O odgoju mačaka

Vau, mijau i pokoji au
Éowyn

Post 20 Mar 2013, 16:40

Ma vec mi je bolje. Zivcira me sto joj kod veterinara ne daju bas velike sanse, a meni se cini da je svaku dan sve bolje. Malena vise nema proljev, sto bi trebao biti dobar znak :ne zna:

Desire makes slaves out of kings.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 20 Mar 2013, 17:47

Ma što veterinari znaju, ima ona devet života. :)
Potpisi su za budale.
Tea Tree

Post 20 Mar 2013, 19:47

Pa što su rekli, zašto joj ne daju šanse, ako joj se stanje očigledno popravlja?
I bitno je stalno skidati povišenu temperaturu.

Koliko je stara?
Éowyn

Post 20 Mar 2013, 21:10

Ma jedna veterinarka je bas pesimisticna po prirodi valjda, druga kaze da se ne treba prerano nadati, ali da misli da ce se malena izvuci.

Stara je malo manje od godinu.dana.
Jos je prilicno lose, ali je ipak svaki dan malo bolje.

Redovito jede i pije, dobiva terapiju dva puta dnevno, svaki dan infuziju, redovito joj dajem tebletice i pastu... Mislim da ima velike sanse za oporavak. Za mene ne postoji drugaciji ishod :durica:
Blesava

Post 20 Mar 2013, 22:10

Éowyn » wrote:U jednako smo losoj formi :tuzni:
Ja cekam sestru da dode po mene jer mi je toliko lose da ne mogu raditi (vjerojatno tlak).
Vjerujem da ti nije lako... to čovjeka psihički iscrpi :grli:
Maleba je zivlja i ogrebala je jutros sestru kad ju je stavljala u transporter.
Ta njena borba mi se čini kao dobar znak... Ja sam prošlo ljeto bila presretna kad je papiga, nakon nekoliko dana totalne apatije i fizičke slabosti tijekom kojih je dobivala antibiotike, napokon počela pružati otpor i bježati od ruke ... :S
Veterinarku brine to sto je njoj temperatura i dalje visoka, iako je za stupanj niza nego jucer.
I mene bi brinulo, ali valjda će polako na bolje... :top:
:moli:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 21 Mar 2013, 22:57

..?
Éowyn

Post 22 Mar 2013, 12:31

Malena je jucer ostala kod veterinara :tuzni:
Zele je promatrati 24 sata dnevno. Trenutno ne znam kako joj je. Tek cu iza 1 zvati.

Ne znam zasto, ali danas sm stvarno optimisticna. Jucer mi je bilo tesko sto je tamo sama i ne mogu je maziti, ali vjerujem da joj je bolje da ima stalnu njegu.

Ja sam bila u totalnom rasulu jucer, ali sam prvi put ovaj tjedan spavala po noci pa sam danas ok.

Mala ima i dalje visoku temperaturu, to je najveci problem, a ne mogu joj nikakp dati infuziju.
Tea Tree

Post 22 Mar 2013, 12:58

Ma kako joj ne uspijevaju dati infuziju?
Moraju joj skidati temperaturu, jebemu.

Znam da se ponavljam, dosadna sam, znam sve, ali da ipak ideš kod Ljolje?

Evo joj navijačice

Image
Éowyn

Post 22 Mar 2013, 13:27

Ma nisi dosadna, nemam pojma sto da radim. Nisam joj htjela mijenjati veterinara kad su ovi vec zapoceli terapiju, ali ako joj danas nije nimalo bolje, idem u bubu.

Mala je jako divlja. Dva puta su je sedirali i to na nju nije imalo skoro nikakav utjecaj. Uspjela je iscupati infuziju kad su joj stavili. Dobiva potkoznu svaku dan.

