Zašto se raspala Juga?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 May 2014, 07:35

Bara huda » wrote:Meni je milo sto si se vratio. :cerek:
Malo djeluje neozbiljno kad se tako nafunji, demonstrativno pobere igracke i ode.

Nemam sad vremena kvotat i cjepkat ali samo hocu rec da je Njemacka gadno stradala u ratu, bila razrusena, placala ratne odstete godinama, musko radno sposobno stanovnistvo desetkovano, ratni invalidi, zarobljenici....i opet je uspjela postati ekonomski ono sto jest danas.
Istocna Njemacka se znatno ekonomaki oporavila otkad je promijenjeno drustveno uredjenje. :zubo:
Privatizacija istocnonjemacke ekonomije nije provedena lopovski kao kod nas a bila je vrednija od nase.

Nasa sposobnost se ocituje u lopovskom mentalitetu a to je slab put do opcenitog napretka i uspjeha.

Boldano

Znas li da je 1953 godine njemackoj oprosteno 50% ratne odstete? Jedna od prvih zemalja koja je to odobrila je -Grcka. Da, grcka kojoj ta njemacka ne zeli oprostit ni centa duga, te koja otvoreno porucuje da bi se trebala odrec dijela svog suvereniteta. Da, ta njemacka jest uspjesna i radisna, a tome moze zahvalit cijeloj europi, dok ista ta europa nema nikakve koristi od njemacke.

Emericzy

Post 06 May 2014, 09:03

miky0 » wrote:ista ta europa nema nikakve koristi od njemacke.
Eto zašto mi je zapravo mrsko s vama dvojicom raspravljati. Ne znam za koji me kurac uvijek ispočetka povuče...
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 06 May 2014, 09:05

miky0 » wrote:

.....dok ista ta europa nema nikakve koristi od njemacke.
aj , Miki, nemoj pretjerivat..do sa sam se slagala s tobom
kurvanjski avatar, a
miky0
ST Leader

Post 06 May 2014, 09:51

Zao mi je sto sam vam poremetio mozdane vijuge, ali vas molim da mi navedete, koje to koristi evropa ima od njemacke?
Euklid
old school

Post 06 May 2014, 15:02

Bara huda » wrote:Meni je milo sto si se vratio. :cerek:
Malo djeluje neozbiljno kad se tako nafunji, demonstrativno pobere igracke i ode.
Nisam se vratio
nego su me vratili... :zubo:
Bara huda » wrote:

Nemam sad vremena kvotat i cjepkat ali samo hocu rec da je Njemacka gadno stradala u ratu, bila razrusena, placala ratne odstete godinama, musko radno sposobno stanovnistvo desetkovano, ratni invalidi, zarobljenici....i opet je uspjela postati ekonomski ono sto jest danas.
Stanovništvo je povratila putem Volksdeutschera kojih je bilo više nego što su bili ratni gubici u stanovništvu.
Kad si razrušen nije nužno sve loše u tome. Gradiš ponovo sve novo i modernije.
Treba samo imati novac i tehnološko znanje. Njemačka je već desetljećima bila industrijsko društvo s najvećom tehnološkom razvijenošću i znanje nije bilo upitno (to je upravo onaj segment koji je falio ovdje). Novac je pristizao iz Amerike a dobrim dijelom se aktiviralo i ono što je popljačkano tijekom nacističkog razdoblja.
Kad tome pribrojimo Njemačku radnu sposobnost, inventivnost, tehnološku superiornost, radnu disciplinu... uspjeh nije mogao izostati. U Indiji je također kapitalizam, zašto onda grcaju u siromaštvu a nisu bili razoreni, destkovani niti im je falilo radno sposobnog stanovništva?
Između ostalog, zato jer su ih njihovi kolonijalni gospodari desetljećima držali u zaostalosti kako bi ih lakše iskorištavali.

