Kako me živcira...
Ono što su trebali napraviti došavši na vlast jest izbaciti vjeronauk iz škola. Ionako je bilo otpočetka jasno da nakon njih dolazi kradeze. Barem eto iz gušta. Kad već ne može zauvijek. Ja sam naivna mislila da može bit mrvu razuma, dijaloga, čega već s većinom, ali ne može. Samo, ova "ljevica" nije ta koja ima muda obračunati se s fašistima i klerikalcima.
A jebiga, naivna sam. I teško se mirim da živim u hrvatistanu.Zekoslawa » wrote:Mene najviše od svega rastuži kad vidim kako se netko čudi ovako ko eksača.
Upoznaj neprijatelja. Čuđenjem se gubi vrijeme i resursi.
ex anais » wrote:Ono što su trebali napraviti došavši na vlast jest izbaciti vjeronauk iz škola.
Pravno nemoguće. Odnosno, uvjet za napraviti takvo nešto bi bio raskinuti Ugovor s Vatikanom, a to je još uvijek politički nemoguće.
Možda sam ja dvostruko naivna, ali dvaist godina života spiskati da se kretene makne i nije neka opcija. Krvava revolucija također.
Barem ne za mene.
a ima logike. zbrzali su, tehnicki nedotjerano i tako..ex anais » wrote:
Nema tu logike. Šta, ljudi trebaju mladost potrošiti na uzaludne borbe s katolibanijom? Nije rat bio dosta, sad treba i tridesete spiskat. Tko god ima malo pameti, otići će iz ove države.
Cenzuriram se trenutno, jako.
moze se sad gledat to sire i uze, uzrocnije i posljedicnije..treba pratit sta ce se dalje u vezi ovog detalja odvijat, kako se dalje razvijat, koji ce bit odgovori, kakvi stavovi ce se zauzet..
Tako nikad nećemo na zelenu granu...nije potrebno raditi ništa iz gušta, iz pakosti ili inata jer nema trajnih promjena. Ovo "obračunati" se bih isto preformulirao jer ne zvoni dobro. Upravo obratno, zvoni krivo i daje povoda da me netko (s kim bih se trebao obračunati) smatra neprijateljem, a tako se ne pobjeđuje sa slatkoćom.ex anais » wrote:Ono što su trebali napraviti došavši na vlast jest izbaciti vjeronauk iz škola. Ionako je bilo otpočetka jasno da nakon njih dolazi kradeze. Barem eto iz gušta. Kad već ne može zauvijek. Ja sam naivna mislila da može bit mrvu razuma, dijaloga, čega već s većinom, ali ne može. Samo, ova "ljevica" nije ta koja ima muda obračunati se s fašistima i klerikalcima.
Jer u obračunima uvijek ima gorčine, a trebalo bi (po meni) u političkim obračunima koristiti glavu, biti mudar i pokušati predviđati sve reakcije i situacije do kojih bi moglo doći. Biti nekoliko, ne jedan, koraka ispred...
Imati analitiku i informacije i dobre procjene...ali to je bolna točka...malo ih razmišlja dalje od vlastitog džepa...ili sela...
Kol'ko ono godina to već gledaš/mo?..a unda » wrote: a ima logike. zbrzali su, tehnicki nedotjerano i tako..
moze se sad gledat to sire i uze, uzrocnije i posljedicnije..treba pratit sta ce se dalje u vezi ovog detalja odvijat, kako se dalje razvijat, koji ce bit odgovori, kakvi stavovi ce se zauzet..
Koliko je godina da se kaže dosta, no pasaran?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Samo još jedna kost u nizu.
Bačena među ljude da se skloni pozornost s pravih problema.
Taj je zdravstveni odgoj ionako bio mrtvo slovo na papiru i sprovodio se djelomično ili nikako.
Odnosno sprovodilo se ono što se i prije sprovodilo dok se nije zvalo zdravstveni odgoj nego kurac palac...