Sad cekam da mi se jave :tuzni:
Tea Tree

Post 23 Mar 2013, 22:21

Éowyn » wrote:Ja sam prva za eutanaziju ako se zivotinji vise ne moze pomoci. Ali uzasno me strah da nisam sposobna odrediti granicu izmedu mucenja zivotinje i davanja sanse da se izbori za zivot.

Jucer sam rekla kategoricko ne na eutanaziju. Rekla sam sestri da u slucaju da je zele uspavati trazi drugo misljenje. Ako se i drugi veterinar slozi, onda je necemo dalje muciti. Jer ona je bila kriticno, no i dalje je mjaukala i izgledala sasvim prisebno. I ljutila se na pticice.

Danas ujutro je konacno zivnula, pocela prihvacati terapiju i temperatura je pala na 39 (prije ke bila 40-41). Sestra mi je rekla da ju je tukla sa sapicama i da se citavo vrijeme cistila kad je ujutro dosla.
Meni se po ovome čini da je dobro podnosila temperaturu jer je mlada, organizam je jak, a opet nije premala ni premlada da brzo podlegne.
Meni se cini da sam dobro odlucila kad sam rekla ne na eutanaziju jucer navecer :ne zna:
Jesi, jesi. :lux: :lux: To je zadnja opcija, to se uvijek može ako baš ništa ne preostane.
Ipak je u pitanju virus nakon kojeg se moze 100% oporaviti. Da je tumor ili nesto neizljecivo u pitanju ili da je jako stara, ne bi mi palo na pamet maltretirati je.
Ja imam dvije mačke stare 13 godina. Jednoj od njih sam prije 2 mjeseca napipala neku kvržicu pa se pokazalo da su prilikom operacije našli 5 tumora. Analiza je pokazala da su zloćudni. Sve su joj izvadili, ali se takvi tumori u 90% slučajeva vraćaju. I kad se vrate, to je kraj.
Kad sam to saznala, mislila sam da ću crknut. Nemam uopće volje opisivati taj kaos koji sam imala u glavi, jer ću ga ponovno proživjeti ako ga sad prepričavam.
Operirana je prije mjesec i pol dana, oporavak je potrajao i još uvijek traje, ali je svaki dan sve bolje. Svaki dan je nosim sa sobom na posao. Da ne razliže ranu od šava.
Smršavila je oko 2 kg. To je grozno puno za tako malu životinju. Ok, sreća u nesreći je da je prije bila predebela, stvarno predebela. Pa je sad negdje taman s kilažom, ali jadno mi izgleda tako prepolovljena. I visi joj koža, jer je smršavila u kratkom vremenu.
Ima samo 10% šanse, statistički, da se ti tumori ne vrate. Nadat ću se da neće. I neću je eutanazirati dokle god bude makar tih 10% šanse da preživi.
Ako se nastavi oporavljati, izdrzati cu koliko god treba :D
I hoće i ti hoćeš. :cerek:
Znam da sam postala.pesimist, ali jucer je siroce doslovno krvarilo na sve strane i terapija za zgrusavanje krvi nije pomagala :tuzni:
Je li to ta terapija na koju je sada počela reagirati? Počela joj se zgrušavati krv?
Pješčana

Post 23 Mar 2013, 22:37

Eowyn, ne nagovaram ja tebe na ičiju eutanaziju : pujpuj: :D
htjela sam reći da meni pomaže, kad je neka zla situacija, i kad se nečeg bojim, izrealizirat u umu tu neku strašnu mogućnost. ostati u tome neko vrijeme, i onda se vratiti u ovo sad. ne znam jel me bereš, strah od nepoznatog me koči, sputava me i ne mogu se kvalitetno postavljati, a to su obično bitni trenuci.
a kad zamislim kako bi ta mogućnost izgledala, skinem onaj veliki presing i dalje se posvetim radu da se ta situacija okrene nabolje.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Éowyn

Post 23 Mar 2013, 23:50

Ma kuzim, o tome sam razmislja citav dan. O svim najgorim mogucin ishodima.
Ali sam ih na kraju prihvatila kao vrlo vjerojatne :tuzni:

Mislila sam da postoje 3 mogucnosti - uginula je, morat cemo je uspavati ili ce je pustiti doma i morati cu biti uz nju kad ce polako umirati.