Kako je Jugoslavija naplatila ratnu štetu od Njemačke?
Dobila je kredit od 300 milijuna DM.
Za Njemačku je presudno važno da se ne poteže pitanje ratne odštete jer bi momentalno bankrotirala.
Samo Grcima su dužni ko Grčka :zubo:
Njemački kancelar Ludwig Erhard obećao je isplatu nakon ujedinjenja Njemačke. Kasnije se zaboravilo na to.
Prema nekim procjenama Njemačka je dužna samo Grčkoj preko 500 milijardi €.

Istocna Njemacka se znatno ekonomaki oporavila otkad je promijenjeno drustveno uredjenje. :zubo:
Privatizacija istocnonjemacke ekonomije nije provedena lopovski kao kod nas a bila je vrednija od nase.
U Istočnu Njemačku do sada je uloženo nekoliko stotina milijardi € tako da bilo kakve usporedbe između njih i nas tu prestaju.
Kad bi nama neko dao toliko novca... mi bi sve spiskali...

Lopovski mentalitet kod Hrvata i Nijemaca se već može uspoređivati.
Razlika je što mi krademo sami sebe dok Nijemci redovito pljačkaju druge. Koliko god imali nikad im nije bilo dosta. Ni danas ni ranije...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 06 May 2014, 15:06

Emericzy » wrote: Eto zašto mi je zapravo mrsko s vama dvojicom raspravljati. Ne znam za koji me kurac uvijek ispočetka povuče...
To se i ja pitam kad mi svako malo napišeš da su se i druge zemlje razvijale, neke čak i brže, pa je to dokaz da je samoupravni socijalizam bio loš... :facepalm:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 06 May 2014, 16:47

Dokaz da je socijalizam loš je to da nigdje nije uspio, a gdje je egzistirao nakon otprilike cca 10 godina ljudi ga više ne žele. :D To je zato što je on u svojoj suštini protivan ljudskoj prirodi. :o
miky0
ST Leader

Post 06 May 2014, 16:51

Sjarel » wrote:Dokaz da je socijalizam loš je to da nigdje nije uspio, a gdje je egzistirao nakon otprilike cca 10 godina ljudi ga više ne žele. :D To je zato što je on u svojoj suštini protivan ljudskoj prirodi. :o
To nije tocno, jer pravi socijalizam ustvari niko nije niti imao.
Karlinjo

Post 06 May 2014, 16:54

Srećom. Ljudi smo ne Borgovi. :D
Pero

Post 06 May 2014, 17:15

miky0 » wrote:
To nije tocno, jer pravi socijalizam ustvari niko nije niti imao.
Ali mi smo se svojedobno najviše približili idealu. :zubo: Zanimljivo, sistem samoupravnog socijalizma nije preuzeo nitko od naših tadašnjih prijatelja u nesvrstanima (naravno da ne računam zapadni i istočni blok). :zubo: Jel to bio razlog loš marketing ili nešto drugo? :cerek: I kako po tebi izgleda pravi socijalizam, za razliku od formalnih koji su postojali ili još postoje? :misli: :misli:
miky0
ST Leader

Post 06 May 2014, 17:44

Pero » wrote: Ali mi smo se svojedobno najviše približili idealu. :zubo: Zanimljivo, sistem samoupravnog socijalizma nije preuzeo nitko od naših tadašnjih prijatelja u nesvrstanima (naravno da ne računam zapadni i istočni blok). :zubo: Jel to bio razlog loš marketing ili nešto drugo? :cerek: I kako po tebi izgleda pravi socijalizam, za razliku od formalnih koji su postojali ili još postoje? :misli: :misli:
Mi se jesmo priblizili gotovo do ideala, ali se umijesala mmf banda i sve sjebala. A libija je gotovo preuzela juginu politiku, sto ju je dovelo gotovo do najuspjesnije africke drzave.

