo veliki problem. Takve stranke ili pojedinca za sada NEMA. Bivša stranka SP, sada Živi zid favozira kapitalističko uređenje koje se bazira na pojačanom socijalnom raslojavanju i korupciji javnog interesa za potrebe kapitalista. A bez 3. i 4. točke, nema boljeg života za radnike.

Politička situacija je loša i vodi nas u crna vremena. Moj prijedlog je: ne glasajte za nikoga ili poništite listić. Glasanje za manje zlo nas je dovelo u ovu situaciju. Davanje glasa bilo kome, dajete legitimnost društvenom sustavu, a ne radite baš ništa za mogući bolji život. I za neglasanje trebate imati znanje jer glasanjem za pogrešne pokazujete svoje neznanje.

Ako ipak mislite glasati, glas za Živi zid je glas za najmanje zlo. Ni "Most" i "Orah" nisu alternativa, nego rezervni igrači HDZ-a i SDP-a. To znači da se i njih mora izbaciti kao moguću opciju. Ne vjerujete? Uvjeriti ćete se poslije izbora.

Svi koji žele postati kompetentniji za odlučivanje bi se trebali obrazovati. Preporučujem "Ekonomija zajednice i demokratsko društvo".
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 10:46

..miki, stoj doma, stas glasat. lipo marendaj nesto, gustaj.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 08 Nov 2015, 10:52

..a unda » wrote:..miki, stoj doma, stas glasat. lipo marendaj nesto, gustaj.. :kokice:
Sta je krivo zalipljenom postu :ne zna:

Jesi ti osa glasat?
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 11:20

miky0 » wrote:
Sta je krivo zalipljenom postu :ne zna:

Jesi ti osa glasat?
ne znam sta je krivo, nisam citao. nisam osa. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 08 Nov 2015, 11:35

..a unda » wrote: ne znam sta je krivo, nisam citao. nisam osa. :kokice:
Procitaj, mozda progledas ;)

A kad ces otic?
Euklid
old school

Post 08 Nov 2015, 12:42

dobro, na koju foru su u mjesnom izbornom odboru uvijek, ali baš uvijek, lokalni hadezeovci iz kvarta?

ko odlučuje o članovima tih odbora? kak mene neće nikad pozvat da i ja malo naštimavam glasove?

ne moram ni gledat rezultate večeras, bolje da se idem napit negdje

opet nas čekaju godine lopovluka, nereda, klijentelističkog pogodovanja, mržnje, nesnošljivosti i ostalih devijacija na koje smo se navikli ko magarac na batine...
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 13:30

miky0 » wrote:
Procitaj, mozda progledas ;)

A kad ces otic?
..ma svakako da, ocu, procitat cu.. :kokice:

mozda odem glasat deset minuta prije zatvaranja i onda cu cekat tamo ispred komisije i glasat dvije sekunde prije zatvaranja. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 13:34

Euklid » wrote: opet nas čekaju godine lopovluka, nereda, klijentelističkog pogodovanja, mržnje, nesnošljivosti i ostalih devijacija na koje smo se navikli ko magarac na batine...
:kokice:

devijacija, kazes? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 08 Nov 2015, 13:48

..a unda » wrote: ..ma svakako da, ocu, procitat cu.. :kokice:

mozda odem glasat deset minuta prije zatvaranja i onda cu cekat tamo ispred komisije i glasat dvije sekunde prije zatvaranja. :kokice:
Ma nemoj ni citat, nes ti to svatit :misli:
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 13:48

miky0 » wrote:
Ma nemoj ni citat, nes ti to svatit :misli:
..ok. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 13:56

..ovde kod mene se vec puca. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 08 Nov 2015, 14:06

..a unda » wrote:..ovde kod mene se vec puca. :kokice:
A nek ljudi slave :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 14:07

..najnoviji voting pol podaci do 14 sati.. po njima hadeze pobjedjuje sa 78% glasova. :kokice:

jos je nekoliko sati do zatvaranja biralista. :kokice:
Eks

Post 08 Nov 2015, 14:11

Išla sam glasat iako ili baš zato što znam da banda lopovska večeras pobjeđuje jer u ovoj državi ima dovoljno ljudi koji mrze sve nervacko da se za to postaraju. doduše, ti što glasaju za kriminalce mrze i sve rvacko.
Eks

Post 08 Nov 2015, 14:13

Pomisao da će mi onakva spodoba, pa pogledajte ga samo na što sliči, biti premijer idućih osam godina me užasava. Zato nisam pratila kampanju, zlo mi je.
..a unda
Undaminator

Post 08 Nov 2015, 14:14

Eks » wrote:Išla sam glasat iako ili baš zato što znam da banda lopovska večeras pobjeđuje jer u ovoj državi ima dovoljno ljudi koji mrze sve nervacko da se za to postaraju. doduše, ti što glasaju za kriminalce mrze i sve rvacko.
ko zna, ima se jos pet sati glasat.
a inace, cuj, ima ovih, ima onih pobjeda.. ima i pirova pobjeda, zna se. :kokice:
Eks

Post 08 Nov 2015, 14:16

..a unda » wrote: ko zna, ima se jos pet sati glasat.
a inace, cuj, ima ovih, ima onih pobjeda.. ima i pirova pobjeda, zna se. :kokice:
Ako pobijede, dabogda im ovo zadnji mandat ikad bio. Al ovaj narod jedva čeka da se ogrezlim lopovima i zločincima zaleti u zagrljaj, štaš. Jer govore tako da ih razumU ljudi, e.
  • Information