A sad će opet najmanje 2-3 tjedna s njime zabavljati javnost
edit: ovo bi sve skupa trebalo premjestit na odgovarajuću temu
Bačena među ljude da se skloni pozornost s pravih problema.
Taj je zdravstveni odgoj ionako bio mrtvo slovo na papiru i sprovodio se djelomično ili nikako.
Odnosno sprovodilo se ono što se i prije sprovodilo dok se nije zvalo zdravstveni odgoj nego kurac palac...
A sad će opet najmanje 2-3 tjedna s njime zabavljati javnost
edit: ovo bi sve skupa trebalo premjestit na odgovarajuću temu
'if you fall, i'll be there' (floor)
ne ide to bas tako lako i brzo. treba vremena za to i recimo, na dobrom putu su bili, pa i jesu. ali, kazem, treba vremena za to.ex anais » wrote:Ono što su trebali napraviti došavši na vlast jest izbaciti vjeronauk iz škola. Ionako je bilo otpočetka jasno da nakon njih dolazi kradeze. Barem eto iz gušta. Kad već ne može zauvijek. Ja sam naivna mislila da može bit mrvu razuma, dijaloga, čega već s većinom, ali ne može. Samo, ova "ljevica" nije ta koja ima muda obračunati se s fašistima i klerikalcima.
i sad, eto, dolazi do neke drustvene ili osobno drustvene frustracije kao da ih nemamo vec malo. pitanje.. koja je to politicka snaga u nas, organizacija, koja je to demokratska snaga u nas koja moze organizirati, sustavno djelovati, demokratski djelovati, pokrenuti i zavrsiti proces gdje ce npr, medjuoastalim, biti izbacen, ukinut, zabranjen vjeronauk u svjetovnim, dakle, drzvanim skolama, dakle onima koje financiramo mi, kao sto financiramo i crkvu npr i zasto bi se interesi crkve ne znam..osam puta financirali?
ajde, koja je to stranka koja moze to napravit, ako hoce doduse i ako je se na to nekako natjera? koju se uopce moze nekako natjerat? ..aj, koja? ne zna covjek bi li se smijao ili plakao..kad vidi kakvi su mu izbori, a nema ih bas.
..a pa kazi.ex anais » wrote:
Kol'ko ono godina to već gledaš/mo?![]()
Koliko je godina da se kaže dosta, no pasaran?
ali, kome to zelis rec? kome sve? zasto nekome neces? od koga ces pocet? kako?
..dobro, i?ex anais » wrote:Pa ja mislim da ta stranka ne postoji i da se demokratskim putem ne može postići ništa. Moožda može, ali potrebno je utući desetljeće, dva, najmanje.
stas ti napravit? ..kako? ..odakle pocet? ..koga izostavit?
ili lec kraj puta u jarugu i cekat da pocne kisa..i eventualno ako se ima srece, nac neki kusin i pokrit se po glavi?
Što ja imam reć? Jel se već dvadeset godina piše protiv ovih i onih pa šta se dobilo u 2013-oj? Tko će to zaustaviti, Dežulović, Lucić? Kamon. Ili se treba pomiriti da je tako kako jest i čekati da nam ukinu sva prava jer to i radimo već dvadeset godina ili odseliti. Treće opcije ja ne vidim. Ako ti vidiš, pa reci...a unda » wrote: ..a pa kazi.![]()
ali, kome to zelis rec? kome sve? zasto nekome neces? od koga ces pocet? kako?
A šta ću? Ovi koji predlažu revoluciju će prvi u svojim fensi majičicama pobjeć da negdje mogu lamentirat o sociološko filozofskom aspektu iste...a unda » wrote: ..dobro, i?![]()
stas ti napravit? ..kako? ..odakle pocet? ..koga izostavit?
ili lec kraj puta u jarugu i cekat da pocne kisa..i eventualno ako se ima srece, nac neki kusin i pokrit se po glavi?