A po meni je trebalo pusit jedinog naseg ekonomskog strucnjaka sa nobelovom kandidaturom na temi o samoupravnom sistemu, da odradi posao do kraja, Branka Horvata.
visekratni klon

Post 06 May 2014, 18:02

Ljudska priroda baš i nije neki argument. Da je do ljudske prirode ubijali bi se i više nego se ubijamo. :zubo:
Pero

Post 06 May 2014, 18:05

miky0 » wrote:
Mi se jesmo priblizili gotovo do ideala, ali se umijesala mmf banda i sve sjebala. A libija je gotovo preuzela juginu politiku, sto ju je dovelo gotovo do najuspjesnije africke drzave.

A po meni je trebalo pusit jedinog naseg ekonomskog strucnjaka sa nobelovom kandidaturom na temi o samoupravnom sistemu, da odradi posao do kraja, Branka Horvata.
Pa nešto je malo drugih prepoznalo taj ideal, a ni Libija ga baš nije svesrdno prihvatila, Gadafiju nije baš sjeo u potpunosti. :zubo: Ali da budem cjepidlaka, što je po tebi pravi socijalizam - Civitas Solis?
Euklid
old school

Post 06 May 2014, 22:23

Sjarel » wrote:Dokaz da je socijalizam loš je to da nigdje nije uspio, a gdje je egzistirao nakon otprilike cca 10 godina ljudi ga više ne žele. :D To je zato što je on u svojoj suštini protivan ljudskoj prirodi. :o
Znaš li kako je izgledao kapitalizam prije nego li se pojavila ideja komunizma/socijalizma?

Jesi kad čitao, recimo, Zolu, pošto Marxa evidentno nisi?

Probaj otići ovim devetogodišnjacima kojima su ukrali djetinjstvo pričati o dosezima kapitalizma...

National Geographic: The Ship-Breakers - galerija
Karlinjo

Post 06 May 2014, 23:09

Čitao sam ja dovoljno Marxa. Što u orginalu što u posljedicama. :D

Jel' zabranjeno toj državi kao kod nas zabraniti rad maloljetnika? Jel' zabranjeno trošiti poreze na izgradnju socijalne države? Ne postoji nešto kao doseg kapitalizma, kapitalizam (na ovaj ili onaj način uređen) je preduvijet za nekakav napredak. Uređeno tržište, pravna sigurnost, privatno vlasništvo itd. itd. pokazali su da uvijek dovode do napretka.

Doseg socijalizma prestaje nakon što se iscrpi kakva "ruda" u obliku jeftine radne snage, nafte, geopolitičkog položaja itd.
Euklid
old school

Post 06 May 2014, 23:12

:facepalm:
visekratni klon

Post 06 May 2014, 23:13

A što je s činjenicom da drugi ispaštaju naše blagostanje? :E
Karlinjo

Post 06 May 2014, 23:29

Evo recimo sada je afera vezana za rasizam vlasnika La Clippersa u SAD-u. Ako ništa, kapital tjera čovjeka na poboljšavanje odnosno poštivanje ljudskih prava. Sjećam se prije kako je pritisak kapitala natjerao neke na poštivanje gay prava... to je u socijalizmu nemoguće. Socijalizam podrazumjeva zarobljenog čovjeka, a robovlasnici se ne moraju mjenjati u nikakvom smislu ako nema pritiska društva, ako je zabranjeno biti svoj.

Mislim, ukratko jedna velika demagogija, a ljudi u nevolji popiju svakakve priče. Socijalizam je kao nekakav homeopatski lijek, a u muci se sve može probati. :D
visekratni klon wrote:A što je s činjenicom da drugi ispaštaju naše blagostanje? :E
Trebaju nemilosrdno štrajkati da nam ne prodaju štajaznam mangan za cent nego pet centi itd. Kapitalizam ne nudi demagogiju o raju na zemlji, nego ideju o tome da imaš pravo pokušati to ostvariti. Boriti se, revolucija... štajaznam što, diverzije na objekte onih koji zlostavljaju, ali to nikako ne bi trebalo uključivati otimanje tuđe imovine i preraspodjela iste, zabrana stavranja vlastite... Bori se za radno vrijeme, zdravstveno... a ne nečiju zgradu, novce, stroj. Što koga briga tko ima koji stroj, zgradu ili jahtu dok osigurava fer radno vrijeme, dovoljne uplate u mirovinske fondove...