Pozitivan ishod mi je nekako promaknuo :tuzni:
To mi je najgore od svega. Ja sam jedina objasnjavala veterinarki da ne zna ona koliko je jaka ta maca, ali uspjeli su me uvjeriti da joj nema spasa.
Blesava

Post 23 Mar 2013, 23:56

Éowyn » wrote:Sad cekam da mi se jave :tuzni:
Ima li novosti?
Edit: zanemari, sad ih čitam na drugom topiku.
Blesava

Post 24 Mar 2013, 00:07

Éowyn » wrote:Konacno sam docekala 4 da cujem sto je s malenom.
Ne zele davati nikakve prognoze, ali temperatura je konacno pala i pocela je reagirati na terapiju.

Ne zelim se veseliti prerano, ali sanse su joj sad puno vece :D
Mislim da.mi zeli dati do znanja da bih ipak trebala malo vise vjerovati u nju.
Ako ipak ide na bolje, onda joj sada trebas ti takva koja vjeruješ u nju i njeno ozdravljenje :grli:
Vjerujem da si izbezumljena od brige i umora, ali izdrzi jos malo :grli:
..a unda
Undaminator

Post 24 Mar 2013, 00:09

Blesava » wrote: Ima li novosti?
Edit: zanemari, sad ih čitam na drugom topiku.
di?
Blesava

Post 24 Mar 2013, 00:20

..a unda » wrote: di?
Na :gaah: topicu.
Iliti, 'sto me danas nazivciralo'...
Éowyn

Post 24 Mar 2013, 00:58

Ma mogu ja koliko god treba izdrzati. Sad je sve ok.

Iscrpilo me to sve skupa. Da ne spominjem da ako nekome kazem sto me tocno muci, ispadam histericna ludakinja jer 'to je samo macka'.
Cak se i vlastitoj majci moram opravdavati zasto toliko radim i na kraju vecinu place potrosim kod veterinara.
To je najgori dio. Osim sto imam osjecaj da sam potpuno sama u svemu, jos se i moram opravdavati zasto sam tako cudna.
Éowyn

Post 24 Mar 2013, 01:09

Tea Tree wrote: Meni se po ovome čini da je dobro podnosila temperaturu jer je mlada, organizam je jak, a opet nije premala ni premlada da brzo podlegne.

Jesi, jesi. :lux: :lux: To je zadnja opcija, to se uvijek može ako baš ništa ne preostane.

Ja imam dvije mačke stare 13 godina. Jednoj od njih sam prije 2 mjeseca napipala neku kvržicu pa se pokazalo da su prilikom operacije našli 5 tumora. Analiza je pokazala da su zloćudni. Sve su joj izvadili, ali se takvi tumori u 90% slučajeva vraćaju. I kad se vrate, to je kraj.
Kad sam to saznala, mislila sam da ću crknut. Nemam uopće volje opisivati taj kaos koji sam imala u glavi, jer ću ga ponovno proživjeti ako ga sad prepričavam.
Operirana je prije mjesec i pol dana, oporavak je potrajao i još uvijek traje, ali je svaki dan sve bolje. Svaki dan je nosim sa sobom na posao. Da ne razliže ranu od šava.
Smršavila je oko 2 kg. To je grozno puno za tako malu životinju. Ok, sreća u nesreći je da je prije bila predebela, stvarno predebela. Pa je sad negdje taman s kilažom, ali jadno mi izgleda tako prepolovljena. I visi joj koža, jer je smršavila u kratkom vremenu.
Ima samo 10% šanse, statistički, da se ti tumori ne vrate. Nadat ću se da neće. I neću je eutanazirati dokle god bude makar tih 10% šanse da preživi.

