U zemlji krvi i meda

Filmovi, serije, sve što gledamo
vrrrlet

Post 21 Mar 2012, 16:29

Melody » wrote:
Mi smo na svoje katedrale metali vreće s pijeskom da geleri ne pojebu skulpture. :ne zna:

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Melody

Post 21 Mar 2012, 17:47

vrrrlet » wrote:
Mi smo na svoje katedrale metali vreće s pijeskom da geleri ne pojebu skulpture. :ne zna:
Viš, to je zgodno :zubo:

A budući da su na ovu (stvarnu, ne filmsku) padale granate, a ne samo geleri, slabo su joj vreće mogle pomoć.
I nisu one nabacane na katedralu, nego okolo negdje. Ma, moj drug tvrdi da je to trebala bit pravoslavna crkva gdje su kao četnici usožereni, ja ne vjerujem - ako je to, onda megafejl za pogrešne krstove :rofl:

E, da, sjetih se. Kad istjeruju ljude iz stanova, samo u jednom kadru vidiš neko nosi kanister od pet litara vode. wtf, nagledala sam se izbjeglica na stotine, sama se spremala bježat, nisam nikad u životu vidjela da je neko ponio pet litara vode sa sobom. Jedva stigneš dokumente uzeti, nemaš pojma gdje ideš, ne daju ti da se okreneš ni pisneš, i baš ti dobro dođe da vučeš pet litara vode sa sobom, dok trčiš kroz okupirani kvart, i svako malo pucaju u zrak da te prepadnu ili u nekog ko se pokušao s njima prepirati. A istovremeno s kakvog nebodera ili obližnjeg brda šica snajper, to je standardno. Naravno da brže trčiš s pet litara vode. :ne zna: :rofl:

Vidjela valjda žena snimke kako raja nosi vodu u kanisterima, pa ubacila i to u film. :rofl:

Ja se smijem, ali tužno je, zapravo.

E, i ikonografija onih četnika, grbovi, zastave i kape, iz drugog je svjetskog rata :zubo:
A uniforme, nemam pojma čije su, ovdašnje nisu.
  • Information