Što bi onoj tamo djeci značilo da je ono rezalište, štoliveć u društvenom vlasništvu? Toj djeci treba zakon o zabrani rada maloljetnika itd. itd.
Euklid
old school

Post 07 May 2014, 00:11

:facepalm:
Karlinjo

Post 07 May 2014, 00:15

Evo, nu. :D

[spoiler]Image[/spoiler]
Euklid
old school

Post 07 May 2014, 22:26

DEŽULOVIĆ: Agenti CIA-e već godinama švrljaju po Hrvatskoj kao da im je ćaćina. Nitko ih ni za što ne pita.

Tri stotine milijardi dolara Pentagon je ulupao u sofisticiranu stealth tehnologiju i razvoj nevidljivog lovca F-117 Nighthawk, a u Splitu se sasvim slučajno otkrilo da je i obični, trideset godina stari Boeing nevidljiv radarima i ljudskom oku. :rofl:

Bliži se, eto, povijesni trideseti svibnja, nekadašnji slavni Dan državnosti, već dvadeset četvrti otkako su Hrvati na konstitutivnoj sjednici prvog višestranačkog Sabora čvrsto stali svoji na svoje, odlučni da se više nikada za hrvatsku unutarnju stvar ne pita Beograd. Je li dakle bilo uzalud? Naravno da nije: ni nakon dvadeset četiri godine Beograd se ne pita za hrvatsku unutarnju stvar. Zapravo, Beograd se još jedini ne pita. Dobro, i Zagreb se ne pita.

Četvrt vijeka kasnije, za unutarnje stvari slavne nezavisne i suverene Republike Hrvatske pitaju se Bruxelles, Strasbourg i Budimpešta, Međunarodni monetarni fond, Vatikan i NATO. A oni pažljivo slušaju pitanje, značajno klimaju glavom, pa samo kratko odgovore:

- Fuck off.

:tuzni: :crying:

Nekad smo mi bili ti koji govore Fuck off NATO-u ili Njet Staljinu... danas nas više niko ništa ne pita...
karambol

Post 07 May 2014, 22:56

Je vrajt. Čudno da se nitko od njih nije javio Borisu....baš me to čudi...pa prije su se uvijek javljali. Evo, mom susjedu svaki put u prolazu pokucaju na vrata i predstave se...dobar dan, dobar dan, ja sam sile...strane sile...agent strane sile....tajni agent strane sile, ma ništa, ništa, malo ću prošvrljat tuda pa idem svojim poslom, al reko, pristojno je da vam se javim...e, da, mene budale, onaj sivi aviončić bez reklama je moj, parkiro sam ga u resniku, nije bilo mjesta na visu, pa ako smeta de me nazovite na 001CIATAGENTSTEVE... :D
visekratni klon

Post 07 May 2014, 22:57

Ja sam tek nedavno skužila da je dežulović jednom bio forumaš. :D
Beau

Post 08 May 2014, 08:57

visekratni klon » wrote:Ja sam tek nedavno skužila da je dežulović jednom bio forumaš. :D
ne seri :eek:

da nije dežulovića i tog topika, ja nikad ne bih ni otkrila forum. oću reć, ne bih ga otkrila kao zabavno mjesto.
isse, kako je to bio dobar topik :cerek:
ja sam ga bar dvaput pročitala cijelog. tj., prvih 500, 600, 700? :misli: stranica :o

ma dežulović je bio i ostao ubjedljivo najveći frajer na ovim prostorima. i puno šire

unda, upoznaj me s njim :mama: odma :mama:
Donna Sole

Post 08 May 2014, 08:59

visekratni klon » wrote:Ja sam tek nedavno skužila da je dežulović jednom bio forumaš. :D
ja sam to čula od forumaša, ali nikad nisam saznala koji mu je bio nik
kurvanjski avatar, a
  • Information