Što znaš radit?ex anais » wrote:
Ali kako? Evo, recite kako.
Usput, kak se zove onaj banalni softver u kojem se radi html? Loši su mi templejti, radije ću si sama složit nešto.
lose se pise. nedovoljno se pise. lose se radi. nedovoljno se radi. nedovoljno se angazira. nevoljno se angazira.ex anais » wrote:
Što ja imam reć? Jel se već dvadeset godina piše protiv ovih i onih pa šta se dobilo u 2013-oj? Tko će to zaustaviti, Dežulović, Lucić? Kamon. Ili se treba pomiriti da je tako kako jest i čekati da nam ukinu sva prava jer to i radimo već dvadeset godina ili odseliti. Treće opcije ja ne vidim. Ako ti vidiš, pa reci.
pa jasno da ce kad niku drugi nece, onda ce taj prazan prostor zauzet onaj ko oce..
ima opcija masu, ali ih treba poslozit, gradirat..i, treba se angazirat. nekako. bilo kako, pa ce vec ta inercija negdje doc..
Kako loše? Imaš svu silu mladih ljevičara koji pišu za vamte tamte časopise, eno ti sad ovaj festival bio, ne znam, šta još, di još?..a unda » wrote: lose se pise. nedovoljno se pise. lose se radi. nedovoljno se radi. nedovoljno se angazira. nevoljno se angazira.
pa jasno da ce kad niku drugi nece, onda ce taj prazan prostor zauzet onaj ko oce..
ima opcija masu, ali ih treba poslozit, gradirat..i, treba se angazirat. nekako. bilo kako, pa ce vec ta inercija negdje doc..
Evo, ja u mom gradu vidim neosviještenost u smislu koliko su pametni ljudi nesvjesni zla, a šta onda dalje reć. U biti i sama sam zbunjena, ne mogu javno davat primjere, ali imam savršen primjer te jel "ne-borbe".
Aj, aj, nećemo se tak razgovarat, trenutno vrlo revolucionarno usisavam kuću i samo bacam oko vamoex anais » wrote:
Što treba?
Postoji neka domena za svakog, doslovno svakog, i one s mozgom i one bez mozga, jedino je voljni moment bitan. Meni trenutno treba pomoć na par razina, trebaju mi suradnici. Kad je frka, uglavnom ih i nađem. Baš sad mi najviše treba pravnik koji će mi pomoći sastaviti prijavu za jedan projekt pa da pomoć koju trebam mogu i platiti, ali kako sam ja masu toga odradila volonterski ili kroz kompenziranje usluga, rade to i ljudi oko mene.
pusti ti revolucije, one kad dodju, dodju.ex anais » wrote:
A šta ću? Ovi koji predlažu revoluciju će prvi u svojim fensi majičicama pobjeć da negdje mogu lamentirat o sociološko filozofskom aspektu iste.
najprije..mos ti mislit da lamentiras, ali sluzbeno lamentirat ne mos dok ne diplomiras. jebiga, tako stvari stoje.
ili, mos se odlucit za neki drugi put, ali onda svojski prionut i doc do toga da ti za dvajst godina priznaju da mos sluzbeno lamentirat..
ono, kujis..dvajst godina -pola godine..dvajst godina-pola godine..dvajst godina-pola godine..
eto, jesi izvagala? jesi? nadam se da si tocno izvagala, sumnjam da je nemat tonu kumpira i pola kila kumpira na vagi u ravnotezi..
E sad, i nemaš ih baš svu silu i nisu baš svi dobri autori. Možda možeš bolje. Možda možeš pomoć s distribucijom. Možda možeš nasprejat www adresu časopisa da je svi vide. Napravit c/b letak - fotokopiju dobrog teksta i ostavit je po gradu. Ili plakat...ex anais » wrote:
Kako loše? Imaš svu silu mladih ljevičara koji pišu za vamte tamte časopise, ...
-
- Information
-