I hoće i ti hoćeš. :cerek:

Je li to ta terapija na koju je sada počela reagirati? Počela joj se zgrušavati krv?
10% je zapravo dosta :mig:

Da, vise ne krvari navodno, spustila se temperatura i zivnula je.
Pješčana

Post 24 Mar 2013, 09:45

kad je moj mačak uspavan, ljudi su mi pitali hoću li sad da me odmah nabave novog :serek:
kao, mačka je mačka je mačka

ljudi, ja ću ovo prebaciti na Eowyninu temu o macama na Kućne.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Blesava

Post 24 Mar 2013, 10:59

Éowyn » wrote: Iscrpilo me to sve skupa. Da ne spominjem da ako nekome kazem sto me tocno muci, ispadam histericna ludakinja jer 'to je samo macka'.
Cak se i vlastitoj majci moram opravdavati zasto toliko radim i na kraju vecinu place potrosim kod veterinara.
To je najgori dio. Osim sto imam osjecaj da sam potpuno sama u svemu, jos se i moram opravdavati zasto sam tako cudna.
Nisi čudna. Ni najmanje. Ljudi se vežu i za zlatne ribice, a kako ne bi za mace koje im itekako vraćaju uloženo vrijeme, pažnju i ljubav. Naravno da nisi čudna.
Druga je stvar što ljudi iz potrebe da kažu nešto, pa i da utješe, a u nemogućnosti i neznanju da nađu prave riječi, bubnu mega glupost.
Ja sam se za zdravlje svakog svog kućnog ljubimca brinula jednako kao i za zdravlje svojih klinaca, drugačije mi je bilo nezamislivo. Drugačije se ne bih mogla pogledati u ogledalo.

Nisi čudna, Eowyn, nisi nimalo čudna :grli:
Éowyn

Post 24 Mar 2013, 13:33

Za ovu ekipu cisto sumnjam da su htjeli utjesiti. Stovise, iskreno se zgrazaju na kolicinu novaca koji sam ja potrosila na 'macku s ceste'.

Maca je opet losije, barem je tako veterinarka rekla. Kaze da je poboljsanje bilo samo privremeno :tuzni:
..a unda
Undaminator

Post 24 Mar 2013, 13:37

uf..drzite se, ti i ona. samo da vetovi naprave sve sto mogu, da oni ne odustaju..
Blesava

Post 24 Mar 2013, 16:06

Éowyn » wrote:Za ovu ekipu cisto sumnjam da su htjeli utjesiti. Stovise, iskreno se zgrazaju na kolicinu novaca koji sam ja potrosila na 'macku s ceste'.
Kad je frka, onda je količina novaca koja se izdvoji za zdravlje puno veća od one koje plaćamo u mirno vrijeme. Osim toga, to nisu novci koje daješ na dnevnoj/tjednoj/mjesečnoj/redovnoj bazi...
Jebemu, pokušavaš joj spasiti život :gaah:
Uostalom, koliko sam shvatila - te si novce zaradila sama... Dakle, nek odjebu u troskoku s takvim komentarima :durica: :mig:
Maca je opet losije, barem je tako veterinarka rekla. Kaze da je poboljsanje bilo samo privremeno :tuzni:
Žao mi je...nemam te čime utješiti... :(
Čuvaj se :grli:
Éowyn

Post 25 Mar 2013, 16:50

Maca je konacno dosla doma i opet se mozemo maziti :D
Jos uvijek je dosta lose i ne zele nista prognozirati jer joj se stanje stalno mijenja, ali ja sam sigurna da ce ona biti dobro.
..a unda
Undaminator

Post 25 Mar 2013, 17:14

Éowyn » wrote:Maca je konacno dosla doma i opet se mozemo maziti :D
Jos uvijek je dosta lose i ne zele nista prognozirati jer joj se stanje stalno mijenja, ali ja sam sigurna da ce ona biti dobro.
..bravo..gurajte, gurajte..
  • Information